Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע האחרון שהיתי מספר ימים באירופה בענייני עבודה; סיבה מצויינת לחזור לארץ דרך ז'נבה ולבלות יום שלם(וכמעט ממצה) בתערוכה. אין זו הפעם הראשונה שלי בתערוכה זו - וגם ידעתי מהן המכוניות החדשות שייחשפו. ובכל זאת, תערוכת ז'נבה היא תמיד חגיגה של השקות, דגמים ספורטיביים ומכוניות על. הוסיפו לכך מיקום בצמוד לשדה התעופה ושטח תערוכה שאינו ענק כפרנקפורט או פריז וקיבלתם תערוכה כמעט מושלמת. אילו היו בה גם נסיעות מבחן בדומה לשתיים שצוינו, גם הכמעט היה נעלם...

כל עמיתי לפורום הזה כבר מכירים את האובססיה שלי לצמד הטויובארו ולכן, עם כניסתי לחלל התערוכה(מספר "אולמות" שהם בעצם אולם אחד ענק בשני מפלסים. האולם הנפרד היחידי הוא מס' 7, העוסק בשיפורים, אביזרי מוסך, אוטומוביליה וכיו"ב) דהרתי ישר למתחמי התצוגה של טויוטה וסובארו הסמוכים זה לזה, כשרק גרם מדרגות מפריד בין השניים. מספר תובנות;

1.הטויוטה נראית טוב יותר במציאות מאשר בתמונות, כאשר כל הפרונט מקבל פרופורציות מוצלחות והחללים הקעורים האנכיים בפגוש הקדמי כמעט ואינם מורגשים. הסובארו נראית במציאות בדיוק כמו בתמונות, נהדר.

2.בעוד שבימי העתונות הוצגו צבעים נוספים, ביום הפתוח הראשון בו ביקרתי(חמישי) GT86 הוצגה בכתום(נפלא) ובלבן(מוצלח מאד), בעוד BRZ הוצגה בכסף סולידי ויפהפה ובכחול ראלי שהולם מאד את המכונית. אני לא איש של כחול, אבל BRZ באמת נראית נהדר בכחול המוכר לנו מאימפרזות חמות למיניהן.

3.ניואנסים קטנים בעיצוב הפנים גרמו לי להעדיף במעט את גישת טויוטה(רקע השעונים, הפנל שרץ לרוחב כל הדשבורד). עיצוב הפנים של השתיים נאה, ספורטיבי מאד ושימושי, עם מיקום נכון לפתחי האיוורור. עם זאת, התחושה הכללית היא זולה מעט, פחות "איכותית" מ-B4, למשל - ובוודאי שלא תהלום תג מחיר של מעל 200 אלף שקל...

4.תנוחת הישיבה מושלמת, המושבים מעולים, שדה הראיה מצויין והכנפיים הקדמיות הבולטות בשני צידי מכסה המנוע הן נוף נאה מהשמשה הקדמית 8). הכל נמצא בדיוק איפה שתחפשו ונופל ליד באופן טבעי, הדוושות נולדו לעקב בצד אגודל ומוט ההילוכים המדוייק וקצר המהלך הזכיר לי את המיאטה NB האהובה.

5.אפשר לשבת מאחור. הבעיה העיקרית היא מרווח רגליים מצומצם, אך סילוק השטיחון מאפשר להכניס את כפות הרגליים מתחת לכסא הנהג, גם במצבו הנמוך ביותר. עם 171 ס"מ ואי אילו ק"ג עודפים, הצלחתי לשבת מאחורי עצמי בנוחות נסבלת.

6.תא המטען לא גדול במיוחד אך שימושי למדי בצורתו. המכוניות משווקות באירופה עם קיט תיקון פנצ'רים, המצוי במקומו של הגלגל החלופי חוסך המקום, עמו נמכרת המכונית ביפן ובארה"ב. אני מקווה שיבואני המכוניות לארץ לא יוותרו על אביזר חיוני זה.

7.להבדיל, המכוניות מוצעות באירופה עם ספוילר אחורי סטנדרטי ומיותר, בניגוד למדינות אחרות. שוב, אני מקווה שיפנאוטו ויוניון מוטורס יותירו את הבחירה בידי הלקוחות(בסובארו שווייץ ציינו שניתן לקבל ללא הספוילר בהזמנה מיוחדת, בטויוטה עדיין לא ידעו את כל הפרטים).

8.טויוטה גרמו לבלבול מסויים בהצגת נתוני ביצועים סותרים, אשר אני מסביר אותם ביחס העברה סופי שונה של גרסת הבסיס שדווקא לא משווקת באירופה(6.9 ש' למאה, 230 קמ"ש). הנתונים הרשמיים לאירופה הם 7.6 שניות למאה ו"מעל" 226 קמ"ש לשתי המכוניות, המשתמשות בצמיגים, תיבות הילוכים ויחסי העברה סופיים זהים. 7.6 שניות הוא נתון שמרני למדי, לאור יחס משקל הספק שקרוב ל-6 ק"ג/כ"ס - ואין לי ספק שהמבחנים הראשונים יציגו תוצאה באזור ה-7 שניות ומטה. אגב, הגרסה האוטומטית, למעוניינים, תאיץ למאה קמ"ש ב-8.3 שניות.

9.צמד המכוניות נכנסות לשוק הישראלי בטיימינג מעולה, עם הקפאת יבוא המיאטה, תמחור הזוי של פיז'ו RCZ בגרסת THP200 ועייפות מסויימת מהשירוקו. המכוניות נראות נהדר, בפרופורציות נכונות למכונית קופה עם הנעה אחורית ועם קוים כלליים שמזכירים צללית מוקטנת של מאזרטי גראנטוריסימו. לאחר שפגשתי בהן במציאות, אין לי ספק שבמחיר הנכון, כל אחת מהשתיים תמכר בכמה עשרות יחידות לשנה.

מול ביתן סובארו, הציגה אופל תצוגה מרשימה מאד וחשפה את ג'יפון המוקה ואת אסטרה OPC. המוקה מהווה אלטרנטיבה רגועה ושימושית יותר לניסן ג'וק האקסצנטרי, שעדיין מציעה עיצוב צעיר וחינני. אסטרה OPC נראית נפלא מבחוץ, על אף סרח עודף קדמי ארוך משהו. היא מצטיינת במושבים קדמיים משובחים, אך הדשבורד כמעט ואינו שונה מהאסטרה 1600 של שלמה סיקסט :oops:.

יונדאי הציגה בתערוכה את I30 החדשה בגרסאות הצ'בק וסטיישן ומתחרתה מבית קיה חשפה את סיד החדשה. I30 נראית מאוזנת יותר כסטיישן, בעוד סיד נראית אירופאית יותר משתיהן, גם בעיצוב תא הנוסעים. אירופאית, כן - השראה גדולה, לא ממש. למרבה הצער, יונדאי לא הציגה את ג'נסיס קופה מתוחת הפנים אלא דווקא את הדור היוצא. לשאלתי לפשר העניין, נאמר לי כי הדגם המתוח עדיין לא עבר תקינה אירופית. משום מה, גם ניסן לא הציגה את 370Z מתוחת הפנים, לה ציפיתי מאד.

פולקסווגן התגאתה מאד ב-UP, פיאט בפנדה החדשה. שתי קטנות עירוניות עם תא נוסעים מעוצב מאד. אך בעוד זה של הגרמניה הרגיש כמו גולף קטנה, התא המרשים של הפיאט חש זול ושביר למגע, כאילו היה מדובר באונו משנות השמונים :oops:. למרבה הצער, 500L החמודה היתה נעולה ולא ניתן היה להתרשם מתא הנוסעים שלה(המכונית מיוצרת במפעלי זסטווה לשעבר בקרגוייבץ', סרביה). נקודה מוזרה בשני הפיאטים היא השימוש בגלגל הגה מרובע משהו, שהזכיר לי קרייזלרים מתחילת שנות הששים...

בצמוד לפיאט ניצב הביתן הגדול והעצוב של לנצ'יה, בו כל המכוניות כבר משתמשות בגריל של קרייזלר למעט המוזה הקטנה, שימיה ספורים. לראות קרייזלר 300 העונה לשם 'תמה' קצת כאב, אבל לצפות בקרייזלר 200 סתמית נושאת את השם המחייב לנצ'יה פלאביה כבר היה יותר מדי בשבילי :cry:.

התותחים הגדולים של גרמניה ירו בכל הכלים - ולא פספסו אף נישה. ב.מ.וו הזכירה לכולם שהיא קודם כל סדרה 3 - ושעם המוצר הזה אסור לפספס. סדרה 3 החדשה נראית נהדר ותא הנוסעים שלה מפצה על החרפה של E90, סדרה 3 היוצאת. מאידך, 6 גראנטוריסימו החדשה(קופה 4 דלתות) היא מכונית נאה אבל לא מרגשת במיוחד - ובוודאי שאין לה את השיק של מרצדס CLS הנוכחית והמרשימה. מרצדס הציגה את A קלאס החדשה, שהיא הצ'באק פרימיום קומפקטית עם עיצוב פנים מטריף ופרופיל גנרי משהו, שמזכיר לי קצת את קיה ריו החדשה. בהתבסס על אב הטיפוס, אני די משוכנע שגרסת 3 הדלתות, שטרם הוצגה, תיראה הרבה יותר טוב. אודי עשו הרבה טררם עם A3 החדשה, שנראית כמו A3 הקודמת עם נגיעות עיצוביות עדכניות של המותג(גריל, פנסים קדמיים ואחוריים וידיות דלתות בולטות) ועם תא נוסעים קודר ומשמים שמזכיר את A1. צפוי, לא?

כבעלים של איביזה חדשה גיליתי שמתיחת הפנים של המכונית נראית נחמד אך היא שולית למדי - ושתא הנוסעים לא השתנה במהותו. סיאט טולדו (עאלק)קונספט מזכירה את דייהטסו אפלאוז בתפיסה(מכונית 3 קופסאות עם דלת הצ'באק). היא נאה יותר מאוקטביה ופחות בנאלית מג'טה, אך עם זאת לא תעורר 'אוטו אמוסיון' באף אחד. את זה תנסה לאון החדשה לעשות לכם, בתערוכת פריז הקרובה. ואפרופו VAG, מול UP החיננית, הסיטיגו של סקודה ומי של סיאט נראות כמו מכוניות שאף אחד לא ממש רוצה, אבל תיפולנה עליכם בהשכרות רכב בחו"ל.

פורד הציגה את פיאסטה ST היפהפיה, הסובלת ממתלה מונמך מדי מלפנים. זה לא טוב לפרופורציה העיצובית וגם לא לבתי הגלגלים ולצמיגים במפגש עם כבישי הארץ, לכשתגיע. פוקוס ST נראית נהדר בצבע הצהוב שלה, אך בדומה לפיאסטה, הגריל הקדמי שלה חשוף לחלוטין לפגיעות חניה, ללא כל פגוש קדמי מגונן.

פיז'ו הציגה את סדרת 208, לרבות קונספט לגרסת GTI. במציאות, המכונית נראית הרבה יותר מוצלחת מאשר בתמונות; זו עדיין פיז'ו - ומזהים זאת מיד. עיצוב הפנים שלה, לעומת זאת, מטופש, עם שעונים מוגבהים המוסתרים בחלקם על ידי גלגל הגה קטן ושמנמן. פיז'ו הציגו גם את גרסתם לג'יפון של מיצובישי, ה-4008. לצערם, גרסת סיטרואן למכונית(C4 אייר קרוסר) מציעה עיצוב הרבה יותר מעניין. דווקא 508RXH ההיברידית נראית נהדר - ולא ניתן להתעלם מנוכחותה.

עד כאן להיום. על קונספטים, מכוניות על וטרנדים, בפעם אחרת.

למעוניינים בתמונות, בקישור הבא; http://www.netcarshow.com/ncs_geneva-2012.htm

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אחלה סיכום וכתיבה מעולה.

מקווה להיות שם מתישהו בשנים הקרובות.

הסיפור הגדול של התערוכה צריך להיות האוונטדור J, יש רשמים ממבט ראשון כלשהם?

TFSI Power

פורסם

אחלה סיכום!

הפרויקט של טיוטה וסובארו אכן נשמע מעניין מאוד על הנייר אל לצערי אינני צופה לו הצלחה רבה בארץ. מדובר בדגם נישה שימכר כנראה במחיר גבוה. אני מאמין שבסך הכל ימכרו כאן אולי 20 כלים בשנה משני הדגמים יחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סיכום נהדר. תודה.

בהחלט מעניין לראות איך הן תתומחרנה, והאם יהיה הבדל בין שני היצרנים.

ד"א, ידוע האם הטויוטה תשווק גם בארה"ב?

אם כן, אופציה של יבוא שלה משם יכול לצאת אולי משתלם במקרה של תמחור הזוי בארץ.

מגאן 265

פורסם

אכן היתה תערוכה מעניינת, חשיפת הפרארי F-12 כולל נוכחות של סרג'יו מרקיונה ובכירי קבוצת פיאט, דוכן אסטון מרטין היה מעניין עם הטויוטה IQ במדי אסטון ..., בדוכן רנו היה נחמד לראות את הטוויזי המעניין (גם אופל אגב הציגה כלי דומה בקומה השנייה) וכמובן הרנו לגונה קופה היפיפיה. בדוכן קאדילק היה מעניין לראות את ה-ATS החדשה שבמחיר הנכון תצליח להיראות היטב על כבישי ישראל, יונדאי ג'נסיס קופה בגרסתה האירופית ויונדאי סונטה הייבריד בגרסתה האמריקאית. שברולט הציגה את צמד הקופה היפות על בסיס הקרוז שהוצגו לפני חודשיים בתערוכת דטרויט, יגואר הציגה XF סטיישן מוזרה, מאזדה הציגה שוב את מחליפתה העתידית, פחות או יותר, של ה-6 וביתן גדול יוחד לכלי רכב ירוקים וייחודיים. שמתי לב שיותר ויותר יצרנים שינו פאזה ומבליטים בשורה הראשונה בביתנים שלהם את הדגמים החסכוניים והירוקים ופחות מבליטים ביצועים. בקיצור, תערוכה "נייטרלית" המאפשרת לכל היצרנים במה שווה בין שווים.

פורסם
יונדאי ג'נסיס קופה בגרסתה האירופית

נסה אחרת; יונדאי ג'נסיס קופה בגרסה שפג תקפה. לדגם מתוח הפנים מנועים חדשים, פנים מעודכן ועוד מספר שנויים שהופכים את מה שהוצג בז'נבה לשאריות משנה שעברה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

התותחים הגדולים של גרמניה ירו בכל הכלים - ולא פספסו אף נישה. ב.מ.וו הזכירה לכולם שהיא קודם כל סדרה 3 - ושעם המוצר הזה אסור לפספס. סדרה 3 החדשה נראית נהדר ותא הנוסעים שלה מפצה על החרפה של E90, סדרה 3 היוצאת. מ; http://www.netcarshow.com/ncs_geneva-2012.htm

E90 חרפה? על מה ולמה?

אחד מהתאי נוסעים היותר נעימים שאני מכיר, איכות החלקים גם היא ברמה מעל המתחרות כמו MB.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
E90 חרפה? על מה ולמה?

אחד מהתאי נוסעים היותר נעימים שאני מכיר, איכות החלקים גם היא ברמה מעל המתחרות כמו MB.

בהחלט התא נוסעים של הE90 הוא חרפה.

לגבי לנציה עדיף היה לסגור את המותג מהבושה שהם עושים לעצמם

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

גם אני עברתי בתערוכה, בסה"כ היה באמת נחמד עם הרבה מאוד מכוניות חדשות - וכאמור זו באמת תערוכה קומפקטית שמאפשרת לראות הכל בכמה שעות, ובקלות רבה.

האכזבה הגדולה היה בביתן אלפא רומיאו - אולי היחיד בתערוכה שלא היתה בו מכונית חדשה אחת לרפואה - לא קונספט, לא אמיתית, אפילו לא דגם חדש של מכונית ישנה, כלום. עצוב.

דווקא הפיאט 500 לדעתי נחמדה ותא הנוסעים מאוד אטרקטיבי, וגם הוסיפו מדף שימושי לנוסע, מעל תא הכפפות, מזכיר לי קצת את הדור הראשון של הפונטו.

Swiss%2520177.jpg

אוונטדור J - חתיכת מכונית מרשימה. לא הייתי מתנגד...

Swiss%2520108.jpg

המכונית הכי "לטעמי" ברמת העיצוב והמבנה (לא יודע איך על הכביש...) DS3 RACING. ובכלל, כל קו ה-DS של סיטרואן מ-3 ועד 5, מרשים מאוד.

Swiss%2520210.jpg

למרצדס יש הרבה מכוניות יפות. SL החדשה אולי הכי מוצלחת מכולן

Swiss%2520221.jpg

ובדוכן אבארט היו הכי חמודות (גם המכוניות, וגם הדוגמנית, סליחה פרזנטורית, היחידה בתערוכה שהיתה שווה תמונה)

Swiss%2520209.jpg

למעוניינים, עוד הרבה תמונות מהתערוכה כאן (וגם עוד תמונות נוף משוויצריה... התערוכה היתה רק חלק קטן מהטיול).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

למה אתה מגדיר אותו חרפה?!

נסעת בה ישבת בה?

אם היא חרפה אז מה זה איכות?!

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...