Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לא מזמן רכשתי SEAT TOLEDO 2006TDI אוטומטית ושמתי לב שבתיבת הילוכים מתחת להילוך D יש הילוך S, רציתי לדעת למה ההילוך הזה?זה ספורט או לעליות חדות או משו כזה?

פורסם

ספורט, מושך את ההילוכים יותר (כמעט עד למנתק), בחלק מהגירים מסייע בבלימה (מוריד הילוכים מוקדם, בסל"ד גבוהה).

עם מחירי הדלק במדינה שלנו, עדיף ליסוע בD ולא לעבור את הרבע גז.

פורסם

אז מה יותר מהיר הטיפטרוניק שאני יעביר לבד או ה S ? או שזה אותו דבר כי אני לא ממש מכיר את המנוע לא ניסיתי ללחוץ בו חזק.

פורסם

אתה אמור לקבל את אותה התאוצה במצערת מלאה - גם בD גם בS וגם בטיפטרוניק (בתנאי שתשתמש בו כמו שצריך).

המצב סה"כ שומר על סל"ד גבוהה - לא לפי הלחיצה על המצערת. יכול לעזור לעליות/ירידות או נהיגה ספורטיבית בה אתה רוצה להשאר בהילוך נמוך.

פורסם
ספורט, מושך את ההילוכים יותר (כמעט עד למנתק), בחלק מהגירים מסייע בבלימה (מוריד הילוכים מוקדם, בסל"ד גבוהה).

עם מחירי הדלק במדינה שלנו, עדיף ליסוע בD ולא לעבור את הרבע גז.

מאיפה הגעת למסקנה שמצב ספורט מושך את ההילוכים כמעט עד למנתק?

מצב ספורט מושך את ההילוכים יותר מהמצב הרגיל. כמה מושך- תלוי כמה הרגל כבדה.

פורסם

הדר, תלוי באיזה רכב, אבל ברכב נורמאלי S מושך עד כמעט לקווים האדומים (ששם אתה תטחן את המנוע).

לא בכל רכב D וS הם אותו דבר כמו שאמרו למעלה.

(אצלי ב406 D+פול גז מושך מקסימום עד 4-5K סלד, גם בעלייה).

לגבי ההבדלים בין טיפטרוניק לS, אם אתה עושה פתיחות או רייס או סתם משתגע, עדיף S (אתה מקבל אותה עבודה רק שאתה מתרכז יותר בנהיגה.).

טיפטרוניק זה בעיקר גימיק שטותי (אלה אם יש פדלים מאחורי גלגל ההגה), יש רכבים שהטיפטרוניק מגיב אחרי שניה ארוכה ואפילו שתיים, זה לא מהנה והורס את כל הרעיון(יונדאי טוסון 09' שנהגתי בה).

פורסם

ניר,

מה שכתבת לא נכון.

מצב ספורט לא מושך אותך לשום קו אדום, הכל תלוי בכמה אתה לוחץ על דוושת הדלק.

מה מצב ספורט כן עושה?

הוא שומר אותך בסל״ד שבו המנוע נמצא ברצועת הכוח שלו ויגיב טוב יותר ללחיצת דוושה, ברוב הרכבים זה אומר שאם בדרך כלל העברות הילוכים בנסיעה רגועה מתבצעות באיזור ה-2000-2500 סל״ד, במצב ספורט הן יתבצעו באיזור ה-3000-3500 בל״ד (בנסיעה מתונה).

מצב ספורט אכן יהפוך את הרכב ל״נמרץ״י יותר כי רכב שתמיד נמצא ברצועת הכוח שלו מגיב טוב יותר לכל לחיצת דוושה.

להגיע לקו האדום בשעון בסל״ד לא ייטמן לך כלום במנוע, זה כן עלול לגרום לבלאי מואץ אבל בדיוק בשביל זה יש מנתק הצתה, כדי למנוע שתגיע לסיבובי מנוע שאכן ״יטחנו״ לך את המנוע.

אם ה-406 שלך לא מגיע במצב D לממתק ההצתה (בדיוק אותו סלד של מצב S) אז רצוי שתגש למוסך ותבדוק את הבעיה, הרכב אמור להגיע לאותו סלד בשני המצבים (בלחיצה הגונה על הדוושה, ברור כן?).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה לא ברור שהיא צריכה להגיע לאותו סלד גם בD וגם בS, הנהג הממוצע לא צריך יותר מ4.5K סלד בכביש עם עליות וירידות פה ושם.

(בעליות ממש קשות, D מושך גם ל5.5 עם 4\3 גז).

לנהג היותר אגרסיבי, שרוצה לצאת לעקיפות, להאיץ את הרכב כמה שיותר מהר, המציאו את S.

ככה היא באה מהמפעל.

ותאמין לי שגיר מכוון טוב מאוד (בכללי), בD הוא אומנם מסרס את המנוע, אך שומר וחוסך הרבה דלק. (התיבה הזאת בעלת אורך חיים קצר, אבל החיסכון בדלק בעיקר מפצה על הכל).

מה שכתבת לגבי השמירה על הכוח נכון, אני לקחתי מקרה של S+פול גז. (הסלד יגיע למקסימום כ"ס שהמנוע יתן.)

אצלי בS התיבה מורידה הילוך גם בסל"ד גבוהה יחסית במידה ואתה לוחץ ברקס חזק. (גם בD היא נעזרת בהילוכים בעת בלימה, בניגוד להרבה מכוניות, אבל זה מה שמעלה משמעותית את הבלאי.)

פורסם

בAL4(כמו אצלך), בלחיצה עד הסוף(כפתור הקיק דאון לחוץ) הוא ימשוך לקו האדום(ולפעמים ישכח להעביר הילוך בזמן ויהיה במנתק לשתי שניות:shock:) בכול מצב,טיפטרוניק,S,D.

בעיקרון מצב S כמו עידן רשם, הוא שומר על ההילוך הנמוך האפשרי, ומוריד הילוך בעצירה ותורם לבלימת מנוע.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

לי ב406 99', אין כפתור קיק-דאון ואין טיפטרוניק, יש רק S\שלג\123\D.

למנתק לא יצא בחיים להגיע (לא שאני מנסה), דווקא בS אין השהייה ואין בעיה בשסתומים הגיר כמו שעון.

(לפני השיפוץ בD אם הייתי מאמץ את הרכב והיה חם מאוד בחוץ, היה לפעמים השהייה קטנה בגלל ששסתום נסגר אחרי חצי שניה ואז הסלד היה קופץ לחצי שניה בקצת.)

פורסם

(אצלי ב406 D+פול גז מושך מקסימום עד 4-5K סלד, גם בעלייה).

אז לא לחצת "פול גז" כמו שאמרת, כי אם כן היית מגלה שיש לך כפתור קיק דאון בסוף מהלך הדוושה.

וההשהייה זה לא תקין כמובן, באופן כללי הגיר שלי דופק, ומזייף הרבה פעמים.

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם
אז לא לחצת "פול גז" כמו שאמרת, כי אם כן היית מגלה שיש לך כפתור קיק דאון בסוף מהלך הדוושה.

וההשהייה זה לא תקין כמובן, באופן כללי הגיר שלי דופק, ומזייף הרבה פעמים.

ב406 99' דגם לא מפואר שלי אין כפתור קיק דאון, אתה רוצה אני יצלם לך. (הכוונה לקליק בסוף המהלך דוושה)

אני יודע מה הכוונה, בפאסאט 2003 נגיד יש אותו בסוף המהלך (ובעוד הרבה מכוניות חדשות).

אצלי ב406, אגב למי שאמר לא מכוון, מספיק מרבע גז (שיוט) אתה דוחף לפול או לפעמים ל4\3 (תלוי במהירות), הוא נותן קיק ולפעמים קיק כפול (שתי הילוכים ביחד, לזה חייב פול גז), וכל זה בלי S ובלי נעליים.

פורסם

בלחיצה את השטיח(בכול מצב), הרכב לא מגיע לקו האדום? אם כן יש לך בעיה.

ההונדה סיויק מטוס.

• תוכן חדש...