Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה כאן ב2030?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3576094,00.html

בהצלחה לכולם. מעבר לזה, ניכרת תופעה מעניינת למדי: בעוד שאצל הערבים, עם זחילתה המדודה והאיטית של הקידמה, שיעור הילודה יורד, אצל החרדים הוא רק עולה. במילים אחרות, הערבים מתנהגים כמו רוב האוכלוסיות המתועדות עלי אדמות: שיעור הילודה עומד ביחס הפוך להשכלה ולמצב הסוציו אקונומי. בגלל זה יש הרבה משפחות במצוקה מרובות ילדים ובגלל זה המדינות המתקדמות ביותר בעולם, כמו יפן וחלק ניכר של מדינות אירופה, סובלות משיעור ילודה שלילי (פחות מ2 ילדים לזוג, כלומר קיטון האוכלוסיה לאורך זמן).

אצל החרדים הגרף לא מתנהג כך, והם מקדישים את כל מרצם וכספם לגידול מאסיבי של ילדים.

המאמר אמנם נוגע בדבר מבחינה כלכלית, אך הבחינות האחרות מדאיגות הרבה יותר: מה יהיו ההשלכות של 15% מהאוכלוסיה שחיים בסתירה לערכים דמוקרטיים וליברלים ומצביעים כמעט כגוש אחד?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שמע, עם כל הכבוד לערבים שנחשבים לאחד המגזרים "שטוחן" את התקציב של הביטוח הלאומי הם עוד לפחות עובדים. אתה יודע מה? הם עובדים כמו גדולים במקצועות שישראלים כבר נגעלים לעבוד בהם. פעם, ככה מספרים, זה היה גאווה לספר שאתה עובד "בסולל בונה". היום, איזה אמא לא תעקם את האף אם היא שומעת שהבת שלה עומדת להתחתן עם קבלה או בנאי?

החרדים יותר גרועים, הם בכלל לא רוצים לעבוד.

דרך אגב, זוהי הסיבה שכל מי שהולך להפגין למען צדק חברתי הוא לפי דעתי מטומטם, למה? כי המפגינים רוצים יותר רווחה ויותר סוציאליות מה שאני קורא לזה בשם "סוציאליזם חזירי". בסופו של דבר מי שירוויח מזה הכי הרבה זה יהיו אוכלי החינם והפרזיטים.

איך שהדתיים אומרים "צדיקים, מלאכתם נעשית על ידי אחרים".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מסכים לחלוטין. הדרך היחידה לבלום או למנוע את הקטסטרופה שתהיה כאן היא לעצור עכשיו את שפיכת הכספים המושחתת שנקראת "מדינת הרווחה". המצב הזה הוא פשוט לא בר קיימא לאורך זמן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

פשוט מאוד, ברגע שהמיסים כבר יהיו יותר מדי כבדים על החילונים, כולם יעזבו את הארץ, המדינות השכנות יכנסו לפה כי גם ככה לא יהיה צבא, הדתיים יתפללו, אלוהים כמובן לא יעשה שום דבר, במקרה הטוב הערבים יתנו להם לחיות פה ולשלם מס גולגולת כמו בשנות ה800 לספירה, במקרה הפחות טוב הערבים יארגנו להם מפגש עם ה' .

פורסם
מה יהיו ההשלכות של 15% מהאוכלוסיה שחיים בסתירה לערכים דמוקרטיים וליברלים ומצביעים כמעט כגוש אחד?

במחשבה שנייה, אולי זה לא כל כך נורא אם לאיראן תהיה פצצת אטום

פורסם

דרך אגב, זוהי הסיבה שכל מי שהולך להפגין למען צדק חברתי הוא לפי דעתי מטומטם, למה? כי המפגינים רוצים יותר רווחה ויותר סוציאליות מה שאני קורא לזה בשם "סוציאליזם חזירי". בסופו של דבר מי שירוויח מזה הכי הרבה זה יהיו אוכלי החינם והפרזיטים.

איך שהדתיים אומרים "צדיקים, מלאכתם נעשית על ידי אחרים".

:mm_yeah: נכון

אני גם קורא לזה מדיניות של מגיע לי.

פורסם

הכתבה מטרתה אחת

לשסות את האוכלוסיות השונות במדינה אחת בשניה

כנל חוק טל פלסנר וכיו"ב

כאשר אנו החילונים נמצאים בקבוצה לא מיוצגת מבוזרים ,אנו פגיעים יותר כלכלית פוליטית וחברתית

עדיין לא ראיתי את פינוי של משפחה חרדית מהדיור הציבורי בעזרת 10 שוטרי יס"מ (חפשו בגוגל ערך "המעברה") וזו רק דוגמא אחת

אין כיום מענה לאוכלוסייה החרדית בנושא מקומות העבודה ,היכן הם יעבדו ,בטקסטיל,בתעשיית הרכב ,האלקטרוניקה ,עיבוד שבבי?

אני חד משמעית בעד שיתופם במעגל העבודה ,וגם במעגל האזרחי בצורת שרות לאומי לאזרחי המדינה ,אך בואו נהיה ראליים

לדעתי החרדים יהיו כח עבודה איכותי צייתן ,חלומו של כל תעשיין

לגבי מונחים סוציולוגים

אל לנו להתפס למונח כזה או אחר נאוליברליזם או סוציאליזם ,המפתח הוא איזון הקמת משהו חדש ולא מוגדר מאוזן ללא כל רעיון קיצוני כזה או אחר כמובן אינו נכון

לגבי 2030,לדעתי האישית בלבד, העולם וישראל יצעד לכיוון אוטונומיות כלכליות כאשר התהליך יהיה הפוך מהגלובליזציה ,הקטנת כוחם של קרנות המטבע והבנקים המרכזיים

פורסם

האוכלוסיה החרדית בארץ היא כנראה האוכלוסיה היחידה בהיסטוריה שקצב הילודה בה לא נבלם עם הגעת הקידמה וההשכלה.

אם אכן מדובר בהכפלת האוכלוסיה פי 2.5 כל 20 שנה אז זה אומר שבשנת 2090 נניח יחיו פה פי 39 יותר חרדים מאשר היום.

כמובן שיותר סביר שהמחסור במי שתיה, הרעב, המחלות, והמלחמות (לפי הסדר הזה להערכתי מבחינת הקטלניות) שיהיו פה אחרי שתקרוס מדינת ישראל והתל"ג לנפש ישאף לאפס, ימנעו את גידול האוכלוסיה לכאלו מספרים.

אם רוצים למנוע את האסון הזה (ולדעתי אוכלוסייה של 40-50 מליון נפש+ במדינת ישראל זה אסון בלי שום קשר לזהותם של האנשים האלו - זו צפיפות איומה ונוראה) הפתרון היחיד הוא שהמדינה תתעשת ותנקוט בצעדים למניעת התפוצצות האוכלוסין.

אם נחכה עד הרגע האחרון אז נגיע למצב של סין עם מדיניות "one child" וכו'. ואז מקבלים אובר-שוט לכיוון השני, כלומר יותר מדי פנסיונרים על פחות מדי עובדים בדור שיבוא אחרי זה.

לדעתי צריך לכל הפחות להפסיק את התמריצים הקיימים שמעודדים ילודה, במיוחד ילודה מעבר לרמת ה-2 ילדים לזוג (שמהווה יציבות לטווח ארוך).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בהתאם למה ש-yigaljet אמר, יש לי שאלה להפתעתי לא דיברו עליה בכתבה

מזמן בהרצאה שראיתי של פרופ' זליכה, הוא דיבר על זה שגם אם פתאום הערבים והחרדים ירצו לעבוד, אין מקומות עבודה בשבילם! האם זה באמת ככה? איך פותרים את המצב הזה?

פורסם

כמה שטויות עיתון יכול לכתוב?

מעמד ביניים כשמו כן הוא. תמיד הוא יהיה מורכב מששת העשירונים האמצעיים כי כדברי הגששים בששת העשירונים האמצעיים יכולים להיות רק ששת העשירונים האמצעיים ולא איזה עשירון שנמצא במקום אחר לגמרי.

לא יהיה יותר קשה ולא יהיה יותר קל אלא אותו הדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
:mm_yeah: נכון

אני גם קורא לזה מדיניות של מגיע לי.

אתה יודע למה נוורווגיה היא אחד המדינות שהכי טוב לחיות בה לפי הדו"ח של האום? מה ההבדל בין הנוורגים לישראלים? לנוורגים המדינה מציעה שלל קיצבאות ותמיכות אבל מה, שם אנשים לא נתקפים אמוק כמו בישראל להולדת ילדים. שם משפחות עושות ילד אחד, מקסימום שניים למרות שלל ההטבות והקיצבאות. כך נוצר מצב שאין עומס על המערכת והמדינה יכולה להציע שלל הטבות וקיצבאות שמועילות לאזרח כמו למשל חוק חינוך חובה חינם מהילדות ועד לאוניברסטה. בישראל אנשים מפציצים בילדים (לא רק ערבים וחרדים) אלה אנשים שלא מאמינים בתכנון המשפחה או אמצעי מניעה ולכן כמות העזרה שהמדינה יכולה להציע היא קטנה עד שהיא הופכת לכמעט לזניחה. פגשתי זוג חברה מבוגרים מדנמרק כאשר הייתי בהודו. גם להם יש את אותה המנטליות כמו הנורווגים. פחות ילדים לעומת יותר עזרה לכל ילד. הם פשוט נדהמו ולא הצליחו להבין מדוע אנשים עושים 6 ילדים ויותר בישראל.

הרעיון של בן גוריון לעידוד הילודה היה טוב. לעודד משפחות לעשות ילדים, אלה יגדלו להיות חיילים ואחר כך לאזרחים משלמים מיסים ולכן למרות שהמדינה משקיעה ברווחה היא תקבל את זה בחזרה כאשר הילדים הופכים לאזרחים משלמי מיסים ושומרי חוק. היום נוצר מצב שהמדינה נותנת לאנשים את הדגים ולכן אנשים לא רואים צורך ללמוד לדוג.

והנה התוצאה, לא צריך להיות כלכלן חכם בכדי להבין.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/383/284.html?hp=16&cat=1901&loc=11

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

הרעיון של בן גוריון לעודד ילודה היה מצויין ב1948 כשהיישוב היהודי בארץ מנה 600 אלף נפש.

אני חושב שכולנו נסכים שמול האתגרים שעמדו בפני מדינת ישראל ב64 השנים האחרונות טוב שהאוכלוסיה גדלה מ600 אלף נפש ל7 מליון.

אני חושב גם שכולנו מסכימים שלא רצוי ואין אפשרות פיזיקלית לגידול אינסופי של האוכלוסיה במדינת ישראל (או בעולם, באותה מידה. אבל בואו נתמקד במדינת ישראל)

עכשיו נשאלת השאלה מה גודל האוכלוסיה הרצוי.

אם התשובה היא נניח "80 מליון" אז יאללה, לעודד ילודה בכיף, לפחות עד שנגיע ל30-40 מליון ואז להתחיל לחשוב איך מגיעים לאיזון.

לדעתי האישית התשובה היא "בסביבות המצב הנוכחי".

ולכן אני חושב שהמדיניות הנוכחית (שלא השתנתה באופן מהותי מאז בן-גוריון) של עידוד ילודה היא אסון.

פורסם

ולגבי דנמרק (ורוב מדינות מערב וצפון אירופה) - הם בבעיה הפוכה.

כרגע הם (דנמרק, ספציפית) עומדים על 1.80 ילדים לאישה.

זה אומר קיטון האוכלוסיה בקצת יותר מ10% בכל דור. (יציבות היא ברמה של ~2.1, כי תמיד יש קצת כאלו שנפטרים בכל מיני נסיבות לפני שהעמידו צאצאים משלהם)

וזו הסיבה העיקרית שמערכת הרווחה שלהם כל כך נדיבה עם אלו שכבר טורחים ועושים ילדים.

ראו:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_territories_by_fertility_rate

וגם את הגרף בצד ימין באמצע העמוד פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Total_fertility_rate

שימו לב למיקום החריג של ישראל על הגרף.

אם המגמות הנוכחיות ימשיכו אנחנו בדרך לכיוון שמאל (תל"ג נמוך) וכלפי מעלה (ילודה גבוהה), יחד עם כל מדינות העולם השלישי.

פורסם
הכתבה מטרתה אחת

לשסות את האוכלוסיות השונות במדינה אחת בשניה

כנל חוק טל פלסנר וכיו"ב

כאשר אנו החילונים נמצאים בקבוצה לא מיוצגת מבוזרים ,אנו פגיעים יותר כלכלית פוליטית וחברתית

עדיין לא ראיתי את פינוי של משפחה חרדית מהדיור הציבורי בעזרת 10 שוטרי יס"מ (חפשו בגוגל ערך "המעברה") וזו רק דוגמא אחת

אין כיום מענה לאוכלוסייה החרדית בנושא מקומות העבודה ,היכן הם יעבדו ,בטקסטיל,בתעשיית הרכב ,האלקטרוניקה ,עיבוד שבבי?

אני חד משמעית בעד שיתופם במעגל העבודה ,וגם במעגל האזרחי בצורת שרות לאומי לאזרחי המדינה ,אך בואו נהיה ראליים

לדעתי החרדים יהיו כח עבודה איכותי צייתן ,חלומו של כל תעשיין

לגבי מונחים סוציולוגים

אל לנו להתפס למונח כזה או אחר נאוליברליזם או סוציאליזם ,המפתח הוא איזון הקמת משהו חדש ולא מוגדר מאוזן ללא כל רעיון קיצוני כזה או אחר כמובן אינו נכון

לגבי 2030,לדעתי האישית בלבד, העולם וישראל יצעד לכיוון אוטונומיות כלכליות כאשר התהליך יהיה הפוך מהגלובליזציה ,הקטנת כוחם של קרנות המטבע והבנקים המרכזיים

מוזר מאוד ואני חשבתי שמדינת ישראל מתחננת לעובדים זרים בתחום הבנייה והחקלאות. מדוע זה בושה להיות חרדי ולעבוד בבניין? היום משלמים 13 אלף שח ברוטו פלוס תנאים סוציאליים בבניה. מדוע זה בושה לגדל פלפלים? אצלי חבר במושב בעל משק מתחייב לשלם 7 אלף שח נקי לאחר מיסים פלוס תנאים סוציאליים. אז למה כל היום להתבטל וללמוד תורה ורק לגזול קיצבאות?

פורסם
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3576094,00.html

אצל החרדים הגרף לא מתנהג כך, והם מקדישים את כל מרצם וכספי החילונים לגידול מאסיבי של ילדים.

ברשותך שיפצתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...