Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון - ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חובב רכב שמחפש חוויות חדשות, אני מבין. זה תחביב וזו הוצאה על תחביב.

+1

וזו הסיבה שרכשתי כעת לאון במקום האיביזה בת השנתיים שלי.

קניתי את הרכב, המטרה שישרת אותי לפחות 4-5 שנים, לא מתכוון למכור אותו אחרי שנה או שנתיים.

Never say never

עם המבצעים שצ'מפיון עושים על סיאט, אתה עלול למצוא את עצמך עוד שנתיים עם לאון מהדור החדש במחיר מפתה.

אני לא חושב שסיאט יציעו את הלאון 1.8 בעתיד במחיר נמוך עוד יותר מהמחיר הנוכחי, לא בפער משמעותי בכל אופן.

אולי לא בפער משמעותי, אבל זה בהחלט אפשרי. מצורפת הדוגמא בקישור הזה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
+1

וזו הסיבה שרכשתי כעת לאון במקום האיביזה בת השנתיים שלי.

Never say never

עם המבצעים שצ'מפיון עושים על סיאט, אתה עלול למצוא את עצמך עוד שנתיים עם לאון מהדור החדש במחיר מפתה.

אולי לא בפער משמעותי, אבל זה בהחלט אפשרי. מצורפת הדוגמא בקישור הזה.

שנהנה שנינו מהרכב לתקופה ארוכה ושלא יהיו תקלות, הכי חשוב...עשינו בחירה טובה :wink:

פורסם
רוב האנשים ששילמו 150,000 או קרוב לזה עבור הלאון 1.8 טורבו ככל הנראה נפגעו קשות מבחינת המחירון (אלו שניסו/מנסים למכור). יחד עם זאת, אני לא חושב שסיאט יציעו את הלאון 1.8 בעתיד במחיר נמוך עוד יותר מהמחיר הנוכחי, לא בפער משמעותי בכל אופן. לכן, מי שקונה את הלאון 1.8 היום, מעבר לביצוע עסקה בעלת מקדם מחיר/תמורה טוב מאוד, ככל הנראה לא יפסיד יותר מהממוצע בשוק בשונה מאנשים אשר קנו במחירים גבוהים יותר בעבר.

כמו שכתבתי בעבר אני קניתי את הרכב שלי באותו מחיר גם לפני שנה.

פורסם

תרשו לי קצת לחלוק עליכם.

אני לדוגמא דוגל דווקא כן בהחלפת/שידרוג הרכב כל 3 שנים מכמה סיבות:

א. מחירון הרכב נופל כל הזמן, וככל שהזמן עובר כך המחירון נופל יותר.

ובכך ישנו הצורך להוסיף יותר כסף המהווה הפרש בעת מעמד הקניה של הרכב הבא.

ב. אחריות יבואן היא משהו משמעותי וחשוב עבורי לכן השיטה תמיד להיות בטווח האחריות (3 שנים).

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

לא נכון. כל שהזמן עובר, המחירון נופל פחות.

ב. אחריות יבואן היא משהו משמעותי וחשוב עבורי לכן השיטה תמיד להיות בטווח האחריות (3 שנים).

האם ההפרש שאתה משלם על השדרוג לרכב חדש עולה לך יותר או פחות מתקלות אפשריות?

תנסה לחשב, קל למצוא את התשובה.

הכסף שאתה לא משדרג איתו מייצר לך בינתיים עוד כסף, מה שכסף ששמת במכונית לא עושה.

כלכלית, להחליף רכב כל 3 שנים זה לא משתלם, איך שלא תסובב את זה (אלא אם קורה מקרה קיצון של תקלה מאוד מאוד מאוד יקרה, מחוץ לתקופת האחריות). אם אתה אוהב להיות תחת אחריות, זה עניין נפשי, אבל העלות הכלכלית של זה לא משתלמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

Falou מה שרשמת נכון, אבל אני עדיין בדעה שאחד שמחליף רכב אחרי 3 שנים יוסיף פחות הפרש וימצא את עצמו כל הזמן נוסע ברכב חדש ובאחריות.

פורסם

זה שמחליף רכב כל 3 שנים מוסיף יותר כסף. זה עולה יותר כסף להחליף כל 3 שנים רכב מאשר כל 5. אחרי 10 שנים, זה שמחליף כל 5 שנים הוציא פחות כסף על רכבים מזה שמחליף כל 3, איך שלא תסובב את זה.

לפי "ההיגיון" שלך, הכי משתלם להחליף כל שנה...

פורסם

לא... כשאתה מחליף אחרי שנה אתה מפסיד שנתיים של אחריות. :-P

ובנימה רצינית יותר, אני מסכים איתך שוב פעם, אבל האידיאל מבחינתי הוא להחליף מקסימום אחרי 3-4 שנים גג.

פורסם
+1

Never say never

וזה רע כי?

אולי לא בפער משמעותי, אבל זה בהחלט אפשרי. מצורפת הדוגמא בקישור הזה

הדוגמא שלך אינה רלוונטית. חוץ מזה, סייגתי את דבריי ואמרתי שגם אם יהיה מבצע עוד יותר טוב לקראת סוף השיווק של הדגם הנוכחי של הלאון בארצנו, המחיר ככל הנראה לא יהיה נמוך בהרבה מעכשיו.

.

כמו שכתבתי בעבר אני קניתי את הרכב שלי באותו מחיר גם לפני שנה.

בכמה קנית אותה בפועל? מנוע/תיבת הילוכים/אבזור?

ומה בעצם אתה מנסה להגיד?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מזכיר לי את הסיפור על ההוא שקנה מזדה כי יהיה לו קל למכור... זה לא קשור לסיאט ולא למזדה - שוק היד שנייה מוצף ותראה איך אתה יכול לקנות היום מזדה 3 מודל 2009 בסביבות 50 אלף שקלים מליסינג.

ככה זה - כשהשוק מוצף המחירים של כולם מתרסקים - זו הדינמיקה

We are the Human Race

פורסם

דבר ראשון המחיר תמיד היה כזה מאז תחילת 2011,מה גם בהמחיר הוא יותר לכיוון של 130 ( צבע, רישוי, מיגון ).

דבר שני ירידת הערך לא כל כך גבוהה ביחס לרכבים אחרים, והיום כמעט לכל רכב גם הפופולריות כמו מאזדה וטיוטה נמכרים משמעותית מתחת למחירון.

פורסם
תרשו לי קצת לחלוק עליכם.

אני לדוגמא דוגל דווקא כן בהחלפת/שידרוג הרכב כל 3 שנים מכמה סיבות:

נראה שבצרכנות נבונה אתה לא מאוד חזק. להחליף רכב כל 3 שנים לרכב חדש זה מאוד, אבל מאוד, לא משתלם כלכלית.

פורסם

אם לבחון את הנושא מנקודת מבט כלכלית נטו אז הכי כלכלי לקנות DL בת 18 שתתקלקל מתישהו בשנת 2062, ועד אז תיסע על שמן של צ'יפס מיום שישי.

זה כלכלי.

רק מירידת ערך חודשית של רכב חדש אפשר לשפצר חצי מהDL.

אבל אני חושב שקוראי הפורום הזה לא תמיד בוחנים נושאים כאלו מנקודת מבט כספית וזהו, בשביל רובנו רכב הוא קצת יותר מאמצעי תחבורה מנקודה א' ל-ב'.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אבל אני חושב שקוראי הפורום הזה לא תמיד בוחנים נושאים כאלו מנקודת מבט כספית וזהו, בשביל רובנו רכב הוא קצת יותר מאמצעי תחבורה מנקודה א' ל-ב'.

אם תחזור לפוסט המקורי בעניין תראה שלא מדובר בחובבי רכב, אלא באלו שמחליפים אמצעי תחבורה באחד אחר כל 3 שנים. את ההגיון מאחורי זה, אני לא מבין.

• תוכן חדש...