Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קרטס dynaudio x362

http://www.dynaudio.com/eng/auto/esotec/manual.pdf

לפי הבנה שלי קרוס בנוי ב מיד וטויטר 8 אוהם

מה ישתנה עם אני יחבר רכיבים של 4 אטהם? מה השלכות של זה?

תודה

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

קודם כל, כפי שנאמר למעלה, נקודת החיתוך תשתנה, ככל שיורדים בהתנגדות, נקודת החיתוך עולה.

מעבר לכך שקרוס בנוי בחלוקת הספק מסוימת, חיבור של רכיבים שונים בעלי נתונים שונים, היענות שונה ונצילות שונה, תגרום לחלוקה שונה של ההספק בין הרכיבים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כמו שחשבתי.. ונגד בטור לרמקול יפתור את הבעיית ניק חיתוך? הספקים ו נצילות אלי לא יכול להשפיה אליהם,אבל לפחות ניקודות חיתוך ניתן לסדר ע"י הוספת נגד?

פורסם

הקרוס יגרום לרמקולים 4 אוהם להשמע ציף-ציף

:-P:-P:-P

תנסה - מערכת הליום, יכול להיות מעניין :-D

נגד בטור יגרום גם להנחתה תיקח את זה בחשבון, אבל גם אם אתה תשים שם LPAD אתה תגרום להנחתה מסויימת.

אתה יכול לבנות LPAD להנחתה אפסית של חצי דציבל אם אתה רוצה ולשים אחד לפני כל רמקול - זה יגרום לקרוס לראות את ההתנגדות של הLPAD במקום את ההתנגדות של הרמקול, פשוט תביא LPAD 8 אוהם.

אתה יכול להביא ריאוסטטים אם אתה רוצה ולבחור את מידת ההנחתה הרצויה שהיא בעצם העברה נקייה ב8 אוהם.

עדיין אתה צריך לקחת בחשבון שיהיה לך איבוד הספק על רכיב נוסף במעגל של הקרוס.

עדיף פשוט לבנות קרוס קוסטום מייד לרמקולים 4 אוהם במקום.

אני לא זוכר אם במקום L-PAD מעגל זובל הוא זה שפשוט נועד "לשטות" בקרוס\מגבר ולא לראות את ההתנגדות של הרמקול. יכול להיות שזה גם פתרון טוב

http://www.bcae1.com כדאי לך לקרוא כאן קצת חומר תיאורטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן,הרגשתי ישר צעקנות גם בהורדה ל -2db אך חשבתי שניתן להוציא יותר מכרוס הנ"ל. לא רציתי להיקנס לעניין של 4XS שיש לי גם, אך ככל הנירא זה יהיה יותר יעיל מאשר להיכנס לשיפורי הקרוס של דינאודיו, הבעיה כרגע שאני לא מוצא איפה ניתן לרכוש מודולים לאודיוקונטרול , אולי מישהו יודע? אני ראיתי דברים כאלה שתיתן להסניס להם נגדים בגדלים שונים (IC Sockets) והם בעצם המודולים. זה יכולה להיות אופציה?

acmodule.jpg

פורסם

:-D

תריץ שרשיר שפתחתי על 4XS יש שניים - אני מסביר שם לפרטי פרטים את כל נושא החיתוך ומאיפה להביא מודולים.

אתה יכול גם להעזר היום ביוני שרכש ממני את ה4XS

זה אחד הקרוסים הכי טובים שיוצרו אי פעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל, כפי שנאמר למעלה, נקודת החיתוך תשתנה, ככל שיורדים בהתנגדות, נקודת החיתוך עולה.

מעבר לכך שקרוס בנוי בחלוקת הספק מסוימת, חיבור של רכיבים שונים בעלי נתונים שונים, היענות שונה ונצילות שונה, תגרום לחלוקה שונה של ההספק בין הרכיבים

פורסם

תודה, המושא משנת 2007? ומי זה יוני? יש לי את הקרוס 4XS הרבה זמן ואני פשוט לא יודע לנצל אותו לצערי. ותודה על העזרה

פורסם

יוני זה yonihawks מהפורום כאן.

אתה צריך לחפש נגדים של beckman 14 רגליים מבודדות.

רשמתי שם גם בדיוק איך הם מקטלגים את הסדרה ואיך אתה מחשב את חיתוך התדר וערך הנגד\ג'וק.

פעם BECKMAN היו BOURNES שאלו בעצם המודולים המקוריים בהם השתמשו באודיו קונטרול - אבל הבורנס גם קשים יותר לפיענוח הקידוד שלהם וגם כבר לא מיוצרים - אז פשוט תקנה של בקמן, גם ככה הם זהים.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על העזרה קודם כל. אחרי חיפוס ב ebay לא רואה הרבה רסיסטורים כאלה, אני רוצה לעשות שיניים במערכת שלי, לפי הצלצות שניתנו לי על מיד שלי (פןקל פוליגלס), לחתוך אותו נמוך באיזור 400 hz ו עד סביבות 4Khz. לפי הסבר שלך בשישרור בעבר, אני צריך 2 רסיסטורים beckman 899-3-R18K , 14 899-3-R1.8K אך לא ראיתי דבר.. איפה אפשר למצא אותם?

ואוד שאלה. אני רוצה לעבוד 3way, בקרוס אני צריך לעבוד במצב 2way?

IMG_0459.jpg

פורסם

תרים טלפון ל"סימן-טוב אלקטרוניקה", לדעתי אתה כבר תסתדר איתם.

לגבי לעבוד 3WAY אתה מתכוון לסט שני חלקים אקטיבי + סאב?

אתה תמיד יכול לעבוד עם הקרוס במצב 4WAY ופשוט לא להשתמש ביציאות של המידריינג' ולתת נקודת חיתוך עליונה לוופרים ונקודת HPF לטוויטרים שיתאימו לסט שני חלקים.

אני בכלל הייתי מנצל את הייתרון הזה ובמקום להשתמש ביציאות של הוופרים הייתי משתמש למידבאסים שלך על היצאיות של המידריינג'ים - למה? כי ככה אתה גם יכול לתחום אותם מלמטה בסט שני חלקים... תחשוב על זה.

זה בלתי נתפס כמנסים לחשוב על הגמישות של הקרוס הזה ביחס לזמן שהוא הומצא בו.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא sub+3way, את הסאב אני חותך דרך המונו כך שאין לי צורך בחיבור של סאב דרך הקרוס הזה..

כמו כן דיברתי עם "סימן-טוב אלקטרוניקה" והם לא עובדים עם לקוחות פרטיים,יש להם חנות ו בחנות זאת אין במלאי רכיבים של beckman בכלל ולא ניתן להזמין אותם

פורסם

טוב, עקב כך שלא מצאתי מודולים בנויים בערכים שראציתי היתחלתי בחיפוסים ו חייב תודה ענקי ליוני על עזרה וסבלנות לשאלות שלי.

ושירשור הזה על הסבר די מפורת http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1434097

החלתתי לשתף קצת מידע שמצעתי ואולי משהו יצתרך בעתיד. החלתתי ללכת על בניית מודולים קסטום, אז כך.. לפי המלצות של אודיוקונטרול ניתן להישתמש לבניית מודולים ב %5 watt carbon film resistors¼,אך אם רוצים רפשר להישתמש ב 1% metal-film resistors, להלביש אותם אל תושבת של 14 פינים,כאשר כל 6 נגדים בערכים שבים לערך שמוצאים ע"י נוסחה או טבלה

היתי בטוח של כל הסיפור של צ'יפים הרבה יותר מורכב. שוב תודה לכל מישעזר

Untitled.png

פורסם

אתה יכול לשבור את הראש ולבנות מודולים קסטום מייד אבל בוא נאמר שאם תהיה לך סטייה של 200 הרץ לפה ולשם בין טווח ששני הרמקולים מסוגלים לנגן - זה לא נורא ולדעתי זה גם לא שמיע.

בהצלחה בכל מקרה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...