Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צא מהסרט של פינלנד,אין להם אוכלי חינם לממן,ואין להם הוצאות ביטחון לממן ואפשר להמשיך עד שנה הבאה...

נכון... כי מחירי המזון בסופר מושפעים ישירות מתקציב הביטחון. :roll:

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שיש כאן דבר שחוזר על עצמו: יש בעיות אמיתיות לגמרי - ויש כל מיני דברים שמנסים "להלביש" עליהן. ואין שום קשר בין זה לזה. דוגמה פשוטה - מחירי הדירות גבוהים וצריך להרוס התנחלויות. א. מה הקשר, וב. מה יקרה למחירי הדירות במקרה כזה.

המדינה אמורה לעזור לאזרחיה בשעת מצוקה, בכל מקרה, גם אם הבעיות של האזרח הם אשמתו בלבד

רעיון מצויין. ובכמה אתה מוכן שיעלו לך את המיסים כדי לממן את זה?

לא חסרים סיפורים על המוסדות הללו ועל דרכי הגבייה שלהם, הם עובדים בשיטות של קודם תשלם, אח"כ נתחשבן.

לא רק שזה נכון, אלא שהם גם לא תמיד טורחים לבדוק אם האדם באמת חייב. אני מכיר אישית יותר ממקרה אחד של אדם שהרסו לו את החיים ואת הבריאות בגלל חוב לא אמיתי.

הוא נפל כתוצאה ממעשה שגוי שהוא עשה, זה היה באשמתו... אם לא תעזרו לו האחריות על החמרת מצבו תהיה עליכם

זה בדיוק ההגיון, או ליתר דיוק האי-גיון, שעומד מאחורי כל הענין של "מדינת רווחה" על כל צורותיה. במקום שאדם יהיה אחראי למעשיו, רוצים ליצור מצב שבו אדם יהיה חסר אחריות - כמו ילד קטן. ויש שניים שמרוויחים כאן: זה שרוצה לחיות כמו ילד, וזה שרוצה לשלוט באחרים (כי מה לעשות, מישהו צריך להחליט החלטות לטובת הכלל...). ויש כמובן גם מפסיד: זה שרוצה לחיות כמו מבוגר שאחראי לעצמו, ולהחליט לבד אם הוא רוצה להרכיב צמיג קצת יותר גדול ברכבו, או - שומו שמיים - להתקין רפידות בלם מתוצרת שפלוני במשרד ברישוי לא מכיר.

מדינה שיכולה לשלם 1500 יורו לכל סודני שיסכים לחזור למדינה שלו, אחרי שהוא נכנס לכאן בצורה בלתי חוקית ועשה כאן מספיק כסף בשביל להרים שם אחלה בתים לכל המשפחה, יכולה גם לעזור לאדם כזה שהגורל לא חייך אליו ועשה בחירות שגויות בעסקים או בחיים.

נכון מאד. מצד אחד המדינה מוציאה הרבה כסף על רווחה כזו או אחרת, מצד שני - לא לכולם, ובטח שלא באופן שווה.

ושוב, במקום שהמדינה תעזור יותר לאלה שמנסים לעזור לעצמם (ראבק, אפילו אלוהים [כך נטען] עוזר לאלו שעוזרים לעצמם), היא רק מזיקה להם ומונעת מהשוק להתרומם

נכון.

כל זה, לדעתי, מזכיר מאד את הסיפור על העורב שעזר לכלבים לחלק לשניים את גוש הגבינה שגנבו, על ידי זה שנגס כל פעם בנתח אחר של הגבינה, כדי שיהיו שווים. ובסוף הצליח - שני הכלבים קיבלו אפס בדיוק, והעורב עף לדרכו.

אני הייתי מעדיף לקבל חלק קטן יותר ולא שיעשו לי טובות על חשבוני.

דני

פורסם

כל זה, לדעתי, מזכיר מאד את הסיפור על העורב שעזר לכלבים לחלק לשניים את גוש הגבינה שגנבו, על ידי זה שנגס כל פעם בנתח אחר של הגבינה, כדי שיהיו שווים. ובסוף הצליח - שני הכלבים קיבלו אפס בדיוק, והעורב עף לדרכו.

לעורב הזה קוראים כונס נכסים.

נאמני אייס שלחו חשבון: 1.9 מיליון ל-3 חודשים

נאמני קיקה רוצים 400 אלף על חודש וחצי עבודה

500.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עכשיו אתם מבינים למה התחילה המחאה?

והלואי והיינו מקבלים רבע מהשרותים שמקבלים האזרחים בפינלנד, וברבע מהרמה שם.

פשוט מאוד, מכיר את המשפט הישראלי "נותנים לך תקח מרביצים לך תברח"? אז ככה זה הישראלים. יש לא מעט אנשים במדינה הזו שמביאים ילדים לעולם כי המדינה ברוב טפשותה מעודדת זאת. בדנמרק לא תמצא משפחה בעלת 6 ילדים או יותר. למה זה טוב? עושים ילד אחד, מקסימום 2 ונותנים לו את כל המשאבים. כאשר המדינה לא צריכה להתמודד עם "פיצוץ אוכלסין" של ילדים היא יכולה להעניק לכל ילד יותר תנאים. זוהי הסיבה מדוע שם יש חינוך חובה עד האוניברסיטה, זוהי הסיבה מדוע שם מקבלים יותר מ 3 חודשים בתשלום אחרי הלידה וזוהי הסיבה להרבה דברים. בישראל יש את אלה שאומרים "למה לא", המדינה עוזרת בתמיכה אז נעשה ילדים. עובדה בשטח, קח כל מדינה באירופה, תוציא כל מדינה מוסלמית בעולם ותראה שמדינת ישראל עוקפת את כל המדינות המתפתחות מבחינת ממוצע ילודה מזה 20 שנים לפחות. אז שישי לך את אליעזר מבני ברק עם 8 ילדיו, אבו חליל מאום אל פאחם (סיפור אמיתי בהחלט) עם 3 נשים ו 18 ילדים, שיש לך את ג'מאל מהנגב שהוא בדואיי שנשוי לאשה אחת אבל שני הנשים האחרות הן שלו אבל רשומות בביטוח הלאומי כחד הוריות ומקבלות קיצבה בהתאם לכן המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית. מסכנה ועלובה שמחלקת קיצבאות כמו חצי מתקציב הביטחון שלה נכון ל 2012.

דרך אגב, בקשר לשאלה ששאלתי לפני כמה תגובות. "האם עצמאי ששילם במשך שנים על גבי שנים הון עתק לביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ נפטר באופן פתאומי. האם ילדים זכאים לקיצבת שארים (יתומים עד גיל 21) כמו הילדים של שכיר". התשובה החד משמעית היא לא. עצמאי זהו האדם שנדפק הכי הרבה במדינה הזו. משלם הון עתיק במיסים אבל לא זכאי לאף קיצבה מהביטוח הלאומי. קדחת בשחת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אכן, כעצמאי אני משלם משכורות שלמות למדינה מידי חודש ולא זוכה לאף הטבה סוציאלית שלה זוכה כל שכיר בשכר מינימום וברבע משרה.

מס הכנסה ומע"מ אני משלם כמו כל אחד ומקבל גורנישט בדיוק כמו כל אחד אבל תשלומי בטל"א לעצמאי הם כסף לפח.

לא פחות ולא יותר!

פורסם

ורק בשביל שכולנו נבין למה אין דירות לתת לאנשים אומללים כמוהו:

וזה בדיוק מה שהתכוונתי שעם מנהל תקין, יכול להיותל פה הרבה יותר טוב לכלונו.

פורסם
וזה בדיוק מה שהתכוונתי שעם מנהל תקין, יכול להיות פה הרבה יותר טוב לכולנו.

זה נכון, אבל זה עורב משוכלל יותר שבאמת נוגס בגבינה באופן שווה. אני חושב שעדיף לוותר על העורב לגמרי.

והנמשל - יש בארץ מחסור בדירות (ולכן מחיר גבוה) כי מנהל מקרקעי ישראל מחזיק ברוב הקרקע ואינו מרשה לבנות. לכן רבים על כל מטר, ויכול מאד להיות שאיזה מטר או איזו דירה באמת ניתנה בצורה לא טובה. אבל אם במקום כל הנסיונות לחלק את הגבינה הקטנה בצורה הכי טובה (בעיני מי?), היו פשוט משחררים איזורים נרחבים לבניה, ויש איזורים כאלה, משני צידי הקו הירוק כך שזה גם לא שייך לימין/שמאל - אז לא היה מחסור בדירות, והמחירים היו צונחים, ולא היינו צריכים עורבים או חוקים שיתנו או לא יתנו איזו דירה לאיזה בית כנסת - כי היו מספיק דירות לכולם.

דני

פורסם

אל תשלה את עצמך, מחירי הדירות יכולים לרדת במקצת אבל לצנוח?

זו עלולה להיות מכה אנושה שתכניס את המשק לסיחרור שלא כ"כ מהר יתאושש ממנו.

פורסם
אל תשלה את עצמך, מחירי הדירות יכולים לרדת במקצת אבל לצנוח?

זו עלולה להיות מכה אנושה שתכניס את המשק לסיחרור שלא כ"כ מהר יתאושש ממנו.

בסחרור הזה (שלדעתי יבוא) אתה יכול להאשים את מי שנקט צעדים לא מידתיים שגרמו לשוק הנדל״ן להתנפח כל כך מהר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל אני שמח שהמדינה בוערת (לא משפט מוצלח) והנושאים הבאמת חשובים עולים לסדר היום ולא טלויזיה רדודה ושאר מריעין בישין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
בסחרור הזה (שלדעתי יבוא) אתה יכול להאשים את מי שנקט צעדים לא מידתיים שגרמו לשוק הנדל״ן להתנפח כל כך מהר.

אין בניינו מחלוקת רק תסכים איתי שבמצב הנוכחי, כמו שהוא כרגע, הורדת כלל מחירי הדירות בצורה חדה מסוכנת מאוד למשק?

פורסם

מסכים, אני רק לא גוזר מזה את אותה מסקנה, והיא שהם לא יכולים לצנוח. יכולים גם יכולים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אה, ברור שהם יכולים רק שיש כוחות אדירים (ממשלה,בנקים, אנשי נדל"ן, טייקונים, בורסה וכו') שהם בעלי אינטרסים מובהקים למנוע או לבלום את הירידות האלה ולכן כל מיני פתרונות בסגנון של "שהממשלה תשחרר 200 אלף דונם, תוריד את המיסוי לקבלנים וככה ירסקו את מחירי הנדל"ן", צריך הבין שסביר להניח שזה לא יקרה.

• תוכן חדש...