Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר לדרוש ממנו להיות אובייקטיבי, זו לא העבודה שלו. מה שכן אפשר לדרוש ממנו, אם הוא כבר מחליט להגיב כאן, זה לפחות לתת תגובה ראויה לקהל היעד. תגובה משפטית תינתן בבית המשפט ובשביל זה לא צריך את אייך, אני מניח שליפנאוטו עורכי דין טובים ומלומדים שיתנו מענה הרבה יותר טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בתור לקוח הייתי מאוד כועס אם היבואן היה מפרסם פרטים על הרכב האישי שלי בלי אישורי ומה הסיבות המדוייקות שבגללן הם לא מוכנים לכבד את האחריות. כל הפרטים האלו הם לדיון בין היבואן ללקוח ואם הם לא מסתדרים יגיעו לבית משפט. הלקוח כמובן יכול לחשוף איזה פרט שהוא רוצה על הרכב שלו.

כמובן, כמו שכתבתי הדברים צריכים להעשות בהסכמת שני הצדדים.

דיונים בבית משפט וכו' יענינו פורום עו"ד ומשפט, אנחנו בפורום רכב ומאוד מעניין אותי לדעת מה גורם להם להסיר אחריות בצורה כ"כ קיצונית.

הרי אם הטיפולים בוצעו בזמן אצל היבואן, ובין הטיפולים הלקוח מחליף שמן בצורה פרטית המוסך לא יכול לדעת זאת. הדרך היחידה היא אם הלקוח שיתף אותם.

לי זה נשמע לא מכובד שיבואן מתנער מאחריות מבלי להסתכל על הרכב, למצוא אלף סיבות טכניות למה לא לכבד אחריות זה אולי יהיה חוקי אבל מה המחיר שישלם היבואן?

להזכירכם זה אותו יבואן שמוכר רכבים מוסבי גז באחריות ולפני שנים מכר את חבילת פרו-דרייב לאימפרזה. חבל שהגישה השתנתה כך שלקוח מאבד אחריות על רכב ב 300K מבלי בדיקה יסודית של הרכב והוכחה הוא גרם לנזק.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אייל, אנחנו לא מכירים אבל יש לי רכבים של חברות אחרות, ושנימצאים בתקופת אחריות וגם לאחריה.

איך אתה מסביר שיבואן כמו מאיר חברה לרכב אישר ללא כל בעיה תיקון של משאבת הגה גם לאחר שהסתיימה האחריות

להונדה FRV? הוא יכול היה לנהוג בדיוק כמוכם? המחיר של התיקון 5000 ש"ח לצרכן.

איך אתה מסביר את המספרים הבאים:

סוזוקי - 2466

ניסאן - 3846

יונדאי - 11487

טויוטה - 5757

הונדה - 1824

סובארו - 498

הנתונים הללו הם מדו"ח תוצרים ממשרד התחבורה ונכונים להיום.

הנתונים לא כוללים משאיות וכדומה.

לתגובתך.

ערן סטאריק.

פורסם

ערן,

אם אני לא טועה, קראתי בעבק ספק דין בנוגע לביטול האחריות מאותה הסיבה +/- (אגזוז ופילטר פתוח).

גם שם היבואן ניסה לבטל את האחריות אך בנקרה זה הוא נפל על מישהו שהיה מוכן ללכת לבית המשפט.

לבסוף השופט פסק כי השינויים שבוצעו ברכב, על אף שאינם מאושרים ע"י משרד התחבורה ולא ע"י יבואן הרכב, אין בהם בכדי לגרום לנזק הספציפי אשר התגלה ברכב.

על כן, פסק לטובת התובע.

אני הייתי מתייעץ עם עו"ד לגבי האופציות הפרוסות בפניך.

תיקון מנוע ברכב מסוג זה הוא עסק לא זול, ההוצאה על עו"ד יכולה להיות משתלמת ביותר.

ולאייל מסובארו,

מבחינתי, כרגע אתם מתברגים במקום טוב יחד עם צ'מפיון, אם בזכות ואם בחסד.

לפני שלושה חודשים שקלתי לרכוש פורסטר, אני שמח שלבסוף רכשתי רכב מסוג טויוטה, הם לפחות יודעים לקחת (או יותר נכון לכבד) אחריות!

פורסם
אייל, אנחנו לא מכירים אבל יש לי רכבים של חברות אחרות, ושנימצאים בתקופת אחריות וגם לאחריה.

איך אתה מסביר שיבואן כמו מאיר חברה לרכב אישר ללא כל בעיה תיקון של משאבת הגה גם לאחר שהסתיימה האחריות

סוזוקי - 2466

ניסאן - 3846

יונדאי - 11487

טויוטה - 5757

הונדה - 1824

סובארו - 498

לתגובתך.

ערן סטאריק.

מצטער שיוצא שכל תגובה שלי בשרשור הזה יוצאת נגדך...באמת שאין לי שום דבר נגדך.

אבל מה הקשר בין מקרה X של יבואן אחר למקרה שלך?

אתה יודע כמה דוגמאות הפוכות יש על "מאיר" וכמה דעות חיוביות יש על יפנאוטו?

יש הכל מהכל.

מה הקשר בין נתוני מסירות לאיכות השירות?

לצ'מפיון יש נתוני מסירות יפים מאוד והשירות שלהם נחשב לחלש מאוד, אז מה?

התגובות שלך מתחילת להראות כמו סתם התנגחות ביבואן ע"י התפזרות לכל מיני עניינים אחרים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

סוזוקי - 2466

ניסאן - 3846

יונדאי - 11487

טויוטה - 5757

הונדה - 1824

סובארו - 498

לתגובתך.

ערן סטאריק.

לא בדקתי אבל לאור מה שרואים בכבישים פיאט מוסרת עוד פחות מסובארו והניסיון שלי איתם בתחום השירות הוא טוב מאוד.

יש יבואנים שיאשרו תיקון גם אחרי תום האחריות הרשמית ללקוח X ולא ללקוח Y וסיבותיהם עימם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חברים

מה זה חדש לכם שהשירות בסובארו הוא גרוע

יש עוד עשרות דוגמאות כמו ערן שלא מפורסמות פה שאני מכיר באופן אישי

אני אמרתי לערן עוד בתחילת הדרך שלא יצפה מהם לכלום

כידוע יבואן סובארו בארץ למיטב ידיעתי הוא היחידי שלא מספק אחריות יצרן האחריות היא של יפאנוטו

כלפי הלקוח בלבד, ולכן כל ההתנערות מהלקוח. בנוסף למצבה הכלכלי של יפאנוטו שכבר בדיווחים האחרונים

בגלובס יש לה אזהרת עסק חי .

בשנת 2011 יש לה ירידה של 35% במכירות וזה הזוי.

שיהיה בהצלחה

פורסם

מאחל לך הצלחה בבית משפט

כל דרך אחרת היא פשוט בזבוז זמן מוחלט

חבל שגם היבואנים מסתכלים עלינו החובבי נהיגה כעוף מוזר - חשבתי שרק המשטרה חושבת כך

בכל מקרה בהצלחה

פורסם

זה חדש לי שהאחריות על רכב "חדש מהחברה " לא מגובה באחריות על ידי היצרן , זה גורם לי לחשוב שוב לגבי רכישה של סובארו(חשבתי לרכוש BRZ לכשתגיע) . ובמידה ואני אמור לקבל אחריות מיבואן מקומי שכל טיפול או בעיה משולמת מכיסו זה מתכון סביר לבעיתיות,מנסיון עם תודעת השירות הישראלית לא מומלץ לבנות עליה .

לגבי זה שהיבואן משרת אותך עד לרגע שרכשת את הרכב ולאחר מכן לא ממש מכיר בך קרה גם לי .כאשר רכשתי רכב מקרסו (ניסן 370Z ), בזמן המסירה לא הייתי מרוצה מהרכב ולא הסכמתי לקבל אותו ( רכב מלוכלך ,שרוט ,חיישני חניה לאחר שבקשתי כמה פעמים לא לעשות לי חורים בטמבון, ועוד כמה ריגקטים קטנים) השארתי את המפתחות על השולחן וחזרתי הביתה ברכבת.

בימים לאחר מכן הם "רדפו" אחרי והסכימו לפצות אותי לאחר שהבינו שלא מוסרים ככה רכב של כמעט 400K ש"ח , לבסוף הגענו להסדר והסכמתי לקבל את הרכב , הבעיה היא שלאחר שקבלתי את הרכב מה שסגרנו כבר לא היה מה שבאמת סגרנו, התנערות בתאנות של לא זוכרים ,לא יודעים מי דיבר מי אמר וכו .

כמובן שיכלתי לתבוע אבל למי יש את הכוחות .מה שכן ,פשוט אמרתי לי ולקרסו שרכב מהם אני לא ירכוש יותר וימליץ גם לאחרים לא לרכוש מהם וחבל.

באמת חבל ששוק הרכב מתנהל על ידי יבואנים שלא רואים לעתיד אלה רק להווה ולא חושבים שכל רוכש בהווה יכול להיות גם רוכש עתידי.

פורסם
מאחל לך הצלחה בבית משפט

כל דרך אחרת היא פשוט בזבוז זמן מוחלט

חבל שגם היבואנים מסתכלים עלינו החובבי נהיגה כעוף מוזר - חשבתי שרק המשטרה חושבת כך

בכל מקרה בהצלחה

לצערי ולעניות דעתי, אין לו הרבה סיכוי לזכות במשפט מהסיבה הפשוטה שהוא עצמו מודה שפעל בניגוד להוראות יצרן. זה עניין משפטי ברור ושופט גם אם יגלה אמפטיה יתקשה להכריע נגד סובארו. הוא צריך לנסות לסגור את זה מולם ולא דרך העיתונות כי ברור שזה יוצר אצלם חוסר רצון לבוא לקראתו.

פורסם

דווקא לדעתי המשפטית (אני עו״ד) יש לו סיכוי סביר לזכות בתנאי שיוכיח ע״י חוות דעת מקצועית שהשינויים שבוצעו ברכב אין בהם בכדי להביא לכשל הספציפי במנוע, וטוב יעשה אם יאסוף עוד כמה מקרים דומים שבהם אין תיעוד לשינויים הנ״ל.

אינני בקי בכתב האחריות של סובארו, אבל ברור שהם לא יכולים באופן שרירותי להתנער מאחריות עקב סיבה לא רלוונטית כמעט. אפילו אם ישנו תנאי כזה בחוזה, הוא בטל. אין צורך לציין שההוראות שניתנו במוסך היבואן שוות כקליפת השום אם החוזה עדיין מחייב אחריות.

כמובן שאין לראות בכך חוו״ד מקצועית וכו׳

פורסם

מה הפלא סובארו ?!?!?!

יש לי חבר שעובד באחד ממוסכי סובארו { לא נציין את שמו של המוסך }

לאחת ממשפחות הפשע הגדולות יש STI משופרת ומשופצרת 2010

הרכב נכנס בגרר למוסך לפני כ3 חודשים לא מניע ה"לקוח" פיצץ מנוע ממש ככה פיצץ .

ומה אתם חושבים שבסובארו / יפאנאוטו שלחו אותו הביתה ואמרו לו "זה לא באחריות " ממש לא

לאחר שהבינו למי שייך הרכב הוא קיבל מנוע בניילונים .

אז כנראה המדינה שלנו תמשיך להישאר כפי שהיא .

פורסם
דווקא לדעתי המשפטית (אני עו״ד) יש לו סיכוי סביר לזכות בתנאי שיוכיח ע״י חוות דעת מקצועית שהשינויים שבוצעו ברכב אין בהם בכדי להביא לכשל הספציפי במנוע, וטוב יעשה אם יאסוף עוד כמה מקרים דומים שבהם אין תיעוד לשינויים הנ״ל.

אינני בקי בכתב האחריות של סובארו, אבל ברור שהם לא יכולים באופן שרירותי להתנער מאחריות עקב סיבה לא רלוונטית כמעט. אפילו אם ישנו תנאי כזה בחוזה, הוא בטל. אין צורך לציין שההוראות שניתנו במוסך היבואן שוות כקליפת השום אם החוזה עדיין מחייב אחריות.

כמובן שאין לראות בכך חוו״ד מקצועית וכו׳

דווקא מעו"ד חובב רכב אני מצפה ליותר.

איך שינוי עקומת מומנט/הספק כלפי מעלה זו סיבה לא רלוונטית ואיך שמן לא מתאים לא משפיע על שחיקה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אודה ואתוודה, לא קראתי את השרשור בעיון כלל, וגם אם הייתי, אינני מספיק מומחה מטעם עצמי בכדי שאביע דעה מקצועית.

כל מה שאמרתי הוא שבמידה ואכן אין קשר בר-קיימא בין השינויים לתקלה - אזי שום תנאי בחוזה (ואין צריך לומר שהוראה במוסך) לא יוכל להוביל למחיקת האחריות.

עד כאן כעו"ד.

וכחובב רכב, אני מכיר מס' רכבים מקונצרן פולקסווגן ששיפרו מנועים בצורה חדה מאוד, ולדבריהם, אחרי קילומטראז' נכבד, אין שום נזק. שוב, זה שיש קשר תאורטי מאוד ובלתי סביר לדעתי לא יספיק לאי-כיבוד אחריות. ובלבד שיוכיח שהקשר אכן כזה.

• תוכן חדש...