Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המיים מהמיכל עיבוי חסרים כמעט עד הסוף, וכשפתחתי את פקק הרדיאטור הפקק היה מפורק (הקפיץ התנתק והאטם נשאר בתוך הרדיאטור).

1) למה המיים נעלמו מהמיכל עיבוי.

2)האם זה בגלל הפקק שלא תקין ברדיאטור?

תודה מראש.

פורסם

שלום רב !

התשובה קשורה בשאלה!

פקק שבור ולןא אוטם גורם לאיבוד מי קירור דרך הפקק, מי הקירור שנעלמים, גורמים למיכל העודפים למלא את החסר, אך מיכל העודפים מתרוקן, ואז אין מה שישלים את החסר.

החלפת הפקק לחדש, תפתור כמובן את הבעיה.

החלף פקק, וחזור לדווח על התוצאות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נזילה ממערכת הקירור(רדיאטור, משאבת מים , צנרת מים מגומי קרועה , צנרת מים מממתכת אכולה) ובמקרה גרוע יותר בריחת מי קירור לתא נהשריפה(סימני לוואי עשן לבן) ו/או חס ושלום, חדירת מים לשמן(סימני לוואי שמן בצבע לבן כמו "טחינה").

בברכה

צביקה

פורסם

המיכל עצמו לא סדוק?

אזור הרגליים של הנוסע\נהג יבש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הרדיאטור מלא עד הסוף. הרכב לא מתחמם אבל ראיתי מיים שיוצאים מהאגזוז....

אין טחינה בשמן.

המים שראית יוצאים מהאגזוז, הם מי עבוי , מים החודרים לתא השריפה, יפלטו בצורת עשן לבן , מצינור הפליטה, ולא בצורת מים.

בברכה

צביקה

פורסם

גם לי הייתה את הבעיה הזו באותו רכב.

אצלי פשוט הייתה נזילה קלה מצינור שהיה בו חור קטן, ולקח לי גם די הרבה זמן לעלות על התקלה.

אחרי החלפת הצינור לא נעלמים מים.

אם אתה ממלא מים ירוקים, ואני מקווה שאתה כן תחפש בתא המנוע הצטברות של מים.

ותעשה בדיקה בלחץ במוסך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי .הייתי במוסך בכפר קאסם ועשו לי בדיקת לחץ,ולא מצאו את הנזילה. אך אמרו לי שזה או משאבת מים נוזלת או שצריך ניקוי רדיאטור וזה ייפתור את הבעיה. כמו כן שמתי לב שהמים חסרים גם ברדיאטור עצמו.

אני רוצה לגשת מחר למוסך וצריך המלצה למוסך אמין ורציני שמבין בשרייד מהשנים האלו שיפתור לי את הבעיה אחת ולתמיד.

אני גר בראש העין וצריך מוסך מהאזור.

מחיפוש בפורום הוזכר פעם מוסך הכח שבאזור תעשייה סגולה. האם קיים עדיין? או שיש המלצה למוסך אחר?

תודה לעונים.

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין רדייאטר סתום לבין איבוד מים מסיבי בתדירות קבועה, ללא הפסק.

אין דבר כזה בדיקת לחץ שלא מגלה נזילה במשאבת מים, מכאן משתמע שהחלפת משאבת מים, ללא אבחון וודאי של נזילה מיותר יקר ולא נחוץ !

חפש לך מוסך אמין, שיודע לאבחן יודע לתקן, ומסוגל לתת פתרונות, ולא השערות וניסיונות בעזרת שיטת "מצליח", והמבין יבין.

האם אזור חולון מתאים לך, אם כןן פנה לאורן שרותי רכב , חבר הפורום :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=401891&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9F+%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99+%D7%A8%D7%9B%D7%91

בברכה

צביקה

פורסם

דבר ראשון אמרו שצריך להמשיך לבדוק ,לפתוח מכסה פלסטיק של רצועת טיימינג שמסובבת גם את המשאבת מיים ולראות אם יש שם נזילה.

חוץ מזה כשהמנוע חם והמים נוזלים מהמשאבה הם מתאדים ישר ואתה לא רואה. מי אמר גם שהמשאבה לא אכולה ?

האם יש לך המלצה למוסך אמין וקרוב יותר לראש העין?

פורסם

שלום רב !

בדיקה לאיתור נזילת מיי קירור , אמורה לאתר נזילת מים, מים מתאדים ב100 מעלות צלסיוס, ואז הם הופכים לאדים, לא ציינת התחממות יתר, ואת בדיקת איתור הנזילה לא עשית במנוע עובד חם ורותח שטמפרטורת מי הקירור מעל 100 מעלות צלסיוס.

כך שתאוריית איבוד מי קירור בעת רתיחה,והפיכתם לאדים, ואילו בעת בדיקת נזילה במנוע חם וכבוי שלא מתגלית, לא קבילה לא הגיונית ולא נכונה.

דווקא בעת מנוע קר כאשר הפחם במשאבה קר ומתכווץ יותר הגיוני שיהיה נזילה, בעת שהמנוע קר ובמנוחה, וכתם מים יתגלה מתחת לרכב, וכתמי חלודה, או כתמי בצבע מי קירור יתגלו בעת פירוק מכסה הטיימינג מעד לחור עודפים וניקוז המיועד לשם כך בעת חשיפת המשאבה לעין.

משאבה אכולה תגרום לנזילה כל העת ומבלי צורך להשתמש במכשיר לבדיקת לחץ.

אינני מכיר מוסך אמין באזור ראש העין.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב

במקרה אני בעל דיהטסו שרייד ידנית שנת 97 ויש לי בדיוק את אותה בעיה של איבוד מים יש לציין שאני משתמש רק במים ירוקים

בשל רגישותו הידועה של ראש המנוע של השרייד... התופעה קיימת אצלי כבר כמה ימים חיפשתי נזילות ולא מצאתי חיפשתי רטיבות ולא

מצאתי וגם הפקק היה תקין... (כמות המים החסרה היא בערך 250-300 סמ"ק שזה כמות דיי גדולה)

לבסוף אתמול עשיתי נסיעה ארוכה כאשר לפני כן מילאתי גם את הרדיאטור וגם את מיכל העודפים במים ירוקים בסוף הנסיעה כאשר

דוממתי את הרכב ישר קפצתי החוצה ופתחתי את מכסה המנוע ואז ראיתי שיש רתיחה של המים הירוקים והם פשוט מושפרצים החוצה

דרך צינור הניקוז של מיכל העודפים!!! אז דבר ראשון אני ממליץ לך לעשות את אותה הדבר ולבדוק אם התופעה הנ"ל קוראת גם לך.

דבר שני הראתי למוסכניק שלי את התופעה והוא אמר שצריך לעשות ניקוי רדיאטור בתור התחלה ואם זה לא יעזור אז להחליף רדיאטור

ניקוי זה כמה מאות שקלים והחלפה של רדיאטור זה בערך 1000 שקל כולל עבודה הרדיאטור עצמו עולה 780 שקל (הרדיאטור שלי משנת 2007).

יש לציין שאני לא ראיתי עד עכשיו חריגה בטמפרטורה של המנוע אבל מצד שני אני מקפיד כל הזמן להוסיף מים ירוקים.

נ.ב שאלה: איך אני בודק שהמאווררים של הרדיאטור תקינים אני עדיין לא ראיתי אותם נכנסים לפעולה???

• תוכן חדש...