Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להעביר את הרכב שברשותי להנעה בגז בגלל מחירי הדלק הגבוהים

האם מישהו יכול לתת לי המלצות

מישהו הציע לי ברחובות "עדי גז" ב 6000 ש"ח עם ביטוח לשנתיים

אבל אני רוצה בכלל לדעת אם כדאי לעבור עם רכב כזה והאם יש בלאי וכו"...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר נוסע 5 שנים במיצובישי סופר לנסר מוסבת לגז אני נוסע 1500 ק״מ בחודש החסכון הוא מאוד משמעותי מבחינת בלאי, בלאי רגיל כמו לכל רכב ישן לא משהו מיוחד וכל הכתבה שהייתה בכלבוטק זה שטויות כל התחבורה הציבורית באירופה נוסעת על גז.

ההוצאות שיש זה ההתקנה הראשונית וכל 15000 ק״מ הלפה של פילטרים שזה בערך 300 ש״ח.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב כמה שנים זה מאוד משתלם אבל רק שתדע שהמחיר של הגז עולה אם הדלק ביחד לפני 5 שנים כשהתקנתי את המערכת מכיר הגז היה 1.8 ש״ח והיום הוא כבר מעל 4 שקלים כך את זה בחשבון.

פורסם

אני מירושלים ..

יש הצעות לירושלים?

מבחינת שסתומים ובלאי של המנוע ... שמעתי שזה מיבש את השסתומים והבלאי של המנוע יותר מהר

זה נכון?

ועוד דבר קראתי שיש מלא חברות שמיבאות כל מיני סוגים והבעיה שאתה צריך רק בחברה שאתה עושה לחזור אליה , זה לא דבר שהוא סטנדארטי...

פורסם

אני רק אתן את חוות הדעת שלי.

לפי דעתי רק רכב שהמנוע שלו הותאם לעבודה עם גז יחזיק, הראו בחדשות לא מעט רכבים שהלך מנוע או כל מיני תופעות כתוצאה מהמערכת גז הזו.

כל העלות הזו, ועד שתחזיר לעצמך לכיס את כל ההוצאה על המערכת הגז יעלה כמעט כמו ליטר בנזין.

כמו שאמרו קודמיי, היה 1.8 ועלה ל 4, שזה יותר מ 50% עלייה.

קח בחשבון שברגע שהוא יגיע למחירים של 6-7 ש"ח ולפי דעתי הוא יגיע, כבר לא כלכך משתלם.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אני רק אתן את חוות הדעת שלי.

לפי דעתי רק רכב שהמנוע שלו הותאם לעבודה עם גז יחזיק, הראו בחדשות לא מעט רכבים שהלך מנוע או כל מיני תופעות כתוצאה מהמערכת גז הזו.

כל העלות הזו, ועד שתחזיר לעצמך לכיס את כל ההוצאה על המערכת הגז יעלה כמעט כמו ליטר בנזין.

כמו שאמרו קודמיי, היה 1.8 ועלה ל 4, שזה יותר מ 50% עלייה.

קח בחשבון שברגע שהוא יגיע למחירים של 6-7 ש"ח ולפי דעתי הוא יגיע, כבר לא כלכך משתלם.

אשמח אם תאמר לי כמה ומתי הראו בחדשות רכבים שהלך המנוע וכל מיני תופעות? הדבר היחידי היה הכתבה המגמתית של רפי גינת, בה הוא הראה 3 לקוחות לא מרוצים מסיבות שונות.

רוב הרכבים האירופאיים מתאימים באופן מוחלט להסבה לגז. חלק מהם מגיעים עם תושבות והכנות שונות להתקנת גז מהיצרן.

מחיר הגז תמיד נע סביב חצי ממחיר הבנזין. מחירי ההסבה לגז נשמרים, ואף יורדים.הסבה לגז לא משתלמת לכל אחד, אבל ככל שמחירי הדלק עולים, כך ההסבה משתלמת יותר.

פורסם
אני מירושלים ..

יש הצעות לירושלים?

מבחינת שסתומים ובלאי של המנוע ... שמעתי שזה מיבש את השסתומים והבלאי של המנוע יותר מהר

זה נכון?

ועוד דבר קראתי שיש מלא חברות שמיבאות כל מיני סוגים והבעיה שאתה צריך רק בחברה שאתה עושה לחזור אליה , זה לא דבר שהוא סטנדארטי...

יש רכבים הדורשים מערכת שימון שסתומים, ויש רכבים הדורשים תוספת בנזין בעומס, וכל זה על מנת להוריד בלאי ולשמור על השסתומים ברכבים רגישים.

לגבי סוגי מערכות הגז. יש מערכות נפוצות, שם אתה יכול למצוא תמיכה טכנית בכמה מקומות שונים בארץ, ויש מערכות שתוכל לטפל בהן רק במכון בו עשית את ההסבה.

פורסם

רכב הזקוק למערכת שימון שסתומים לא מותאם לעבוד על גז, ותהליך השימון יעקב מעט את הנזק.

בחלק מהמקומות ניתן לבדוק לפי קוד מנוע.

פורסם

אולי זה לא ברור אבל, אני מתקין מערכות גז. הניסיון שלי על פני מספר שנים עם רכבים, שעברו עשרות אלפי, וגם מאות אלפי קילומטרים. חלקם רכבים שלא מותאמים לגז, ללא בעיות.

ההבדל העיקרי בין נסיעה בגז לבין נסיעה בבנזין, הוא טמפרטורות העבודה בתא השריפה. הבנזין יוצר אפקט של קרור כאשר הוא מרוסס לתא השריפה, סופח חום ומוריד טמפרטורות בפעולת האיוד שלו. פעולת השסתומים בתא השריפה מבוססת על חיכוך, כאשר המתכת ממנה עשויים השסתומים ותושבות השסתומים, בנוייה לעמוד בתנאים מסויימים. בנסיעה בגז, התנאים האלה דורשים יותר מאשר בנסיעה בבנזין, ולכן יש לתת מענה לכך (ברכבים אשר אינם מותאמים לעמוד בעומס הנוסף). לצורך כך, יש צורך בפתרון דו שלבי:

1. הקטנת החיכוך בשסתום ותושבת השסתום. הפתרון בא בצורת משמנת שסתומים, כאשר במצבים רגישים (או רכבים מוגדשים), משתמשים במשמנת ממוחשבת אשר מזריקה ישירות מול כל צילינדר שמן בצורה מדוייקת יותר.

2. הורדת טמפרטורת שריפה. בנסיעה מנהלתית הטמפרטורות סבירות, ומשמנת השסתומים עושה עבודה נאמנה, אך במצבים של עומס גבוה מהרגיל על המנוע, השימון לבדו לא מספיק. לכן, יש צורך בתוספת הזרקת בנזין/מעבר מלא לשמוש בבנזין בצורה אוטומטית ע"י המערכת.

שתי פעולות אלה, המכוונות ע"י בעל המקצוע, מונעות בלאי מוקדם לשסתומי הרכב.

כיום, בלאי מוקדם של מנוע שהוסב לגז, מצביע על עבודת הסבה לקוייה. אין שום סיבה לנזק כאשר העבודה נעשתה כראוי.

פורסם

ערן שלום.

ברשותך יש לי כמה שאלות אליך ומצטער שאני עושה זאת בשירשור זה:

איך המנועים 3800 של ביואיקים סובלות גז?

איך המנועים של הוולוו S80 2004-2006 מנועים 2000 טורבו וה 2.9 רגיל/ 2.9 T6 מתפקדות עם גז?

איזה מהמנועים שרשמתי יעבדו יותר זמן וטוב עם מערכות גז?

תודה מראש!

פורסם

הביואיקים 3.8 ליטר מעולות בגז, ואמינות מאוד.

יש גם וולוו S80 ונוספות, טורבו ללא בעיות. לא זוכר את דגמי המנוע בדיוק, אבל מספר דגמים שונים וללא בעיות.

סה"כ חוץ מכמה דגמים מאוד ספציפיים, רוב הרכבים יעבדו מצויין בגז. חלק ידרשו תוספות כמו שימון ותוספת בנזין בעומס, אבל כולן יעבדו יפה ובצורה אמינה.

הביואיק והוולוו לא דורשות שימון, ותוספת בנזין תהיה רק בעומס גבוה, כך שבנסיעה שפוייה לא יהיה שימוש בבנזין וגם אין עלויות נלוות של שמן שסתומים.

פורסם

תודה רבה.

כמה מקומות אמרו לי חובה לוולוו משמנת, מוזר.

דרך אגב, יש לי חבר עם האמר H3 שהייתה לו את המערכת של פרינס שהלך לו המנוע, לטענת 3 מוסכים שבדקו בגלל הגז.

אצלו לא הייתה משמנת כי אמרו שלא צריך, והמערכת שלו הייתה מהטובות בשוק והבנתי שגם המתקין היה טוב... בקיצור סיפור.

בכל מקרה תודה רבה על התשובה

פורסם

ברכב עם טורבו אי אפשר לשים משמנת רגילה, אלא רק משמנת אלקטרונית יקרה. המשמנות הללו הגיעו לארץ רק בשנה האחרונה. רכבי וולוו מוסבים לגז נוסעים כבר כמה שנים טובות בארץ, ובאף אחת אין משמנת. אתה יכול להסיק את המסקנה לבד.

מערכת פרינס היא המערכת ההולנדית היחידה המסתובבת בארץ, ומי שמתקין אותה, מחוייב למתקין היחיד שלה. לא ידוע לי אם יש לה בכלל אופציה לתוספת בנזין החשובה לשמירה על מנוע בעת מאמץ.

אני לא יודע מה הסיפור עם ההאמר H3 ואני לא ניזון משמועות לא ברורות. מוסכים אינם מתמחים בגז, ורובם גם לא מקצועיים מספיק בדיאגנוסטיקה לצערי. ייתכן שכן היה נזק כתוצאה מהגז, אם היה משהו לקוי בהתקנת המערכת, או אם היא אינה מתאימה לרכב.

דווקא לפני כחודש, הגיע אלינו בחור שקנה H3 מוסבת לגז, עם מערכת גז פרימיטיבית, והרכב נוסע כבר תקופה ארוכה בגז. המנוע היה במצב מעולה, להפתעתי.

אני יכול לתת פה כמה סיפורים הזויים על דיאגנוסטיקה לקוייה של מוסכים. החל מ"הכל בסדר במנוע" בעוד הוא מקרטע בגלל בעיות הצתה/חיישנים וכו', ועד לקביעה שמנוע הרוס ונזק של עשרות אלפי שקלים, כאשר סה"כ היה מדובר על חוט הצתה לקוי ו2 דקות עבודה. כל זה, מנסיון אישי.

פורסם

מי ששאל על הביואיק.

באופן כללי, רוב המנועים של האמריקאיות הישנות (עד 2005, אחר כך לא יודע), היו חזקים (מבחינת מבנה) ומאסיביים.

את הגז הם אוכלים גם בלי בעיה.

(דיברתי עם אחד פה מהפורום, יש לו קוואליר 01', מנוע עם 300KKM, ש200KKM מהם עברו עם גז.)

לדעתי כבר לא משתלם כל כך, כי המחירי גז עלו.

וגם הרכבים מונעי גז, צורכים יותר גז מין הסתם.

ככה שפעם גז על 1.8 שקל, ובנזין 6 נגיד, היום משליש מחיר זה הפך לחצי ממחיר הבנזין, ככה שהרווח בא מאוחר יותר.

פורסם
ברכב עם טורבו אי אפשר לשים משמנת רגילה, אלא רק משמנת אלקטרונית יקרה. המשמנות הללו הגיעו לארץ רק בשנה האחרונה. רכבי וולוו מוסבים לגז נוסעים כבר כמה שנים טובות בארץ, ובאף אחת אין משמנת. אתה יכול להסיק את המסקנה לבד.

מערכת פרינס היא המערכת ההולנדית היחידה המסתובבת בארץ, ומי שמתקין אותה, מחוייב למתקין היחיד שלה. לא ידוע לי אם יש לה בכלל אופציה לתוספת בנזין החשובה לשמירה על מנוע בעת מאמץ.

אני לא יודע מה הסיפור עם ההאמר H3 ואני לא ניזון משמועות לא ברורות. מוסכים אינם מתמחים בגז, ורובם גם לא מקצועיים מספיק בדיאגנוסטיקה לצערי. ייתכן שכן היה נזק כתוצאה מהגז, אם היה משהו לקוי בהתקנת המערכת, או אם היא אינה מתאימה לרכב.

דווקא לפני כחודש, הגיע אלינו בחור שקנה H3 מוסבת לגז, עם מערכת גז פרימיטיבית, והרכב נוסע כבר תקופה ארוכה בגז. המנוע היה במצב מעולה, להפתעתי.

אני יכול לתת פה כמה סיפורים הזויים על דיאגנוסטיקה לקוייה של מוסכים. החל מ"הכל בסדר במנוע" בעוד הוא מקרטע בגלל בעיות הצתה/חיישנים וכו', ועד לקביעה שמנוע הרוס ונזק של עשרות אלפי שקלים, כאשר סה"כ היה מדובר על חוט הצתה לקוי ו2 דקות עבודה. כל זה, מנסיון אישי.

הרכב נסע על הגז כ 40.000.

דרך אגב מאיזו חברה אתה?

• תוכן חדש...