Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בנוגע לנסיעה בכביש משובש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יוצא לי לנסוע הרבה(יחסית) בכבישים משובשים. עכשיו השאלה שלי היא איך צריך לנסוע בכביש כזה עם ההגה?

כלומר, לתת לו לשחק או להחזיק אותו שישחק פחות?

**אני מניח שלתת לו לשחק אבל אני רוצה להיות בטוח.

תודה !

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

אתה צריך להחזיק אותו חזק ושישחק כמה שפחות,אם הגלגל יעלה על אבן בינונית ההגה יכול לסטות הצידה במידה ואתה מחזיק אותו חלש והרכב יסטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה צריך להחזיק אותו חזק ושישחק כמה שפחות,אם הגלגל יעלה על אבן בינונית ההגה יכול לסטות הצידה במידה ואתה מחזיק אותו חלש והרכב יסטה.

זה לא ידפוק עוד יותר את המערכת?(ציריות, תפוחים, מסרק וכו')

ובנוגע לסטייה, אני נוסע בכביש כזה על 5 קמ"ש ולא יותר. אני מדבר על כביש עמוס בורות.

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

פורסם

ההיגיון הבטיחותי אומר שכשנוהגים, יש להחזיק את ההגה חזק ובשתי ידיים.

בגלל שאתה מדבר על מהירויות של 5 קמ"ש בכביש עם בורות רצחניים, אז אין לי מושג, תמתין לתגובה של מישהו עם ניסיון במכונאות.

בכללי, בשביל בריאות הרכב, אני ממליץ לך לחפש דרך חלופית, גם אם היא אורכת 15-20 דקות יותר, לדעתי לפחות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם זה 5 קמ"ש אז באמת שאין סכנה לאיבוד שליטה על הרכב,הייתי אוחז בגה איפשהו באמצע לא חזק כדאי שלא יזוז ס"מ,אבל גם לא נותן לו לשחק איך שהכביש מכתיב לו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מקצר כל בוקר את הפקקים דרך השטח שזה דרך חקלאית של 3קמ..

אני נוסע גג 40 קמש כאשר אני בחול ים כזה.. שאני על כורכר וממש ממהר אני נוסע גם על 50-60 שצריך..

אתמול החלפתי תפוח הגה שקיבל חופש רציני , כאשר פתחתי אותו הוא היה מלא בחול ולא גריז...

פעם הבאה שאני ינסע אני יוריד אוויר מהצמיגים וינסע כמוך לאט ...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
ההיגיון הבטיחותי אומר שכשנוהגים, יש להחזיק את ההגה חזק ובשתי ידיים.

זה לא נכון. אחיזה חזקה מעייפת, מלחיצה ומפחיתה את הרגישות להיזון חוזר מההגה (האמות "מתאבנות"). בנהיגת כביש, האחיזה צריכה להיות האחיזה הרכה ביותר שבה עדיין ניתן לשלוט כראוי ברכב, גם בסיבובים. כמובן שבמעבר בדרך משובשת או דרך שלולית (או בזמן שיש רוח חזקה) יש לאחוז בהגה חזק יותר, אך גם פה לא צריך להגזים.

כמו כן, אסור להכניס את הידיים לתוך ההגה בזמן נסיעה או בסיבובים (גם בנהיגת כביש רגילה), ובנהיגה בדרך משובשת יש להימנע גם מלהכניס את האגודלים או האצבעות לתוך ההגה. גם הפחתת לחץ האוויר אינה במקום, מלבד רכב שטח שננהג באופן קבוע בדיונות חול, וגם אז - רק עד 20% פחות מהלחץ המומלץ ורק בזמן הנסיעה בשטח.

נקודה אחרונה: נסיעה בשטח באופן כזה שפוגע ברכב אינה שווה את המחיר גם אם היא מקצרת לכם את הפקק. עדיף לנסוע דרך הפקק ולעשות כל מה שאפשר לעשות כדי להזרים את התנועה, ולא לעקוף אותו בדרכים יצירתיות שגם מרגיזות את הנהגים האחרים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תרשה לי להבהיר את עצמי.

הכוונה הייתה לאחיזה מספיק חזקה, בכדי שתוכל לשלוט ברכב, לא התכוונתי לכמה שיותר חזקה (וגם לא אמרתי זאת).

חוזק הוא משהו סובייקטיבי, משהו שאצלי חזק יכול להיחשב אצלך כחלש מאוד, ולהפך.

אתה אומר שצריך להחזיק את ההגה מספיק רך כדי לא להתעייף, ואני אומר שצריך להחזיק מספיק חזק כדי לא לאבד שליטה, שנינו אמרנו אותו דבר רק במילים שונות. יכול להיות שהצורה שאמרתי את זה לא ברורה, אבל מה שאמרתי (או אליו התכוונתי) הוא כן נכון.

בדרך כלל בנסיעה בשטח כפי שהוא מתאר ההגה מאוד תזוזתי, רועד וזז מצד לצד, לכן יש להפעיל כוח, לא רכות.

לגבי נסיעה על אספלט. אחיזה רכה מדי עלולה להיגמר בסטייה מנתיב, בעקבות אלף ואחת סיבות שונות, אפילו משב רוח.

אני חושב שעדיף להיות קצת עייף, מאשר קצת מעוך על מעקה בטיחות לא?

(למרות שבאחיזה נכונה, שהיא מספיק חזקה, אבל לא מאומצת מדי, גם לא מתעייפים).

סופ"ש נעים ידיד :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתם לא מבינים כל כך..

אני לא נוסע דרך שם כי זה מקצר. יש מקומות (באופן קבוע) שאני פשוט עוקף בדרך ארוכה יותר(כביש כמובן) כדי לא נסוע במקומות משובשים.

אבל הנסיעה באותם כבישים שאני מדבר אליהם היא היחידה שיש. פנינו לעירייה שיתקנו את הכביש, והעירייה הפילה את זה על חוות הגז(המקום עבודה), ולהפך.

אז לא כל כך קיבלתי תשובה חד משמעית. להחזיק את ההגה שלא ישחק, או לתת לו לשחק בכביש(כמובן שלא לסטות מהנתיב היחיד שיש)??

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

• תוכן חדש...