Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לתאומים+1 עד 50000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים רכב לרגל הרחבת המשפחה בזוג תאומים (יש פעוטה בת שנתיים) ונצטרך להיפרד מהקומפקטית למשהו שאפשר להכניס לתא המטען שלו עגלת תאומים. המספרים של נפח תא מטען לא מספרים את כל הסיפור ונשמח לשמוע מבעלי נסיון. הדרישות הן לרכב בעל עלויות שוטפות נמוכות ואמינות טובה ורצוי חסכוני בדלק כי צפויות לנו הוצאות גבוהות יותר בשנתיים הקרובות. מתלבטים בין כיוון של מסחרית כמו ברלינגו, ומעוניינים לשמוע על דגמים של משפחתיות סטיישן שיכולות להיות מתאימות (האם הסניק מספיק אמינה ולא יקרה מדי לאחזקה, האם אפשר למצוא פיקאסו בתקציב, האם הברלינגו תהיה בהכרח חסכונית יותר לקילומטר גם בחישוב עלויות ביטוח רישוי ומחיר סולר...). יש לנו כ40000 ביד כולל מה שנקבל על הרכב הקיים ואנחנו לא יכולים להוציא יותר מ10000 בהלוואה כי אין לנו הרבה מקורות הכנסה פנויים להחזר של הלוואה גדולה. לא נרתעים מידני. תודה מראש לבעלי נסיון ועצה

פורסם

האמינות והצורך של כל רכב שתבחר והוא בין כמה שנים - תלויה אך ורק במצבו הנוכחי. אין מכוניות ממש רעות, יש כאלו שלא טופלו או חטפו פה ושם. בין אם תבחר סניק, פיקאסו, רומסטר של סקודה - חפש בסבלנות עד שתצמא רכב שמור וטוב.

לא ציינת מה הקילומטרז' השנתי - יש בו שיקול על המלצה לבנזין/דיזל.

כאשר אני בחרתי סניק - ה-שיקול היה בטיחות, שבראשית המאה הנוכחית היו לרנו את מקסימום הכוכבים ומעט כלי רכב אחרים השתוו אליה. עד היום אני נהנה מאיבזור משובח ועשיר (לא בדגמי ליסינג), נוחות ושימושיות רבה. לא נתקלתי בבעיות אמינות חריגות וגם לנושא הטיפולים יש מוסכים מומלצים שאינם מורשי יבואן, יש בפורום הרבה מידע על כך.

יתרון גדול למצבכם הוא 3 מושבים נפרדים מאחור שכל אחד זז עצמאית קדימה - מה שמקרב את הפעוט לטווח הושטת יד להרגעה, אם נדרשת כזו. לא של הנוהג, כמובן. נעזב וילונות בילט אין ואיבזור נוסף לטובת הילדים ושימוש משפחתי, יש הרבה.

תן דעתך שדיורוג הבטיחות במסחריות בשנים שאתה מחפש לא מזהיר, ויהיה קשה מאוד למצוא רכב מסחרי שמור ובמצב משובח.

במסגרת פינת השידוכים בפורום - נסה ליצור קשר עם פותחת השירשור

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא ציינת קילומטראז' שנתי ולכן לא ידוע עד כמה מרכיב החיסכון בדלק הוא קריטי.

אני מציע לבדוק את יונדאי מטריקס, מעין מיקרואן שמבוסס על יונדאי אלנטרה.

נכון, לא מדובר ברכב מבריק, הוא גם לא היה כזה כשהוצג אבל נשמע לי שהוא דיי מתאים לדרישות.

תא המטען במקור לא ענקי אבל המושב האחורי נע על מסילה וקירוב של המושב מביא להגדלת תא המטען וכמו שכבר כתבו את התאומים בכיסאות הבטיחות אפשר לקרב הכי ערבה ובכך להגדיל את תא המטען וגם להיות נגישים להם.

הרכב פשוט מכנית ומפגין אמינות טובה. הרכב לא נהנה מביקוש גדול במיוחד והשיווק המסיבי היה לחברות הליסינג אבל למרות זאת ניתן למצוא גם רכבים פרטיים, החלק המנצח בהצעה הוא המחיר, אפשא למצוא מטריקס פרטי מ-2008 בטווח מחירים של בין 50 ל-60 אלף שקלים, לעתים אף פחות. רכבים מליסינג נסחרים בין 40 ל-50 אלף שקלים. מדובר ברכב שיהיה חדש יחסית, כדאי לחפש רכב שלא עבר המון קילומטרים ובמצב טוב אבל לא לפסול על הסף רכבי ליסינג. אני חושב שבדרישה לאמינות וחיסכון בעלויות אחזקה המטריקס מתברג לא רע, בתור רכב הוא באמת לא מצטיין בשום תחום למעט מרווח פנימי ביחס למימדים החיצוניים הקומפקטיים.

אפשרות שניה מאזדה פרמסי, שנתונים רלוונטיים 2004 או 2005, שוב רכב דיי משעמם אבל צפוי להיות אמין וחסכוני לאחזקה והוא מרווח ונוח.

גם סובארו B4 סטיישן יכולה לבוא בחשבון, תרגיש מרווחת פחות מהוואנים למינהם אבל תא המטען לרוב גדול ומרווח יותר ומקבלים רכב שהוא פשוט טוב, נוח, עם התנהגות כביש טובה וגם אבזור עדיף.

טיפ כלכלי קטן למרות שאני לא אוהב להיכנס לכיס, בתקציב לחוץ תשתדלו להוציא כמה שפחות בהלוואה במיוחד משום שציינתם שמקורות ההכנסה מוגבלים, רכב גם זקוק לתחזוקה וברכבים ישנים זה כמובן תופעה נפוצה יותר וכדאי להיות מוכנים עד כמה שניתן להוצאות נוספות אחרי הרכישה.

בהצלחה ומזל טוב.

פורסם

לא פחות מרכב, חשוב איזו עגלת תאומים תקנו. יש לא מעט עגלות תאומים שיכנסו כמעט לכל רכב משפחתי סביר. אני מכיר משפחה שנסעה לא מעט עם עגלת תאומים בתא מטען של יונדאי אקסנט. קחו בחשבון שעם עגלת תאומים גדולה יהיו לכם בעיות גם להכנס לדירה\מעלית וגם להרים את העגלה זה לא פשוט. יש עגלות טובות, קומפקטיות וקלות. אם תרצו להכניס גם עגלת תאומים וגם עגלת יחיד, זו יכולה להיות בעיה, אבל בגיל שנתיים הילד כבר פחות בעגלה ויש לא מעט טיולונים פשוטים שלא תופסים כמעט מקום.

אני ממליץ לכם לבדוק בפורומים לתאומים. תוכלו ללמוד שם מהניסיון של אחרים. יש פורום מומלץ מאוד בתפוז.

בהצלחה

פורסם

גם לנו יש תאומים בני שנה וחצי + ילדה בת 5. מסתדרים לא רע במאזדה לנטיס.

ראוי לציין, שרכב נוסף שלנו הוא דייהטסו סיריון ישנה, ותאמין או לא, עגלת תאומים של בייביג'וגר סיטי עליית (הכי גדולה ומאסיבית שיש...) הצליחה להיכנס לתא המטען!...

כמו שקודמי אמר, נסה להתאים עגלה לתא המטען שלך - תגיע עם הרכב לחנות, ופשוט תבדוק איך זה מסתדר. רק אם לא, תחליף לרכב גדול יותר. בעיקרון, אין ב-50 אלף הרבה אופציות עם תא מטען גדול - אולי דגם סטיישן כלשהו או טנדרון כמו ברלינגו (אם לא מפריע לכם גיר ידני), וגם מאזדה פרמאסי יכולה בהחלט להתאים, וגם עומדת בתקציב שלכם. מעבר לכך, כמעט כל משפחתית תכיל עגלת תאומים, רק תצורת תא המטען בסדאן לא הכי נוחה - אני אומר את זה מניסיון.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...