Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי היום עם חבר לחפש רמקולים קידמיים ואחוריים לרכב דייהו לאנוס , התקציב עד 1000 ש"ח . היינו בשתי מקומות שנתנו שתי הצעות שונות - הצעה ראשונה : מקדימה קומפוננט מוראל מילניום 6.5 , מאחורה רמקולים פיוניר 6.5 דגם 1610 , סך הכל כולל התקנה 1050 .ששאלנו אותו בקשר ל6על 9 הוא הישתפן אפשר לומר ואמר שהחיתוך יצא יקר ולא מישתלם ובלה בלה ..

במקום השני שהיינו הציעו לנו קומפוננט ששכחתי את השם שלו אבל זה כנירא ביגלל שהוא היה בהיר מידי ולא החשבתי אותו . הוא הציעה בתור אחוריים לשים 6על9 סיניים , הכל ב1000 . אז כנירא שאצלו לא נתקין ...

אז השאלה היא אם ללכת על ההצעה הראשונה או לחפש באינטרנט קומפוננט +6X9 ב900 שקל כדי שישאר כסף להתקנה ...

הבעיה היא שלחבר שלי אין מגבר , הוא יחבר את הרמקולים לרדיו דיסק (טייפ+צ'יינג'ר) קנווד עם הספק מדווח של 35 ואט , ואפילו שהמוכר ניסה להרגיעה אותנו אני חושש שאולי המורל לא יסחב כמו שצריך . ובנוסף השאיפה היא לשים מאחור 6X9 (כנירא פיוניר) כדי להפיק קצת באס .

מה אתם מציעים לעשות ?

פורסם

סט קומפוננט יכול לעבוד יפה מאוד גם על הרדיו-דיסק.

שמעתי סט של דוטק על HU ושמעו מאוד נחמד.

הסר דאגה מלבך.

אני יכול לאמר לך שאם תלך על חיסכון ברמקולים, תמתח קצת את התקציב ותרכוש מגבר זול של 500 שקל

כלל לא בטוח שישמעו יותר טוב. יותר חזק אבל לווא דווקא יותר טוב.

לך על זה.

6X9 הייתי מציע לך JBL במקום הפיוניר. זאת העדפה שלי.

פורסם

אם אתה רוצה להתקין מערכת בלי מגבר אז ב6X9 הייתי הולך על פיוניר 240W הם רמקולים מוצלחים שמחירם סביב ה300 שקל והם יתאימו לך בדיוק.

אם אתה שוקל התקנת מגבר בעתיד אז תוכל להרכיב את המורל פולס\JBL במקום במחיר שנע סביב ה500 שקל.

לגבי קומפוננט אני לא יודע מה עדיף הפולס או המילניום (היה על זה דיון תעשה חיפוש תראה מה אומרים) בכל אופן מחירם סביב ה550 שקל

אם אתה הולך על השילוב עם הפיוניר זה נכנס לך בדיוק בתקציב אם אתה הולך על השילוב השני תצטרך לגרד עוד קצת מזומנים.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
אם אתה רוצה להתקין מערכת בלי מגבר אז ב6X9 הייתי הולך על פיוניר 240W הם רמקולים מוצלחים שמחירם סביב ה300 שקל והם יתאימו לך בדיוק.

אם אתה שוקל התקנת מגבר בעתיד אז תוכל להרכיב את המורל פולס\JBL במקום במחיר שנע סביב ה500 שקל.

לגבי קומפוננט אני לא יודע מה עדיף הפולס או המילניום (היה על זה דיון תעשה חיפוש תראה מה אומרים) בכל אופן מחירם סביב ה550 שקל

אם אתה הולך על השילוב עם הפיוניר זה נכנס לך בדיוק בתקציב אם אתה הולך על השילוב השני תצטרך לגרד עוד קצת מזומנים.

לגבי האחוריים אני מסכים איתו רמקולים מצוינים ושווים עול שקל

פורסם

יש לי את הפיוניר ה-240 וואט הם אחלה אני אוהב את הבאס שלהם אתה לא תצטער..

לגבי קומפוננט הייתי הולך על המילניום.

אחלה מערכת ואני חושב שכדאי לחסוך עוד קצת ולקנות מגבר יד שנייה לקומפוננט.

אבל זה בעתיד.

בהצלחה!

פורסם
סט קומפוננט יכול לעבוד יפה מאוד גם על הרדיו-דיסק.

שמעתי סט של דוטק על HU ושמעו מאוד נחמד.

הסר דאגה מלבך.

אני יכול לאמר לך שאם תלך על חיסכון ברמקולים, תמתח קצת את התקציב ותרכוש מגבר זול של 500 שקל

כלל לא בטוח שישמעו יותר טוב. יותר חזק אבל לווא דווקא יותר טוב.

לך על זה.

6X9 הייתי מציע לך JBL במקום הפיוניר. זאת העדפה שלי.

לגבי הדוטק אומנם קיבלת המלצה,

אבל ניסיון שלי עם המילניום, מאוד לא נצילים, תצטרך הגברה "בריאה" בשביל להנות מהם (בקושי)

בכל אופן, לא מומלץ לחבר אותם לפאנל, כבר עדיף קומפיננט יותר נציל..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
עוד פעם אציין שהמילניום הם 90DB, נצילות בסדר גמור, די להטעות.
לא שמתי לב שציינת זאת בעבר, מתי ?

בכל אופן, שמעתי אותם עם הגברה של פאנל קנווד (יחסית חדיש)

והם נשמעו פחות או יותר כמו פיסי-ספיקר של מחשב, הרמקולים המקוריים של הרכב נשמעו קצת יותר טוב

(אימפרזה)

אז רק המלצתי לו, שאם לא מדובר פה בהגברה חיצונית, כבר עדיף לו קומפיננטים יותר זולים.

עריכה, רציתי לציין שמדובר במילניום 6.5

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

100%,

אני חושב שהאשמה העיקרית זה הקרוס הפאסיבי, לפי דעתי הרמקול יישמע קצת יותר "הגיוני" (עם הפאנל)

ללא הקרוס, נראה לי שהוא מוריד מאחוז ההספק בצורה דיי משמעותית.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

למסקנה בהקשר להספק .. חיברתי רמקול אחד ישירות להגברה, ואת הרמקול השני לקרוס ואז להגברה..

(זה לאותו המגבר, משמע שניהם מקבלים את אותו ההספק בדיוק)

והתוצאה היתה ממש עגומה, הרמקול בלי הקרוס היה יותר מורגש אולי פי שתיים מהרמקול שנשאר עם הקרוס.. אומנם עם הגברה פשוט צריך להוסיף עוד הספק בשביל להגיע לביצועים כמו שצריך.. היה מדובר בהגברה יחסית נמוכה בשבילהם .. משהו כמו 50 אר אמ אס.

(הרמקול שהיה רחוק ממני היה יותר מורגש מהרמקול שהיה קרוב אלי)

אומנם אין אפס, בהקשר לתחימת הצלילים ובמת הצליל הגבוהה.. זה חשוב לכל דבר.

חשבתי שאולי קרוסים אחרים נצילים יותר ? יש אופציה כזאתי ? (שילוב של קרוסים שונים עדיין לא ניסיתי)

דרך אגב, שאלה בהקשר לנצילות.

הסיבה שהם נשמעים כל כך רע בלי הספק גבוה, זה בגלל נצילות גבוהה? או שאין קשר?

כי לפי מה שהיה זכור לי הבעיה באמת לא היתה בעוצמה שהם הפיקו, זה בהחלט היה באיך שזה נשמע..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

השאלה היא אם תחמת את הרמקול בלי הקרוס בעזרת קרוס אקטיבי, אם לא אז שינוי בתדרים יכול להביא לשינוי בצליל.

הקרוס במילניום מאוד פשוט ולכן לא צריך להיות בזבוז הספק גדול. ככל שהקרוס יותר מורכב (מכיל יותר קבלים וסלילים) אז יש יותר בזבוז של הספק.

הסיבה שהם נשמעים פחות טוב עם הספק נמוך לא צריכה להיות קשורה לנצילות דווקא. כל הרמקולים שאני מכיר נשמעים טוב יותר עם הספק גבוה, יש שיותר ויש שפחות אבל השיפור תמיד קיים (הספק גבוה בתחום המותר). הספק גבוה גורם לרמקול להיפתח ולהישמע דינמי יותר. כמו כן עצם העובדה שאמרת שהרמקול היה חזק אבל נשמע רע יכולה להעיד על כך שאולי הכנסת את המגבר לקליפינג שמיע.

פורסם

לא, כשאמרתי שהרמקול פשוט נשמע רע(עם הספק קטן) היה מדובר על החיבור לפאנל..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...