Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש, 120K, ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מחזק את מה שאתה אומר וזה כל מה שגרם לי להתקומם.

לכתוב "לא התחברתי" זה פשוט שווה ערך לומר "סיאט זה לערסים אני לא קונה".

בכלל לא אותו הדבר.

לא לקנות רכב בגלל תדמית זה שיקול ברור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1.הכוונה הייתה שבשימוש בגז תוך פניה אפשר להוציא את הזנב בקלות.

אתה יכול להוציא את הזנב ע"י עזיבה של הגז, אבל Lift Off Over-steer זו לא החלקת כוח.

שוב, החלקת כוח מבוצעת במכונית הנעה אחורית/מרובעת בשיא הפנייה, על מנת להאריך את ההחלקה.

במכונית הנעה קדמית ניתן, בשיא הפנייה, אם החלק האחורי נמצא בהחלקה, ליישר את הקדמיים ולפרפר אותם, כך שהרכב נכנס להחלקה מלאה. זה לא טריוויאלי לביצוע (בלשון המעטה), לא תמיד אפשרי (צריך מספיק כוח כדי שהקדמיים יאבדו אחיזה תחת כוח) ובטח לא אפשרי במכונית עם בקרת אחיזה/משיכה שלא מתנתקת.

בעיניי דעות קדומות=דבר פסול ולא ענייני.

זה כבר עניין של דעה. מה שאני מנסה לאמר זה ש-"לא מתחבר" זו אפילו לא דעה. זה תיאור חוויה אישית, סובייקטיבית, שלא מלמדת דבר את הקורא.

פורסם

במכונית הנעה קדמית ניתן, בשיא הפנייה, אם החלק האחורי נמצא בהחלקה, ליישר את הקדמיים ולפרפר אותם, כך שהרכב נכנס להחלקה מלאה. זה לא טריוויאלי לביצוע (בלשון המעטה), לא תמיד אפשרי (צריך מספיק כוח כדי שהקדמיים יאבדו אחיזה תחת כוח) ובטח לא אפשרי במכונית עם בקרת אחיזה/משיכה שלא מתנתקת.

זה כבר עניין של דעה. מה שאני מנסה לאמר זה ש-"לא מתחבר" זו אפילו לא דעה. זה תיאור חוויה אישית, סובייקטיבית, שלא מלמדת דבר את הקורא.

קראת לא נכון מה שאמרתי. אמרתי שזה בוצע ב-OPC שמה בקרה מתנקת, ועברתי כבר קורסים שונים בנהיגה מתקדמת ואני איך זה קורה לא רק בתיאוריה. מה גם שנסע איתי איש המכירות של אופל(לא רוצה להזכיר כאן שמות) שהוא מדריך נהיגה מתקדמת בעצמו, והוא מבצע את זה על הרכב באופן יומיומי.

פורסם

החוויה אמנם לא מלמדת את הקורא, אך מהווה שיקול לגיטימי ביותר. היא כן תוכל ללמד את הקורא אם תנומק כראוי. לדוגמא - לא התחברתי לאלפא מיטו בשל אי נוחות, קופצנות בנסיעה וחוסר יציבות תחת בלימה ומתלים לא מגובשים בנהיגה ספורטיבית. מצד שני - התחברתי לאלפא ג'ולייטה בשל הרגשת השליטה והנשלטות שהיא נתנה לי כמו גם בשל יכולת כוללת בסוגי הנהיגה הרלוונטיים לי (כבישים מפותלים איטיים ביחס). לעומת זאת - בנהיגה בסיטרואן ZX (מנוע 1.8 לצורך העניין) לא התחברתי לרכב כלל וכמה שאני לא אשתדל להיזכר למה, אני לא יכול לשים את האצבע על הסיבה - דוגמא מושלמת להרגשה סובייקטיבית שמנעה ממני מלרכוש בזמנו את הרכב, שכן אני ממש לא יכול להגיד שהרכב רע או היה במצב רע.

במקרים רבים תחושות סובייקטיביות יהיו בדיוק אלה שיכריעו גורלה של רכישה לחיוב או לשלילה, בין אם ניתן להעלות אותן על הכתב ובין אם לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

במקרים רבים תחושות סובייקטיביות יהיו בדיוק אלה שיכריעו גורלה של רכישה לחיוב או לשלילה, בין אם ניתן להעלות אותן על הכתב ובין אם לא.

אבל גם לתחושות סובייקטיביות יש סיבה. אם אתה יודע להעלות אותן על הכתב, כלומר יודע מה גורם להן, אתה יודע למה "לא התחברת" לרכב. אם זה בגלל שהפלסטיק מקרקש, יש יותר מדי תת היגוי, איש המכירות לא שם דיאודורנט או סתם היה לך כאב בטן באותו היום...

קראת לא נכון מה שאמרתי. אמרתי שזה בוצע ב-OPC שמה בקרה מתנקת,

החלקת כוח לא בוצעה ב-OPC, שהיא מכונית הנעה קדמית.

בשביל שההחלקה תהיה "החלקת כוח" היא צריכה להגרם מכך שנותנים גז. כלומר, עצם ההאצה יוצרת/מוסיפה להחלקה. זה לא קורה בהנעה קדמית (להוציא מקרה הקצה שפרטתי קודם).

אבל הכי טוב להסביר בסרטים:

כאן שיעור מהי החלקת כוח:

כאן מישהו שלא מבין החלקת כוח מהי קורא לנעילת בלם יד "החלקת כוח" בטעות:

כאן האידיוט בסיוויק גם לא יודע מהי החלקת כוח וגם מתקן לא נכון, עם נעילה נגדית לא מספקת ומאוחר מדי (ובעיקר העלייה מוציאה אותו ממצב ביש):

פורסם
לא אתה לא מבין. אתה מזדהה עם החוויה הסובייקטיבית שלו, אבל אין שום יכולת להבין מהדברים מה טוב/רע ברכב. יכול להיות שאתה והוא מתייחסים לדברים שונים בתכלית.

ו-כן אפשר להגדיר כל דבר, גם אם לא כל אחד יודע לעשות כן.

זה פורום, לא מגזין רכב. הבן אדם כתב שהוא לא התחבר לרכב ולא "לא ניתן להתחבר לרכב". אני הרגשתי כמוהו ולכן אני מבין למה הוא מתכוון או מזדהה עם החוויה שלו כהגדרתך.

זה שרשור שהוא פתח לגבי הרכבים וכתב רשמים לגבי הנסיעת מבחן. אין שום בעיה עם זה שזה סובייקטיבי.

emotion of motion

פורסם

עוד נקודה שאולי לא קשורה אבל יכולה להסביר למה כתיבתי שונה מהמקובל בפורום:

אני אוהב נהיגה אך לא (בהכרח) אוהב מכוניות

מכונית היא רק האובייקט דרכו אני נוהג, משמשת כלי עזר ואינה המטרה.

כשהייתי צעיר יותר "אהבתי מכוניות" היום אני "חובב הגה".

פורסם
אבל גם לתחושות סובייקטיביות יש סיבה. אם אתה יודע להעלות אותן על הכתב, כלומר יודע מה גורם להן, אתה יודע למה "לא התחברת" לרכב. אם זה בגלל שהפלסטיק מקרקש, יש יותר מדי תת היגוי, איש המכירות לא שם דיאודורנט או סתם היה לך כאב בטן באותו היום...

החלקת כוח לא בוצעה ב-OPC, שהיא מכונית הנעה קדמית.

בשביל שההחלקה תהיה "החלקת כוח" היא צריכה להגרם מכך שנותנים גז. כלומר, עצם ההאצה יוצרת/מוסיפה להחלקה. זה לא קורה בהנעה קדמית (להוציא מקרה הקצה שפרטתי קודם).

אבל הכי טוב להסביר בסרטים:

כאן שיעור מהי החלקת כוח:

כאן מישהו שלא מבין החלקת כוח מהי קורא לנעילת בלם יד "החלקת כוח" בטעות:

כאן האידיוט בסיוויק גם לא יודע מהי החלקת כוח וגם מתקן לא נכון, עם נעילה נגדית לא מספקת ומאוחר מדי (ובעיקר העלייה מוציאה אותו ממצב ביש):

כתבתי החלקה ולא החלקת כח.

ואני מכיר את השיעור הזה של טיף-אחד הגדולים.

פורסם
זה פורום, לא מגזין רכב. הבן אדם כתב שהוא לא התחבר לרכב ולא "לא ניתן להתחבר לרכב". אני הרגשתי כמוהו ולכן אני מבין למה הוא מתכוון או מזדהה עם החוויה שלו כהגדרתך.

זה שרשור שהוא פתח לגבי הרכבים וכתב רשמים לגבי הנסיעת מבחן. אין שום בעיה עם זה שזה סובייקטיבי.

אני לא אמרתי שלא לגיטימי לכתוב זאת בפורום. זה לגיטימי (כל זמן שזה לא הדבר היחידי שמייעצים לגבי הרכב) זה עדיין לא נותן להם משמעות מעבר ל-אהבתי/לא אהבתי.

עוד נקודה שאולי לא קשורה אבל יכולה להסביר למה כתיבתי שונה מהמקובל בפורום:

אני אוהב נהיגה אך לא (בהכרח) אוהב מכוניות

מכונית היא רק האובייקט דרכו אני נוהג, משמשת כלי עזר ואינה המטרה.

כשהייתי צעיר יותר "אהבתי מכוניות" היום אני "חובב הגה".

אני, כמוך, לא אוהב מכוניות אלא נהיגה. זה כל כך קיצוני אצלי, שלא מעניין אותי לא אבזור (מבחינתי בקרת אקלים זה מיותר) ולא גימור, ואין לי בעיה גם עם WRX בלי מחשב דרך...

בגלל זה דווקא מאוד חשוב לי להגדיר בדיוק מה כן עושה לי "את זה" ברכב, כדי שיהיה לי קל להגדיר מה אני מחפש ולמצוא את זה. אם אתה יודע למה לרב כזה אתה מתחבר ולאחר לא, אתה יודע מה אתה מחפש, וזה עוזר לך לסנן רעשים לא רלוונטים בתהליך הסינון והבחינה.

פורסם
כתבתי החלקה ולא החלקת כח.

אתה כן.

נכון שהזנב לא שמח, אבל ברגע שאתה יודע לשלוט באוטו לא בעיה לבצע החלקות כח עם המנוע הזה.

ואתה לא מבצע החלקות עם המנוע במכונית הנעה קדמית.

פורסם
שלום לכולם,

במזל טוב החלטתי לוותר על רכב הליסינג ולקנות מכונית עבורי.

התקציב: עד 120,000 (פחות עדיף)

דרישות: מהנה לנהיגה (לא בהכרח רכב ספורטיבי אבל שילדה הגה טובים), ידני, בטיחותי, אמין.

גודל: סופרמיני או קומפקטי.

כרגע מועמדות:

פיאסטה (75K) - נסיעת מבחן בשבוע הבא

פוקוס (110K) - מכיר היטב את הגרסה האוטו

וולוסטר (113K) (יכול לחיות עם כך שהאספקה באוקטובר) - נסיעת מבחן בשבוע הבא

נפסלו משיקולים שונים (לא כדאי להכנס לפרטים): מיני, יאריס (לאחר נסיעת מבחן), ליאון, רומסטר, פאביה, איביזה.

אשמח לשמוע רעיונות לדגמים אחרים או פידבק לשלושת הדגמים שציינתי.

תודה וחג שמח,

ירון

לא נראה לי שהפיאסטה עומדת בביצועים מול הולוסטר וזה בלשון עדינה, אבל מצד שני, אם היא מספיקה לדרישות שלך, אז ברור שעדיך לחסוך 40 אלף שקל

פורסם
אתה כן.

ואתה לא מבצע החלקות עם המנוע במכונית הנעה קדמית.

אם אתה רוצה אתה יכול לתפוס אותי במילה.

יפה שחזרת 3 עמודים אחורה למצוא את זה כאשר מאז כבר תקנתי את זה.

ערבבת הודעות, זה לא נכתב באותה הודעה בה הזכרתי את ה-OPC. אבל שיהיה בכיף.

פורסם
לא נראה לי שהפיאסטה עומדת בביצועים מול הולוסטר וזה בלשון עדינה' date=' אבל מצד שני, אם היא מספיקה לדרישות שלך, אז ברור שעדיך לחסוך 40 אלף שקל[/quote']

עדכון וסגירת השרשור מבחינתי:

היום ביצעתי נסיעת מבחן בפיאסטה הידנית (הצטרף אלי החבר של הבת, קונה פוטנציאלי גם הוא).

בשתי מילים - הייתי קונה.

במילה אחת - וולוסטר.

הפיאסטה מכונית נעימה, מאוזנת, מרגישה איכותית וטובה.

יכולה להספיק לכל הדרישות שלי (תשובה לשאלה למעלה).

אבל כאן אנחנו נכנסים לעניין פילוסופי - כמה באמת אנחנו צריכים?

אני יכול להרשות לעצמי וולוסטר ידני ועוד לחסוך יחסית לרכב ליסינג הנוכחי עליו אוותר.

הוולוסטר נעימה לי הרבה יותר לנהיגה יומיומית ומדי פעם לגיחות שעשוע מה I30 (אותו אני מעריך) והפיאסטה.

את הפוקוס והיטי אני מכיר בגרסאות הגיר האוטומטי שלהן כך שאין טעם מבחינתי בנסיעות מבחן.

אז במזל טוב הצטרפתי רשמית לכת הוולוסטר - אותם אנשים אשר מוכנים לחכות בתור כחצי שנה לקבלת מכונית.

ואשר העניין העיקרי המעסיק אותנו הוא איזה צבע יש זמין לעוד חצי שנה...

בריאות אושר ואהבה לכולנו!

לספקנים: אני מציע נסיעת מבחן על וולוסטר (ידני/אוטומטי לפי העדפה אישית).

ולכל אלה שעזרו לי - תודה רבה!

נב - אשמח ליעוץ לגבי בחירת צבע, מעדיף בהודעות פרטיות - האשכול הזה הלך לכיוונים לא נעימים מבחינתי

• תוכן חדש...