Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בזמן שהרכב הגרמני שלך עם הפלסטיק הרך ו"האיכותי" יתפרק ויתקלף היאריס עם איכות החומרים בדיחה תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע, תיסע ועוד קצת תיסע.

תשמע, לא צריך לקחת הכל אישי.

הרכב שלי הוא לא מדד כי הוא משמעותית יותר טוב מהיאריס ולכן זה לא פרמטר להשוואה ולא הוגן כלפי היאריס.

אבל אם הייתי הולך לקנות היום סופר מיני - היאריס לא הייתה אופציה.

הייתי מעדיף לפניה I20 שגם תיסע ותיסע.

או סוויפט שגם תיסע ותיסע.

או ג'אז שגם תיסע ותיסע.

או פיסאטה - שגם תיסע ותיסע.

או 208 ופולו ופאביה- שרק ייסעו.

היאריס לדעתי היא יריקה בפנים של הלקוח.

פורסם

נראה לי שאתה מגזים, נקמיצ'י.

היאריס כן מגיעה עם אבזור שאין ביונדאי i20 או בסוזוקי סוויפט - מצלמת רוורס מקורית, מערכת שמע עם מסך מגע, גיר אוטומטי רציף...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני גם חושב שהביקורת כאן כלפי תא הנוסעים ובידוד הרעשים קצת מוגזמות, בסך הכל הרכב בסדר גמור ברוב התחומים למעט ההתעקשות התמוהה על 2 חלונות חשמל בלבד גם בדגם המאובזר ואבזור שמעבר למערכת השמע בדגם המאובזר לא מתעלה והריו המאובזרת שעולה רק 2,000 שקלים יותר מהיאריס הבסיסית נותנת הרבה הרבה יותר.

אין לי ספק שריו או I20 מציעות יותר אבל מנוע ה-1.4 שלהם נופלים מיחידת הכוח של היאריס.

אבל לדעתי כמו שכבר נכתב פה וכתבתי גם בשרשור אחר, אין שום הצדקה לפער המטורף בין קבוצת הסופר מיני הידניות לסופר מיני האוטומטיות, מילא איביזה, פיאסטה ופביה שמגיעות עם יחידות כוח שונות אבל במקרה של הסוויפט למשל להוסיף 20 אלף שקלים בעבור גיר אוטומטי זה נראה לי מטורף.

פורסם
נראה לי שאתה מגזים, נקמיצ'י.

היאריס כן מגיעה עם אבזור שאין ביונדאי i20 או בסוזוקי סוויפט - מצלמת רוורס מקורית, מערכת שמע עם מסך מגע, גיר אוטומטי רציף...

תראה, לא התלוננתי על האיבזור.

האיכות הכללית של החומרים שמה זולה. כל הרכב לא מרגיש ברמה של שאר הרכבים.

פורסם

לשפוט איכות רכב לפי רכות פלסטיקים זו חובבנות. אני לא מתכוון אליך ספציפית. אני רואה את התופעה הזאת כל הזמן וזה צורם לי. כל אחד מתחיל למשש את הפלסטיקים ועל סמך רמת הרכות קובע כמה שנים הרכב יחזיק מעמד. הרכב הישן שלי היה עם פלסטיקים קשיחים וחלולים. אחרי 16 שנים בשמש הישראלית הדבר היחיד שנשאר תקין ברכב זה הפלסטיקים. בפיקנטו שלי פלסטיק קשה וחלול. שנה בשמש הישראלית ו-30,000 ק"מ הכל תקין ומהודק. לעומת זאת סיאט איביזה עם הפלסטיק הרך ועלק איכותי כבר מתפרקת.

פורסם

היאריס המקורית שהוצגה ב 99' היתה מכונית מקורית ומוצלחת שהראתה שהיפנים מסוגלים לייצר מכונית סופר מיני ברמה אירופאית.

בשל מגבלות ייצוא לשוק האירופאי, העדיפו היפנים בשנות ה90' לייצא מכוניות שבהם שולי הרווח גדולים יותר, ובהעדר ביקוש בשוק האמריקאי, לא היתה להם מוטיבציה להשקיע בפלח השוק הנ"ל, שהוא בעל חשיבות רבה ליצרנים האירופאיים.

הדור השני של היאריס איבד את החן והקסם של הדור הראשון, והפך למכונית סתמית לחלוטין מכל הבחינות, מה עוד שציודה בגיר רובוטי פגע אנושות במכירותיה.

הדור השלישי מנסה לעשות קאמבק ולשחזר את הצלחת הדור הראשון, מעניין אם יעלה בידו הדבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יופי של מבחן, מסכים לחלוטין עם רובו.

עם זאת, התגובות כאן ממש משעשעות, אני חייב לציין. אנשים מאוד מסויימים שמחפשים דברים מסויימים מאוד ברכב, ולא מבינים למי הרכב הזה מיועד, ולמה הוא יהיה (שוב) אחד המובילים במכירות.

ראשית, מחיר - תוציאו מראש מההשוואה כל דגם ידני. זה עדין לא רלוונטי ל-85% מהאוכלוסייה. נכון, כאן בפורום זה לפעמים נראה כאילו חצי מהאנשים רוצים ידני, אבל זה פורום מכוניות שמייצג מדגם מאוד ספיצפי של אנשים שבדר"כ מתחברים לנהיגה עצמה הרבה יותר מרוב האוכלוסיה, ומוכנים לוותר על הנוחות שבאוטומט בשביל תמורה טובה יותר למחיר.

היאריס עולה 100K או 103K לדגם המאובזר ביותר. זה מחיר תחרותי מאוד ביחס לכל סופר מיני אוטומטית אחרת.

אח"כ האבזור. יש בה את כל מה שקהל היעד שלה מחפש, וקצת מעבר לזה. נכון, החלונות מאחור ידניים, אך כמעט לאף אחד זה לא באמת מפריע, ובתוספת מחיר קטנה (600 ש"ח) מקבלים חלונות חשמליים גם מאחור.

מערכת המולטימדיה שכוללת מסך מגע, דיבורית, שליטה מההגה ומצלמת רוורס מובנית היא יתרון לא קטן שאין לאף סופר מיני.

בטיחות. שוב, לא תמיד רואים את זה בפורום, אבל לרוב האנשים זה נושא מאוד חשוב. אפילו הכי חשוב (ובצדק). אנשים כאלו לא ישקלו פאביה (שמאוד פופולרית כאן), אפילו לא בצחוק.

אמינות. רכב חדש, גיר חדש וכו', וכיבכול שום דבר לא ידוע. אבל ברור לחלוטין שזה אחד מרכבי הסופר מיני האמינים ביותר. שוב, חשוב לרוב האנשים.

שמירת ערך. כמו אמינות. ברור לגמרי שזו תהיה הסופר מיני עם שמירת הערך הגבוהה ביותר. שיקול מהותי לרוב האנשים. אין אותה כמעט בליסינג, וזה רק עוזר לעניין.

זריזות. לא, היא לא מתחרה בתאוצה של ה-1.2 TSI, והיא לא צריכה. היא מספיק זריזה, ויותר מזה, עבור קהל היעד שלה.

פלסטיקים. נכון, מרגישים זולים ביחס לרוב המתחרות. ובאופן אישי, אני לא התחברתי אליהם בכלל. אבל אני מוכן להתערב כאן ועכשיו שעוד 5 שנים, הם עדין יהיו באותו מצב, ובלי חיבורים רופפים. לגבי המתחרות עם הפלסטיקים הכביכול איכותיים יותר - לא בטוח.

עלות (ואיכות) אחזקה. מוסכי היבואן של טויוטה ככלל, הם האיכותיים וההוגנים שיצא לי להיות בהם. מבין אלו שיש לי ניסיון כלשהו איתם - פיג'ו ו-VAGים רחוקים שנות אור, אאודי - שירות סביר, מחירים בשמים. סוזוקי הם בסדר גמור, אבל זה עדין לא לגמרי שם.

אז במה היא מנצחת את המתחרות שלה? מחיר, אמינות, עלות אחזקה (על אחת כמה וכמה בשקלול עם שמירת ערך), שירות לאחר הקנייה.

במה היא נמצאת יחד עם המתחרות המובילות? בטיחות, אבזור (יש לה דברים שאין לאף אחת אחרת, וגם חסרים לה אחרים), מהירות (זריזה יותר מרובן למעט VAG)

איפה היא מפסידה? תחושת מגע של פלסטיקים (אבל זה מתקזז עם אורך חייהם), ויש שיאמרו נוחות (אבל זה עניין אינדיבודאלי, לי היא נוחה יותר מאיביזה, 208 ופיאסטה).

לקהל היעד הקלאסי של סופר מיני חדשה, היא מתאימה בול. מבוגרים שילדיהם כבר מחוץ לבית או משפחה שמחפשת רכב שני עבור הנהג הפחות דומיננטי (אם להיות פוליקלי קורקט), היא תהיה בחירה מוצלחת מאוד.

יש סיבה שלקוחות טויוטה הם נאמנים, ולא כי מחלקים להם סמים עם המכונית.

גילוי נאות - אני בחרתי בסוויפט עבורי. לאמא שלי (בת ה-60) המלצתי על היאריס החדשה.. היא מרוצה מאוד.

פורסם

דעתי האישית היא שבהשוואה לדור היוצא, היאריס החדשה לא מבריקה מכמה סיבות:

1. הגיר הרציף הופך את חוויות הנהיגה למשעממת, ובכלל מוציא את העברת ההילוכים מידי הנהג (בהשוואה לגיר הרובוטי, לטוב ולרע). אני עשיתי עליה נסיעת מבחן והגיר הרציף פשוט שיעמם אותי, הגיר הרובוטי מבחינתי הרבה יותר עדיף מבחינת ההנאה מנהיגה ומבחינת הכוח שזמין בהעברת ההילוכים.

2. המחיר של הרכב יחסית גבוה כאשר יש סופר מיני שבאות עם אבזור יותר עדיף באותה רמת מחיר.

3. החומרים של תא הנוסעים מאוד אפרוריים ומשעממים. בדור היוצא יש ריפודי בד בדלתות, נותן קצת טאצ' אחר. הרכב בכלל קודר.

4. החזית שלה לא מוצאת חן בעיניי, העיצוב של טויוטה פשוט חוזר על עצמו עם הפנסים המוארכים (כמו בקורולה ובקאמרי, כך גם ביאריס ובאייגו) ופשוט הופך את כל קו הרכבים שלה לחסר ייחודיות.

פורסם

כל התגובות הנ"ל מכובדות ויאות לפורום הטוב ביותר שיש היום לרכב במדינת ישראל.

אבל חדי העין שהבחינו פה בתגובות ובביקורת על הרכב גם ידעו להבחין בטעויות שנובעות מכך, הרכב לא נבנה להיות מהנה, הרכב לא נבנה להיות מדהים, הרכב לא נבנה לתאוצות ולא נבנה או יוצר בכלל לכל אחד מהמטרות שגולשי הפורום מחפשי מרכב.

הרכב יוצר להיות אמין, קלאסי, חסכוני עם קצת נגיעות של טכנולוגיה ומחיר סביר לקטגוריה.

רוב רוכשי הרכב, כמו שכן שלי ואחת שעובדת איתי במשרד הם אנשים שרוצים כלי שיקח אותם מנקודת א לנקודה ב בצורה אמינה, חסכונית ובטוחה נוסף על כך שזה מותג שמזוהה עם הדברים הנ"ל.

לקהל היעד שלו זה רכב מדהים!! לא פחות מכך, אלו שיחפשו מרווח יקחו גאז או ריו, אלו שיחפשו זריזות יקחו פאביה, איביזה או פולו, אלה שיחפשו מחיר יקחו ידניות, והשאר שיש לא מעט כאלה ישקלו את היאריס כאופציה ראשונה.

כולם פה בפורום משבחים את הפאביה וכנראה שבצדק, כמה אנשים שאינם בעלי ידע או ראש פתוח יפקדו את אולם התצוגה של סקודה? אני בספק אם הרבה.

דיון ענייני ונכון, אבל וויכוח חסר כל שחר בזמן שרוכשי הרכב הפוטנציאלים ככל הנראה לא יודעים על קיומו של הפורום.

פורסם

לאחר כשלשה חודשים עם היאריס, צריכת דלק ממוצעת עומדת קבוע על 16.39 ק"מ לליטר. נכון, הגה לא חד מחוץ לעיר, אין "חדוות נהיגה", אבל כמו שכבר אמרו פה, מתאימה לי ולקהל היעד שלה.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

זה נכון שיאריס עולה 30 אלף יותר מפביה או סיאט, אבל לא צריך לשכוח על מחיר המכירה ! שהוא יהיה הרבה יותר יקר גם כן. ואני לא אופתע אם יהיו הרבה שישלמו גם מעל המחירון, כמו במקרה של יאריס דור ראשון.

פורסם
נראה לי שהימים של תשלום מעל המחירון על גרוטאה ישנה, עברו.

תלוי. יש ליאריס קהל יעד מאוד גדול - נשים. אתה מכיר הרבה רכבים שהם אוטומטיים (חובה !!! לא רובוטי), לא גדולים - קל לחנות, גם לא הכי קטנים, חסכוניים, יפניים, ורצוי טויוטה (יעני לא מתקלקל) ? זהו, שלא. יאריס וג׳אז. עובדה - רכבים מאוד מבוקשים.

פורסם

לג'אז יש לפחות יתרון מובנה בזכות מרחב פנים מצוין ברכב מאוד קומפקטי, שלא לומר קטן. ליאריס אין שום עדיפות על כל מתחרה ולא משנה מאיפה זה מגיע. ומה שחשוב יותר, לפחות לטעמי, היא העובדה שהיאריס איבד לחלוטין את המראה הייחודי שהיה לו לטובת אוטו שהדבר הכי טוב שניתן על עיצובו הוא שבלי הלוגו אין שום סיכוי לדעת מי היצרן שלו.

• תוכן חדש...