Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תגזים בציניות ובזלזול כלפי מי ששם נפשו בכפו ובוחר למחות בדרך אכזרית במיוחד כלפי עצמו.

למה לא? המחאה שלו לא מוצדקת. זה שהוא בחר בדרך שתספק לו מקסימום צומי זה בעיה שלו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה לא? המחאה שלו לא מוצדקת. זה שהוא בחר בדרך שתספק לו מקסימום צומי זה בעיה שלו.

להגיד שהדרך שהוא מחה בה לא נכונה זה דבר אחד (איתו אני מסכים).

אבל להגיד שהמחאה שלו לא צודקת זה כבר אטימות, אותה אטימות שכולם דיברו עליה מיד אחרי המקרה, הוא במצב שהוא לא במצב כשיר לעבוד והוא עדיין לא מקבל את האמצעים שיתנו לו לחיות, לא לחיות בכבוד ולא לחיות עם מותרת, נטו לחיות! הוא עמד להזרק לרחוב והמחאה שלו לא צודקת? תעשה לי טובה.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם
לא קראתי את כל התגובות אבל אדם שמגיע להצתה עצמית זה לא רק בגלל יאוש. זה לא מוות קל אלא ייסורי תופת ומי שבוחר בדרך הזו סובל מעבר לייאוש. גם מי שטוען שלא מכבים דלק עם מים טועה כי לא מדובר בשלולית בוערת אלא בבגדים ספוגים. מטף היה הורג אותו מחנק כי היה סותם לו את הריאות וכשאדם בוער מכבים מה שיותר מהר ולא מחכים למצוא שמיכה.

לגבי ההשפעה על המחאה אני לא חושב שזה ישנה כי המחאה רצה יותר מידי זמן בלי כיוון כדי שזה ישנה משהו.

מה שלי מפריע במחאה הזו זה לא שמאל או ימין, החלפת שלטון או השארתו, סושי או קלאמרי וכל דילמה אחרת. מה שלי מפריע זה שאין שום כיוון ברור של מה רוצים להשיג ויותר חשוב איך להשיג.

אני אומר לך בוודאות, אדם שעולה בלהבות בגלל בנזין, כוהל, אצתון או חומרים כימיים דליקים מכבים את השריפה באמצעות התגלגלות על הריצפה או כיסוי בשמיכה או בגדים על מנת לחנוק את האש וכמובן מטף. אסור בשום פנים ואופן לשפוך מים על אדם שעולה באש בגלל שהוא ספוג בדלק או חומרים כימיים דליקים. תבדוק ותראה בעצמך.

התגוררתי מס' חודשים בגרמניה ומס' חודשים בפינלנד. רק אחרי שביקרתי שם בסופרים הבנתי עד כמה גונבים אותנו.

על עגלת קניות שאני ממלא בארץ ומשלם עליה בסביבות 800-1000 שקל, הייתי משלם בסביבות 70 יורו בגרמניה ו-100 יורו בפינלנד, כולל פירות וירקות ועוד מלא מוצרי מותרות. כל מה שמעבר לחלב ולחם לא חייב לעלות הון, לכן הטענה שאם יש אשל, ביצים וחלב אז "הכל בסדר" היא ממש לא נכונה.

כל דבר שאין עליו פיקוח מזמברים אותנו במחיר בצורה לא הגיונית! ואין מה לעשות כי הכל בנוי כמו כמו מונופול.

למה אסור לי להנות מידי פעם מ"גבינה משובחת" במחיר סביר?

הייתי בפולין, אכלתי חצי קילו צלעות חזיר, עלה לי 14 זלוטי (זלוטי זה 1.15 ש"ח).

שווארמה אתה לא קונה פה במחיר הזה.

אז הייתי צמא, קניתי חצי ליטר בירה ב 5 זלוטי.

בקבוק מים מינרלים אתה לא קונה פה במחיר הזה.

עוקצים אותנו בכל מוצר שאנחנו קונים, אין אפילו מוצר אחד שחף מעקיצות!

attachment.php?attachmentid=285093&d=1336037052

גם אני הייתי בהודו וקניתי קולה ב 25 רופי בדומינוס שזה חצי דולר. גם אני קניתי שם פיצות במחיר זנותי אז מה? מסתבר שהיום הודי מרוויח משכורת של 25 רופי עד 50 רופי בשעה שזה לא יותר מדולר לשעה. חבל שלא שאלת כמה אנשים מרוויחים לשעה בפולין אם הבירה עולה שם 5 זלוטי.

מה אני מציע? מבחינתי שיעלו את השכר במדינה לשכר שמקבלים באיחוד האירופי. האם זה אפשרי? אין לי מושג אני לא כלכלן. אני רק יודע שבגרמניה השכר הממוצע אחרי ניכוי מס של 50 אחוז, גבוה הרבה יותר מאצלנו אחרי ניכוי מס של 28 אחוז, ובגלל שהם משלמים 50 אחוז מס, אז אין להם כבר מס בלו, מע"מ מכס ושאר שטויות.

אני רוצה שהממשלה תתחיל כבר להזיז את התחת שלה ותפעל לשיתוף מלא של כול האזרחים במדינה, על מנת שכולם ישלמו מס. לא שיגדילו את מס ההכנסה של מעמד הביניים(בתצורה של מיסי חרטא שהזכרתי מקודם). האם זה אפשרי? אין לי מושג אני לא כלכלן.

2 הדברים האלה בטוח לא יובילו אותנו להיות גרמניה או צרפת, אבל בהחלט יעלו בלא מעט את רמת החיים. צריך רק שהממשלה(כול הממשלות לצורך העניין, לא רק של ביבי) תבין שהיא עובדת בשביל האזרחים, ולא האזרחים עובדים בשבילה ובשביל המחדלים שלה.

מה המצב הראוי? עניין סובייקטיבי לחלוטין. בתור מישהו שגדל כול החיים שלו בשכונת מצוקה, אני יודע להעריך כסף. ומבחינתי גם צורת החיים הנוכחית מתאימה לי,רק רוצה שבסוף במקום שישאר לי 0 אחרי קבלת משכורת, שישאר עוד איזה 1500 או 2000 שקל. אני מבקש הרבה? לא ניראה לי בכול קנה מידה.

כנראה שאתה לא מודע לכך שיש תגובת שרשרת למה שאתה אומר. נגיד שמחר מחליטים שמשכורת מינימום היא 8 אלף שח. זאת אומרת שגם המתדלק בתחנת הדלק צריך לקבל כך כלומר צריך להעלות את הדלק. זאת אומרת שגם עובדים העירייה צריכים לקבל ככה כלומר להעלות את הארונונה. זאת אומרת שגם הפיצריה המקומית השכונתית תצטרך לגבות 100 שקל למגש פיצה. זאת אומרת שגם הלחם יצטרך לעלות 10 שקלים לכיכר. אתה מבין? אין ארוחות חינם. שאתה מעלה את המחיר של השירותים השונים הכל גם מתייקר בהתאם. לכן ההצעה שלך להשוות את התמורה עבור מוצרים ושירותים כמו באיחוד האירופי הוא מוטעה מיסודו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

פאזולי, הבנאדם היה חייב מלא כסף - המון זמן, להמון אנשים (בנקים, הוצל"פ)

כי הפרוייקט שלו כשל, והוא בחר להאשים את כולם חוץ מעצמו. ולכן המחאה שלו לא צודקת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
פאזולי, הבנאדם היה חייב מלא כסף - המון זמן, להמון אנשים (בנקים, הוצל"פ)

כי הפרוייקט שלו כשל, והוא בחר להאשים את כולם חוץ מעצמו. ולכן המחאה שלו לא צודקת.

המדינה אמורה לעזור לאזרחיה בשעת מצוקה, בכל מקרה, גם אם הבעיות של האזרח הם אשמתו בלבד, המדינה במקרה שלו נכשלה אומללות במתן העזרה ולכן המחאה שלו צודקת.

פורסם

כל פעם שאני רואה אנשים מדברים על פוליטיקה בא לי לבכות מהאטימות הטיפשות והבורות.

אני לא ימני ולא שמאלני, לא מעניין אותי ביבי או שייטניץ דבר אחד כן מעניין אותי וזה שאם אדם עובד משלם מיסים, תורם למדינה בכל האמצעים כולל שירות צבאי ומילואים, מצא את עצמו בסיטואציה שבה הוא נקלע לחובות כספיים, המדינה תמצא דרך לגבות את החוב בצורה שלא תרסק אותו לקרקע ותעשה את זה בצורה הכי הגונה על מנת שיוכל להתקיים בכבוד שזו זכות בסיסית.

לא חסרים סיפורים על המוסדות הללו ועל דרכי הגבייה שלהם, הם עובדים בשיטות של קודם תשלם, אח"כ נתחשבן.

אבי

פורסם

שאלה לכל חכמי ונכבדי הפורום. שאלה ללא שום קשר לנושא. אדם היה עצמאי במשך 20-30 שנים. רצה הגורל והוא נפטר. במידה ויש לו ילדים קטנים מגיל 18 האם הם זכאים לקיצבאת שארים או לא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

משהו לחשוב עליו: יש לכם חבר נאמן, ובא היום שבוא הוא החליט לעשות משהו שעלול לגרום לו להפצע, הוא החליט לקנות אופנוע ולעשות הרמת גלגל בפעם הראשונה, קרה מה שקרה והחבר הנאמן שלכם נפל מהאופנוע ושבר את רגלו, הוא נפל כתוצאה ממעשה שגוי שהוא עשה, זה היה באשמתו, הוא מבקש את עזרתכם והוא אינו מסוגל לעזור לעצמו, לא תעזרו לו? אם לא תעזרו לו האחריות על החמרת מצבו תהיה עליכם. עכשיו תיישמו את זה על משה סילמן כחבר הנאמן ששבר את רגלו ואת הממשלה בתוך המטאפורה.

פורסם

כן, אבל לא.

זה שהוא מבקש ממני עזרה זה אחלה. אם אני חבר טוב, אני כנראה אעזור לו. ואם אני חבר מנייאק? ואם הוא בדיוק שכב עם אחותי? ואם ואם ואם? וחוץ מזה, לשם כך הוא משלם ביטוח, לא? בסופו של יום, האחריות על המעשים שלך נופלת עליך בלבד. לא על אבא / אמא, לא על חברים, לא על דודות, לא על המדינה ולא ישראל ישראלי שצריך לממן אותך, כי אתה לא מסוגל להתנהג כבוגר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

המדינה צריכה לעזור אבל עד גבול מסויים. אפשר לגור בדירת חדר באיזו שכונה זולה ולא חייבים לקבל מידור במרכז הכרמל (לא אומר שזה המצב וזו רק דוגמא). האיש הסתבך בחובות כמו עוד הרבה אחרים אבל השאלה היא מה הוא עשה כדי לצאת מהמצב לפני שפנה למדינה שתיקח את האחריות במקומו.

האם ניסה לעבוד במשהו?

יש לו נכסים?

מה עשה כדי למזער את הנזק הכלכלי?

לא צריך לזרוק אדם לרחוב למות כמו כלב אבל מי קבע חוץ ממנו שזה היה המצב?

היתה לו קצבת נכות של 2400 שקל ונכה במצבו יכול להשתכר היום עד 3000 שקלים נוספים. למה שלא ינסה להרויח בכוחות עצמו חלק מזה( ונכון שהוא נכה אבל אדם שניהל עסק אחד וניסה להקים עוד אחד בהחלט יכול לתרום ולהרויח גם אחרי אירוע מוחי. מי שמספיק כשיר לעשות את שעשה, לדבר כפי שדיבר ולכתוב כמו שכתב יכול להשתכר עוד 2000 שקלים בחודש בלי בעייה)?

שלא תבין לא נכון. אני לא שופט אותו ולא מאחל לאף אחד להיות במצב שמביא אותו או קרוב משפחה שלו לעשות מעשה שכזה (ואני מכיר את זה על בשרי מקרוב רחוק שבחר לסיים את חייו בדרך כזו) אבל כשמדובר במעשה בעל משמעות ציבורית חייבים להעלות גם את הצד השני ואת כל השאלות.

מאחל לו מינימום של סבל ומקסימום תקווה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כן, אבל לא.

זה שהוא מבקש ממני עזרה זה אחלה. אם אני חבר טוב, אני כנראה אעזור לו. ואם אני חבר מנייאק? ואם הוא בדיוק שכב עם אחותי? ואם ואם ואם? וחוץ מזה, לשם כך הוא משלם ביטוח, לא? בסופו של יום, האחריות על המעשים שלך נופלת עליך בלבד. לא על אבא / אמא, לא על חברים, לא על דודות, לא על המדינה ולא ישראל ישראלי שצריך לממן אותך, כי אתה לא מסוגל להתנהג כבוגר.

מדינה שיכולה לשלם 1500 יורו לכל סודני שיסכים לחזור למדינה שלו, אחרי שהוא נכנס לכאן בצורה בלתי חוקית

ועשה כאן מספיק כסף בשביל להרים שם אחלה בתים לכל המשפחה, יכולה גם לעזור לאדם כזה

שהגורל לא חייך אליו ועשה בחירות שגויות בעסקים או בחיים.

לא מדובר פה באיזה נרקומן שנשען על הביטוח הלאומי כל חייו, מדובר באדם מבוגר שתרם 28 שנה למדינה

ועשרות אלפי שקלים למסים בשנות עבודתו כשכיר או עצמאי.

אני לא אומר שהוא צריך לקבל דירה ברמת אביב, אבל כן לעזור לו בעזרה מבחינת תרופות ומחיה בסיסית.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
כן, אבל לא.

מה שאתה כותב כאן בעצם אומר שאם האיש הוא זה שגרם לעצמו להגיע למצב הזה לא מגיעה לו עזרה?

אם מישהו יחתוך את הורידים שלו מדעת עצמו הפרמדיק לא יטפל בו כי המישהו הזה גרם למצב שלו, הוא צריך להתנהג כבוגר ולטפל בעצמו במצב הזה?! סליחה על הבוטות, אבל זה שטויות במיץ עגבניות! הממשלה נועדה לעזור ולהגן על אזרחיה! הממשלה אמורה לשרת את האזרחים ולא ההפך.

משה סילמן עשה בדיוק את מה שהמדינה ביקשה ממנו (שירת בצה"ל, עשה מילואים, שילם מיסים) וכשהוא ביקש משהו מהמדינה בלית ברירה הוא נדחה! הוא לא ביקש לימוזינה נוצצת ודירה באקירוב עם בר רפאלי מחכה שם עם 20 אלף שקל ביד, הוא ביקש דבר בסיסי - קורת גג וכסף לסגור איתו את החודש.

פורסם

נייט דרייבר, הבחור היה הבעלים של 4 משאיות שעבדו יום יום. יש לך מושג איזה סכום אדיר של מיסים הוא שילם? עזוב אותך ממע"מ. זה הוא גבה מהלקוחות אבל אתה יודע איך ביטוח לאומי שינררו אותו? קרעו לו את הצורה. והנה, נכון קרה מה שקרה ואולי גם באשמתו ורק באשמתו והוא נפל מנכסיו. נריץ את הסיפור הלאה, הוא הפך לנכה ומוגבל. מדוע אדם כמוהו ששילם עשרות ואולי מאות אלפי שקלים בחודש על הכנסה של 4 משאיות צריך לחיות כמו כלב? עזוב עזרה בדירה אבל רבאק, הבן הדם היה משלם הון תועפות למס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי כל חודש. זה הבעיה שלהיות עצמי, אתה משלם יותר מכל שכיר ואין לך שום זכויות.

פורסם

פאזולי אתה מערבב מלא דברים לא קשורים ועושה סלט מהכל.

הבנאדם היה עצמאי. היו לו תקופות טובות והיו לו תקופות רעות. אני לא יודע מה הוא עשה בתקופות הטובות - אבל כנראה שהוא לא חשב כלל על מה יקרה אילו... כלומר הוא לא דאג אפילו לעצמו.

כן, המדינה צריכה להיות למען אזרחיה, אבל רק עד נקודה מסויימת. אי אפשר להגדיר שהמדינה תהיה אבא ואמא של האזרחים, ותמיד תהיה שם כדי להציל אותם. למה? כי זה דורש המון ה-מ-ו-ן כסף ומשאבים. כל כך הרבה, שכולנו נצטרך את העזרה של המדינה...

אם תקרא תראה שהמדינה לא דחתה אותו בכל הבקשות שלו, אלא רק בחלק מהן. אולי גם המדינה חושבת שבנאדם צריך לדאוג לעצמו:roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
פאזולי אתה מערבב מלא דברים לא קשורים ועושה סלט מהכל.

הבנאדם היה עצמאי. היו לו תקופות טובות והיו לו תקופות רעות. אני לא יודע מה הוא עשה בתקופות הטובות - אבל כנראה שהוא לא חשב כלל על מה יקרה אילו... כלומר הוא לא דאג אפילו לעצמו.

כן, המדינה צריכה להיות למען אזרחיה, אבל רק עד נקודה מסויימת. אי אפשר להגדיר שהמדינה תהיה אבא ואמא של האזרחים, ותמיד תהיה שם כדי להציל אותם. למה? כי זה דורש המון ה-מ-ו-ן כסף ומשאבים. כל כך הרבה, שכולנו נצטרך את העזרה של המדינה...

אם תקרא תראה שהמדינה לא דחתה אותו בכל הבקשות שלו, אלא רק בחלק מהן. אולי גם המדינה חושבת שבנאדם צריך לדאוג לעצמו:roll:

בן אדם שמסוגל לעבוד ולהרוויח כסף ועסקיו כשלו כן יכול לעזור לעצמו.

משה סילמן איבד את היכולת לעבוד, זה מה שכנראה לא הפנמת, הוא כבר לא יכול לעזור לעצמו, מצב כזה שהמדינה לא עוזרת למישהו שכבר בכלל לא יכול לעזור לעצמו הוא מצב שגוי!

• תוכן חדש...