Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנני מתגורר בבאר שבע . רכשתי את הרכב באמצע 2011 חדש,עכשיו עם 9000 ק"ם . והנה הסיכום: התנהגות כביש טובה , איכות הרכבה כנ"ל . ו...זהו בערך . ועכשיו הדברים המעצבנים: הגה קשה במהירויות חנייה , דוושת קלאצי גבוהה מידי , כך היא הייתה מהיום הראשון! התנעת בוקר קר עם גמגומים , מנוע מקרטע ולפעמים נכבה . היו מקרים בודדים שנעילה המרכזית לא נעלה את כל הדלתות , והשאירה דלת קדמית ימנית לא נעולה . כשניסיתי לפתוח את הדלת אחרי הנעילה כל הדלתות נפתחו! חלון נהג עולה ויורד עם חריקות חזקות , ריח דלק ליד גלגל ימיני אחורי , לפני או אחרי תדלוק , מיכל מלא או ריק או חצי מיכל , תמיד יש קצת ריח ולפעמים הוא חזק , טמפרטורת מנוע בקיץ , במיוחד בעליות מגיע כמעט לאדום , אך בשירות מרגיעים תמיד בהסבר שזה "נורמלי" . ולבסוף קשה להחמיץ את גולת הכותרת: המזגן . הזה עובד מתי שבא לו {אם בכלל} ולא משנה מה החום ברכב , גם לאחר הרכבת הקיט בארץ הניתוקים בפעולת המזגן עדיין קיימים! מנורת הESP נדלקת לרוב ללא סיבה ונכבית מעצמה , ואין רישום של תקלה במחשב המוסך . פעם אחת נדלקה מנורת המנוע , ודוושת הגז הלכה לעולמה ללילה שלם ללא יכולת לנסוע עם הרכב! וגם אז התקלה הייתה "זניחה" בשפת המוסך "בית מצערת" . אז יש סיבה שהרכב הזה זול? ועוד איך! הרכב הזה הוא דוגמה קלאסית לכך! אני מבקש סליחה מכל אוהבי 206+ שנהנים לנסוע עם רכב שאוהב מוסכים , או שכבר התרגלו למצב כפי שהוא . אני אישית בתור בעל רכבים פגיו סיטרואן רבים לשעבר , חדשים שהיו מוצלחים מאוד בזמנם לא אתקרב אליהם יותר. כרגע מבחינתי הכסף ששולם בעבור הרכב הזה הוא כאילו נזרק לפח! MAXIM

פורסם

כיוון שהיו פה מקרים של הכפשות של דגמים ע"י מתחרים,יהיה אמין יותר אם תהיה עובדה שאכן יש לך את הרכב,אם כול זה נכון ניראה לי נפלת על רכב לימון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

או שמניעך לרשום בפורום זה לא ממש טהורים או שהרכב שלך מופיע במילון מוטורי תחת ההגדרה "רכב לימון".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כיוון שהיו פה מקרים של הכפשות של דגמים ע"י מתחרים,יהיה אמין יותר אם תהיה עובדה שאכן יש לך את הרכב,אם כול זה נכון ניראה לי נפלת על רכב לימון.

שאשלח לך באימייל את רישיון הרכב? אולי את סרטוני הווידיאו שהרכב צולם עם מד חום כמעט באדום?חבר כל מה שכתבתי אמיתי!! את ריח הדלק לצערי לא אוכל לשלוח במייל.הבעיות הנ"ל קיימות בכל המכוניות 206+ ואני יכול להוכיח לך ולכל דורש שירצה שזה נכון! כל מילה ומילה.אני מוכן אפילו להפגש עם כל בעל רכב כזה ולהוכיח לו! אבל יש כאלה שלא מוכנים לקבל את העובדות האלה כי אולי זה מפריעה להם למכור את הרכב! אולי אתה אחד מהם?

פורסם

אם זה לימון אז יש לנו כאן בארץ פרדס לימונים! כל לימון כזה עלה הרבה כסף! אני מצפה מהיבואן לפחות להכיר במציאות העגומה הזו ולקחת בחשבון שהאנשים המסכנים שקנו את הרכבים הללו{כולל אותי} לא יוכלו למכור את הרכבים האלה , ובמידת הצורך לעזור להם בטרייד אין לפחות! התקלות שהרכב סובל מהם נגרמות בין היתר על ידי מחשב הרכב והחיישנים שלו. הבעיה היא שבטרייד אין מכירים את התופעות הנ"ל והזיכוי שהם נותנים על הרכב הוא מעליב! חבל!

פורסם

מקסים כותב :

הבעיות הנ"ל קיימות בכל המכוניות 206+ ואני יכול להוכיח לך ולכל דורש שירצה שזה נכון!

בשנת 2011 נמכרו 658 מכוניות פיז'ו 206 (ועוד 17 ב - 2012) . האם בדקת את כולן ? אולי דברת עם כל הבעלים שלהם ?

מסופקני...

גם בהנחה שכל תלונותיך לרכבך הספציפי מדוייקות לחלוטין , הרי איך אפשר להתייחס אליך ברצינות לאור הציטוט שלי מדבריך

והמופרכות ההגיונית הברורה של טענתך.

סביר להניח שנפלת , כמו שאמרו לך קודם , על "לימון" ספציפי. מכאן ועד השמצה גורפת כמו שציינת הדרך ארוכה.

רוצה הוכחה נוספת ? בבקשה .

אם אכן כל, או אפילו רוב הרוכשים "אכלו" אותה ברכב ירוד באמינותו ורצוף תקלות כמו שתיארת הרי מה יעשו רובם? מן הסתם

יעוררו רעש גדול, יפנו לעיתונות ואז כבר היינו שומעים על התופעה. בנוסף מן הסתם ינסו למכור ולהתפטר מה"גרוטאה".

בדקתי בלוח יד 2 - מוצאות למכירה 22 פיזו' 206+ מתוך כ - 700 שנמכרו . זה ממש לא כמות חריגה שמצביעה על בעייה .

לדוגמא , מוצעות כ - 120 איביזות מתוך כ - 3000 שנמכרו.

פורסם

שלום, ליבי איתך מקסים.

אני מבין שאנשים מתיחסים בחשדנות יתרה למתלונן שהוא חדש בפורום, אבל,לא כל אחד כותב"סתם" יש כאלו השופכים את ליבם כאשר קלו כל הקיצין ואין עונה לטענותיהם. אני מניח שהאיש פנה ליבואן ונענה בשלילה.

לפני מספר שבועות ראיתי שרשור דומה בעניין דומה, כאן בפורום.

האם האיש מיצג את כלל הרוכשים? לא. האם הוא הישווה לרבים אחרים, בהחלט יתכן.

לפני כשנה שכרתי דגם אחר של יצרן זה, כמעט חדש, איכות ההרכבה היתה ירודה מאוד. החזרתי אחרי יום אחד ואני תוהה עד כמה זה מאפיין יצרנים שונים.

איני חושב שמקסים מנסה לפגוע במכירות של דגם שנמכר בצינעה, כמעט. לצערי איני יכול לעזור לו, לפחות אני יכול להשתתף בצערו ולאחל לו יתר הצלחה בהמשך. זה מעט, אך זה טוב יותר ממצב שבו אדם מאוכזב מקווה לקצת סימפטיה והבנה ובמקום זאת הוא מקבל מכה. שבת טובה ושקטה לכולם.

נ.ב קשה לשפוט מישהו כשמעולם לא היית במקומו. קצת זכרון ציבורי וצרכני לא היה מזיק.

פורסם

לגבי הריח דלק, זאת בעיה ידועה ב-206. היה לנו אותה ב-206 בציר 2001, מעניין שלא רק שלא ביצעו recall אלא שבגרסאות מחודשות עדיין לא תיקנו את זה. זה קורה בגלל צינור\מחבר פלסטיק שנסדק והמיכל דלק יושב מתחת למושב האחורי ולכן הריח.

לגבי הטמפ' מנוע, בגלל אנשים כמוך ברוב המכוניות העיפו את המד חום מנוע והחליפו בנורה של התחממות יתר. ברכב שלי למרות שיש מד חום מנוע, הוא דיגיטלי ונשלט ע"י המחשב, כך שהוא אף פעם לא עובר את ה-2/3 אלא אם המנוע רותח ואז הוא קופץ לאדום. מנוע מתחמם כשהוא בעומס, הגיוני לא? כל עוד הוא לא עמוק לתוך האדום אין בעיה, בהנחה שיש סיבה שמצדיקה את הטמפ'.

דוושת קלאץ זה משהו שאפשר לכוון, אני אישית מעדיף נק' גבוהה, יש לי יותר שליטה ככה.

לגבי כל השאר, יכול להיות שנפלת על דגם דפוק, לימון מה שנקרא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אצלי בפיאט מד החום עבר רק פעם אחת את החצי - וגם זה ב-2 מילימטר, כשעליתי את העליות של סדום בספטמבר עם מזגן.

לא מובן לי מה הדיבורים האלה על זה שמד חום שעובר את החצי זה "נורמלי". זה לא. זו הדרך הבדוקה להגיע לראש מנוע לאורך זמן.

המתלונן הנ"ל הוא השני או השלישי שאני רואה עם תלונות זהות על 206+, דגם שהיה אמור להיות פסגת האמינות, שכן הוא מבוסס על דגם ותיק מאוד.

פורסם

לי זה לא מפריע למכור,לי יש רכב אחר.

אני דווקא מכיר משהו שיש לו 206+ וחוץ בעיית המזגן שנפתרה ע"י העידכון הוא לא חווה בעיות כאלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היתה לי 307 ובכל כניסה למוסך היו מנקים אם בית המצערת (פעולה בידיוק של דקה) , ההסבר היה נעוץ ברגישות לדלק מלוכלך.

פעם אחת אפילו הרגשתי חופש בפדל , התחושה היא שממש בתחילת מהלך הפדל המנוע לא מגיב , אחרי מספר שבועות נכנסת לטיפול תקופתי ניקוי בית מצערת פתר את הבעיה.

פורסם
קניתי פז'ו 206+ ..................... בלה בלה בלה ........................ תקלות ...................... בלה בלה בלה ................. חפירות ................................בלה בלה בלה

ולמה אתה לא פונה ליבואן? הרכב לא אמור להיות באחריות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אהלן, לעבדך הנאמן יש את הרכב כבר מאוגוסת עשה שמונת אלפים קילומטרים ואני חייב לציין שרוב התופעות שקרו לך אינם מוכרות לי

כן היה שמד החום עבר את החצי אבל זה היה ממש במעט וזה היה בקיץ בעלייה.

לגבי הנורות והקלץ לי אין שום בעיה איתם וכנל לגבי נעילת הדלתות.

אני כן מסכים שמידי פעם כאשר החלון מורד עד למטה יש רעש מעצבן בעלייה.

אבל מבחינתי הדבר הכי לא ברור היא צריכת הדלק של הרכב שלטעמי היא גבוהה מידי כ 12 ק״מ לליטר בנסיעה משולבת.

ולסיכומו של דבר לדעתי עסקה מעולה בתמורה למחיר.

פורסם

"

אז ככה: תופעת המזגן והחום כמעט באדום מתוארות אפילו במבחן דרכים שנערך באתר זה . פניתי למח" שירות ויש להם "תשובות" לכל דבר: 1)- "המזגן מגיע ללחץ מסוים ומתנתק" 2)- "מד החום ברכב הוא אמיתי מלהבדיל ממכוניות אחרוות , שמד החום שלהם הוא במרכז כל הזמן" , לטענת אנשי פגיו מד חום במרכז הוא זיוף , "כשעולים עלייה הוא צריך לעלות ובירידה לרדת" לטענתם . "כל עוד מד החום לא תקוע בתוך התחום האדום ומנורת STOP לא נדלקה אתה יכול לנסוע בשקט" לטענתם. שכחתי לציין למעלה שבמצבים של חום קיצוני ממש הסל"ד ברכב אינו יציב "בעליל" ועקב עליה וירידה פתאומית של הזרם במע" הדבר גורם להדלקה של מנורת ESP שנכבית עם התנעת הרכב מחדש. 3)- "צריך להגיע עדכון בקרוב שתפתור את הבעיה הזו וגם בעיית התנעת בוקר קר {גמגומים}" לטענת השירות . את ריח הדלק הם "מסרבים" להריח ובאחד המקרים התשובה הייתה: 4)-"עודפי לחץ במערכת". אינני רוצה להוסיף דברים כמו "ניקלים" נושרים או מתקלפים או חלודה קשה בצלחות הקדמיות ובציריות . דברים אלה הם לא מפריעים לתפקוד הרכב . אם לא נתקלתם במה שציינתי למעלה עדיין זה בגלל שלא שמתם לב או לא רציתם לשים לב או שאתם מאלה שמשלימים עם המצב "(הרכב זול , זה בסדר , מותר לו ") אבל תאמינו לי בסוף הדברים האלה קורים , וכל הזמן כשאני במוסך יש אנשים שונים או אותם אנשים עם אותם בעיות! מקווה רק שידית האיתות תחזיק מעמד גם לאחר גמר האחריות ולא תתקלקל יום אחרי . ובסוף שיהיה לכולנו הרבה בריאות. שבת שלום! MAXIM

פורסם

כל מה שנאמר על על הרכב על ידי ועל יד אנשים אחרים , כולל המבחן שנערך באתר , הכל נכון . אני לא מאשים את היצרן בהוצאת הרכב אל הרחובות . אבל כן מאשים את היבואן שבמקרה הזה במקום לבדוק את הרכב לעומק ואת התאמתו לתנאי הארץ , מיהר זה לייבא אותו מהר {מדי} לארץ , וכל זה כדי לעשות רווח מהיר וקל על חשבון האנשים התמימים שנפלו כבר בפח . חבל!

• תוכן חדש...