Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני טועה, אבל לדעתי זה לא יחזיק מים להעניש נהגים שנסעו 95 קמ"ש בכביש של 90. כמות הדו"חות תהיה הזויה ותקום צעקה ציבורית צודקת מאוד, שתטען שעד עכשיו כל המדינה נסעה 10-20 אחוז מעל המהירות המותרת ללא שום פגיעה בכמות התאונות, אז אין שום סיבה הגיונית להשית עלינו מס מהירות רק כי הממשלה רוצה עוד כסף. לא קשה להוכיח, אגב, שההשפעה של נסיעה ב-10-20 אחוז מעל המהירות המותרת, כשמרבית הציבור נוסע ככה, היא אפסית על כמות התאונות וההרוגים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 298
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בואו ניסע כולנו על 90, שיהיו פקקים מעניין את הת*ת, לא להכניס עוד שקל למדינה הזו.

זה מה שאני עושה מאז שקניתי את הרכב הראשון שלי...

אבל איך זה יצור פקקים שכולם יסעו 90 ולא 120?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא קשה להוכיח, אגב, שההשפעה של נסיעה ב-10-20 אחוז מעל המהירות המותרת, כשמרבית הציבור נוסע ככה, היא אפסית על כמות התאונות וההרוגים.

לא קשה. גם הוכח.

תסתכל באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

פחות מ 3 אחוז.

אבל כשיש לך מפקד משטרת תנועה שקרן, שרים וחברי כנסת אדיוטים ממדרגה ראשונה ושר לבדחון פנים שמנגן לפי התזמורת שהוא נמצא בה, הכל הופך למאד מאד קשה.

ככה זה כשמתחילים לראות דולרים מתעופפים בעיניים.

פורסם

אבל איך זה יצור פקקים שכולם יסעו 90 ולא 120?

איך?

קודם כל לא יסעו 90 כי סטיה של 4 קמ"ש תארגן דו"ח יפה.

אז כולם יצביעו 85 על המחוג שזה למעשה מעט פחות מ 80.

עכשיו זה אומר שיותר מכוניות יהיו בכל נקודת זמן על הכביש המסויים.

הכביש מוגבל בכמות הרכבים שהוא יכול להכיל.

אפשר לקחת לדוגמא צינור מים. תאט את זרימת המים בתוכו בלי להקטין את כמות המים שנכנסת ובלי להגדיל את חור היציאה.

תבדוק מה קורה.

פורסם

במקום להשקיע כסף בתשתיות כביש סלחניות לתאונות,כי הרי תאונות תמיד יהיו,אז לפחות להשקיע במשהו שיגרום לאותן תאונות להיות פחות קטלניות.

גרין קארד.

פורסם

קראתם את גיבובי השטויות שאיזה שוטר בכיר כתב היום בישראל היום?

אני רק מקווה שהאזרח הפשוט לא קונה את כל הבולשיט הזה, כבר יצא לי להתקל בכמה אנשים (בעיקר נשים) שחושבים שמצלמות המהירות יורידו באופן קסום את מספר ההרוגים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
קראתם את גיבובי השטויות שאיזה שוטר בכיר כתב היום בישראל היום?

אני רק מקווה שהאזרח הפשוט לא קונה את כל הבולשיט הזה, כבר יצא לי להתקל בכמה אנשים (בעיקר נשים) שחושבים שמצלמות המהירות יורידו באופן קסום את מספר ההרוגים.

והם גם ימצאו דרך להטות את הסטטיסטיקה כך שתוכיח שמספר תאונת הדרכים ירד כתוצאה מהצבת המצלמות.

נניח, לא לחשב תאונות של הולכי רגל, לא לחשב תאונות מאחורי הקו הירוק, לא לחשב תאונות שאין בהן נפגעי אדם וכ'ו.

פורסם

sronis, ממש לא בעייה להוכיח.

השאלה היא, למי תוכיח?

לשופט שלא מעניין אותו בכלל?

לשוטר שלא מעניין אותו בכלל?

לממשלה שלא שמה ז על האזרחים?

את מי זה מעניין? למי תלך להוכיח?

לאף אחד. מי שצריך לדעת כמה זה יעיל, יודע. לכן הוא לא היה מעורב בפרוייקט מלכחתחילה.

פרוייקט המצלמות הינו למעשה פרוייקט להורדת המהירות המותרת בכבישי ארצנו. ובאמת שהגיע הזמן- 100 קמ"ש בכביש החוף, כל האוויר עשוי להישאב מהרכב אם נעלה על המהירות הזו!...

הגיע הזמן לדחוף להקמת מצלמות מהירות כאלה בכל איזור ירושליים, לטובת הגנה על חברי הכנסת שלנו מפני תאונות. אם המצלמות כל כך חשובות, מדוע לא שמו אותם בבירה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תזכרו מה שאני עכשיו אומר לכם: המצלמות האלה יעשו לנו - חובבי הרכב - רק טוב.

עזבו את מה שקורה עכשיו ונסו לחשוב כמה צעדים קדימה: מה יהיה בעוד חודשיים? שלושה? ארבעה?

קחו לכם חמש דקות ועשו סיעור מוחות עם עצמכם. אני רואה עתיד ורוד, ואני בטוח שאם תנתחו את הדברים מספיק לעומק, רובכם תסכימו איתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא קשה. גם הוכח.

אבל כשיש לך מפקד משטרת תנועה שקרן, שרים וחברי כנסת אדיוטים ממדרגה ראשונה ושר לבדחון פנים שמנגן לפי התזמורת שהוא נמצא בה, הכל הופך למאד מאד קשה.

שכחת את הדבר העיקרי - כשיש לך ציבור מטומטם שלא יודע לחשוב, מאמין למה שאומרים לו לגבי מהירות שהורגת, וצופה באח הגדול 24/7, הכל הופך למאוד קשה.

אלעד - אתה חושב שיהיו פחות נהגים, שלא מוגדרים חובבי רכב, על הכביש עקב שלילת רשיונות מאסיבית, לזה אתה חותר?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

זה אומנם הכיוון, אבל אני מכוון לטווח רחוק יותר. כאשר נהגים "נורמטיביים", כאלה שבטוחים שהם מצילים את המדינה והעולם מכלייה בכך שהם מקפידים להטיף לכולם לא לעבור את המהירות החוקית, יתחילו לחטוף דו"חות על ימין ועל שמאל (ולמי שיש עדיין ספק שזה יקרה, אני מוכן לשים הרבה על התיאוריה הזאת), בשלב ראשון הם ייאלצו לוותר על רישיון הנהיגה שלהם, מה שיכול להיות מאוד נחמד עבורנו :wink:

העניין הוא שזוהי רק תוצאת ביניים. כאשר תצטבר מספיק מסה קריטית, ואני מאמין שלא יעבור הרבה זמן עד שזה יתרחש, המדינה תגלה שהגולם קם על יוצרו. פתאום הטענה שהמהירות המותרת בארץ אינה מתאימה לתקופתנו לא תהיה רק של ציבור חובבי הרכב/נהיגה, אלא תהפוך להיות נחלת הכלל. הציבור יבין שמישהו כאן השחיל אותו בזמן שהוא לא שם לב ותתחיל תסיסה, באופן שאני מעריך שיצליח לחלחל עד לנבחרי הציבור שלנו, שיבינו שאם הם לא יסלקו מכאן את השרץ הזה או לפחות ישתמשו בו יותר בתבונה, הם ישלמו על כך בכיסאם.

השאלה היא רק מתי תצטבר אותה מסה קריטית. בואו נדבר בעוד שלושה חודשים מהיום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד,

אתה ממש אופטימי, אשריך.

יקח הרבה יותר מ 3 חודשים עד שמשהו ישתנה כאן.

אני מקווה שהצעקה תגיע מהר וחזק, כך שלפחות בשלב ראשון תיבלם הפריסה של מצלמות המס.

להערכתי, תהליך של הורדת מצלמות מס / העלאת מהירות מותרת תימדד ברזולוציה של שנים ולא חודשים..

הלוואי והאופטימיות תנצח :-)

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני פחות אופטימי, יהיו קצת צעקות, אבל בסופו של דבר העם יקבל את רוע הגזרה.

תראה את החוקים שעבור בעשור האחרון, חיפוש סמוי, האזנות \ איכון ללא צו בית משפט, מאגר ביומטרי ואלו רק הדברים שעולים לי לראש, יש עוד כמה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אם המחאה החברתית קיבלה ציון מספיק בקושי וגרמה לתחת שלהם לרעוד על הכסא אולי למשך חודש, תהיה בטוח שהמצלמות לא יפריעו לנוחות שלהם... התחת שלהם כבר מרופד מספיק.

אברה קדברה

• תוכן חדש...