Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון - פיאט פונטו 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנועים מודרניים עם יחס דחיסה גבוה תא השריפה קטן יחסית, ואין בו מספיק מרווח. אם בוכנה כלשהיא נמצאת בנקודה מתה עליונה ובזמן זה שסתום/ים פתוח עד הסוף ( כלומר "ראש" השסתום, (הצלחת) נמצא למטה) הבוכנה נוגעת בשסתום ומעקמת אותו.

מצב זה יכול לקרות, רק אם יש תקלה בתזמון. כשהתזמון תקין, בנקודה מתה עליונה כל השסתומים סגורים או כמעט סגורים. שסתומים סגורים-הכוונה צמודים לתושבת ולא בולטים לתוך תא השרפה.

בחלק מהמנועים יש שקעים בראשי הבוכנות, על מנת למנוע מפגש שסתום/בוכנה.

במנועים יותר ישנים תא השרפה מרווח יותר, יש פחות שסתומים (2 ולא 4), זווית וגודל שסתומים שונים ובהם (בחלק מהם) לא מתקיים מפגש שסתום בוכנה.

למה לא מייצרים את כל המנועים כך?

כאמור, זה דורש הגדלה ותכנון שונה של תא השרפה, על חשבון הספק.

הרבה יותר פשוט להגדיר מועדים קבועים להחלפת רצועת תזמון.

פורסם

סביבות שנתיים אחרי שהפונטו החלה להימכר בארץ, סמל"ת (היבואן) שינו את ההוראות ל: טיימינג כל 3 שנים או 60 אלף ק"מ. זאת בניגוד למה שעדיין היה כתוב בספרי הרכב: כל 5 שנים.

לי אישית אמרו במוסך מורשה גדול להחליף טיימינג כל 3 שנים במיוחד אם הרכב נוסע בעיקר או רק בעיר או הרבה נסיעות קצרות ואילו אם הנסיעות יותר מעורבות אז אפשר גם 4 שנים. בכל מקרה, לא יותר מ- 60 אלף ק"מ. על 5 שנים בכלל לא דיברו.

האם כל זה מוצדק מכנית, מניסיון מר, שינוי של המלצות היצרן עצמו או שמדובר בסופו של יום בניסיון להרוויח יותר כסף במוסכי הרשת, אני אישית לא יודע ולא מבין בזה!

זה הסיפור ומעבר לזה נראה לי שכל אחד ייעשה איך שהוא מוצא לנכון (אם סומכים על המוסך, אפשר להתייעץ איתו). רק תזכרו שבמנועי ה- 16V יש נזק במקרה של קריעת טיימינג.

אני אישית ועל דעת עצמי מחליף כל 4 שנים, או כשעושה ראש מנוע.....

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...