Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

התחדשתי לי לפני חודש בפורד פיאסטה חמודה, 2001 -

אחרי יישור קו מכני, ניקיון ושיפוץ כמה דברים בפנים הרכב,

הגעתי לשלב הבא בשיפצור המכונית - סאונד.

דבר ראשון מה אני מחפש -

רכישת רדיו דיסק חדש, שיאפשר כמובן חיבור AUX וUSB.

החלפת 4 הרמקולים שקיימים ברכב לרמקולים חדשים.

אני רוצה לשמוע באיכות טובה גם בווליום גבוה באופן יחסי - לא מדבר על מערכת עם סאב ומגבר וכל זה.

יכול ליהיות שעוד חצי שנה אחליט לשדרג ולשים סאב ומגבר, כרגע אני לא מעוניין.

יש לציין שאני לא מבין בסאונד, ובסאונד ברכב בכלל.

לפי מה שהסתכלתי, ניתן להשיג רמקולים טובים במחירים יחסית סבירים, רציתי לקבל המלצות לכאלו.

רדיו דיסק - ראיתי שיש טווח די גדול, היות ואני לא משתמש במגבר אני מבין שאיכותו תיהיה קריטית באיכות השמע, לכן אני רוצה משהו ברמה טובה.

תקציב עד 1000 שקל לכל העניין ניראה לי סביר -

רמקולים אני מאמין שאצליח להתקין לבד, את הרדיו דיסק אני לא כ"כ יודע איך מתקינים אז זה יהיה כולל התקנה שלו -

אלא אם ההתקנה שלו היא פשוטה ואוכל לבצע לבד אותה.

ד"א אני לא יודע איך הולך שוק יד השניה באביזרים הללו - יש על מה לדבר מבחינת מציאות ?

פורסם

קודם כל תתחדש,

לא הייתי כ"כ מזלזל בהתקנה של רמקולים (גם ללא הגברה), אין לך מושג איזה אפקט לטוב או לרע יכולה להיות להתקנה, זה ממש לא מסתיים בלתקוע 4 ברגים.

אגב מה התקציב שלך לרמקולים?

פורסם

הבנתי, אז אם נצא שההתקנה של הרמקולים זה עוד 250 שקל בערך,

התקציה הכולל להכל זה 1250.

רדיו דיסק,

2 זוגות של רמקולים, 2 קדימה 2 אחורה,

התקנה להכל.

פורסם

התקציב שלך מאוד מוגבל, אבל אפשר להכניס בו מוצרים שישמעו טוב ויתנו תמורה טובה למחיר.

אני הייתי הולך על הסט הנ"ל:

קומפוננט קדמי: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=677537

רמקולים אחוריים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=729845

רדיו דיסק: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=787804

ישארו לך עוד כ- 150 ש"ח שילכו על התקנה של רדיו דיסק וקומפוננט, את האחוריים תתקין לבד.

זה הסט הכי טוב שתוכל להמצוא במסגרת התקציב שלך.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

רודי, תודה על התגובה -

לדעתך הרמקולים יתאימו לספוטים הקיימים ברכב ?

הבנתי שזה הולך לפי גדלים של רמקולים ואני לא כ"כ יודע מה הגודל שיש ברכב שלי.

סתם שאלה מתוך בורות - מה הופך רדיו דיסק לאיכותי יותר, ראיתי שלרובם יש את אותה עוצמת הגברה, ופאנל נשלף, כניסות שונות, ויציאה למגבר. אז מה הופך אותו ליותר טוב - רק המותג ? ראיתי גם רדיו דיסקים של אותה חברה עם כמעט אותם הנתונים בהפרשים של מאות שקלים.

פורסם

עוד שאלה קטנה בנוגע לרכישה של מערכת יד שנייה,

סתם ראיתי כל מיני מערכות שלמות שאנשים מוצאים במסגרת התקציב שלי.

נגין מערכת בת שנתיים - היא כבר לא שווה משהו ? מה הדרך לדעת מה מצבה, ואיזה נזק בעצם קורה לרכיבים במשך השנים אם קורה ?

פורסם

לגבי רדיו דיסקים (HU) -

יש מערכות איכותיות יותר ופחות, כשקודם כל הכוונה היא לאיכות האות שהוא מוציא. עוד לפני הגברה והכל, מדובר על פיענוח של קבצים דיגיטליים, והמותגים הטובים והמוכרים (פיוניר, קלריון, אלפיין ועוד כמה שמומלצים פה בפורום) יעשו את העבודה הכי טוב.

חוץ מזה יש את ההגברה, שגם אם היא חלשה היא כמובן קריטית. שים לב שההצהרות בסגנון של 4*50 וכו' לא אומרות יותר מדי, צריך לבדוק את ההספק בRMS. עוד דבר חשוב זה מספר יציאות למגבר, אבל במקרה שלך זה לא רלבנטי.

מעבר לזה יש את נוחות ההפעלה, אבל על זה כבר קשה להמליץ.

לגבי יד שנייה - קודם כל, יש כאן בפורום ציוד יד שנייה ברמה גבוהה מאוד ואנשים ברמה מאוד גבוהה שאפשר לקנות מהם בראש שקט. מעבר לזה, לפחות במקרה של רמקולים קל לראות את מצבם יחסית, ואם הם עדיין מורכבים ברכב ואפשר גם לשמוע- מה טוב. לגבי רדיו דיסקים - אני באופן אישי לא הייתי קונה יד 2, פשוט בגלל שיש לי נסיון רע עם זה, אבל כל מקרה לגופו.

פורסם

תודה רבה על המענה. עוד לא כ"כ החלטתי מה אעשה, בתקופה הקרובה אסתכל קצת על אפשרויות היד שנייה, ואקרא המלצות.

פורסם

מישהו שמכיר פורוד פיאסטה יוכל אולי לעזור לי ולהגיד איפה בד"כ נמצאים הרמקולים ?

בדלתות הקדמיות ראיתי שיש את שני המקומות הרגילים לקומפוננת וגם שני ספוטים לטוויטרים,

אבל אין לי מושג איפה האחוריים נמצאים בד"כ, אולי ממש בתוך הבגאג' ? השנתון של הרכב הוא 2001 אם זה משנה.

• תוכן חדש...