Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר לפיג'ו 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
AL4.

מה קרה לו, מה הסימנים שהוא מראה\הראה, למה אתה רוצה להחליף?

הוא כבר זמן רב מחליק הכל מצב והוא גם נותן דפיקה פתאומית באמצא נסיעה . כבר אבחנו את המצב שהוא גמור וצריך להחליפו . קיבלתי הצעות להחלפה או שיפוץ כשהכי זול בערך 4000 שח שאני יודע שזה מאוד זול יחסית . חשבתי שאולי אפשר לקנות מפרוק או משהו כזה .

פורסם

מפירוק הוא יגיע במצב דומה.

תראה הגירים האלה בדרך כלל מתחילים ב150KKM לעשות בעיות.

אצלי סחבתי עד 200KKM (מצב שבאמת צריך ליהיות נהג טכני כדי לנהוג בו, זה כולל לכבות ולהדליק את המנוע בירידות של ירושלים), זה לא חכם ולא כל אחד יכול לעשות את זה.

עדיף לך שתשפץ במקום מומלץ וטוב, חפש בפורום פה אתה תראה שיש בעלי מקצוע מומלצים ומבינים ספציפית בגיר הזה.

סך הכל אני שיפצתי, החזיק יותר מ 20KKM והחלפתי באחריות עוד וסת לחץ, והגיר עכשיו פועל 90%. (מידי פעם דפיקות.)

(השיפוץ שעשיתי עלה 3.5K).

ברוב השיפוצים עד 5K ש"ח חוזרים הבעיות אחרי כמה חודשים (אצלי 20KKM היה בערך חצי שנה), כמובן ששיפוץ יכול להחזיק הרבה זמן, זה תלוי בהרבה מאוד דברים.

איפה אתה גר?

פורסם

אצלי סחבתי עד 200KKM (מצב שבאמת צריך ליהיות נהג טכני כדי לנהוג בו, זה כולל לכבות ולהדליק את המנוע בירידות של ירושלים), זה לא חכם ולא כל אחד יכול לעשות את זה.

עדיף לך שתשפץ במקום מומלץ וטוב, חפש בפורום פה אתה תראה שיש בעלי מקצוע מומלצים ומבינים ספציפית בגיר הזה.

סך הכל אני שיפצתי, החזיק יותר מ 20KKM והחלפתי באחריות עוד וסת לחץ, והגיר עכשיו פועל 90%. (מידי פעם דפיקות.)

ברוב השיפוצים עד 5K ש"ח חוזרים הבעיות אחרי כמה חודשים (אצלי 20KKM היה בערך חצי שנה), כמובן ששיפוץ יכול להחזיק הרבה זמן, זה תלוי בהרבה מאוד דברים.

איפה אתה גר?

אני גר בבנימינה . הרכב כבר עבר כ-220KKM אז ככה שהמצב כנראה יותר טוב . לא ממש הבנתי . הגיר שלך עבד 20KKM נוספים והתפגר שוב ? אין אחריות על העבודה ?

פורסם

לא.

ב200KKM (קצת פחות) התעייפתי מהרכב, והלכתי למוסך שאני מרוצה ממנו מאוד (מתמחה בגירים), ושאלתי אותו לגבי השיפוץ.

הוא אמר לי 3.5K ולא לדאוג לגבי אחריות ואם השיפוץ יחזיק.

שיפצתי.

ב220KKM בערך (אחרי חצי שנה בערך) הגיר החל להתפס לי, ולפעמים לדפוק.

הלכתי אליו, אמר שצריך להחליף וסת לחץ, וכך עשה במסגרת האחריות ושילמתי רק את הזמן עבודה.

עכשיו כבר איזה 227KKM, בלילות ובכללי שלא חם, הגיר כמו שעון, חד וחלק, מעלה מוריד קיקים כמו חדש.

אבל החולשה שלו לחום באה לידי ביטוי בבקרים ובצהריים, שם הגיר מתחיל לדפוק פעם ב., ולעיתים נדירות נתפס.

תראה, אני יכול לסבול את זה כי ה406 נותנת תמורה גדולה מאוד, רכב פשוט מעולה, נוחות ברמה אחרת, אמין (חוץ מגיר הכל אמין מאוד), מציב רמה שהרבה רכבים יקרים לא נותנים.

פורסם
לא.

ב200KKM (קצת פחות) התעייפתי מהרכב, והלכתי למוסך שאני מרוצה ממנו מאוד (מתמחה בגירים), ושאלתי אותו לגבי השיפוץ.

הוא אמר לי 3.5K ולא לדאוג לגבי אחריות ואם השיפוץ יחזיק.

שיפצתי.

ב220KKM בערך (אחרי חצי שנה בערך) הגיר החל להתפס לי, ולפעמים לדפוק.

הלכתי אליו, אמר שצריך להחליף וסת לחץ, וכך עשה במסגרת האחריות ושילמתי רק את הזמן עבודה.

עכשיו כבר איזה 227KKM, בלילות ובכללי שלא חם, הגיר כמו שעון, חד וחלק, מעלה מוריד קיקים כמו חדש.

אבל החולשה שלו לחום באה לידי ביטוי בבקרים ובצהריים, שם הגיר מתחיל לדפוק פעם ב., ולעיתים נדירות נתפס.

תראה, אני יכול לסבול את זה כי ה406 נותנת תמורה גדולה מאוד, רכב פשוט מעולה, נוחות ברמה אחרת, אמין (חוץ מגיר הכל אמין מאוד), מציב רמה שהרבה רכבים יקרים לא נותנים.

זה אותו גיר כמו של ה 307sw ?

פורסם

דומה, זה אותו עיקרון. (גיר אחד שנקרא AL4, ואחרי כמה זמן הוסיפו לו טיפטרוניק ואם אני לא טועה שינו את השם לAL8, אבל הגירים דומים מאוד, ככה שהשיפוץ דומה.)

צרפתים, שכל בתחת (מבחינת התנהלות, לא פלא שהם כל שנה צוברים עוד ועוד חובות).

איזה שנה הרכב?

פורסם

הטיפטרוניק זו הידית בלבד. אחרי שיפוץ טוב לא צריכה להופיעה שום בעיה. עלות חלקים למכון הגירים בשיפוץ מלא בגיר כזה מגיעה לכ- 2000 שח (חלקים בלבד), ולכן שיפוץ מלא עם פירוק והרכבה יגיע למחיר של כ 5000-5500 שח. דרך אגב, אנחנו נותנים שנה אחריות על שיפוצי הגירים שלנו, ואין שום סיבה שזה לא יחזיק הרבה יותר מכך.

ההבדלים, דרך אגב, בין הגירים השונים ממשפחת ה AL4 הם קודם כל בתצורת הברגים בחיבור למנוע (רנו לחוד, פיג'ו-סיטרואן מנוע קטן, פיג'ו סיטרואן מנוע גדול), ציריות שונות, חיבורי תושבות שונים, בלוק שסתומים שונה, יחסי העברה שונים, חיישנים שונים, הימצאות חיישנים שונה, חיווט חיישנים שונה, מספר קלאצ'ים בתוך הגיר, ממיר מומנט שונה וכו'. כל השינויים האלו גורמים למצב בו החלפה לגיר מפירוק בד"כ נידונה לכישלון או לחוסר שביעות רצון בגלל חוסר התאמה מלאה.

פורסם

איפה אתה גר?

לכבות מנוע בירידות של ירושלים. למה אף אחד לא מעיר על זה? מילא אם אדם היה מסכן רק את עצמו.

פורסם
הטיפטרוניק זו הידית בלבד. אחרי שיפוץ טוב לא צריכה להופיעה שום בעיה. עלות חלקים למכון הגירים בשיפוץ מלא בגיר כזה מגיעה לכ- 2000 שח (חלקים בלבד), ולכן שיפוץ מלא עם פירוק והרכבה יגיע למחיר של כ 5000-5500 שח. דרך אגב, אנחנו נותנים שנה אחריות על שיפוצי הגירים שלנו, ואין שום סיבה שזה לא יחזיק הרבה יותר מכך.

ההבדלים, דרך אגב, בין הגירים השונים ממשפחת ה AL4 הם קודם כל בתצורת הברגים בחיבור למנוע (רנו לחוד, פיג'ו-סיטרואן מנוע קטן, פיג'ו סיטרואן מנוע גדול), ציריות שונות, חיבורי תושבות שונים, בלוק שסתומים שונה, יחסי העברה שונים, חיישנים שונים, הימצאות חיישנים שונה, חיווט חיישנים שונה, מספר קלאצ'ים בתוך הגיר, ממיר מומנט שונה וכו'. כל השינויים האלו גורמים למצב בו החלפה לגיר מפירוק בד"כ נידונה לכישלון או לחוסר שביעות רצון בגלל חוסר התאמה מלאה.

אתה צודק אבל אפשר למצוא גיר מפירוק, רק צריך להקפיד כי מספר גיר יהיה זהה או בעל התאמה. אני יכול להגיד לך כי ברנו יש גירים מתאימים גם שהם לא אותו מספר, אבל יש ביניהם התאמה טכנית או שינוי שניתן לביצוע בקלות. אבל צריכים להכיר את זה כמובן ומוסכים של רנו די מכירים.

מצד שני גיר מפירוק משול לחתול בשק לעומת גיר משופץ ויש לברר את הנושא האחריות לפני שהולכים על כוון כזה.

פורסם
אתה צודק אבל אפשר למצוא גיר מפירוק, רק צריך להקפיד כי מספר גיר יהיה זהה או בעל התאמה. אני יכול להגיד לך כי ברנו יש גירים מתאימים גם שהם לא אותו מספר, אבל יש ביניהם התאמה טכנית או שינוי שניתן לביצוע בקלות. אבל צריכים להכיר את זה כמובן ומוסכים של רנו די מכירים.

מצד שני גיר מפירוק משול לחתול בשק לעומת גיר משופץ ויש לברר את הנושא האחריות לפני שהולכים על כוון כזה.

ולכן אני חושב שגיר משופץ עדיף. אני מוכן לערוב לך, שגם גיר מפירוק, שגילו עולה על 5-6 שנים אינו תקין באופן חד משמעי, גם אם הוא עבר רק 30K-40K. וזה בגלל שיש בגיר חלקים שמתיישנים גם ללא קשר לשימוש (גומיות למיניהן, פלסטיקים וכו'). ואם ההבדל הוא אפילו 2000 שח, ובסופו של יום תצטרך לשלם פעם נוספת על פירוק והרכבה של גיר משומש, כבר התבשלה לך עיסקה לא טובה, כי נשארת עם גיר ישן ועלויות של שיפוץ.

• תוכן חדש...