Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יונדאי i30 ויונדאי i20 -


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, שוב אחרי התלבטות קשה בין איזה רכב לקנות...

 

הפעם ההתלבטות היא בין i30 שנת 2008-2009 לבין i20 באותו שנתון...

 

מה ההיתרונות, מה החסרונות בכל אחת מהאופציות?

 

קראתי בהרבה כתבות ופורומים לגבי הצריכת דלק של כל אחת מהן..אני דיי מבולבלת..מישהו יכול להגיד לי סוף סוף כמה הצריכת דלק ה-א-מ-י-ת-י-ת של כל אחת מהאופציות הללו גם מבחינה עירונית גם בינעירונית ואם אתם יודעים גם צריכת דלק משולבת עוד יותר טוב (מבלי ללשלוח אותי לכל מיני אתרים...).

 

 

תודה רבה רבה!:roflmao:

פורסם

צריכת דלק מושפעת מהמון דברים ובהם הנהג ואופי הנסיעות (משתי אלו בעיקר). כמובן יש עניין של תחזוקה, איכות דלק וכו', שהם פחות משפיעים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא יודע מה עם שאר האנשים אבל לי אישית יש בעיה עם הכיסא של ה I20 משהו בגב תחתון מפריע לי וזה מאוד מזכיר את הכיסא של הלנסר דור קודם .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אתן חוו"ד קצרצרה לגבי ה-I20.

 

יש לי כזו מאתמול (למזלי חוזרת מחר לחברת ההשכרה) - 1.4 אוטו' - והיא פשוט נוראית.

יש כאן אנשים שמשבחים ומהללים אותה, וצר לי, אני פשוט לא מוצא על מה להלל או לשבח אותה (וכל דבר שמתקרב לכך).

 

נתחיל בשילב השילוב מנוע / גיר - המנוע אדיש, מנומנם, עצל, רועש ומחוספס לגמרי. תוסיפו לכך את הגיר הרדום לחלוטין הזה - ותקבלו ביצועים עייפים למדי (אם לא עייפים מידי).

יתכן ולאדם הפשוט מן המניין זה לא כל כך יפריע לי, אבל אותי (וגם את אימי) זה הצליח לשגע בכל ניסיון לצאת לעקיפה, או סתם האצה זריזה מהמקום. לא פעם ולא פעמיים המילה "עגלונת" עברה במוחי.

 

לגבי צריכת הדלק, המתן לתשובה ממי שמתנייד על הרכב זמן מה.

לבינתיים (ע"פ מחשב הדרך - עד שאתדלק ואעשה חישוב בעצמי) צריכת הדלק נעה סביב 1:10 משולב :|

 

נוחות הנסיעה שנוייה במחלוקת. בכבישים מסויימים היא די נוחה, ובכבישים אחרים היא ממש חובטת ושוברת מתליה.

אסייג ואומר כי לרכב המדובר יש כמעט 90K ק"מ - ויתכן ואלו תרמו את שלהם לנושא, אך בכל זאת, היא אינה נוחה במיוחד.

קחו בחשבון שגם המושבים הקידמיים אינם מבריקים במיוחד וחסרי תמיכה. לאחר נסיעה קצרצרה (נס ציונה - נתב"ג - נס ציונה) גבי התחתון החל להתלונן מצידו, והמושבים פשוט קשים מידי - מעבר לקושי הרצוי.

 

לחיוב אציין את העובדה שלא חסר מקום מקדימה ומאחורה. גם התא מטען בסדר גמור ואין תלונות לגביו.

 

ה-I30 היא קטגורייה מעל ומרגישה כך בכל אספקט. רכב חביב מאוד :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יונדאי i20, היא סופרמיני מרווחת במיוחד שיש משפחתיות שיכולות לקנא בה. מעבר לכך, כל מה שכתבו מעלי תקף ואין לי מילה טובה נוספת לומר עליה. ה-I30 מצד שני, למעט העיצוב החיצוני והפנימי שהוא לא משהו, זו מכונית טובה ואין בכלל מה להשוות ל-i20.

פורסם

אוקיי ..אז הבנתי שהi20 היא לא להיט מבית אילנית..

 

אני רוצה בבקשה תגובות לגבי צריכת הדלק של הi30 ממי שנהג או נוהג עליה בדר"כ..צריכת דלק ממוצעת תספיק לי אם אינכם יודעים את העירונית והבינעירונית.

 

אני הולכת לבצע משהו כמו יותר מ3,000 ק"מ בחודש שזה המון ואני יודעת שהרבה ירימו גבה וגידו מה את הולכת על יונדאי i30 לכי על סיריון, אלטו או כל דבר כזה או אחר אבל אני לא מעוניינת אז תחסכו את ההצעות הללו ...

 

ברצוני לדעת רק את ההספק מבחינת צריכת הדלק של הi30 מודל 2008-2009 ..קיבלתי עליה המלצות רבות וטובות.

פורסם

אחרי ניסיון של בערך 70K ק"מ על שתי i30 של אישתי מהעבודה, צריכת הדלק המשולבת היא בערך 1 ל- 10.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני כבר שנתיים עם ה I30 ומופתע לטובה. הרכב נוח, אמין וזריז. יש בו את כל מה שצריך.

לגבי צריכת דלק אני בודק בצורה מדוקדקת ולכן אוכל לתת מידע די מדוייק:

 

צריכה משולבת של כ 60% בעיר (כולל פקקים באילון בקר וערב) והשאר עירוני משולב ללא פקקים (סופ"ש) - 11 ק"מ לליטר.

רגל כבדה (כמו של הבן שלי) יכולה להוריד את הצריכה הממוצעת לכ - 10.5- 10 ק"מ לליטר (אף פעם לא קבלתי פחות).

צריכה מחוץ לעיר רגועה לטווח נסיעה ארוך - 13-14 ק"מ (בנסיעה אחרונה לאיל קיבלתי 14.9 ק"מ כשמרבית הדרך היית ללא מזגן).

 

מקווה שעזרתי.

פורסם

יש פיתרון טוב עבורך.

ה-i30 שווקה גם עם מנוע דיזל 1600 חסכוני מאוד וחזק.

מעטות כאלה נמכרו, אבל שווה לנסות.

הבנזין חסכונית יחסית למשפחתית 1600 והצריכה הממוצעת עמדת על 11.5 ק״מ/ ליטר.

בהצלחה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
מאיר תודה רבה על התגובה !! עזרת לי מאוד

 

מה שאני רוצה להבין רק (וסליחה על הבורות) מה זה רגל כבדה ?מה הכוונה?

 

הנסיעות שלי יהיו פחות או יותר כל חודש אותו הדבר, שזה אומר..מר"ג לאיר פורט סיטי הלוך חזור (בוקר וערב)

מר"ג ליהוד (הלוך וחזור) ר"ג להרצליה אחת לשבועיים בסופ"ש ופה ושם נסיעות קטנות ...

 

זה אמור להיות עסק יקר כל הענין עם רכב מהסוג הזה או שזה בגדר הנורמה בהשוואה לרכבים אחרים?

 

רגל כבדה פירושה נהיגה יחסית אגרסיבית שמגבירה את צריכת הדלק.

הרכב הנ"ל בהחלט בגדר הנורמה. את לא צפוייה להפתעותץ

 

בהצלחה

פורסם

לי יש ניסיון קצת אחר עם צריכת הדלק של ה-I30.

שני רכבים כאלה שהיו לי מהעבודה ועברתי עליהם במצטבר 110 אלף קילומטרים השיגו צריכה של 12.5 ק"מ לליטר בממוצע בנסיעה משולבת בין עירונית בעיקרה עם מזגן דולק תמיד וללא הקפדה על חיסכון.

בנוסף, לפני 4 חודשים נרכשה I30 אחת הבייתה, היא עברה אצלנו כבר 8,000 קילומטרים וצריכת הדלק הממוצעת גם כן עמדה על 12.5 ק"מ לליטר. אבל בחודש האחרון אחרי שהרכב עבר טיפול (אולי יש קשר) צריכת הדלק שהתקבלה בתדלוקים האחרונים עדיפה במקצת, היה לנו 12.8, 13 ו-13.2.

 

לפי הרכבים שבניהם ההתלבטות אני מעריך שהתקציב הוא איפשהו בין 70 ל-80 אלף שקלים. הקילומטראז' השנתי הוא מעל 30 אלף קילומטרים ולדעתי העדיפות כאן לרכב מונע דיזל היא גורפת.

שנה אחת אחורה, אולי שנתיים אם מדובר ברכב שמור, באותו תקציב אפשר לקבל פולקסוואגן ג'טה שתשיג צריכת דלק עדיפה ובשילוב עם תדלוק בתחנה שמעניקה הנחה נאה על סולר החיסכון יהיה משמעותי.

 

בהצלחה, חג שמח ושבוע טוב.

×
×
  • תוכן חדש...