Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה הצעות עבודה בתחומים שלא קשורים לתרגום, לא לקשר עם מדינת האם, סתם חברות היי-טק קטנות או

אחרות שברור לפי הגדרת התפקיד כי חוץ מתקשור עם שאר הצוות אין שום מגבלה בחוסר השליטה.

עד כמה שידוע לי 2 השפות הרשמיות בארץ הן עברית וערבית, לי נראה התנאי קבלה לעבודה הוא חוץ מחצוף גם לא חוקי,

אבל אני מחכה לחוות דעת של המשפטנים פה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתחום המשפטי אין לי מושג, אבל אם כל העובדים האחרים דוברי רוסית ובקושי מבינים עברית, במה תועיל לו, גם אם אתה אלוף במקצוע אבל לא מסוגל לתקשר עם הצוות?

זה כמו שלא מקבלים שומרי שבת לעבודה בתחנות דלק שפתוחות בשבת (כמעט כולן). זה לא מתאים למעסיק, ורושמים במודעה "עבודה במשמרות כולל שבתות וחגים".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני רואה הצעות עבודה בתחומים שלא קשורים לתרגום, לא לקשר עם מדינת האם, סתם חברות היי-טק קטנות או

אחרות שברור לפי הגדרת התפקיד כי חוץ מתקשור עם שאר הצוות אין שום מגבלה בחוסר השליטה.

עד כמה שידוע לי 2 השפות הרשמיות בארץ הן עברית וערבית, לי נראה התנאי קבלה לעבודה הוא חוץ מחצוף גם לא חוקי,

אבל אני מחכה לחוות דעת של המשפטנים פה.

ולדעתך, זו לא סיבה מספיק טובה לחפש אנשים דוברי רוסית?

עריכה: חוץ מזה, זו כבר בעיה של החברות שמפסידות אנשים מעולים רק בגלל שפה

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

אני לא בקיע בחוק לכן לא יודע אם חוקי או לא, אבל חצוף זה ממש לא.

בסך הכול מדובר על חברות פרטיות וזכותם לדרוש מהמועמדים שלהם לדעת כול דבר ואם נראה להם לנכון אז גם סינית יכולה להועיל, אף על פי שרשור אחר כאן עובדים דוברי סינית כנראה יקרים מדי.

בסך הכול שפה זה משהו שכול אחד יכול ללמוד אם ירצה, אני באמת מתקשה להבין למה לדעתך דרישה לידיעת שפה מסויית אם זה רוסית או אנגלית נראה לך חצוץ לבקש.

חוץ מזה במוסדות ציבוריים זה נראה לי לא חוקי אבל אני מנחש שזה יקנה יתרון למועמד שידע יותר שפות.

אודי A4

דימה.

פורסם

(בהנחה שאתה לא דובר רוסית)

תגיד לי, באמת בא לך לעבוד בסביבה שבה כולם דוברי רוסית?

מה הכיף בזה? גם בידוד תקשורתי, גם בידוד חברתי,

אתה לא תוכל לעבוד כמו שצריך וגם הם לא יוכלו.

כאילו, חסרים מקומות עבודה שאתה חייב להידחף דווקא לשם?!?

(אפשר להחליף את המילה רוסית בכל מילה אחרת)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם זה הפרצוף של ישראל, עדיף לסגור את המדינה, אתה רוצה מובלעות של מאות אלפי מהגרי נוחות ?

מי שבא לישראל אמור להיות ישראלי, שפה זה מרכיב מהותי בישראליות, לא היתה מטרה להעלות לפה קבוצה שמחר פה ומחרתיים קנדה או ארה"ב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3761162,00.html

מהכתבה:

"אפליה מבחינת מוצא לאומי"

ד"ר שרון רבין-מרגליות, מומחית לדיני עבודה במרכז הבינתחומי הרצליה, מסבירה כי המפעל לא פעל כראוי. "מדובר באפליה מבחינת מוצא לאומי, האסורה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. זאת למרות שניתן לכאורה לומר שיש מי שאין מקורם בחבר העמים אך יודעים רוסית. במסגרת החריג לכלל האוסר הפליה, מעסיק יכול להוכיח דרישה רלוונטית לאפליה. מצבים בהם נדרש העובד לדבר עם לקוחות בשפה הרוסית, למשל, ייחשבו דרישה רלוונטית".

לדבריה, כדי להוכיח כי הדרישה רלוונטית, נדרש, צורך עסקי חזק. "השאלה היא האם אופי ומהות התפקיד מחייבים ידיעת רוסית. במקרה זה, העבודה עצמה מכאנית, אולם המפעל מתנהל כולו בשפה הרוסית ולכן מדובר במקרה גבולי. אני מעריכה שבית המשפט לא ייאפשר אפליה כזו".

פורסם

כתבה מטומטמת, כתוב שם שחור על גבי לבן, שכול המפעל מתנהל בשפה הרוסית, מישהו יכול בכלל לתאר את עצמו עובד במקום עבודה שבוא כול הניירת כתובה בשפה אותה הוא לא מבין?

בכול מקרה רציתה חוק? אז אני מנחש שהחוק אומר שאסורה "אפליה מבחינת מוצא לאומי" , איפה בדיוק מדובר כאן על שפה?

אודי A4

דימה.

פורסם
אם זה הפרצוף של ישראל, עדיף לסגור את המדינה, אתה רוצה מובלעות של מאות אלפי מהגרי נוחות ?

מי שבא לישראל אמור להיות ישראלי, שפה זה מרכיב מהותי בישראליות, לא היתה מטרה להעלות לפה קבוצה שמחר פה ומחרתיים קנדה או ארה"ב.

מה הקשר לפרצוף של מדינת ישראל? ד"א מדיניות "כור ההיתוך" שהיתה נהוגה פעם גם לא היתה חפה מבעיות.

אתה מכליל פה ומדרישה (שלטעמי היא לגיטימית) לידיעת שפה בעבודה מסויימת הפכת את כל יוצאי ברית המועצות למהגרי נוחות. ע"פ מה שאתה אומר אני כנראה מהגר "נוחות" גם כן. הרי עליתי לארץ ישראל,רוב מוחלט מחברי רוסים ואני אפילו נהנה לדבר רוסית. עזוב שעשיתי צבא (ועדיין בקבע), עזוב שאני אוהב את המדינה הזאת למרות שהיא לפעמים מ*רבנת עלי בחזרה ותתפלא אני אפילו מדבר לא רע עברית. אז בגלל שאני שומר גם על מנהגים ותרבות שמקורם ברוסיה אתה משייך אותי לכל מיני קבוצות שכביכול הגיעו לעשוק את מדינת ישראל? למה חסר ישראלים שלא דופקים חשבון וחותמים אבטלה למרות שהם מסוגלים לעבוד? חסר ישראלים שלא מעניין להם הקצה של ה*** מדינת ישראל ומהגרים למדינות אחרות (זכותם ד"א לחפש לעצמם חיים נוחים יותר)? אני מאחל לנו שהרוסים מחפשי הנוחות האלה יהיו הצרות שלנו!

ואולי בגלל גישה כמו שלך, שאומרת - "עזוב מי שאתה ומה שהיית, מעכשיו תיהיה ישראלי כמונו", אני נשאר בין רוסים בעיקר.

לא מתאימה לך העבודה הזאת? תחפש אחרת! כל כך חורה לך ואתה נעול לעבוד דווקא שם בין חברי המובלעת מחפשי הנוחות האלה? תלמד רוסית!

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
מה הקשר לפרצוף של מדינת ישראל? ד"א מדיניות "כור ההיתוך" שהיתה נהוגה פעם גם לא היתה חפה מבעיות.

אתה מכליל פה ומדרישה (שלטעמי היא לגיטימית) לידיעת שפה בעבודה מסויימת הפכת את כל יוצאי ברית המועצות למהגרי נוחות. ע"פ מה שאתה אומר אני כנראה מהגר "נוחות" גם כן. הרי עליתי לארץ ישראל,רוב מוחלט מחברי רוסים ואני אפילו נהנה לדבר רוסית. עזוב שעשיתי צבא (ועדיין בקבע), עזוב שאני אוהב את המדינה הזאת למרות שהיא לפעמים מ*רבנת עלי בחזרה ותתפלא אני אפילו מדבר לא רע עברית. אז בגלל שאני שומר גם על מנהגים ותרבות שמקורם ברוסיה אתה משייך אותי לכל מיני קבוצות שכביכול הגיעו לעשוק את מדינת ישראל? למה חסר ישראלים שלא דופקים חשבון וחותמים אבטלה למרות שהם מסוגלים לעבוד? חסר ישראלים שלא מעניין להם הקצה של ה*** מדינת ישראל ומהגרים למדינות אחרות (זכותם ד"א לחפש לעצמם חיים נוחים יותר)? אני מאחל לנו שהרוסים מחפשי הנוחות האלה יהיו הצרות שלנו!

ואולי בגלל גישה כמו שלך, שאומרת - "עזוב מי שאתה ומה שהיית, מעכשיו תיהיה ישראלי כמונו", אני נשאר בין רוסים בעיקר.

לא מתאימה לך העבודה הזאת? תחפש אחרת! כל כך חורה לך ואתה נעול לעבוד דווקא שם בין חברי המובלעת מחפשי הנוחות האלה? תלמד רוסית!

איפה זה נשמע לך הגיוני ?

בוא נצא מנקודת הנחה שאחת מהמקומות שחבר הפורום בדק רוצה דוברי רוסית כי הוא רוצה רק רוסים במקום. באותו משקל אני יכולתי לבקש רק דתיים, רק טורקים, רק אשכנזים, רק ספרדים, רק לבנים.

אם מקום היה כותב למשל ידיעת השפה העברית על בורייה ללא רבב רק בשביל לקבל לגיטימציה לא לקבל רוסים או אתיופים (עם מבטא) זה היה נראה לך הגיוני ?

אני הרגשתי שהדיון פה נוגע לעם הרוסי בפרט אז עם חלק מסוים של הקהילה הרוסית יש בעיה כי הם בינם לבין עצמם, רובם לא טרחו ללמוד עברית שהם עלו לארץ (המבוגרים) ומנחילים לילדים שלהם ערכים שונים ב180 מעלות ממשהו ישראלי ומלמדים אותם שהם רוסים ולא ישראלים. הם לא מוכנים שהם יפתחו כל עוד הם בשליטה על הילדים ליהדות ול"ישראליות".

אני לא אומר שאי אפשר לא להתגאות וחס וחלילה לשכוח מאיפה שבאת אבל צריך לזכור כל עוד אתה גר פה, במיוחד שאני שמעתי מהרבה רוסים שזה גן עדן לעומת מה שהולך שם, אתה צריך להבין שאתה חלק מהמדינה. וחלק מהמדינה אומר לא להסתגר בקהילה שלך, לקנות רק מחנויות של רוסים, להתחבר רק עם רוסים ולהנחיל את זה לדור העתיד. אני אומר הכל על סמך ידע מעמיק לא ששמעתי מפה לאוזן אלא עם אנשים רוסים שיצא לי להיות אתם באינטראקציה במהלך חיי.

שיהיה ברור, יש גם צד שני למטבע (שעם הזמן הוא הולך וגדל) שיש אנשים באמת מדהימים. אהבה לארץ, כיבוד הזולת, שירות צבאי משמעותי, ערבוב יפיפה בכור ההיתוך, פתיחות דעות וכיבוד הדת השוררת פה.

נ.ב

גילוי נאות: אני חצי רוסי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

1. מדיניות כור ההיתוך אולי לא היתה חפה מבעיות, אבל בקו התחתון הידווקא נחלה הצלחה יפה, אחרת היינו נשארים כאן כמה עשרות שבטים הדוברים שפות שונות (ותרבויות שונות) והמדינה היתה מתפרקת. מדיניות כור ההיתוך בהחלט הצליחה ליצור כאן עם אחד, ותראה לי עם שאין בו תת קבוצות, גם אם מבחינה אתנית הוא יותר אחיד מעם ישראל.

2. אף אחד לא צריך להתבייש בתרבות שממנה הגיע - אבל אנחנו בישראל ולכן כולנו צריכים להתפשר ולקבל את התרומות (חיוביות ושליליות) של בני כל העדות.

3. מבחינה זו יש לי תחושה לא נוחה עם חלק גדול מיוצאי ברה"מ לשעבר - יש לי תחושה, ולא משהו בדוק מדעית, שיש בהם נטיה בולטת להסתגרות עם דוברי אותה שפה, לא התערות בחברה. אני במקצועי נותן שירות לקהל רחב מאוד, ויש לי תחושה לא נוחה שלא מעט מלקוחותי דוברי הרוסית ממש נעלבים מכך שאיני דובר שפה זו, וכנראה שהם מתיחסים אלי כאל אחד ה"ילידים". אז לידיעתכם - ההורים שלי הגיעו ממערב אירופה, מעדות שגאות מאוד בתרבותן ובתרומתן למדינה (הזכרנו את תפן - אני ממוצא ייקי, ואני ממליץ לכולם לבקר במוזיאון הייקים בתפן), אבל שפת הדיבור בבית היתה עברית, ולא היתה הסתגרות עם דוברי גרמנית אלא דווקא פתיחות ומתן כבוד לבני כל העדות, עד כדי כך שלמעשה לא הבנתי את ההתיחסות לנושא המוצא עד גיל מבוגר יחסית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חלק מהתגובות כאן ממש לא קשורות.

זה כמו שבמלונות בים המלח, כשמפרסמים מודעה לתפקידים בספא של המלון (כל מלון, אמיתי) כותבים שידיעת השפה הרוסית מהווה יתרון בקבלה לעבודה.

בתכלס? היא דרישת סף.

למה? כי 70% מהלקוחות בימי חול הם בני העדה הרוסית.

אז מה רצה אדם? להתקבל לעבודה ולא להיות מסוגל לתקשר עם 70% מהלקוחות?

אדם כזה יהיה עובד לא פרודוקטיבי בעליל.

כמו כן, בדיוק כמוהו יהיה גם אדם שלא יכול לתקשר עם 70% מהעובדים.

זה בדיוק כמו שכותבים שנדרשת ידיעת השפה האנגלית ברמת שפת אם.

אתה לא גר בלוס אנג'לס, אבל אם אתה הולך לעבוד הרבה עם לקוחות מחו"ל זו דרישה הגיונית מאוד.

לא צריך לחפש בכוח את מטבע האפלייה מתחת לפנס :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לא מדובר באפליה.

אם היה מדובר על תפקיד של יצירת קשר עם דוברי שפה מסוימת - ידיעת אות שפה מהווה יתרון ודרישה כזו בהחלט לגיטימית, ומאידך לא פוטרת מידיעת עברית (או שפת המקום). מאידך יצירת מכוונת של איים של בני מוצא מסויים ולמעשה סגירת מקום עבודה בפני יוצאי ארצות אחרות היא דבר שלילי, וזה בדיוק מה שמתאר פותח השרשור. מה הקשר בין ידיעת השפה הרוסית לבין תעשית היי טק בישראל, אלא אם מדובר בייצוג מול לקוחות ברוסיה? נדמה לי ששפת ההוראה בטכניון, באת"א ובבן-גוריון היא עברית, והמוסדות מומיאים בוגרים מצויינים.

בקיצור אני אומר - מגיע להם. שיפסידו את כל ה"ילידים" המוכשרים גם אם הם מ"צפופי הפיגמנט", כפי שאומר דידי הררי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ARKODrama, אתה ממשיך את ההכללות הגסות מקודם. לא יודע עם מי הייתה אינטרקציה, מה הוא אמר לך,למה אמר ואני לא רוצה להתנסח בפורום בצורה לא יפה אבל מה שיש לי לומר לך על כל תאוריית הקונספירציה הרוסית הזאת - זה חרטא!

כמו שכבר אמרתי אני מגיע מסביבה שכמעט כולה רוסית, בתיכון למדתי רק עם רוסים (ולא, זאת לא דרישת קבלה לתיכון), אני מסתובב בעיקר עם רוסים ומבלה יותר במקומות של שמזוהים עם העדה ככה שנראה לי שההיכרות שלי עם רוסים לא רעה. לא שמעתי בחיים על רוסית שמחנכים את הילדים שלהם להשאר ולהתחבר רק לרוסים (זה פשוט קורה), לקנות רק בחנויות של רוסים, לדבר רק רוסית וכו'. מה זה השטויות האלה?! קומוניזם מחתרתי?

דווקא הסבים והסבתות שלי התברכו באהבת ישראל עיוורת כמעט והצליחו להעביר את זה לא רע הלאה (וזה לא מקרה בודד שלא תתבלבל.

אני אתן לך עוד סיבה למה רוסים נשארים בינם לבין עצמם, לא ממש קיבלו אותנו יפה פה. היום זה כבר לא ככה אבל בשנות ה90 גיליתי על עצמי לא מעט דברים לא נעימים שכנראה מאפיינים את "הגזע" הרוסי (ככה לפחות דאגו להזכיר לי כמעט בכל יום) ודאגו להזכיר לי מדי יום שאני שונה מהשאר. ועדיין לדעתי אני לא פחות ישראלי מכל ישראלי, לא מרגיש מקופח ולא מיוחד אבל אל תגידו איך לחיות כמו שאני לא אומר לכם איך לחיות.

sperial, אף אחד לא נעלב מזה שאתה לא דובר רוסית והסיבות לכך שהרוסים "דבקים" לרוסים הן שונות לגמרי ולא עקב תחושת "גדלות" מטומטמת. אני לא אומר שאין רוסים עם האף למעלה (בעיקר ממוסקבה), אבל זה מיעוט.

עכשיו אתה אומר שיש לך תחושה לא נוחה עם יוצאי ברית המועצות, אתה לא חושב שזה מורגש בצד השני ויוצר לנו תחושה לא נוחה?

לא יודע איך מדיניות כור ההיתוך הצליחה ליצור פה עם אחד, נראה לי אנחנו עדיין די מפולגים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יש הרבה סיבות לדרישה לשפה מסויימת ורובו לגיטימיות.

זה יכול להיות החל מקהל היעד של המוצר הסופי (לאו דווקא לקוחות קיימים), שת"פ עם חברות בחו"ל, מידע בנושא בשפות מסויימות וכו'. לא ישר צריך לקפוץ לאפלייה.

ולגבי איסור על אפלייה על רקע לאומי, ספר את זה לכל ערביי ישראל שהרבה מאוד מקומות עבודה סגורים בפניהם.

כשהייתי סטודנט למד איתי בחור ערבי ישראלי שנלחם לעשות שירות לאומי (שנת 93') אבל כשהיינו בסיור לימודי ברפא"ל אותו השאירו בחוץ כשאנשים שעלו לפני כמה חודשים לארץ בלי שירות צבאי ובלי שום תחקיר בטחוני נכנסו בלי בעייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ARKODrama, אתה ממשיך את ההכללות הגסות מקודם. לא יודע עם מי הייתה אינטרקציה, מה הוא אמר לך,למה אמר ואני לא רוצה להתנסח בפורום בצורה לא יפה אבל מה שיש לי לומר לך על כל תאוריית הקונספירציה הרוסית הזאת - זה חרטא!

כמו שכבר אמרתי אני מגיע מסביבה שכמעט כולה רוסית, בתיכון למדתי רק עם רוסים (ולא, זאת לא דרישת קבלה לתיכון), אני מסתובב בעיקר עם רוסים ומבלה יותר במקומות של שמזוהים עם העדה ככה שנראה לי שההיכרות שלי עם רוסים לא רעה. לא שמעתי בחיים על רוסית שמחנכים את הילדים שלהם להשאר ולהתחבר רק לרוסים (זה פשוט קורה), לקנות רק בחנויות של רוסים, לדבר רק רוסית וכו'. מה זה השטויות האלה?! קומוניזם מחתרתי?

דווקא הסבים והסבתות שלי התברכו באהבת ישראל עיוורת כמעט והצליחו להעביר את זה לא רע הלאה (וזה לא מקרה בודד שלא תתבלבל.

אני אתן לך עוד סיבה למה רוסים נשארים בינם לבין עצמם, לא ממש קיבלו אותנו יפה פה. היום זה כבר לא ככה אבל בשנות ה90 גיליתי על עצמי לא מעט דברים לא נעימים שכנראה מאפיינים את "הגזע" הרוסי (ככה לפחות דאגו להזכיר לי כמעט בכל יום) ודאגו להזכיר לי מדי יום שאני שונה מהשאר. ועדיין לדעתי אני לא פחות ישראלי מכל ישראלי, לא מרגיש מקופח ולא מיוחד אבל אל תגידו איך לחיות כמו שאני לא אומר לכם איך לחיות.

sperial, אף אחד לא נעלב מזה שאתה לא דובר רוסית והסיבות לכך שהרוסים "דבקים" לרוסים הן שונות לגמרי ולא עקב תחושת "גדלות" מטומטמת. אני לא אומר שאין רוסים עם האף למעלה (בעיקר ממוסקבה), אבל זה מיעוט.

עכשיו אתה אומר שיש לך תחושה לא נוחה עם יוצאי ברית המועצות, אתה לא חושב שזה מורגש בצד השני ויוצר לנו תחושה לא נוחה?

לא יודע איך מדיניות כור ההיתוך הצליחה ליצור פה עם אחד, נראה לי אנחנו עדיין די מפולגים.

+1 ענק.

אני לא רוסי, אבל מזדהה עם כל מה שאמרת...

ביסודי היו לי כמה חברים קרובים בני העדה הרוסית (תחילת ה 90, כמו שאתה אומר),

וראיתי ממבט קרוב עם אילו קשיים הסתגלותיים הם היו צריכים להתמודד -

והעובדה שבמעגל החברתי הכללי דאגו לתת להם להרגיש כמו outsiders ממש לא תרמה לנושא.

אני מניח שזה שהם לא חברים קרובים שלי גם היום,

נובע בהרבה מאותה תחושה שרוב המעגל החברתי הקנה להם.

חברים שלי הם אהבו להיות,

אבל כשאתה מנסה לבלות עם חבר שלך וחברים שלו,

או שלהבדיל מדובר סתם על לשבת יחד בהפסקה בבית הספר,

ומלבד ילד או שניים שמתייחסים אליך כשווה, כולם מסתכלים עליך כאילו אתה איזה סוג ב',

איזו ברירה הייתה להם בדיוק, מלבד "לפרוש" למעגל החברתי הטבעי שלהם ו "להסתגר" רוסי בין רוסים?

הם לא מסתגרים, אנחנו סוגרים אותם בעל כרחם.

כמו שלא חסרות דוגמאות לסגירת המעגל החברתי בפני אתיופים (לצערי בזמן האחרון יוצא שהם המקופח חביב הציבור),

וכמוהם כלפי עוד כל מיני תת-מגזרים חברתיים בתוך המיינסטרים של החברה הישראלית.

אמרת יפה -

ישראל היא אמנם אחלה כור היתוך, רק חבל שבשביל הרבה ישראלים המילה הזו מסתכמת במס שפתיים,

ולא בלעשות הקרבות כדי להכיל את השונה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...