Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מחפשים רכב משפחתי חדש. יש לנו 2 ילדים קטנים מה שאומר כסאות ביטחות +עגלות+מזוודות

לכן אנחנו מחפשים רכב גדול ומרווח , בטחותי, זול בדלק (נסיעות כל יום תל אביב - פתח תקווה, הלוך ושוב)

אשמח להמלצה - חשבנו על יונדאי I30 , סוזוקי SX4 , רנו NOTE התקציב בערך 110 אלף (קניה בזמן מבצעי חבר וכדומה)

אפשרות נוספת היא לקנות רכב יד שניה זול יותר מדגמים טויוטה, מאזדה 3, פורד פוקוס.

אשמח לדעת מה אתם ממליצים.

תודה מראש.

פורסם

אני מניח שכוונתך לרכישת רכב חדש או כמעט חדש - כלומר מהדגמים המוצעים בסוכנויות הרכב.

לכן, העצה הראשונה שלי פשוטה מאוד: סוכנויות הרכב בד"כ מרוכזות בכל עיר באיזור אחד או שניים - קח לך אחר הצהריים ועשה סיבוב באיזור. תוכל להתרשם מהדגמים המוצעים ולבחור את הנראים לך מתאימים - ואז להתייעץ לגביהם ולהזמים נסיעת מבחן. כמוכן - כיון שיש לך בעיית עגלות - קח אתך את העגלות על מנת לבחון את תאי המטען.

מגבי הדגמים שהזכרת - אני מכיר אישית שניים:

ה-SX4 מתאימה מבחינת הגודל, גובהה הופך את הכניסה והיציאה לנוחות ואני אוהב את תנוחת הנהיגה הגבוהה. צריכת הדלק טובה (אצלי סביב 10 קמ"ל בנהיגה שרובה עירונית) ותא המטען, בגרסת הסדאן, מרווח מאד. החסרונות העיקריים הם שיש לה רק 4 כוכבי EuroNCAP (מבחן מ-2006) ואין אפשרות לבטל את כרית האויר הימנית, כך שאין להתקין מושב בטיחות בעמדה זו.

לגבי מאזדה 3 (דגם הליסינג) - אישית אני מוצא אותה מאוד לא נוחה לכניסה ויציאה וגם לישיבה ותא המטען שלה קטן עם פתח יחסית צר. (אפילו למאזדה 2 נפח תא מטען יותר גדול). כמוכן מנוע ה-1600 שלה חלש יחסית למשקל הרכב, ותיבת ההילוכים נוטה למשוך הילוכים נמוכים יותר מהדרוש (אבלאתה גר באיזור מישורי כך שאצלך זו בעיה פחותה). גם צריכת הדלק שלה יחסית גבוהה - אשתי צורכת בין 7-8 קמ"ל, גם בעיקר בתוך העיר. אם מדובר בגרסת ה-2 ליטר כנראה שהמצב שונה לגמרי, אבל אין לי נסיון בדגם זה.

לגבי i30 - אני מכיר אותה רק מסוכנות הרכב, במצבך הייתי בודק רק את גרסת הסטיישן (i30CW).

ד"א - לגבי הדגמים שציינת לרכישה כמשומשים - ההפרש במחיר בינם לבין הדגמים שציינת לרכישה כחדשים קטן, כדאי לבדוק את האפשרות למתוח את התקציב או למצוא מכונית "יד שניה עם 0 ק"מ" במגרשי הליסינג, כמובן בתנאי שבכוונתך להחזיק ברכב שנים רבות, כך שלא תנזק יותר מדי מאבדן הערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משפחתי חדש ב 110,000 ש"ח לא יחושב שתצליחו להשיג -המחירים בסוכנויות גבוהים בהרבה.

אם כבר יד 2, בחברות הליסינג מוכרים רכבים עם אחריות לשנה -שנתיים במחירים שישאירו אתכם עם עודף בכיס והרבה.

אפשר להשיג I30 2010-11 בסביבות 90,000 ומטה,מאזדה 3 2010 בסביבות ה-85,000 אולי אפילו פחות.

יש רכבים,שכבר ספגו ירידת ערך גדולה- תחסכו גם כסף מקנייה של רכב זול יותר וגם תרוויחו רכב,שחטף כבר ירידת ערך משמעותית.

מומלץ לבדוק בחברות כמו אלבר/הרץ-יש להן ובמיוחד לאלבר שמוכרת רק ליסינג הרבה מאוד רכבים עם ק"מ נמוך כאשר במחיוחד באלבר מקפידים על טיפולים במוסך מורשה- לטעמי,רכישה שווה.

אבי רכש מהם שני רכבים ולמעט תחזוקה שוטפת ומצבר בסיוויק ,2005,שהייתה אצלנו 3 שנים ולאחר מכן במאזדה 3 ספיריט,שכבר שנתיים אצלו,למעט החלפת תושבת מנוע סה"כ הרכבים הפגינו אמינות די טוטאלית.

אני רכשתי יונדאי I30 מהרץ ולמעט בעיה עם השלטים (קצר חשמלי שלא ברור מהיכן הגיע),הרכב מפדין אמינות מופתית (בינתיים 7 חודשים אצלי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במבצעים השונים (אשר מתפרסמים לעיתים, של חבר וכיו"ב), הייתי ממליץ על I35 בגרסה הבסיסית המוצלחת, פוקוס סטיישן טרנד, פולקסוואגן ג'טה שבימים אלה נמכרת בחבר עם השילוב המוצלח של מנוע 1.2 + DSG ב- 122K, גולף מקבילה באותו מחיר.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אם נשאר ליבואן במלאי, אני ממליץ מאוד על I35 החדשה או פורד פוקוס,

באותו משקל כדאי לבחון את הI30CW או את הפוקוס סטיישן,

כמובן שיש עוד הרבה, זה מה שאני הייתי לוקח...

פורסם

הבעיה העיקרית שלך זה מקום לעגלות של שני תינוקות יחד עם שאר הציוד הנלווה ושישאר מקום גם לקניות או לדברים שלכם כשנוסעים לחופש. מהבחינה הזאת האוקטביה מציגה את תא המטען הכי גדול בקבוצה עם למעלה מ-500 ליטר (לשם השוואה, הפוקוס החדשה למשל יש לה פחות מ-400). לעומת זאת הפוקוס סטיישן גם מאפשרת הרבה מקום להטענה והכי שימושי אם כי פחות מהנה לנהיגה משתיהן זה הסקודה רומסטר שמאפשר המון אפשרויות ל"פקלאות". הוא חסכוני וזול משניהם ומאוד נוח למטען מכל סוג.

• תוכן חדש...