Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נכון המידע כי במכירת רכב חדש, חובה על היבואן למכור את הרכב החדש כשעליו צמיגים חדשים בני פחות מ- 4 חודשים?

פורסם

יכול להיות שאתה צודק אבל בכל מקרה זה לא משנה.

צמיג שמגיע עם רכב חדש הוא ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שמוכרים בפנצריות.

ראיתי הרבה מקרים שצמיגים מקוריים החזיקו 4 ו 5 שנים בשקט.

ואפילו ראיתי צמיג של מישלינג משנת 92! שהגיע מקורי עם פיאט אונו ועדיין במצב טוב.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

המידע לא נכון

גיל הצמיגים ברכב – התאריך המוטבע על הצמיגים ברכב חדש לא יהיה מעל ל- 18 חודשים מיום הגעת הרכב לארץ. הצמיגים יהיו מדרגת איכות ראשונה ללא פגם חזותי או אחר.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=962:2010-05-31-12-35-51&catid=111:import-car-c&Itemid=161

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ראיתי הרבה מקרים שצמיגים מקוריים החזיקו 4 ו 5 שנים בשקט[...]צמיג שהגיע מקורי עם פיאט אונו ועדיין במצב טוב.

אני רוצה לראות את הצמיגים הללו ואולי אפילו להשוות את הבלימה שלהם על יבש ורטוב לצמיגים חדשים. נראה לי בידור טוב. אתה יודע, זה שצמיג לא מתפוצץ בנסיעה, לא הופך אותו לצמיג טוב. העמידות של הצמיגים בפני זיקון תלויה פחות בטיב הצמיג עצמו (להוציא אולי את נתון מקדם השחיקה) ויותר בתנאים שבהם הצמיגים עובדים - חשיפה לשמש, ניפוח וסבבים, סגנון נהיגה ועוד.

אין צמיג ששורד יותר מארבעה שנים סך הכל (כולל אחסנה) ועדיין אוחז כמו בן אדם (אה, התכוונתי "כמו צמיג...") ורוב רובם של הצמיגים אפילו לא מתקרבים גם לזה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אתה חוזר כל פעם על הטיעון שלך, שלדעתי מטעה - ואיני יודע כמה נסיון יש לך בצמיגים כדי לקבוע עובדות כאלו.

רק לאחרונה החלפתי סט של מישלין בן ארבע וחצי שנים, וכמה עשרות אלפי קילומטרים. עברו טסט בקיץ, יכלו למשוך עוד 10,000 קילומטרים או יותר.

האחיזה טובה כשהיתה בימיהם הראשונים, הבלימה מדוייקת, ומדובר בצמיגים שהובילו אותי בנסיעות רגילות וגם בדרכי עפר. בלי שום תחזוקה מיוחדת ובלי ניקלים ומגנזיום...

גם בעבר היו לי מישלין שהחזיקו יותר מ-4 שנים ללא שום בעיה.

תן דעתך שהיצרן נותן אחריות ל-4 שנים. יש בזה אמירה של איכות ובטחון בתוצרת שלו. ואני מאמין לו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כל מה שהיצרנים, צמיגאים ובוחני משרד הרישוי מחפשים זה לא מה שאתה מחפש בתור נהג. הם מחפשים צמיג שהינו בטוח במובן זה, שהוא לא עומד להתפרק בשימוש סביר ובכך גם צמיג בן שש שנים יכול לעמוד בכבוד! אתה ואני, הנהגים, מחפשים צמיג שיספק אחיזה גבוהה כדי לבלום או לפנות ולכן עלינו להקפיד על כך.

הבעיה היא שאין כאן הבחנה חדה וחלקה, כיון שאין קריטריון מדיד וחד משמעי שמבדיל בין צמיג שאוחז "טוב" לבין כזה שלא אוחז טוב, ובכל זאת, מקובל לומר שלאחר שלוש שנות שירות או 60 אלף קילומטרים, הצמיג יחווה נפילה חדה בביצועיו. שוב, מבחינת היצרן\בוחן זה צמיג תקין מהסיבה הפשוטה שהוא לא יתפוצץ לך בנסיעה. אבל זה לא מה שיעזור לך אם תאלץ לבלום בלימת חירום עם צמיג כזה...

לא מדובר כאן על תזמון מדויק. זה תלוי בצמיג, ועוד הרבה יותר מכך - בתנאי השימוש: סגנון נהיגה, כבישים שבהם נוהגים, חשיפה לתנאי מזג האוויר בנסיעה ובחניה, שימוש בתכשירי סיליקון, תחזוקה מבחינת לחץ אוויר וביצוע סבב גלגלים ושמירה על כיוון גלגלים תקין ועוד. דווקא הצמיגים בעלי תרכובות הגומי הקשות, שאוחזים פחות מלכתחילה ונשחקים פחות - הם גם אלו שמתיישנים פחות לאורך זמן.

בוא נגיד שאורך החיים של צמיג נע בין שנתיים וחצי לבין ארבעה שנים סך הכל, או בין 50 ל-80 אלף קילומטרים, אבל בשביל ממש למצות את אורך החיים המלא של הצמיגים צריך צירוף מאוד מסוים ומאוד מוקפד של נסיבות שונות. יצא לי לראות צמיגים בני שנתיים ואפילו שנה שכבר חוו ירידת ביצועים עקב זיקון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...