Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז השמש הקופחת מעל ראשינו תמיד מעלה שאלות חדשות לגבי רכבינו :)

והפעם- איכות צבע הרכב מדגם לדגם של אותו היצרן. ואני אסביר:

לא יצא לי לראות הרבה מכוניות מכוסות בישראל, לפחות לא בעשור האחרון. לרבות מכוניות פאר (במוו,מרצדס,פורש ושות')

למרות זאת אפילו כאשר מסתכלים על דגמים משנים קודמות רואים שהצבע שלהם במצב לא רע.

אז ברור שהיצרנים של רכבי הפאר משקיעים יותר על חומר הגלם או במספר השכבות של חומר הבסיס\צבע\לכה.

השאלהה היא לגבי יצרן כמו פולקסווגן או כל יצרן עממי אחר

נניח פולו בגרסא הכי בסיסית וזולה, לעומת פאסט בגרסא הכי מפוארת,

שניהם בצבע שחור מאותו קוד, לאחר X שנים בשמש הם ישמרו באותה צורה או שבפאסט משקיעים יותר בצבע משום שהיא יוקרתית יותר?

כמובן שלא נכניס משתנים כמו איך ניקו, באיזה חומרים וכו'.

נצא מנקודת הנחה שהם טופלו באופן זהה.

נ.ב

אני יודע שברכבים ממש זולים חוסכים בצביעה של חלקים מסוימים כמו למשל תא המנוע של הפנדה.

אבל אני מדבר על חומר גלם נטו.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

על הצבע ברכבי פולקסווגן יש אחריות של 12 שנים. כשהם מציינים את זה הם מדגישים שזה נגד הופעת חלודה, אבל אני מניח שזה מעיד גם על איכות הצביעה. לדעתי אין הבדלים בין הדגמים.

פורסם

אני גם לא מסכים לגבי ההכללה הזאת על רכבים יפנים, המאזדה שלי הייתה בת 13 שנמכרה עם צבע מקורי במצב מעולה בלי התקלפויות ופטריות.

יש רכבים שבצבעים מסויימים מועדים יותר לפורענות וכמובן כאלה שעמדו יותר בשמש, נשטפו בחומרים לא מתאימים וכדומה.

בנוסף, תיקונים באיכות נמוכה שמבוצעים בארץ לא מאריכים שנים וזה ניכר לעומת הצביעה המקורית.

פורסם

גם אצלי המיצובישי בת 13, ואין שום בעיית צבע, לא מתקלף ולא כלום, צבע מקורי.

לצורך העניין - צבע לבן. אולי מטאלי היה אחרת אין לי מושג.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
לדעתי יש הבדל. אבל-רוב היפניות הישנות(במיוחד הקורולות)התא מטען, הגג, מתקלף הצבע ונהיה כתמים. אצל היפניות זה כנראה חוסר השקעה.

ממש כך. לי יש קורולה שנת 96 עם צבע על הגג, מכסה מנוע ותא מטען שהיה שרוף לגמרי עם כתמים דהויים. נאלצתי לצבוע עכשיו.

אני רואה הרבה מכוניות לא מאד ישנות עם צבע דהוי\שרוף אבל אף פעם לא שמתי לב אם זה יותר היפניות או שגם פירמות אחרות באותו מצב.

פורסם

זה תלוי לא רק באיכות הצבע אלא בגוון עצמו ובעיקר באיכות הלכה שעל הצבע. למיטב ידיעתי בפולקסווגן אין הבדל באיכות הצבע בין הדגמים (לכן נותנים 12 שנות אחריות), אבל מה שכן - בדגמים יוקרתיים יש צבעים שאין בדגמים פשוטים יותר (כמו הירוק של השירוקו למשל שאי אפשר לקבל אותו בדגמים אחרים).

We are the Human Race

• תוכן חדש...