Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה לנטיס שנת 96. עוד מאט מגיע מועד הטיפול ואיתו הטסט.

אני מחפש מוסך במרכז הארץ (עדיפות לת"א אך לא חובה) שיודע לטפל במאזדה (טיפול 10K), מוסך אמין ואיכותי, שלא יקרה מצב שאני משאיר את הרכב לטיפול ואז אני מקבל טלפון של "הוספנו לך גם שמן והחלפנו X ולכן המחיר יהיה יותר גבוה ממה שסוכם", היה לי כבר ניסיון עם מוסך כזה ולכן אני לא רוצה ליפול שוב. מוסך אמין מבחינתי זה מוסך שעושה בדיקה, מתקשר ללקוח ומפרט לו על הליקויים ומביא הצעת מחיר, כמובן שימוש בחלקים איכותיים (לא חייב הכל מקורי, בכל מקרה זה רכב שנת 96).

דבר שני, בגלל שאני נראה אדם נאיבי שקל לעבוד עליו אשמח לא להיות נוכח בטסט ולכן אני מחפש מוסך שיוכל גם לעשות את הטסט בשבילי (הבנתי שאפשרות כזאת קיימת), קראתי הרבה דברים לא נעימים לגבי טסטרים והכשלות סתם בשביל לסחוט כסף.

דבר שלישי, כמו שאמרתי ברשותי מאזדה לנטיס שנת 96 בעלת בלמי תוף מאחורה ובלמי דיסק מקדימה. מכיוון שהרכב הוא בן 16 שנה אני נדרש להביא אישור בלמים (אשמח אם המוסך יוכל לטפל בזה) ויש סיכוי (מההכירות שלי עם הרכב) שאדרש להחליף בלמים קדמיים. אשמח לדעת מה "הנזק" הכספי שאני עלול לעמוד מולו. קראתי פה בכל מיני מקומות שדיסק אחד יכול לעלות כ 1000 ש"ח ללא עבודה, ולכן אני קצת מפחד, אומנם לא זכור לי שזה היה בקונטקסט של רכב יפני ישן. אשמח לדעת גם כמה עולה בלם תוף, סתם למקרה חירום בשביל שאוכל פחות או יותר להתנהל נכון כלכלית.

לגבי הטיפול עצמו, טיפול רגיל עולה בסביבות 500ש"ח נכון? (מצטער מראש על השאלות: רכב ראשון, טיפול ראשון, טסט ראשון). חוץ מהטיפול לא ידוע לי על ליקויים כלשהם, חוץ מאולי הצורך להחליף מצתים לכן האם ריאלי לצפות ל"נזק" של כ 1000ש"ח לא כולל "נזק" פוטנציאלי שיכול לצוץ במקרה של החלפת בלמים?

תודה רבה על כל עזרה אפשרית, וסוף שבוע מעולה!

פורסם

1. ממליץ לך לגשת למוסך אמ-הדרך או למוסך מועדים. שניהם נמצאים בתל אביב ושניהם מצוינים. אני כותה מהאייפון אז אין לי אפשרות לתת לך את הכתובות שלהם. בטח עוד מעט ייכנס לכאן עזרה שמכיר אותם היטב ויתן לך את הפרטים.

2. גם מועדים וגם אמ הדרך יוכלו לקחת את הרכב שלך לטסט. זה שירות שנותנים ברוב המוסכים, שירות די סטנדרטי. אל דאגה.

3. דיסקי בלימה מחליפים בזוגות ולא בבודד. לרוב הרכבים המשפחתיים הסטנדרטיים זוג עולה פחות מ-1000 ש״ח, אפילו חצי מזה אם מדובר על דיסק קטן תחליפי. כמובן שלא תמיד יש להחליף דיסקים, לפעמים ניתן לחרוט אותם בעלות קטנה יותר ולפעמים צריך רק להחליף רפידות בלם. רק אחרי פירוק של מכלול הבלימה במוסך ניתן יהיה לדעת בוודאות מה דורש החלפה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...