Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה אחורית - יש יתרונות ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוולבו 144 שלי יש הנעה אחורית, אז זה הופך אותה למהנה לנהיגה ?

להזכירך, גם למשאיות ואוטובוסים יש הנעה אחורית.

לעומת זאת לא מעט מכוניות בעלות הנעה קדמית היו מהנות מאד לנהיגה - פיג'ו 306, אלפאסוד ופורד פוקוס הן דוגמאות מצויינות.

אם היה לך מנוע אפילו של 200 סוס היית נהנה

בכל אופן לכל בעלי מכוניות האספנות עם הנעה אחורית לא ממש הייתי ממליץ לכם לצאת בגשם

מאבדים שליטה מהר מאוד בסיבובים

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

להנעה קדמית יתרון של כמה אחוזים (בודדים) בצריכת הדלק, מפני ששינוי כיוון הסיבוב ב-90 מעלות מבזבז כוח. כמו כן ציר הינע כבד פוגע בתאוצה במהירויות נמוכות.

דני

פורסם
אנסה לענות.

ברמה פונקציונלית, אין הרבה יתרונות להנעה אחורית.

1. פיזור המכלולים המיכנים על פני כל רצפת המכונית - גוזל מקום מתא הנוסעים. בהנעה קדמית הכל מלפנים וכך מרוויחים תא נוסעים גדול ומרווח יותר.

2. התנהגות מכונית בעלת הנעה אחורית מסוכנת יותר במגבלות. תת-היגוי (תופעה המיוחסת למכוניות בעלות הנעה קדמית - למרות שזו הכללה גזענית שלא במקומה) זו תופעה שמתקנת את עצמה. היגוי-יתר (שזו תופעה המיוחסת למכוניות בעלות הנעה אחורית - למרות שגם זה ייחוס שלא במקומו באופן בלעדי), זו תופעה שמחריפה את עצמה. זאת ועוד. מיומנות הנהיגה הנדרשת בהשתלטות על תת-היגוי, היא לרוב טבעית. די בהרפיה מדוושת התאוצה והידוק קל של ההגה בכדי להחזיר את הגלגלים הקדמיים לנתיבם. השתלטות על היגוי יתר, מצד שני, מנוגדת לדחף הטבעי ודורשת מיומנות רבה ותגובות מהירות. זאת ועוד: יש מספר סיבות מדוע מכונית עשויה להחליק את גלגליה האחוריים ולכל סיבה יש את התיקון הנכון עבורה. לך תקלוט ברגע האמת מאיזו סיבה נכנסה המכונית להחלקה ומהי התגובה הנכונה לתיקון.

3. במצבי אספלט קיצוניים וחלקלקים - נהיגה במכונית הנעה קדמית קלה בהרבה. מכונית הנעה אחורית עשויה להיות מאוד מסוכנת וקשה לשליטה.

אבל...

לכל מטבע יש את הצד השני שלו:

1. מכונית הנעה קדמית מוגבלת בכמות הכוח אותה ניתן להעביר דרך הגלגלים הקדמיים.

2. מכונית הנעה אחורית מהנה יותר לנהיגה ספורטיבית.

3. חלוקת המטלות - היגוי לגלגלים הקדמיים, הנעה לגלגלים האחוריים - משפרת את היגוי.

אז עבור מכוניות לשימוש מתון ומשפחתי - הנעה קדמית. עבור מכוניות ספורטיביות ומאוד חזקות - הנעה אחורית.

אבל אז מתעוררת עוד בעיה:

השליטה על מכונית הנעה אחורית מאוד חזקה - מאוד בעייתית ועשויה להיות מאוד מסוכנת בתנאי כביש גרועים או עבור נהגים לא מיומנים.

בדיוק עבור נקודה זו הומצאו מערכות בקרת היציבות, שהופכות גם את המכוניות המפלצתיות ביותר לשה תמים ובלתי מזיק - מה שמאפשר גם לנהגים עם רמת שליטה ממוצעת לא להרוג את עצמם מאחורי ההגה...

אז לסיכום:

לא לחינם כל יצרן מכוניות ספורטיביות שמכבד את עצמו - בוחר בהנעה אחורית, במיוחד שקיימת רשת ביטחון נפלאה בזכות מערכת בקרת יציבות.

ולא שזה רלוונטי בכביש ציבורי, אבל בתנאים הנכונים, במקום הנכון, עם הרבה כוח בגלגלים האחוריים - רק עבור מכוניות הנעה אחורית יש את המונח "דריפטינג"...

איזה תשובה, איזה פירוט, איזו כתיבה.

און ידידי, שאפו. כיף לי לקרוא פוסטים שלך בכל פעם מחדש.

כבוד.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

שימו צמיגים חדשים וטריים ... הרכב יהפוך לדביק .

אני הייתי נוסע באליאנס בחיפושית והייתי מחליק גם בקיץ , החלפתי להנקוק והחיפושית דביקה ובמקרים נדירים מאוד הצמיגים מאבדים אחיזה . היא עוצרת כמו כל רכב 2011 ויצא לי לבדוק זאת. גם טסט עברתי והבוחן היה מופתע שחיפושית עוצרת בלי בעיות .. גם הצמיגים חרקו במכשיר בדיקה מה שהוכיח שהם ממש אוחזים.

בגשם כיף לנסוע אם לא נותנים גז בפתאומיות בסיבוב אז אין החלקה כלל והאוטו יציב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
להנעה קדמית יתרון של כמה אחוזים (בודדים) בצריכת הדלק, מפני ששינוי כיוון הסיבוב ב-90 מעלות מבזבז כוח. כמו כן ציר הינע כבד פוגע בתאוצה במהירויות נמוכות.

דני

לרוב נכון, אבל לא תמיד.

A4 1998 ששירתה אותי הייתה עם מנוע אורכי והנעה קדמית ולדעתי גם הדגמים החדשים של אודי הם כאלה.

סובארו מנוע אורכי - ואלו דוגמאות שעולות לי בשלוף.

פורסם

גם סובארו וגם אאודי עשו הנעה קדמית שמבוססת על הנעה כפולה, ולכן מנוע אורכי. אבל הנעה קדמית רגילה עושים עם מנוע רוחבי, ולכן היתרון הנ"ל.

דני

פורסם

לסובארו מנועי בוקסר. במנוע כזה נוח הרבה יותר מבחינת חבילה לעשות הנעה על הציר הקרוב למנוע במנוע אורכי (ע"ע אלפות בוקסר וחיפושית), כך שההנעה הכפולה אינה הסיבה היחידה במקרה זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מחזק את חן פרחי, כל הSUV הגדולים של שנות ה-90 ומטה שנוסעים על צמיגי כביש/שטח או שטח מלא בלי שום בקרות למיניהם, ביום גשום שהם מאבדים אחיזה זה קורה בבום(אתה לא מרגיש את הרכב שהוא עומד לאבד אחיזה) וזה מאוד אלים.

ככה אשתי ביצעה שתי צלחות עם GMC ספארי

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
זה נכון שבארה"ב יש יותר סיבובים ימינה מסיבובים שמאלה? - רן

יש לך כח לספור?

מלהולנד דרייב, הסרטון הזה מיום חורפי, כשהשמש זורחת הכל ממש ממש יפה.

http://www.youtube.com/watch?v=scddvV7T-Xo&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וזה .....

מ3:20 בערך עד לסיום הסרטון אפשר לראות את המסלול היומי שלי, מכיוון שאני גר בהוליווד הילס ועובד בוואלי אני נהנה מהדרך הכי כייפית לעבודה ובחזרה :)

http://www.youtube.com/watch?v=uCTJHHh3Xy8&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם

כן, זה נכון. יש שם גם יותר ירידות מעליות.

דני

פורסם

צחוק , צחוק אבל אתה צודק.

בכל מדינה שיש בה מחלפים , (ובארה"ב יש הרבה ) ונוהגים בה בצד ימין של הדרך, באופן טבעי יהיו הרבה יותר פניות ימינה ...

כי גם שאני יורד ממחלף זה פניה ימינה , וגם שאני עולה עליו יש פניה ימינה (ואי אפשר לנסוע בכיוון הנגדי ולקרוא לזה פניה שמאלה... )

:lol: :lol:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
צחוק , צחוק אבל אתה צודק.

בכל מדינה שיש בה מחלפים , (ובארה"ב יש הרבה ) ונוהגים בה בצד ימין של הדרך, באופן טבעי יהיו הרבה יותר פניות ימינה ...

כי גם שאני יורד ממחלף זה פניה ימינה , וגם שאני עולה עליו יש פניה ימינה (ואי אפשר לנסוע בכיוון הנגדי ולקרוא לזה פניה שמאלה... )

:lol: :lol:

יש משהוא במה שאתה אומר :idea:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ואני חושב לעצמי על ההיגיון שבדבר וחושב וחושב וזה נשמע הגיוני מאוד אך בכל יציאה מכביש מהיר אין פניה ימינה יש פיצול של הכביש ואז פניה, שמאלה וימינה.

לקחתי לתשומת ליבי את אחד המחלפים הגדולים ביותר בהם יוצא לי לעבור, החיבור של ה101 וה405.

interchangefreewaysot3.jpg

haters will hate

• תוכן חדש...