Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שכל ההרשעות האלה קורות ל"עלובי החיים" (בלי חו"ח כוונה לפגוע בהם) כמו זדורוב, ברנס, סולימן אל עביד והאחים שזוכו עכשיו מרצח (שכחתי את שמם).

אם זה יקרה חו"ח לי או לך, מוכרים את האוטו, מפרקים תוכנית חסכון, מעמידים מול חדלי האישים של המשטרה/ פרקליטות איזה ששי גז או איזה תותח אחר ותאמין לי, הכל יראה אחרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 298
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדי פעם אנחנו קוראים כאן על קנסות (+ דמי טיפול נכבדים) שהגיעו לשוכרי רכב באירופה אחרי שחזרו מהטיול. חלקם על מהירות, לעיתים גם על חריגה של ק"מש בודדים מעל המותר.

לאור זה אשמח אם מישהו יסביר לי למה המצלמות כאן מוגדרות כמס,נולדו בחטא ושאר ירקות בעוד שעל האירופאיות אין מערער. למה לא תכתבו את הרהורי לבכם על שיטת גביית המס הלא סוציאלית הזאת לקנטון ציריך או לפוליציה סטראדאלה של ה A21 למשל ? אשמח לשמוע על התייחסותן למחאה.בטח יועלה מיד לדיון שינוי החוק האירופאי בלוקסמבורג/בריסל.

אני אאכיל את הטרול: מדוע שלא תעבור לגור שם? אם אתה כל כך אוהב את מצלמות המהירות הללו, החיים שם נשמעים הרבה יותר מתאימים לך.

אנחנו חיים בארץ. מצלמות המס הותקנו בארץ. מס המהירות משולם פה בארץ. ממש לא מטריד אותי המצב בארצות אחרות כי אני גם לצערי כרגע, גר בארץ.

אתה מוזמן להעלות את הנקודה גם לאנגלייה, אגב, שם ביטלו כמה וכמה מצלמות אחרי שהוכח שאינן תורמות לבטיחות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כי בניגוד למצלמות באנגליה, איפה שבאמת היו כמה פקידי ממשל שהיו תמימים מספיק בשביל להאמין שזה יכול להציל חיים, פה הם יודעים בוודאות שזה לא ככה, בין השאר אחרי שראו את התוצאות ממדינות אחרות.

אנחנו מהמדינות האחרונות שהתחילו לשים את המצלמות, כשברוב המדינות האחרות התחילו כבר לפרק אותן בגלל שהן לא יעילות וכי הן עולות יותר מדי לממשלות (גם כי הצליחו בהמון מקומות להעביר חקיקות נגד זה, אחרי שהוכיחו שאין קשר ישיר בין תאונות למצלמות).

בגלל זה אנחנו כל כך כועסים ורואים שהמצלמות האלו נולדו בחטא.

כי המטרה הראשונית הייתה למסות אנשים ולא למנוע תאונות.

פורסם

חיים אני זורם אתך.

אם המצלמות כאן יסומנו כך

average-speed-camera-thumb14841565.jpg

ולא כך

1210368-5.jpg

אני מבטיח לא להתלונן.

פורסם

אגב, גם על ה ztl האיטלקי אני בהחלט רוצה לקטר, ולפחות בפירנצה אני בטוח שהוא בעיקר משמש לחליבת כסף מתיירים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לאור זה אשמח אם מישהו יסביר לי למה המצלמות כאן מוגדרות כמס,נולדו בחטא ושאר ירקות בעוד שעל האירופאיות אין מערער. למה לא תכתבו את הרהורי לבכם על שיטת גביית המס הלא סוציאלית הזאת לקנטון ציריך או לפוליציה סטראדאלה של ה A21 למשל ? אשמח לשמוע על התייחסותן למחאה.בטח יועלה מיד לדיון שינוי החוק האירופאי בלוקסמבורג/בריסל.

בתקופה בה שימש כשר אוצר בממשלת ביבי הראשונה(1996-1999), הודה דן מרידור באחד הראיונות כי ההכנסות מדוחו"ת תעבורה נלקחות מראש בחשבון בעת בניית התקציב...

ממש ככל מס אחר.

המצלמות באירופה זה נושא כאוב - ואין לי ספק שהוא מונע משיקולים דומים, לפחות כאשר המצלמות ממוקמות על אוטוסטרדות רחבות ובטוחות המזמינות נהיגה מהירה(נהג פעם מניס לכיוון מרסיי/אקס אן-פרובנס. איזה עונש!). למרבה הצער, רק האנגלים נלחמו בהם כראוי - ודי הצליחו.

אז שם אנחנו תיירים אבל פה מותר לנו למחות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אגב, גם על ה ztl האיטלקי אני בהחלט רוצה לקטר, ולפחות בפירנצה אני בטוח שהוא בעיקר משמש לחליבת כסף מתיירים.

כל איטליה בעיקרון מבוססת היום על חליבת תיירים, החל בפיצריות שגובות מחירים של מסעדות גורמה וכלה בחברות השכרת רכב שתמיד מכינות הפתעות ללקוחות בדמות חיובים מחיובים שונים לאחר ששבו לארץ.

אם כבר לנהל מלחמה, זה צריך להיות בכל מה שנוגע להעלאת מהירות הנסיעה המותרת, למרות שמתחילים לראות ניצני שינוי בתחום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מדי פעם אנחנו קוראים כאן על קנסות (+ דמי טיפול נכבדים) שהגיעו לשוכרי רכב באירופה אחרי שחזרו מהטיול. חלקם על מהירות, לעיתים גם על חריגה של ק"מש בודדים מעל המותר.

בתור אחד שקיבל קנס כזה מגרמניה, וטייל מספיק גם ב-"קנטון ציריך" ומקומות אחרים:

קודם כל, לפחות בשוויץ, לא חושב שקיימת החיה הזאת מצלמה ללא שלט מזהיר, כמו שקיימת בארץ. תשאל את עצמך, חיימי, למה בארץ אני צריך לנסוע עם וייז, כדי לדעת איפה בדיוק נמצאת כל מצלמה, אם המטרה שלה היא לא גביית כספים נטו.

כבר כתבו על זה מס' פעמים והמשטרה באדיבותה הסכימה לפרסם את מקומי המצלמות רק לאחר לחץ וביקורת כזו אחרת מבחוץ. למה?

מעבר לזה, גם בגרמניה וגם בשוויץ וגם בדנמרק ואירלנד ואיפה לא, על כל כביש שיצא לי לנהוג בו, כל מס' של קילומטרים הוצב שלט עם פרוט המהירות המקסימלית המותרת וכל ההגבלות הקיימות. בארץ, לעומת זאת, קיימת אנדרלמוסיה שלמה בנושא. בכל כמה חודשים מספרים לנו על כבישים אחרים בהם המהירות המותרת עולה ומפיצים נתונים סותרים על רף האכיפה (למשל פעם שוטר ממשטרת התנועה סיפר לי שלא נותנים דוחות על פחות מ-120 בכבישים בהם המהירות המותרת היא 90-100 - זה רשמי? זה החלטה של אותה התחנה בה מועסק השוטר הזה?). אני היום לא באמת יודע מה המהירות המותרת לא בכביש 5 ולא בכביש 1. בשום מקום מאלו שיוצא לי להשתלב בהם אין שלט שמספר על זה, ומצפים שפשוט נזכור. בבקשה, בוא תסביר לי מי מרוויח מזה שהנהגים צריכים לנחש (או להזכר מספר התאוריה) מה היא המהירות המותרת בכל קטע כביש בישראל.

כמובן שיש גם שאלה של מה עושים עם הרווחים מהקנסות. משום מה, אני מאמין שבגרמניה הם הולכים להוצאות רלוונטיות, כמו גם המיסוי על הרכבים. בארץ מספרים לנו שהמיסוי של כל מה שקשור לתחבורה המטרה שלו היא לתחזק תשתיות וכבישים. מה בדיוק מתחזקים? את הבורות שיש לאורך כל כביש 4 בין פתח תקווה לבר אילן?

ואחרון והכי חשוב: אני לא מתלונן על רף האכיפה או צורת האכיפה במדינות האחרות, כי שם, בכבישים המהירים, אני יכול לנסוע ב140 קמש מבלי שחבורה של צדקנים מהסוג שלך יסתכלו עלי כאילו אני איזה רוצח סדרתי. כך אני גם יודע שהאכיפה במקומות שבהם היא קיימת (לפחות במדינות שהייתי בהן) - יש לה אכן סיבה ומשמעות. איזו סיבה יש בדיוק למגבלת המהירות המגוכחת בארץ? דעות של אנשים כמוך שחושבים שאנחנו ב-1980? שמרנות ואנטגוניזם כללי של הרשויות לתרבות מוטורית, שבאים לידי ביטוי גם בחקיקה המאוד מאוחרת של חוק הספורט המוטורי והעדרותם המוחלטת של מתקנים כלשהם שקשורים בנושא?

בהחלט מצטער שאנחנו רוצים להתקדם ולהתפתח בתחום הזה מבחינת התשתיות, כמו שמתפתח כל עולם הרכב. בהחלט מצטער על זה שכשאני קונה רכב שמסוגל לנסוע ב-200 קמש, אני רוצה שגם יהיו לי כבישים שמאפשרים את זה, כמו שיש במדינות אחרות. מציע לך לנסות ולקדם הצעת חוק שתאסור על מכירת מכוניות חדשות (שיוצרו אחרי... 1990?) ושמסוגלות לעבור את ה100 קמש בלי להתאמץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכל מדינה בעולם אכיפת מהירות נובעת משיקולים פוליטיים, וישראל אינה שונה ממדינות אחרות.

גם בגרמניה ושוויץ ההכנסות מדוחות המהירות נכנסות לקופת המדינה, ואף אחד אינו יודע בוודאות למה הן משמשות.

אף אחד לא מכריח אף אחד לעבור על המהירות המותרת בחוק, בדיוק כפי שאף אחד לא מכריח אף אחד לעבור רמזורים באור אדום או לחצות פס הפרדה רצוף, ומי שעובר על החוק שיצפה לעונשים הקבועים בו.

נקודת האור העיקרית היא העלאת המהירות המירבית בכבישים ראויים, צעד מבורך בהחלט, וכל שנותר הוא "לעגל" עוד קצת את המהירות כלפני מעלה.

סה"כ אנחנו מדינה קטנה עם מרחקי נסיעה לא גדולים, עומס מטורף בכבישים ותנועה ערה של כלי רכב כבדים, וכדאי להביא את זה בחשבון.

פורסם

חן, אכן אף אחד לא מכריח אותי לעבור על החוק. אני גם לא מצפה שיאפשרו לי לנסוע ב200 קמש פה.

עם זאת, הגישה של חיימי, שמוצגת כל פעם מחדש כמו איזה דת המתנגדת למהירות, כי ככה, אין בה הגיון של ממש.

יש מספיק מקומות בעולם בהם אפשר לנסוע ב140-150 קמש ולא להיות עבריין. אני מנחש ששלטונות המדינות השונות בגרמניה יודעים לא פחות על השפעת המהירות על תאונות ממה שחיימי, ישראל כץ או מנכל אור ירוק יודעים. לדעתי, כאמור, זה גם קשור לזה שבגרמניה יש תרבות מוטורית, תעשיית רכב, מסלולים וכמובן את המכה של חובבי הספורט המוטורי -הנירבורגרינג. אני לא חושב שזה עניין של מרחקי נסיעה. גם בבגליה, מדינה קטנה מאוד, המהירות החוקית בכבישים המהירים היא יותר גבוהה מזו בישראל, ופה (למרות שלפי החוק המגבלה היא 110) כמה כבר כבישים יש לך בהם מותר לנסוע בצורה חוקית אפילו ב110? אפילו באיילון זה מוגבל ל-90.

אני לא יודע מה באמת השיקול העיקרי מאחורי הקמת מערך המצלמות. אני חושב שיש פה שני פקטורים עיקריים - מצד אחד ציניות במיטבה וגניבת כסף מהציבור, ומצד שני (והציניות לא הייתה מצליחה בלי זה), אנשים כמו חיימי, שחיים בפחד מתמיד ממהירות, לא מוכנים לראות שום בעיה אחרת שיש בכבישי ישראל (ובתוך זה העדר תרבות נהיגה ותשתיות לקויות בלא מעט מקומות, כמו כביש החוף, שיש בו מצלמות ואין בו תאורה) ולכן גם מקבלים בברכה כל מהשיפגע במי שרוצה לנסוע מהר.

אני אישית חושב שזה שבכביש החוף אין עמוד תאורה אחד פחות או יותר מחיפה ועד לחדרה, אבל יש 3-4 מצלמות, יכול ללמד אותנו בדיוק מה מעניין את הרשויות ובמה רוצים להשקיע כסף. מי שאיכפת לו מבטיחות, ומודע לזה שזה אחד מהכבישים המרכזיים בישראל, יכול גם לעשות 1+1 ולהבין שתאורה שם חשובה לא פחות ממצלמות מהירות. אבל לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שני גורמים אמורים להשפיע על קביעת מהירות הנסיעה המותרת - מרחקי הנסיעה ועומס התנועה.

אנחנו צריכים לשאוף לכך שבכל כביש ראוי תועלה מהירות הנסיעה המותרת, ובאופן פרטני.

אין שום סיבה שבכביש מס' 1 משער הגיא עד מחלף קיבוץ גלויות לא תועלה המהירות ל 120 קמ"ש, בכביש 431 כנ"ל וברובו של כביש החוף.

דבר אחד הוא מעל לכל ויכוח - מהירות מחמירה תוצאות תאונה, נגד חוקי הפיזיקה אף אחד לא יכול להלחם, אבל מצד שני בטיחותן המשופרת של המכוניות החדשות אמורות לצמצם את מספר הניפגעים, כך שאפשר לעלות בצורה הדרגתית ומושכלת את מהירות הנסיעה בכבישים מתאימים.

המלחמה המטופשת נגד מצלמות המהירות נדונה מראש לכשלון, לעומת זאת העלאת מהירות הנסיעה הצליחה הרבה יותר, ולשם אנו צריכים לשאוף.

פורסם
דעות של אנשים שחושבים שאנחנו ב-1980?

יותר כמו 1984.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איפה באירופה? כאן (אוסטריה) המהירות המקסימלית היא 130 קמ"ש באוטובאן. בממוצע כולם נוסעים בין 140-150 והמשטרה בד"כ לא מטרידה אותך. מצלמות יש בנקודות קבועות וסטיה של 10 אחוז מקובלת. מעל 160 אתה בצרות. הבעיות שתיארת הן בארצות הפוליטיות קורקטיות (נורווגיה, הולנד, שוויץ) או אלו שמשתמשות במצלמות כמו בישראל לעשוק את הציבור (איטליה). בגרמניה אם אתה מקבל דו"ח, ב99 אחוז מהמקרים כנראה שהגיע לך.

נא לא להגיב באם אינך יודע מה שפיך שח,

תודה

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

אני לא מוצא את המקור, אבל כשהתכוננתי לנסיעה לשויצריה למדתי שמצלמות המהירות מוצבות בה במטרה לקטוף קנסות. עבירות מהירות בשויצריה גוררות קנסות כבדים מאוד, אבל לא נקודות לרשיון.

סימון המהירות המותרת הטוב ביותר בו נתקלתי נמצא בהולנד - שם על כל אבן קילומטר (כלומר כל 200 מ') בכבישים המהירים מצויינת גם המהירות המותרת המכסימלית. מעבר לכך - כל 500 מ' יש תמרורים אלקטרוניים (בדומה לאלה שבאיילון) שבהם לעתים קרובות מגבילים את המהירות ל-10-20 קמ"ש מתחת למהירות המכסימלית בהתאם לתנאי הדרך, ובמקרה הצורך גם מנתבים את התנועה וחוסמים נתיבים. הולנדי שנתקל בהוראה להאט ולהתרכז בנתיב מסויים יעשה זאת - כך שהנתיבים האחרים נותרים פנויים לרכבי החרום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...