Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפזו 404

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיגים בפזו 404 שלי יבשים ויש סדקים בדפנות הקוטר 185/80/r15 שמחירם גבוה וניתן להשיג מתוצרת טובה רק לרכב מסחרי.

ברשיון כתוב לי צמיגים 185/15

האם ניתן להרכיב צמיגים 185/60/r15 על הג'נטים המקוריים? :shock:יתרונות? חסרונות? האם יעבור טסט?

לציין שההיצע של185/60/r15 גדול בהרבה, התוצרת אירופית והמחירים נורמאלים

פורסם

היתרון שלמכוניות בעבר לא היה מצויין החתך, אלא רק גודל הג'אנט והרוחב. אצלי בפיאסטה היה רשום בעבר 135R13 (עד שהגדלתי את מידת הצמיגים)

לא נראה לי שיעמיק יותר מדי בחתך הצמיג במידה ויראה הבוחן שהג'אנט הוא אכן 15'' והרוחב הוא 185mm.

בהצלחה!

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

הי

למה 60 - הרכב יהיה נמוך מידי.

היו בארץ של מישלין, פירלי, קומו ואליאנס.

לי יש צמיגים מורכבים של אליאנס והם נפלאים ורכים (שונים מאלו שיועדו עבור רכבי עבודה כגון טנדר פיז'ו).

חבל שלא ניתן להשיג אותם יותר.

פורסם
הצמיגים בפזו 404 שלי יבשים ויש סדקים בדפנות הקוטר 185/80/r15 שמחירם גבוה וניתן להשיג מתוצרת טובה רק לרכב מסחרי.

ברשיון כתוב לי צמיגים 185/15

האם ניתן להרכיב צמיגים 185/60/r15 על הג'נטים המקוריים? :shock:יתרונות? חסרונות? האם יעבור טסט?

לציין שההיצע של185/60/r15 גדול בהרבה, התוצרת אירופית והמחירים נורמאלים

שלום.

במידת צמיג כאשר לא מצוינות הספרות האמצעיות במידה הכוונה היא לחתך 80.

אומנם ישנם יצרנים שמצינים זאת על הצמיגים, ויש גם כאלו שלא.

לשאלתך, האם ניתן להתקין צמיג במידה 185/60/15 טכנית כל צמיג שמידתו מציינת 15 בסוף, משמע קוטר הגלגל זהה, וההתקנה אפשרית.

חוקית? יעבור טסט? אז ככה

השאלה היא האם ניתן לאשר את מידות אלו לרכב מסוג זה.

אם כן יעבור טסט ויהיה חוקי- האמת אני בספק

זה שלא מצוין גובהה החתך ברשיון לא יסיע לך כי כל בוחן ברישוי יודע כי הכוונה לחתך 80.

בהצלחה

N

נ.ב

אם במקרה מדובר בטנדר אתה חייב צמיג מחוזר לרכב 8 פלי גם אם מדובר ברכב אספנות שנוסע ללא משקל.

פורסם
בחתך 60 שטח המגע שלך עם הכביש יהיה נמוך מדי.

ערב טוב.

לעניות דעתי החתך לא קשור למגע עם הכביש אלא רוחב הצמיג.

החתך מסמל את גובה קיר הצמיג.

חתך 60- הווה אומר גובה קיר הצמיג שהינו 60% של 185 מילימטר - כלומר גובה קיר כ 111 מ'מ.

תכפיל את זה בשניים ותקבל צמיג נמוך יחסית.

צמיג נמוך זה אומר מעט אויר לשיכוך הזעזועים. ובפיז'ו 404 אין מערכת בולמים מתקדמת אלא משהו פרימיטיבי בהשוואה לפתרונות מתקדמים או מודרניים.

מנגד האחיזה יכולה להשתפר במקצת ,מאחר ובגלל ה"קיר" הנמוך יהיו פחות עיוותים בסיבובים.

מכאן שאין קשר בין החתך למגע עם הכביש.

כן יש קשר לאיכות השיכוך, אחיזה בסיבובים ולגובה של הרכב.

לדעתי לגובה הרכב, מעבר ליתרונות/חסרונות שציינתי, יש שיקול די חשוב בשימור המקוריות ולמראה הכללי המתקבל.

כשלא מצויין על הצמיג החתך (או הפרופיל) נהוג והיה מקובל בענף הצמיגים לחשב את זה לפי 80%.

80% מ185 מילימטר נותן תוצאה של 148 מילימטר.

בקיצור אם מכפילים את זה בשניים ומפחיתים מזה את מידת הצמיג בחתך 60 , יוצאת תוצאת פער של 7.4 ס'מ.

וזה אכן מתחיל להיות משמעותי.

אילן

פורסם

הרכב הנו 404 סטישן יושב גבוה מאוד מעל הכביש.

גם עם צמיגים בחתך 60 עדיין יושב גבוהה מעל כל הרכבים המודרניים

נשאר לי עוד חודש לטסט (מספיק זמן להתלבטות)

בכל מקרה תודה למגיבים, נראה שמבחינה טכנית מעשית ניתן לבצע השינוי ואפילו לעבור טסט

פורסם

בקיצור אם מכפילים את זה בשניים ומפחיתים מזה את מידת הצמיג בחתך 60 , יוצאת תוצאת פער של 7.4 ס'מ.

וזה אכן מתחיל להיות משמעותי.

אילן

אין שום צורך להכפיל בשניים. מה שקובע זה רק הרדיוס. הקטנה של צמיג 185 מ 80% ל 60% אומרת הורדה של גובה הצמיג ב 20%, שאומר 37 מ"מ - מביא לכך שששילדת ומרכב הרכב יהיו נמוכים ב 37 מ"מ .

פורסם
אין שום צורך להכפיל בשניים. מה שקובע זה רק הרדיוס. הקטנה של צמיג 185 מ 80% ל 60% אומרת הורדה של גובה הצמיג ב 20%, שאומר 37 מ"מ - מביא לכך שששילדת ומרכב הרכב יהיו נמוכים ב 37 מ"מ .

צודק.

אולי לא הבהרתי את עצמי - גובה כולל לצמיג יהיה של כ 7.4 ס'מ פחות. גובה הרכב 50% - 3.7 ס'מ פחות.

לי מפריעים שניהם - גובה הרכב, והצורה של מידת הצמיג הכוללת.

פורסם

אתה תשלם בצריכת דלק מוגברת !!!

הקטנת את הרדיוס, ולכן הקטנת את הקף המעגל (הצמיג) , וכדי לסוע במהירות של 90 קמ"ש למשל, המנוע יעבוד בטורים גבוהים יותר .

• תוכן חדש...