Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - נורא כל כך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט לגבי רכישת טויוטה 2009 עם גיר רובוטי. נראה לי סביר שעם כל ה"עליהום" שיש על הגיר הרובוטי בישראל והבריחה של אנשים ממנו הוא מתומחר בחסר.

האם לא ניתן ללמוד לנסוע אתו ולחיות איתו בשלום?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בית חולים למצורעים, שם יושבים אנשים שלמדו לחיות עם הצרעת.

השאלה היא - למה להצטרף אליהם? לא עדיף פשוט...לחיות בלי צרעת? או במקרה שלך, עם גיר אוטומטי רגיל (או רובוטי שאינו של טויוטה)?

פורסם

הגיר הרובוטי זה משהו שאפשר להתרגל אליו ולחיות איתו בנוחות. זה נכון לא רק לגיר הרובוטי של טיוטה אלא לגירים רובוטיים בכלל, גם לגירים הרובוטיים של פיאט או סיטרואן למשל.

הבעיה היא שרוב האנשים לא רוצים להתרגל, אלא רוצים להיכנס לרכב ולנסוע. מי שכן רוצה להתרגל מגלה רכב זריז יחסית וחסכוני יחסית.

פורסם

הכי טוב לעשות נסיעה באותו רכב עם אותה תיבה רובוטית ולהחליט,

הרי תמיד יהיו תגובות לכאן ולכאן.

גם בפיאט 500 רובוטית שיצא לי לנהוג בה לא מעט, פשוט צריך להתרגל להעברות.

so far so good so what

פורסם

תוך כמה ימים ניתן להתרגל אליו בקלות. הקופצנות של הגירים הרובוטיים מהווה בעיה רק לנוהגים לטווח קצר, כמו שוכרי רכב או, להבדיל, עיתונאים. למשתמש שנוהג ברכב יום יום הגיר שקוף לאחר כמה ימים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי דעתי:

עושים עליהום כי עם ישראל התרגל לגז ברקס גז ברקס, באוטו הזה זה לא ככה,צריך לחשוב מתיי ללחוץ ומתיי להרפות, בשביל זה משלמים 30 אלף מתחת למחירון, אם מתאים לך אז בבקשה, תוך יומיומיים אתה מתרגל ולומד אותה, מעבר לזה אחלה רכב,גדול מרווח מהיר וחסכוני, 1 ל 15 בממוצע ואף טוב מזה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אחרי יומיים, גג שבוע, גם לא צריך לחשוב וזה הופך לנהיגה רגילה לכל דבר ועניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את השפעות הגיר הרובוטי מרגישים בעיקר בעיר, הוא מבולבל, משתהה בהעברת הילוך ומורגשת חוסר נוחות. אפשר להתרגל לזה דיי מהר, אני אישית שנאתי את המחשבה של הוצאת 120 אלף פחות או יותר ולהתפשר (התלבטות ברכישת פיאט בראבו).

אני מתייחס כמובן לגיר רובוטי מצמד אחד.

פורסם

אני חלקתי חודש שלם עם C4 פיקאסו רובוטי והחוויה הייתה מזעזעת עד הדקה האחרונה של היום האחרון.

כנ"ל שבוע בציריך עם אופל קורסה (הקודמת) רובוטית.

כשהייתה לי דובלו אז הרכב החליפי של המוסך היה פונטו רובוטית, כל פעם שקיבלתי אותה ישר אישתי הייתה קובעת נחרצות "אני לא נוהגת באוטו המתנדנד!"?

מי שקונה כזה רכב ושמח בחלקו ש"צריך להתרגל לגיר", אשריהו.

מבחינתי מדובר בטכנולוגיה חצי אפויה שמעולם לא הייתה צריכה להיות משווקת לצרכן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי כל הקטע מופרז ללא כל פרופורציות. לי לקח בדיוק חצי שעה ״להתרגל״ לגיר ידני אחרי שנהגתי בידני פעם אחרונה ב-1991 !

כן, לפני 21 שנה. אז מה זה להתרגל לגיר רובוטי ? הרי לא צריך לעשות שום עבודה נוספת לעומת גיר אוטומטי, כולה קצת קופץ בין ראשון לשני. איך להתבטא בעדינות ? העם בישראל הפך להיות קצת מפונק מדי. רוצים גיר אוטומטי זול, אמין, חסכוני גם בלי קפיצות ? אין דבר כזה. רוצים זול, חסכוני ואמין - קחו גיר ידני ! גם בפפק אין שום בעיה, כולה משחקים עם מצמד וזהו.

פורסם

נהגת אי פעם על גיר שכזה או שאתה רק מביע את "דעתך" על סמך מה שאתה חושב ומדמיין?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בהחלט נהגתי על כמה גירים כאלה וזה באמת לא כזה סיפור. יש מתקדמים יותר (159, פיאט 500 לא רע בכלל) ויש פחות (איזיטרוניק, קורולה, סלספידים מוקדמים). לא נהגתי על רובוטי של סיטרואן (אעשה זאת בהקדם על C4 שחבר קנה לא מזמן) אבל גם לזוועה כמו של הקורולה מתרגלים מאד מהר וכל עוד לא עושים מזה סיפור, זה לא סיפור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנסיון שלי קצרצר - נסיעת מבחן על יאריס. דווקא נהניתי מהגיר, וחשתי ב"מכה" אחרי תחילת נסיעה רק כאשר המדריך העיר על קיומה - ובשלב זה הרכב כבר היה בהילוך רביעי. ממש לא משהו שהיה גורם לי לפסול רכב. לעומת זאת אשתי נסעה קטע דוה ופסלה את הרכב. היא רוצה נוחות של פלנטרי וזהו. אפילו חול היא משתמטת מנהיגה ברכב שכור ידני)., למרות שבעברה למעלה מ-20 שנות נהגיה בידניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסיים היום 20K על בראבו, לקח לי בדיוק שבוע עם נסיעה אחת לצפון להתרגל והיום הנסיעה חלקה לחלוטין ואני לא חושב על זה בכלל. לדעתי מדובר בפתרון מצוין למי שרוצה את הייתרונות של הגיר הידני (ביצועים וצריכת דלק) והנוחות של הגיר האוטומטי (נסיעה עירונית ותנועה איטית).

נ.ב

מעולם לא נהגתי ברכב אחר בעל גיר רובוטי.

בשיפוצים

• תוכן חדש...