Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.8 DSG או יונדאי I35

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע ששני הרכבים די שונים אחד מהשני, אבל בכל זאת, רציתי לשמוע את דעתכם.

הרכב ישמש משפחה בכמה שנים הקרובות.

יונדאי יותר מרווחת, עם גיר יותר פשוט, תא מטען גדול יותר ומאוד יפה.

הלאון כמובן ליגה אחרת מבחינת המנוע, גיר יותר מורכב, יותר צפופה ותא מטען קטן יחסית.

האם ניתן בכלל להשוות את שני הרכבים האלה, למטרת קניה כרכב משפחתי לכמה שנים הקרובות?

העניין הוא שמאוד אהבתי את הכוח והמהירות של הלאון, אבל יש לה חיסרון מבחינת מרווח בתא הנוסעים ותא מטען וכמובן כל הדיבורים על תקלות ואמינות. כי אפילו אם זה רכב חדש עם אחריות, לא נעים לבלות הרבה במוסך.

פורסם
אני יודע ששני הרכבים די שונים אחד מהשני, אבל בכל זאת, רציתי לשמוע את דעתכם.

הרכב ישמש משפחה בכמה שנים הקרובות.

יונדאי יותר מרווחת, עם גיר יותר פשוט, תא מטען גדול יותר ומאוד יפה.

הלאון כמובן ליגה אחרת מבחינת המנוע, גיר יותר מורכב, יותר צפופה ותא מטען קטן יחסית.

האם ניתן בכלל להשוות את שני הרכבים האלה, למטרת קניה כרכב משפחתי לכמה שנים הקרובות?

העניין הוא שמאוד אהבתי את הכוח והמהירות של הלאון, אבל יש לה חיסרון מבחינת מרווח בתא הנוסעים ותא מטען וכמובן כל הדיבורים על תקלות ואמינות. כי אפילו אם זה רכב חדש עם אחריות, לא נעים לבלות הרבה במוסך.

נשמע שנהגת על שני הרכבים, כך שאין צורך לספר לך עד כמה הלאון נעימה יותר לנהיגה מה-i35. שים לב שב-i35, מרווח הראש מאחור מאוד מצומצם וגם מלפים זה לא בדיוק מרווח במיוחד. ל-i35, יש יתרון במרווח ברכיים, אך זה שבלאון מספק לחלוטין ואישית, אני מעדיף את תא המטען של הלאון, הוא אולי בעל נפח מדוד בליטרים קטן יותר, אך אין כמו נוחות העמסה בהצ'בק וניצול נפח תא המטען יעיל יותר מבסדאן במיוחד במקרה של ה-i35 בה מפתח ההטענה צר יחסית בשל העיצוב.

אני אמנם רוכש רכבים יותר מהלב ולכן הייתי מעדיף את הלאון, במיוחד במחיר הזה, אך אתה בוחר רכב למשפחה ולכן יש להתחשב בכך שליונדאי i35 יש ציון בטיחות טוב יותר, למרות שהיא לא נבחנה באירופה אך במבחנים האמריקאים היא זכתה לציון גבוהה במיוחד.

שאלה לי, מדוע לא הכנסת לשיקולים את הפוקוס סטיישן?, למרות שהיא עוד פחות מרווחת מהלאון בכל הקשור לנוסעים.

פורסם
נשמע שנהגת על שני הרכבים, כך שאין צורך לספר לך עד כמה הלאון נעימה יותר לנהיגה מה-i35. שים לב שב-i35, מרווח הראש מאחור מאוד מצומצם וגם מלפים זה לא בדיוק מרווח במיוחד. ל-i35, יש יתרון במרווח ברכיים, אך זה שבלאון מספק לחלוטין ואישית, אני מעדיף את תא המטען של הלאון, הוא אולי בעל נפח מדוד בליטרים קטן יותר, אך אין כמו נוחות העמסה בהצ'בק וניצול נפח תא המטען יעיל יותר מבסדאן במיוחד במקרה של ה-i35 בה מפתח ההטענה צר יחסית בשל העיצוב.

אני אמנם רוכש רכבים יותר מהלב ולכן הייתי מעדיף את הלאון, במיוחד במחיר הזה, אך אתה בוחר רכב למשפחה ולכן יש להתחשב בכך שליונדאי i35 יש ציון בטיחות טוב יותר, למרות שהיא לא נבחנה באירופה אך במבחנים האמריקאים היא זכתה לציון גבוהה במיוחד.

שאלה לי, מדוע לא הכנסת לשיקולים את הפוקוס סטיישן?, למרות שהיא עוד פחות מרווחת מהלאון בכל הקשור לנוסעים.

האמת, כשישבתי ב-I35, לא הרגשתי כל כך בעיה עם מרווח הראש, גם מקדימה וגם מאחורה ואני יחסית גבוה. ההבדל במרווח בשני הרכבים מורגש בעיקר בנפח הכללי של תא הנוסעים, ביונדאי הוא פשוט מרגיש יותר אוורירי ופתוח.

הפוקוס התבטלה בגלל הגיר הרובוטי החדש שעדיין לא הוכיח את עצמו.

פורסם
האמת, כשישבתי ב-I35, לא הרגשתי כל כך בעיה עם מרווח הראש, גם מקדימה וגם מאחורה ואני יחסית גבוה. ההבדל במרווח בשני הרכבים מורגש בעיקר בנפח הכללי של תא הנוסעים, ביונדאי הוא פשוט מרגיש יותר אוורירי ופתוח.

הפוקוס התבטלה בגלל הגיר הרובוטי החדש שעדיין לא הוכיח את עצמו.

היונדאי בהחלט מרגישה מאוד אוורירית והיא מרווחת משמעותית מהמתחרות - פוקוס וכו'.

היתרון של הלאון מגיע בתחושת הנהיגה, ההיגוי, המנוע.

אלו באמת שני רכבים טובים ושונים, ורק נסיעת מבחן ותחושת בטן יביאו אותך להחלטה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

עם אתה קונה רכב למשפחה לכמה שנים קרובות כנארה יותר משנתיים כך בחשבון של ל LEON עלות החזקה וחלפים הרבה יותר יקרה מיונדאי

עם קצת לחשוב מצד כלכלי / בטיחותי לאון היא בחירה רעה ורעה מאוד אחראיות רק לשנתיים

הרואה חשבון שלי אומר שלקוחות שלו עם גרמניות מקבלים חשבוניות פשוט מטורפות פי 3 עד 4 מרכב יפני קוריאני

וגם לפי דעתי לקנות רכב עם 4 כוכבים ב2012 זה סיכון מיותר של הילדים שלך ושלך כמובן

בחלק של יכולות כביש הרכבים בעולמות אחרים אבל כאיש משפחה לפי דעתי זה צריך פחות לעניין אותך

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
כך בחשבון של ל LEON עלות החזקה וחלפים הרבה יותר יקרה מיונדאי.

הרואה חשבון שלי אומר שלקוחות שלו עם גרמניות מקבלים חשבוניות פשוט מטורפות פי 3 עד 4 מרכב יפני קוריאני

אתה כנראה מתבלבל בין אאודי, מרצדס וכו'.

בתור אחד שמחזיק לאון והחזיק יונדאי I20,

אכן הלאון מעט יקרה יותר לאחזקה אבל אין כאלה הבדלים משמעותיים.

בטח לא עד כדי כך שזה יהיה שיקול עיקרי.

פורסם

אני יכול להגיד לך שה-BMW 328 Coupe של אבא שלי היתה זולה יותר מבחינת מוסך מכל אחת מהסוזוקי בלאנו בצי של החברה (עשר בערך, בעידן הטרום-ליסינג), בשל מרווחי טיפולים עדיפים והעדר תקלות (נתונים של קצין הרכב).

גם לקרוא לרכב עם 4 כוכבי בטיחות "סיכון" זו הגזמה פרועה, שלא לאמר יציאה טוטאלית מפרופורציות...

תגיד, קורס נהיגה מתקדמת לקחת או שאתה עדיין מסכן את הילדים שלך בזה שמסיע נהג שלא יודע לתפעל רכב במצבי חירום?

זה הרבה יותר קריטי מעוד כוכב בטיחות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...