Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

היום החלטתי להחליף שמן מנוע, לכאורה פרוצדורה שאמורה להיות קלה לביצוע, לפתוח בורג בשביל להוריד את השמן הישן, לסגור ולמלא חדש.

מחיפוש קצר באינטרנט, נמצה הבורג שמשמש כפקק לאגן השמן

009.jpg

ירדתי לרכב לראות מה הולך בשטח, להפתעתי הבורג שונה אך נמצא באותו המיקום הוחלט להמשיך.

הבאתי את הכלים, התאמתי מפתח (מספר 27) , בניסיון הראשון לפתוח את הבורג, חלק ממנו נשבר לפחות זה מה שחשבתי שקרה בהתחלה.

עליתי בחזרה לבית לבדוק את החתיכה ופתאום שמתי לב שזה לא חתיכה של הבורג אלא אום :shock: מעניין שאמור להיות שם בורג ולא אום.

חזרה למחשב ואחרי 10 דקות נמצא תמונה של הבורג המקורי.

pic455563_450.jpg

וזה מה שיש לי ביד

21IMG_0093.jpg

החתיכה שנשערה תקועה באגן שמן.

28IMG_0092.jpg

ממה שאני רואה בעבר החתיכה התקועה היה הבורג המקורי, כנראה באחת מהפעמים שניסו לפתוח אותו לא הצליחו לעשות זאת והחליטו לרתח אום מעל הבורג המקורי.

עכשיו אני תקוע אם חתיכה של הבורג המקורי, אז מה האלטרנטיבות שלי? מה שעלה לי לראש.

לנסוע למוסך שירתך עוד איזה אום לשם ואז אפשר יהיה להוציא את החתיכה ולשים בורג חדש.

לחלופין בטח אפשר להוריד את האגן שמן ואז לקדוח החוצה את הבורג, הבעייה שיש 4 ליטר שמן בפנים :(

בינתיים אין לי רעיון אחר, אז אשמך לעצות בנושא, תודה לעוזרים.

מדובר על AUDI A4 שנת 95 מנוע 1800.

אודי A4

דימה.

פורסם

1. תצטייד בבורג חדש+אטם.

2. נסה בעזרת פצירה לעצב את החלק העגול למשושה ולנסות לפתוח עם מפתח מתאים.

3. כנראה מי שהרס את ראש הבורג ניסה לפתוח בעזרת כלים שונים כגון פלייר פטנט לכן ראש הבורג נהרס.

4. לקפוץ למוסך.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא לדפוק , כל יחידת אגן השמן נראת כאלומניום והיא תיסדק .

חובה לעבוד על ליפט לגישה נוחה -

גש למוסך , בטוח הם נתקלו בבעיות דומות בעבר ויש להם ניסיון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מדהים (במובן השלילי) איזה קומבינה עשה הבעלים הקודמים של הרכב. כל הכאב ראש הזה, כל הסיכון (לרתך באזור המנוע שרווי דלק) והכל רק בשביל לחסוך עלות של 15 שקלים שעולה בורג ריקון שמן ממוצע. הישראלי הטיפש לא מפסיק להדהים אותי. שוב פעם, במובן השלילי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סע למוסך. התעסקות עם קרטר אלומיניום שעבר כבר את הטאומה הזו אינה ממולצת.

במוסך ינסו לפתור את הבעיה על הרכב, במידה ולא יפרקו את אגן השמן וינסו לתקן על השולחן. במידת הצורך ישלחו את החלק לבית-מלאכה שמסוגל לטפל בהחלמות אלימיניום ותיקוני אגן-שמן מהסוג הזה. במקרה קיצון שלא יצליחו לטפל בנזק, תצטרך לקנות קרטר חדש\משומש מפירוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...