Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל בתור רוסי, אני קונה חלק מהמוצרים בחנויות רוסיות או בגלל שהם יותר זולים, או שהם יותר טעימים לי ושם זה נגמר וככה כל מי שאני מכיר עד הרוסים הכי כבדים שבקושי מבינים עברית. לא צריך לפתח דברים למקומות שלא קשורים.

ועכשיו בואו נפתח קצת את הדוגמא של מלונות ים המלח. בכל תפקיד פרונטלי מעדיפים בצורה בוטה לשכור אישה דוברת רוסית רצוי גם אנגלית, לא מאמינים? כמה פקידות קבלה/ספא לעומת פקידי קבלה/ספא אתם ראיתם? זה אולי מפלה, אבל בשביל שהתפקידים האלה יבוצעו כמו שצריך על ידי גברים הם צריכים להיות בעלי תכונות מאוד ספציפיות ונדירות, קשה להאשים בעל עסק או לחליפין מנהל מחלקה שהוא מנסה לבנות צוות חזק גם אם זה לא הכי פוליטיקלי קורקט.

וכן אם נקח דוגמא היפוטתית שאני בעל עסק ולצורך העניין לא משנה באיזה תחום ומצטבר אצלי גרעין חזק של אנשים טובים עם מכנה משותף זה רק טבעי שאני אנסה לחזק את הגרעין הזה במקום להביא אנשים שלא מתאימים להם. קחו קבוצה של 20 רוסים מהאסכולה היותר "כבדה" ותציבו בתוכם 2 חבר'ה שכל מילה שניה שלהם זה אחי, תוך פחות משבוע רובם יתחילו להתמרמר. אפשר לכעוס על הבעל עסק שהוא לא "נאור" וחושב שאפשר לשלב גם לא רוסים בתור קהילה של רוסים וכן זה מאוד אפשרי ואפילו לא נדיר בכלל אבל למה לו לקחת מלכתחילה מקדם סיכון יותר גדול?

נ.ב

+1 ענק לDELTAHF

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קוקו, עם הכל הסכמתי עד הנקודה של גרעין בעל תכונה משותפת.

כבעל עסק אצלי היתה תקופה ארוכה שכמעט כל עובדי הייצור היו יוצאי חבר העמים. במקום לקבוע שזה הגרעין ולקלוט רק דוברי רוסית קיבלתי אנשים מכל העדות רק שוידאתי שיהיה יותר מאחד כזה (ז"א לפחות 2 יוצאי אתיופיה ולפחות 2 דוברי עברית כשפה ראשית). לא מוכן להיכנע לתכתיבים כאלה לשום כיוון. בדיוק כמו שלא אסכים להפלות עולה מחבר העמים בגלל מוצאו ושפתו (כמובן בתנאי שהוא יודע מספיק עברית כדי לתקשר איתו בצורה בסיסית) כך לא אסכים ליצור מאפיה של עדה מסויימת אצלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מעולם לא הייתי בעל עסק, וכרגע אני גם נחשב לצעיר שעוד לא ראה עולם אבל בכל זאת יצא לי לראות דבר או שתיים.

מה שאתה עשית מצריך, בצורה הכי בוטה, ביצים - לא לכולם יש אותם, במיוחד לא כשמדובר בכיס שלהם. ראיתי צוותים מתרסקים בגלל חוסר התאמה. אני אולי הייתי כללי מדי אני אנסה למקד.

נקח מצב כזה: העסק שלך מושתת על 20 עובדים רוסים שהצטברו בצורה מקרית לחלוטין אצלך בעסק:roll:, לא סתם רוסים, רוסים ילדי כאפות יעני אלכס מהיפה והחנון למי שזוכר, אבל מה כל אחד גאון בצורה יוצאת דופן, אתה יודע שאם איבדת אחד מהם איבדת כסף.

החלטת להתרחב, מצאת בחור, אמנם ערס אבל עם ראש לא מהעולם הזה, אוכל 2 רוסים ממקודם בלי מלח.

אתה יודע מה? מצאת 2 כאלה. הם נכנסים לעסק, מתחילים להסתלבט על הוותיקים, גורמים להם להרגיש לא נוח במקום עבודה שלהם. כמה זמן יקח עד האמיץ הראשון שיגיש מכתב? חודש? חצי שנה? אחריו ילכו עוד עשר.

אני מתאר מצב קיצוני, בפועל דברים כאלה לא קורים. מצד שני בפועל המצב עוד יותר עדין. בצבא הייתי בצוות שכולנו היינו רוסים, 4 חיילים ונגד. אחרי שנתיים הצטרפו 2 מרוקאים, אחלה חבר'ה באמת אין לי שום דבר נגדם אבל זה בלתי אפשרי לעבוד איתם! זה פשוט לא נוח, הם השתלבו בתור חברים תוך שבוע אבל בתור חברים לצוות לא הצלחנו לעבוד איתם בצורה נוחה.

כמובן שתמיד יש הפתעות ולפעמים הטיפוסים הכי לא מתאימים הופכים לחברי צוות הכי טובים, אבל שוב, אני בעל עסק שמנסה להרוויח כמה שיותר, יש לי ביצת זהב ביד... למה לי לסכן אותה? בשביל אידיאל?

אשרי האדם שהאידיאל והערכים שלו עומדים למול עיניו במצבים כאלה, עם אצבע על הדופק לי קשה לומר איך הייתי מתפקד במצב כזה.

פורסם

בשביל הדברים האלה לכל עסק יש מנהל.

מצידי שאדם יהיה העובד הכי טוב בעולם ויעבוד בחינם. אם הוא יפגע בעובדים אחרים או יצור אוירה לא נעימה הוא לא יהיה אצלי.

אני מחוייב לשמור ולהגן על כל עובד שלי ולא אתן לאף אחד לפגוע באחרים אצלי.

פורסם
ARKODrama, אתה ממשיך את ההכללות הגסות מקודם. לא יודע עם מי הייתה אינטרקציה, מה הוא אמר לך,למה אמר ואני לא רוצה להתנסח בפורום בצורה לא יפה אבל מה שיש לי לומר לך על כל תאוריית הקונספירציה הרוסית הזאת - זה חרטא!

כמו שכבר אמרתי אני מגיע מסביבה שכמעט כולה רוסית, בתיכון למדתי רק עם רוסים (ולא, זאת לא דרישת קבלה לתיכון), אני מסתובב בעיקר עם רוסים ומבלה יותר במקומות של שמזוהים עם העדה ככה שנראה לי שההיכרות שלי עם רוסים לא רעה. לא שמעתי בחיים על רוסית שמחנכים את הילדים שלהם להשאר ולהתחבר רק לרוסים (זה פשוט קורה), לקנות רק בחנויות של רוסים, לדבר רק רוסית וכו'. מה זה השטויות האלה?! קומוניזם מחתרתי?

דווקא הסבים והסבתות שלי התברכו באהבת ישראל עיוורת כמעט והצליחו להעביר את זה לא רע הלאה (וזה לא מקרה בודד שלא תתבלבל.

אני אתן לך עוד סיבה למה רוסים נשארים בינם לבין עצמם, לא ממש קיבלו אותנו יפה פה. היום זה כבר לא ככה אבל בשנות ה90 גיליתי על עצמי לא מעט דברים לא נעימים שכנראה מאפיינים את "הגזע" הרוסי (ככה לפחות דאגו להזכיר לי כמעט בכל יום) ודאגו להזכיר לי מדי יום שאני שונה מהשאר. ועדיין לדעתי אני לא פחות ישראלי מכל ישראלי, לא מרגיש מקופח ולא מיוחד אבל אל תגידו איך לחיות כמו שאני לא אומר לכם איך לחיות.

sperial, אף אחד לא נעלב מזה שאתה לא דובר רוסית והסיבות לכך שהרוסים "דבקים" לרוסים הן שונות לגמרי ולא עקב תחושת "גדלות" מטומטמת. אני לא אומר שאין רוסים עם האף למעלה (בעיקר ממוסקבה), אבל זה מיעוט.

עכשיו אתה אומר שיש לך תחושה לא נוחה עם יוצאי ברית המועצות, אתה לא חושב שזה מורגש בצד השני ויוצר לנו תחושה לא נוחה?

לא יודע איך מדיניות כור ההיתוך הצליחה ליצור פה עם אחד, נראה לי אנחנו עדיין די מפולגים.

מסכים ולא מסכים.

המציאות היום בארץ היא שאם בנאדם דובר רוסית והוא לא רוצה ללמוד עברית, הוא יכול להסתדר בלעדיה בלי יותר מדי קשיים.

אני ראיתי הרבה מאוד אנשים רוסים שנמצאים פה בארץ כבר קרוב ל-10 שנים והעברית שלהם היא ברמה מתחת לכול ביקורת,וזה לא אנשים מבוגרים, אלא צעירים, בגיל שלי.

לאותם אנשים אין כמעט שום מגע למשהו שקשור לחברה שאינם רוסים.

ואמנם אין חינוך להתחבר רק לרוסים ולדבר רק רוסית, אבל בהחלט היה הוואי(בדור של ההורים שלי לפחות) שהרוסים הם הכי טובים שכלל בין היתר גזענות שוטפת כלפי קבוצות כאלה ואחרות באוכלוסיה. וזה ד"א לא משהו שרואים רק אצל רוסים בישראל, אלא גם בגרמניה וארה"ב.

מהבחינה הזאת, מזל גדול שיש דבר כזה צבא חובה בישראל,שהוא גורם לאיחוד, אחרת הייתי רואה פה 2 אוכלוסיות נפרדות שחיות ביחד, לא ברמות של הערבים הישראלים, אבל לא משהו שרחוק מזה בהרבה.

למקרה שזה לא היה מובן עד עכשיו, אני עולה מברה"מ.

פורסם

אתה עדיין לא סותר את מה שאמרתי. אולי אתה הרבה יותר רגיש מרוב המנהלים למה שקורה אצלך במחלקה, אבל אתה לא יכול לומר שכל היחסים בין העובדים שקופים מולך.

אתה מתייחס למצב קיצון, המצב של חוסר התאמה של אנשים לא בגלל שהם אנשים רעים אלה בגלל שהם לא מתאימים לצוות שנוצר הרבה יותר שכיח.

שוב פעם הכל שאלה של מה אתה מעדיף, לעמוד על העקרונות שלך בדרך שתקח יותר זמן וכסף או לוותר עליהם בדרך הכי מהירה וזולה?

פורסם

מי שמוכר את עקרונותיו בשביל פרוטות ימכור גם את עובדיו ובסופו של דבר יקרוס.

פורסם

אני יכול לקחת את המשפט הזה ולסובב אותו ככה שיחזק את מה שאני טוען.

בפועל, לעניות דעתי, במצבים מסוימים לצערי אני אהיה צודק ובאחרים אתה. כל סיטואציה וכל צוות הם אינדיבידואליים.

קשה לי להסכים איתך בצורה אבסולוטית בגלל שאני נתקלתי במצבים שמוכיחים גם את הטענה שלך וגם את ההפך.

בכל מקרה אני לא חושב שיש לי עוד מה להוסיף.

אם יש לך סיפור על איך הצלחת לגשר על פער תרבותי בין אנשים אני אשמח לשמוע ולהשכיל עוד קצת.

פורסם

מה כל הסיפורי עליה וקליטה עכשיו ?

מי שרוצה להסתגר עם תפוצתו, אהלן וסהלן, בעיה שלו.

מסעדות, סווטלניות, מועודונים וכל מה שקשור לתרבות ארץ המוצא גם מקובל.

לי מפריע ונראה מפלה ולא חוקי, לדרוש ידיעת רוסית בעסק רק בגלל שיש רוב לדוברי השפה בחברה, נקודה.

פורסם

אני נהנה לקרוא מהצד, איך אתם קוראים לעצמכם:

"רוסים" ו"ישראלים".

במקום להגיד "עולים" ו"ילידי הארץ (צברים)"...

עכשיו אתם מבינים למה יש פה מחלוקות שכאלה?

אלו היו השני גרוש שלי בנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חוקי שמחוקי.

היית רוצה לעבוד במקום שבו כל העובדים האחרים מדברים בשפה שאתה לא מבין, ומשתייכים לתרבות שאתה לא מכיר?

לא חייב רוסים, אפשר גם ערבים ישראלים או עולים חדשים מצרפת.

נ.ב. במקום שבו כל העובדים הם "רוסים כבדים" גם אני לא הייתי רוצה לעבוד, אפילו שאני דובר את השפה ומכיר את התרבות, דווקא בגלל שאני מכיר יותר מדי טוב את הסוג הזה של אנשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פרוקסימה - חשבת לרגע שאולי בעל העסק לא מבין עברית והוא רק רוצה לדבר עם העובדים שלו בנוחות? גם אז זאת גזענות ואפליה?

Fat Bastard - לא בהכרח, במקום עבודה שלי עובדים המון אנשים מכל מוצא אפשרי. המחלקה שלי לבד מורכבת מ: רוסים, מרוקאים, צרפתים, אתיופים, הודים, ערבים מהצפון וספרדים וכולם מסתדרים מצוין.

נ.ב.

ואני הייתי בטוח שאני הרוסי היחיד ששונא רוסים.

פורסם
מה כל הסיפורי עליה וקליטה עכשיו ?

מי שרוצה להסתגר עם תפוצתו, אהלן וסהלן, בעיה שלו.

מסעדות, סווטלניות, מועודונים וכל מה שקשור לתרבות ארץ המוצא גם מקובל.

לי מפריע ונראה מפלה ולא חוקי, לדרוש ידיעת רוסית בעסק רק בגלל שיש רוב לדוברי השפה בחברה, נקודה.

מעניין אותי אם הדרישה היתה לשפה אנגלית גם היית מתקומם ככה?

מפריע לך? בעיה שלך.

ברווז, לא צריך להתפס לקטנות. זה נטו הרגל ונוחות. מעבר לזה שדובר פה בעיקר על עולים ממוצא מסויים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גם אותי זה מצחיק כשאנשים מתלוננים על הדברים האלו.

מה הקטע?

הוא בעל עסק, וכמי שמנהל את העסק ומודע לצרכים שלו,

הוא יודע אילו תכונות צריכות להיות בעובד פוטנציאלי כדי שיוכל להשתלב בעסק.

אז לבוא ולהתלונן על כך, זה בעצם להגיד אני רוצה להיכנס למשבצת שאני לא מתאים לה.

ולא משנה אם בעיני בעל העסק אתה צריך להיות דובר רוסית \ בעל חזות ייצוגית לתפקיד פרונטאלי \ בגובה 2 מטרים כי הוא רוצה שתוריד דברים ממדפים גבוהים כל היום...

אם הדרישה לידיעת השפה הרוסית הייתה נובעת ממניעים פסולים זה עניין אחר,

אבל כמו ש deltahf אמר, וככה גם לי נראה כי זה הכי הגיוני, וזה גם מה שמשתמע מההודעה הראשונית -

כאן זה נובע מסיבות אחרות.

כי יכולת תקשורת עם שאר צוות העבודה זו דרישה לגיטימית לחלוטין -

ובעל העסק לא אשם שהוא מעסיק חבורה שלא תסתדר טוב עם "ישראלי" כי הם "רוסים"

(אם זה בכלל באמת המקרה , וכולנו אוהבים לדחוף את עצמינו כ"כ למסגרות כמו שכבר אמרו כאן לפני)

לא מתאים לך? חפש עבודה אחרת.

מה רצית? לשבור את הראש עם אותו מעסיק, ולהיות מועסק על אפו-ועל חמתו? :lol:

לא נראה לי שיקרה, וגם כן - לא הייתי רוצה להיכנס ברגל שמאל שכזו לעבודה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

נ.ב.

ואני הייתי בטוח שאני הרוסי היחיד ששונא רוסים.

איך בכלל אפשר לשנוא מישהו בלי להכיר אותו אישית?

• תוכן חדש...