Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2011 אוהב מוסכים. לימון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני רכישת רכב שנת 2011, קמ' מעט גבוה. הרכב, חוגג בקרוב שנה על הכביש. מחירו כ 150K פלוס מינוס.

ביקשתי וקיבלתי את ספר הטיפולים ומסתבר שבזמן הקצר הזה הרכב ביקר במוסך 7 פעמים (ועוד פעם בגלל תאונה, כנראה קלה, שבגינה הוחלף מכסה המנוע).לגבי התאונה - הפחתת ערך של חצי אחוז ונזק גולמי של 3.5 אחוז (מה זה אומר?)

בהתייעצות עם חבר , הוא אומר אל תיגע. זה "לימון" עסיסי.

אשמח לדעת מה אומרים החברים כאן. לרדת מהעסקה או שרק שווה הפחתה במחיר?

זו הרשימה :

גירוז דוושת בלם

ריפוד דלת נהג לקוי חתוך קצר באזור ידית

בדיקת מערכת הילוכים- נבדק נמצא תקין.

סידור פנס תיקרה

החלפת סט מגבי שמשה

החלפת פנס תיקרה קדמית

החלפת מסגרת רישוי אחורית

ניקוי כתמים מסביב לרכב כולל גומיות

בדיקה ניקוי וגירוז כל המפרקים והתושבות

לאחר פירוק מתלה אחורי לחלקים לא נמצא פגם

החלפת שמן מסנן+שמן מנוע

ביצוע פוליש בפגוש קדמי ימין

החלפת יחידת בקרה למאוורר מנוע

החלפת בלמים קדמיים

החלפת רמקול שמאל קדמי

החלפת מיקרופון

החלפת דלת ריפוד נהג

החלפת גומיית נוי גג צד ימין

ביצוע ואקום גז

פירוק והחלפת מפוח פנימי למזגן

תודה רבה מראש.. :)

פורסם

זו הרשימה :

גירוז דוושת בלם (כנראה התלונן על חריקות)

ריפוד דלת נהג לקוי חתוך קצר באזור ידית מסביר את סעיף ה"החלפת ריפוד דלת נהג שמגיע אח"כ)

בדיקת מערכת הילוכים- נבדק נמצא תקין. כאן מעניין לדעת האם משהו ספציפי בהעברת ההילוכים הפריע לבעל הרכב שבעקבותיו הוא התעקש על הבדיקה הזו

סידור פנס תיקרה (נשמע כמו ניצול של האחריות לסידור שטויות קטנות)

החלפת סט מגבי שמשה (כנ"ל)

החלפת פנס תיקרה קדמית (כנ"ל)

החלפת מסגרת רישוי אחורית (כנ"ל)

ניקוי כתמים מסביב לרכב כולל גומיות (כנ"ל)

בדיקה ניקוי וגירוז כל המפרקים והתושבות (זה, והסעיף הבא אחריו, אולי ביחד עם נושא גירוז דוושת הבלם, מעלים חשד לחריקות כלשהן ברכב. אולי דמיוניות, ואולי אמיתיות, צריך לתת עליהן את הדעת בנסיעת מבחן ברכב)

לאחר פירוק מתלה אחורי לחלקים לא נמצא פגם

החלפת שמן מסנן+שמן מנוע (טיפול תקופתי רגיל)

ביצוע פוליש בפגוש קדמי ימין (גם כאן- ניצול של האחריות לסידור שטויות קטנות)

החלפת יחידת בקרה למאוורר מנוע (אין לי מושג מה זה אומר... מעיד שהרכב התחמם בעבר?)

החלפת בלמים קדמיים (תמוה. מה הוחלף, רפידות, צלחות, שניהם? ולמה? תוך שנה לא אמורים להגיע למצב כזה)

-------(ניצול של האחריות לסידור שטויות קטנות)------

החלפת רמקול שמאל קדמי

החלפת מיקרופון

החלפת דלת ריפוד נהג

החלפת גומיית נוי גג צד ימין

---- (תקלה במזגן שתוקנה. מרגיז ברכב חדש, אבל יכול לקרות) ----

ביצוע ואקום גז

פירוק והחלפת מפוח פנימי למזגן

תודה רבה מראש.. :)

ההערות שלי. אדום- לתת את הדעת, כחול- אפשר להתעלם (לדעתי).

בכל מקרה, לא נשמע לי בכלל כמו רכב לימון, אלא כמו בעלים פדנט מאוד שניצל היטב את האחריות שלו. אתה זה שמתרשם בפועל מהבעלים ומהרכב. רק דבר אחד שהדליק לי נורות אזהרה זה כל נושא החריקות שצץ ועולה בין השורות. עבור 150 אלף ש"ח עדיף לנסוע ברכב במגוון תנאים ככל האפשר ולהתרשם מרעשים, חריקות, העברת ההילוכים, קירור המזגן וכדומה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נמנעתי מלכתוב סוג הרכב כדי לא להעליב רכב שגם כך לא כולם אוהבים בארץ, אבל שיהיה: אלפא 159..

תודהב לכל המגיבים עד כה אשמח לעוד תגובות..

פורסם

אפשר לדעת קמה ק"מ בדיוק? 80 אלף ? כצופה חיצוני שאפילו לא הריח את האגזוז יש כאן תחושה של נהג פדנט (כמו שכתבו למעלה) שטוחן את האחריות או מישהו שבאמת הרכב לא מרגיש לו בסדר, יתכן והיה רגיל לסגנון אחר, והוא פשוט משגע את המוסכניק שלו על כל דבר קטן כי הוא לא מרגיש בנוח. לדוגמא: רעידות/רעשים הקלים שבקלים יכולים להוציא אותי מדעתי ואילו אח שלי נוהג ברכבים שיהיו בשקט רק במגרש הגרוטאות. מה שכן, מה, אין אלפות בכל מדינת ישראל ואתה חייב רק את זאת?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אפשר לדעת קמה ק"מ בדיוק? 80 אלף ? כצופה חיצוני שאפילו לא הריח את האגזוז יש כאן תחושה של נהג פדנט (כמו שכתבו למעלה) שטוחן את האחריות או מישהו שבאמת הרכב לא מרגיש לו בסדר, יתכן והיה רגיל לסגנון אחר, והוא פשוט משגע את המוסכניק שלו על כל דבר קטן כי הוא לא מרגיש בנוח. לדוגמא: רעידות/רעשים הקלים שבקלים יכולים להוציא אותי מדעתי ואילו אח שלי נוהג ברכבים שיהיו בשקט רק במגרש הגרוטאות. מה שכן, מה, אין אלפות בכל מדינת ישראל ואתה חייב רק את זאת?

30,000 קמ' בקצת פחות משנה. למיטב ידיעתי כרגע הדגם הספיציפי הזה הוא אחד משניים יחידים שנמכרים.

הברירה שלי: לוותר על הענין, או להביא אותו בחשבון בהפחתת המחיר שאני מוכן לשלם.

דעתכם?

פורסם

דעתי היא לאתר בעלים של אלפות דומות בפורום/חברים/היבואן

ולנסות לברר אם זה באמת סדרתי או שלנהג היה משהו סדרתי.

בכל מקרה מישהו שמחליף אותו חדש מהניילון אחרי פחות משנה, זה לא ממש מעיד על אהבת אמת:oops:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא ראיתי שום דבר שמצביע על רכב לימון.

אספר לכם מה זה רכב לימון - לחבר שלי היה שברולט ויוואנט בליסינג תפעולי.

אחרי 20 אלף ק"מ הוחלף מנוע פגום, אחרי עוד 10 אלפים הגיר עבר שיפוץ כללי.

ומה היה לנו כאן? החלפת נורות, סידור שטיח ותלונות לכל מיני רעשים (כנראה) והתנהגות הגיר, שהבדיקות לא מצאו שום דבר.

גם הרכב שלי ביקר 3 פעמים במוסך אצל הבעלים הקודמים בשנה הראשונה, בגלל רעשי רוח מדלת הזזה, ואחרי שנתיים הוחלף מעבה של המזגן.

מאז שקניתי את הרכב עברתי עליו 100 אלף ק"מ ללא בעיה כלשהי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם לדעתי לא מדובר בלימון בהכרח. מה שבעלי אלפות הם לרוב פדנטיים ו/או רגילים לכל מיני קונצים מהמכוניות שלהם :wink:

הרכב עדיין באחריות. נסה להוריד במחיר ככל שניתן, קנה ותהנה. הרכב עושה לך בעיות? תיפטר ממנו לפני תום האחריות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...