Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אחרי חיפוש בפורום ואין סוף דעות התבלבלתי כבר, איזה שמן ואיזה נוזל קירור אידיאלים לפיג'ו 306 (דיאמונט 1.6 97)

לגבי השמן:

חלק אמרו לי 15W-40 חלק אמרו 10W-40 וחלק אמרו 5W-30 איזה מהם הוא הנכון בשביל הרכב?

אני השבוע הולך לטיפול במורשה לרוקן את השמן שיש לי כרגע במנוע (כנראה תערובת של של סוגי שמנים) ולהחליף מסנן שמן, הם ישימו לי שמן בצמיגות הנכונה? נניח והם שמו שמן מחברה X ואחרי כמה זמן צריך להוסיף קצת שמן חייב שהשמן יהיה מאותה חברה או מספיק רק אותה צמיגות?

לגבי נוזל הקירור:

הראש מנוע במנועים האלו הוא מאלומניום לכן צריך נוזל קירור מיוחד לאלומניום? איזה צבע צריך להיות הנוזל (ירוק,צהוב,אדום)?

חלק אומרים ירוק חלק צהוב.

וגם פה אותה שאלה-צריך להשתמש באותה חברה ששמו ממנה את הנוזל או אפשר להוסיף נוזל מחברה אחרת?

פורסם

הצבע הוא לא מדד לכלום.

תשתמש ב- technik של פיג'ו

או אם תבצע החלפה מלאה לגמרי כולל שטיפה אפשר פז לונג לייף קולנט

פורסם

פתחת כבר שרשור וקיבלת תשובות. אין צורך לפתוח עוד שרשור.

השמן המתאים לרכבך הוא 10W-40 חצי סינתטי.

רצוי להוסיף שמן מאותו סוג ויצרן אחרי שתחליף את השמן.

יש מספר נוזלי קירור שמתאימים לרכבך. לא הצבע חשוב אלא היצרן.

אם המנוע תקין הוא לא אמור לאבד נוזל קירור.רצוי להוסיף נוזל מאותו סוג. אם מדובר בכמות קטנה - אפשר להוסיף גם מים.

מכיוון שאתה הולך למוסך מורשה הם יודעים מה מתאים לרכבך.

האם כל הבעיות שהיו לרכב נפתרו כבר?

פורסם

רק יום ראשון הרכב יהיה מוכן ואז אדע עם הבעיות נפתרו.

בגדול בהתחלה חשבתי שיש נזילה מהרדיאטור-בוצעה בדיקה בלחץ ואין נזילה (זה גם מעיד על כך שהרדיאטור חימום לא נוזל?)

אחר כך בוצע לאוטו ניקוי בית מצערת וכיוון שסתומים (שוב יכול להיות שזה לא בדיוק כיוון, הוא פתח את מכסה הפלסטיק שמכסה את המנוע ועם מפתח חיזק/כיוון)

לאחר מיכן התברר שהאוטו מעשן (בעמידה מוציא עשן וטיפות מים ובלחיצה על גז בעמידה יוצא כמות גדולה מאוד של עשן ומים ניתזים מהאגזוז,טיפות קטנות)

בגלל שלא נמצאה בעייה ספציפית אחרי בדיקה של הראש בלחץ הוחלט להחליף ראש ולראות אם בעיית העשן תפתר.

לגבי המים שהיו בתוך האוטו בימים של הגשם ואחרי זה רטיבות קטנה בימים האחרונים-בוצע אטימה של האנטנה בגג,ניקוי תעלות ניקוז שהיו מלוכלכות בחול בוץ ועלים וכנראה שהיו סתומות וחיררתי את הגומיה של הלדת שליד הנהג בתקווה שלא יכנסו יותר מים- יום שני ושלישי היתה רטיבות כזאת ברצפת האוטו מקדימה, גם מתחת למושב הנהג וגם ליד מושב הנהג-המוסכניק אמר שבגלל שנכנסו מים בימים של הגשם הגיוני שעדיין זה לא התייבש לגמרי ובגלל זה הרטיבות (הוא שלל נזילה ברדיאטור חימום) ואני עדיין מפחד שהבדיקה בלחץ לא עלתה על הנזילה, הגיוני?

ראיתי שמוסך משתמש בנוזל ירוק בג'ריקן שקוף- איך אדע אם הנוזל מתאים לרכב?

נ.ב

כל זה נעשה לא במוסך מורשה- אני מתכוון אחרי שהאוטו יצא מהמוסך ללכת למורשה ולהחליף שמן לשמן שמתאים לאוטו כי 99% שהשמן שהוא ימלא לי אחרי הטיפול לא יהיה איכותי, ומה אני יעשה לגבי הנוזל קירור?

פורסם

אל תגזים, מדובר ברכב בן 15 שעבר כבר הרבה טראומות.

הוא לא זקוק לשמן ונוזל קירור מיוחדים. חשוב יותר לבדוק שהוא לא מאבד נוזל קירור ולא שורף או דולף שמן.

באיזה שמן משתמש המוסך המורשה?

פורסם
אל תגזים, מדובר ברכב בן 15 שעבר כבר הרבה טראומות.

הוא לא זקוק לשמן ונוזל קירור מיוחדים. חשוב יותר לבדוק שהוא לא מאבד נוזל קירור ולא שורף או דולף שמן.

באיזה שמן משתמש המוסך המורשה?

לא נראה לי שמת לב להודעה האחרונה כי אם כן לא הבנתי את פשר ההודעה הנ"ל

פורסם

הבנתי שאתה לא סומך על המוסך בו רכבך נמצא.

אגב, איך אתה יודע שהוא ישים (בעתיד) שמן בלתי מתאים?

זה לא הגיוני לעשות החלפת אטם ראש במוסך שאינך סומך עליו.

עוד פחות הגיוני ללכת למוסך מורשה (או כל מוסך אחר) יום אחרי שעשית טיפול כל כך מקיף ברכב.

תמתין שבוע-שבועיים לראות מה תוצאות הטיפול.

פורסם

מוסך מורשה יבואן משתמש בשמן מחברת TOTAL.

יש הרבה חברות שמנים שמייצרות שמן איכותי ומתאים לרכב שלך.

ELF, VALVOLINE, LIQUI MOLY ועוד...

אני ברכב שלי משתמש כבר שנתיים בשמן מחברת RHEINOL תוצרת גרמניה בצמיגות 10-40W.

אין שום סיבה להתעקש ולהחליף שמן במורשה היבואן.

כל מוסך רגיל יכול להזמין פילטר שמן מקורי לרכב שלך, גם למלא שמן מנוע איכותי וגם נוזל קירור.

לא סומך על המוסך הנוכחי שלך? תבקש המלצות על מוסך אחר, שמתמחה ברכבי פיג'ו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי מה שרשמתי בהודעה הרביעית- אכן לפי הבדיקה אין נזילה ברדיאטור חימום?

אני כמעט בטוח שהוא משתמש בשמן פרנסטון או משהו כזה והבנתי שהשמן לא איכותי, ונוזל קירור לא ראיתי- הוא ירוק בג׳ריקן שקוף.

אני יבש ממנו שלא ימלא לי שמן ונוזל אלא יקנה וימלא בעצמי?

פורסם

אם המוסך משתמש בנוזלים זולים ואתה לא סומך עליו אז למה אתה ממשיך ללכת לשם? מוסכים לא חסרים ויש אפילו כמה טובים ואמינים.

פורסם

אני סומך על המוסך, פשוט הוא לא משתמש בשמנים ונוזלים איכותים.

האוטו ביום ראשון אמור לצאת מטיפול- אני מתלבט מה לעשות:

ללכת לקנות שמן ונוזל קירור איכותי ולהגיד לו שימלא לי בזה?

גלון של שמן אחד וגלון של נוזל קירור יספיקו למלא את השמן והמים? האוטו עבר טיפול לכן הוא ריק משמן ונוזל קירור.

על מה תוכלו להמליץ לי באזור של 100-150 שקל לשמן ונוזל איכותים שאפשר לקנות בACE? לא מחפש שמן מירוצים אלא שמן ונוזל איכותים שלא יעלו יותר מידי.

פורסם
אני סומך על המוסך, פשוט הוא לא משתמש בשמנים ונוזלים איכותים.

האוטו ביום ראשון אמור לצאת מטיפול- אני מתלבט מה לעשות:

ללכת לקנות שמן ונוזל קירור איכותי ולהגיד לו שימלא לי בזה?

גלון של שמן אחד וגלון של נוזל קירור יספיקו למלא את השמן והמים? האוטו עבר טיפול לכן הוא ריק משמן ונוזל קירור.

על מה תוכלו להמליץ לי באזור של 100-150 שקל לשמן ונוזל איכותים שאפשר לקנות בACE? לא מחפש שמן מירוצים אלא שמן ונוזל איכותים שלא יעלו יותר מידי.

זה ממש דחוף מחר האוטו יוצא מטיפול, מה עליי לעשות?

פורסם

דניאל,

אל תהיה בלחץ.

עד עכשיו לא הבנתי, על סמך מה החלטת שהמוסך ממלא נוזלים לא איכותיים (הרי לא נקבת בשום שם של חברת שמנים או נוזל קרור).

תתקשר למוסך ממש בתחילת היום ותשאל, באיזו חברת שמנים המוסך משתמש לרכב כמו שלך, מה הצמיגות שלו .

אותו דבר גם בעניין נוזל קרור.

תבקש 10-40W מאחת החברות שעלו בשרשור.

אולי הוא לא ממלא ELF או TOTAL או VALVOLINE,

אבל שמן מחברת LIQUI MOLY או RHEIOL או חברה ידועה אחרת אין בעיה להשיג בשביל שום מוסך.

תקבל שתובה מהמוסך- תכתוב כאן, יענו לך האם כדאי לעשות טיפול באותו המוסך.

בכל מיקרה, בינתיים אל תקנה שמן ב ACE.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...