Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום לסוחר רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי בפלאפון עם סוחר רכב לגבי רכב מסוים. על פניו הכל נראה טוב ואני מעונין לראות את הרכב בהמשך השבוע. כששאלתי לגבי התשלום עם צ'ק בנקאי שאלתי למי אני מפקיד והסוחר רכב אמר שהצ'ק יהיה לפקודת היד הראשונה ולא אליו למרות שאמר שיש לו תו סוחר.

מה שמוזר לי שהרכב כביכול בבעלות הסוחר אך אין הוספת יד, אז למה הצ'ק יהיה לפקודת בעל הרכב המקורי ולא לסוחר הרכב? יש כאן נסיון קומבינת מע"מ?

פורסם

תראה, ברמת העיקרון לא אמור לעניין אותך למי אתה משלם.

***הערת הנהלה: הכתוב למעלה שגוי. זה מאוד משמעותי בין אילו צדדים בוצעה עסקה ולמי הועבר התשלום***

אם הרכב הוא במצב לשביעות רצונך המלאה (!), ויש מחיר שמוסכם על 2 הצדדים, הצ'ק יכול להיות רשום גם לפקודת קדאפי.

רק תבדוק את הרכב ב7 עיניים, ואל תוציא שקל מהכיס לפני שהרכב רשום על השם שלך.

אל תעיז לתת למישהו אפילו אגורה לפני שהרכב רשום עליך ללא עיקולים כלשהם, זה פרט מהותי כאן.

עד כמה שזכור לי בדיקת משכון בדואר עולה 100 שקל.

עוד משהו - ברגע שסוחר עם תו סוחר מה שנקרא, אז באמת אין הוספת יד כאן, כי הסוחר הוא לא הבעלים של הרכב אלא מתווך בין לבין. זה תקין.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

ברור לי שמין הסתם אני אחתים אותו על זיכרון דברים לפני בדיקת קניה ולאחריה.

בדיקת משכון אני אעשה באינטרנט תמורת שליש המחיר.

הרגעת אותי לגבי התשלום, מבחינתי ברגע שחתמתי איתו על הסכם המכר ועשינו העברת בעלות בדואר אין לי מה לחשוש?

פשוט נשמע לי מוזר שאני לא מפקיד את זה לסוחר שממנו אני קונה את הרכב כדי שלא יבוא אלי בעתיד בטענות אי אילו ואחרות..

פורסם

אם היה מדובר באדם פרטי אתה לא היית שואל נכון?

סימן שאתה חושש ולא בטוח לגבי העיסקה, נכון?

מה כ״כ מיוחד ברכב המדובר שמביא אותך לחשוב על רכישתו?

אני נגד קניה מסוחרים, אני מאמין שבקניה כזו יש תמיד איזה פרט לא תקין שאם לא יתגלה עכשיו, יתגלה בהמשך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם הייתי קונה מאדם פרטי הייתי חושש לגבי צ'ק שהוא לא לבעל הרכב..

מתגובותיכם אני מבין שאין חשש וזה לא משנה.

תודה על העזרה!

פורסם

לי פעם הציעו לשים תאוטו במגרש, והסוחר מתעסק במחירה

ואני רק משלם לו xxx ש"ח בשבוע. אז יכול להיות שזה המצב. או שרכב של

אחד הקרובים שלו אז הוא מוכר להם. יש לזה אלף סיבות.

פורסם

כנראה שצדקת בתחושתך הראשונית - סוחר רכב, בהיותו עוסק, חייב להוציא חשבונית בעת מכירת הרכב כאשר הוא צריך לשלם למע"מ 16% מהפער שבין מחיר הקנייה למחיר המכירה. הוא כנראה רוצה להעלים את העסקה ולכן מבקש שתשלם ישירות לבעל הרכב. זה יכול להיות לא נעים להיחקר ע"י רשויות המס ולהישאל למי שילמת ולמה שילמת ולך תסביר שאתה תמים ... אני מציע לך לשלם באמצעי תשלום בר זיהוי (לא במזומן !) לסוחר עצמו ושיוציא לך חשבונית על העסקה, דבר שיקשור אותו לרכב בעת הצורך, כמו למשל אם משהו דפוק בקכב הוא יוכל להתנער ממך ולומר שהוא לא מכר לך את הרכב ...

פורסם
דיברתי בפלאפון עם סוחר רכב לגבי רכב מסוים. על פניו הכל נראה טוב ואני מעונין לראות את הרכב בהמשך השבוע. כששאלתי לגבי התשלום עם צ'ק בנקאי שאלתי למי אני מפקיד והסוחר רכב אמר שהצ'ק יהיה לפקודת היד הראשונה ולא אליו למרות שאמר שיש לו תו סוחר.

מה שמוזר לי שהרכב כביכול בבעלות הסוחר אך אין הוספת יד, אז למה הצ'ק יהיה לפקודת בעל הרכב המקורי ולא לסוחר הרכב? יש כאן נסיון קומבינת מע"מ?

כנראה שצדקת בתחושתך הראשונית - סוחר רכב, בהיותו עוסק, חייב להוציא חשבונית בעת מכירת הרכב כאשר הוא צריך לשלם למע"מ 16% מהפער שבין מחיר הקנייה למחיר המכירה. הוא כנראה רוצה להעלים את העסקה ולכן מבקש שתשלם ישירות לבעל הרכב. זה יכול להיות לא נעים להיחקר ע"י רשויות המס ולהישאל למי שילמת ולמה שילמת ולך תסביר שאתה תמים ... אני מציע לך לשלם באמצעי תשלום בר זיהוי (לא במזומן !) לסוחר עצמו ושיוציא לך חשבונית על העסקה, דבר שיקשור אותו לרכב בעת הצורך, כמו למשל אם משהו דפוק בקכב הוא יוכל להתנער ממך ולומר שהוא לא מכר לך את הרכב ...

סוחר שרוצה להעלים עיסקה לא רושם את הרכב על שמו .מס הכנסה מחובר למחשב משרד הרישוי באינפוזיה ישירה.

וייתכן גם שהוא לא רכש את הרכב אלא רק מתווך בעיסקה , ולכן את המע"מ הוא צריך לשלם רק עבור דמי התיווך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. אם הצ'ק לא אליו אז אם וכאשר תרצו לתבוע אותו הוא יתנער מבלת הצ'ק ועכשיו לכו תוכיחו שנתתם צ'ק לפקודת הבעלים המקורי.

2. שימו לב - הסוחר אכן לא מאבד יד בהעברה דרכו, אבל ההעברה "ללא איבוד יד" היא לסוחר ולא מהסוחר.

כלומר, אם יש רשיון רכב על שם הסוחר, בעלים קודמים 01, וכיתוב "הפקדת סוחר", אז הרכב הינו יד שניה (כלומר: בעלים ראשון, בעלים שני, ואז הסוחר) ואתם תהיו יד שלישית (ברשיון החדש יופיע "בעלים קודמים 02".)

אם הוא מנסה למרוח אתכם על זה אז אין בעיה, לכו איתו למשרד הרישוי ותוציאו פלט בעלויות.

3. בדיקת משכון באינטרנט באתר רשם המשכונות (משרד ממשלתי) עולה 10 שקלים. צריך רק את מספר הרכב.

4. קראו והפנימו http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3232344

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם הייתי קונה מאדם פרטי הייתי חושש לגבי צ'ק שהוא לא לבעל הרכב..

מתגובותיכם אני מבין שאין חשש וזה לא משנה.

תודה על העזרה!

על איזו עיצה אתה מסתמך כאן, על אלמוני אחד מהאינטרנט?!

קרא את העצות האחרות מעליי, הן טובות ונכונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נגיד לרגע שזו הוכחה שהרכב שייך לך.

מה אם ימצא אח"כ שהרכב שנאמר לך שהוא יד 1 הוא יד 3 שבעברו היה ליסינג ווכו'..

תעשה כאן בפורום חיפוש על סוחרים ומעלליהם.

נקווה שתפיק את התובנות הנדרשות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

VivaItalia

מה אתה רוצה שאני אלמד שם?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל