Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצד שרואים זה הצד הפנימי, כלומר אחרי הסינון. הצד השני (כלומר זה שפוגש את האוויר שנשאב מבחוץ) שחור משמעותית.

כמו שהדגשתי הטיפול הזה לא בא להחליף ביקור במוסך, רק החלפת שמן (מה גם שהרכב עדיין תחת אחריות ומתן אמר שהוא היה בטיפול במוסך באוגוסט האחרון).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עברה רק חצי שנה מהטיפול הקודם, לא קצת מוגזם?

השיקול העיקרי הוא מצב השמן והנסיעות הרבות שהרכב עושה כולל עמידה ממושכת בפקקים.

הרכב עבר עם השמן הסינטטי 13000 ק"מ (השמן הוכנס למנוע באוגוסט 2011 בטיפול שנתיים/30000) והוא עם יותר מ26000 ק"מ על השעון. הטיפול הבא באוגוסט השנה, ואין מצב שתוך 5 חודשים הייתי עושה פחות מ2000 ק"מ עקב הנסיעות לעבודה החדשה. השמן היה עובר את הקילומטרז' שהיה נחשב כתקין.

חוץ מזה, אני מאמין בקיצור מרווחי טיפולים על מנת שיהיו נוזלים תקינים ברכב כגון שמני גיר ומנוע ונוזל קירור. החלפת נוזל הקירור תהייה בטיפול של 3 שנים באוגוסט.

פורסם

מבירור שערכתי פעם התברר שחלק \ כל היאריסים מהדור ה II הגיעו ללא פילטר מזגן. רק ללקוחות שביקשו התקינו פילטר מזגן (שאכן הוא לא מקורי ומיוצר עבור יוניון מוטורס, להערכתי ע"י א.ל מסננים). עם זאת ב EPC של טויוטה יש מק"ט לפילטר מזגן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שאפו. כל הכבוד.

אגב, איך הרמתם את הרכב כדי להגיע לקרטר שמן, ואיך איבטחתם את ההרמה?

ב. בבקשה תמלוגים לפריגת.:roll:

אהבתי את הרעיון. תיכף אני מאמץ אותו. אמור מעתה: יש לייצר בקבוקים על פי הקוטר של פתח כניסת שמן למנוע...:lol: :lol: :lol:

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הרמת הרכב פשוטה כפי שנראה בצילום-פשוט נסעתי רוורס עד שעמדתי על מדרכה עם הצמיגים. לאחר מכן הפילטר נגיש מלמטה. האבטחה בוצעה באמצעות שילוב רוורס, הרמת בלם יד ואבן גדולה שהונחה מול הצמיגים האחורי.

הבעיה היתה לרדת מהמדרכה בלי לדפוק את הרכב :twisted:

פורסם

הגעת 100 מטר מהבית שלי ולא יכלת להרים טלפון בשביל להשאיל 2/4 בוקים בשביל לעבוד כמו בני אדם? אתם באמת חאפרים :wink:

איתמר, קבל ח"ח ענק על הנכונות לעזור לבעלי שיעמומיות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה של חצי שנה.. :roll:

5W30 רשום בטבלת השמנים בספר הרכב אך מתייחסים אליו כאלטרנטיבה אחרונה:

If SAE 0W-20 oil is not availble, SAE 5W-30 oil may be used. However,it should be replaced with SAE 0W-20 oil at the next oil change.

הדרגה הבאה בה ניתן להשתמש היא 5W-20.

אני מחפש 0W-20 סינטטי מלא בנרות.. לא מצאתי באף חנות והמחיר מאוד יקר לשלוח מחו"ל. מצאתי 5W-20 תוצרת SHELL (או PENNZOIL) שכנראה יחליף את ה 10W-30 של RP שמבחינתי לא עומדים על הפרק עקב המחיר השערורייתי של היבואן בארץ.

פורסם

יש לזכור כי שמן סינטטי עולה לא מעט(ואי אפשר להזמין מאיביי כי המשלוח יעלה הון), וצריך לקנות את הORING ואת המסננים מראש, שכן לא תמיד יש ORING עמיד לשמן/דלק בגודל הנכון.

היכן מצאת את הגודל הנחוץ?

כמה עלו כל החלפים מאיביי?

פורסם

את מסנן השמן ומסנן האוויר קניתי במוסך טויוטה מורשה יבואן פה בארצנו הקטנטונת.

לטיפול הבא אני הולך כבר להזמין מארה"ב מסנן OEM מקורי. אם מסנן שמן במוסך יבואן עולה 88 שקל לפני מע"מ ובארה"ב הוא עולה 7$ אז שווה לי להזמין 4 יחידות שיספיקו לי לשנתיים ולשלם את דמי המשלוח בסך 10$. סה"כ יוצא לי להזמין מארה"ב 136 ש"ח-במחיר של מסנן אחד אני קונה ארבעה.

חמותי לעתיד הביאה לי מחו"ל מסננים איכותיים של mann בעלות של מחצית מעלותם בארץ. במחיר של מסנן אחד קניתי שניים ונשאר עוד עודף :lol:

פורסם
חמותי לעתיד הביאה לי מחו"ל מסננים איכותיים של mann בעלות של מחצית מעלותם בארץ. במחיר של מסנן אחד קניתי שניים ונשאר עוד עודף :lol:

על-סמך חוות דעתו של חבר פורום בכיר מסנני שמן תוצרת MANN אינם באותה רמת איכות ולא עוברים את אותה בקרת איכות כמו מסנן שמן מקורי עם לוגו של ייצרן הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
8. פירוק פילטר המזגן:

[ATTACH]278770[/ATTACH]

האם אני יכול להניח שפילטר מזגן של סיריון 2006 נמצא באותו מקום? זה פשוט לא מופיע בשרשור היעודי של מיקומי הפילטר.

2. האם גיר רובוטי בכלל משלב לרברס כשהאוטו כבוי? או שבעצם הסתמכת רק על ההנדברקס והאבן?

3. ההמלצה לשמן 0W20 שכתובה באנגלית, מיועדת לארץ בכלל? מה ההמלצה של טויוטה בארץ?

תודה, מקווה שמותר לשאול שאלות בשרשור מלפני חצי שנה :roll:

פורסם
הקפצה של חצי שנה.. :roll:

5W30 רשום בטבלת השמנים בספר הרכב אך מתייחסים אליו כאלטרנטיבה אחרונה:

If SAE 0W-20 oil is not availble, SAE 5W-30 oil may be used. However,it should be replaced with SAE 0W-20 oil at the next oil change.

הדרגה הבאה בה ניתן להשתמש היא 5W-20.

אני מחפש 0W-20 סינטטי מלא בנרות.. לא מצאתי באף חנות והמחיר מאוד יקר לשלוח מחו"ל. מצאתי 5W-20 תוצרת SHELL (או PENNZOIL) שכנראה יחליף את ה 10W-30 של RP שמבחינתי לא עומדים על הפרק עקב המחיר השערורייתי של היבואן בארץ.

מוזר דווקא בספר של טויוטה בעברית ובאנגלית הם אומרים שמומלץ בשביל הרכב 5W30 בשביל נצילות דלק הכי טובה.

• תוכן חדש...