Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישה מכונית מנהלים - ביואיק לה קרוס VS אלפא רומיאו 159

Userr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום, אני מתלבט בין שני המכוניות ( לא משנה איזה נפח מנוע ) , העיקר שלא יעבור את 200 אלף שקלים ביד שניה/חדשה מהחברה.

עכשיו אני בכלל לא מבין באמינות של אלפא רומיאו, יש לה גירים מיוחדים כמו JTS ואני לא יודע אם היא אמינה כלל.

אלפא רומיאו 159 אוטומאטית/סלספיד אמינה? ( עם המנוע 2.2 )

דרך אגב, המכונית אמינה ? חלפים יקרים או זולים ? אחזקה יקרה? אני צריך כמה שיותר מידע.

כנ"ל לביואיק לה קרוס מנוע 2.4/3.0.. אני מעדיף לוותר על 3.0 כי הוא שותה דלק 1:6.

תודה לעוזרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ההתלבטות שלך היא בין האלפא לביואיק - לא על הביואיק. האלפא היא לחובבי אלפא בלבד שהאמינות ושמירת הערך הם לא בראש מעייניהם (האלפא אגב היא אמינה למדי - אך לא כולם אוהבים את הגיר הרובוטי שלה)

אגב בשביל 200000 ש"ח - הייתי קונה סקודה סופרב 2.0 או וולוו S60

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

JTS זה סוג המנוע ולא תיבת ההילוכים.

בגרסאות ה2.2 התיבה הינה סלספיד - משמע רובוטית,צריך ומומלץ לערות נסיעת מבחן על מנת להגיע להחלטה,לדוד שלי ישנה אחת כשנתיים והוא מאוד נהנה,הרכב מהנה לנהיגה ,מרגיש איכותי,מעט צפוף מאחור אבל לא נוראי.

אם מדובר על יד שנייה תוכלו לרכוש את הדגם המפואר והחזק יותר 3.2 ליטר שמגיע משודכת לגיר אוטו' פלנטרית,חלקן אף צויידו בהנעה כפולה\קדמית.

לחובב הנהיגה היא מתאימה היטב,לאלו שנוהגים רגוע ומעדיפים נוחות ונינוחות הביואיק יותר מתאימה.

מה הקרטריונים שלך?,היכן מרבית נסיעותך,כמה נפשות נוסעות עימך בדר''כ,הרבה יותר קל אם תיתן את כל אלה עם תקציב וכיוון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שזו שאלה שמאוד תלויה במה שאתה מחפש מהרכב -

תיקח בחשבון שאמנם המושבים של האלפא מאוד נוחים אבל בסופו של דבר מדובר ברכב שמכוייל יותר לספורטיביות מאשר לנסיעה רכה ורגועה.

גלגלים שיושבים על חישוקי סגסוגת 18 אינטש עם חתך נמוך נותנים לך רעש כביש מוגבר ונוקשות יותר מורגשת מאשר ברכב כמו הביואיק שכולו מתוכנן להיות מראש צמר גפן על 4 גלגלים.

האלפא תתנהג הרבה יותר טוב מבחינת נהיגה ספורטיבית לדעתי.

היא מעוצבת בצורה יותר אגרסיבית בעוד הביואיק יותר אלגנטי.

סביבת הנהג באלפא היא סופר אגוצנטרית - כל לוח המחוונים מופנה בצורה מובהקת כלפי הנהג ועוטף אותו.

אבל אם בסופו של יום מה שאתה מחפש זה לשבת על כסא שמרגיש כמו כורסה מפנקת ולהרגע על הכביש בין 90-110 בלי ללחוץ יותר מידי, הביואיק תתאים למשימה הזו הרבה יותר יותר.

מה גם שאין לביואיק גיר שדורש תהליך הסתגלות.

תיקח בחשבון לגבי הביואיק מוסכי UMI שלא זוכים לאהדה רבה.

מעבר למה שרשמתי מעלה, תעשה את הדברים הבאים:

תתקשר לחברות ביטוח ותנסה לקבל הצעת מחיר משוערת לרכבים האלו.

תיגש למוסכים מורשים ותברר כל כמה זמן צריך לעשות טיפולים שוטפים וטיפולים כמו טיימינג ותנסה לברר עלויות משוערות.

תנסה לקבוע נסיעות מבחן (תבדוק אם יש רכבים כאלו במגרשי רכב או חברות השכרה)

אני מתכנן על ה-159 או ה-MITO בתור הרכב הבא שלי - מצד שני, אני נהג רגוע ואני שואל את עצמי - למה לי? לא עדיף באמת איזו וולבו או סופרב? נקודה למחשבה שכל הזמן מעסיקה אותי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המכוניות הללו מאוד שונות ולכן מרבית הסיכויים שנסיעת מבחן תבהיר לך בקלות מה אתה מעדיף. וחשוב מאוד לדעת, כפי שכבר צוין, של 159 הנזכרת גיר רובוטי. לא כל אחד יכול לחיות טוב עם גיר שכזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר למה שרשמתי מעלה, תעשה את הדברים הבאים:

תתקשר לחברות ביטוח ותנסה לקבל הצעת מחיר משוערת לרכבים האלו.

תיגש למוסכים מורשים ותברר כל כמה זמן צריך לעשות טיפולים שוטפים וטיפולים כמו טיימינג ותנסה לברר עלויות משוערות.

תנסה לקבוע נסיעות מבחן (תבדוק אם יש רכבים כאלו במגרשי רכב או חברות השכרה)

1. במועדון אלפא רומיאו יש חבר בשם אריק יעקב, שהוא בעליה של אלמוג סוכנות לביטוח. מרבית חברי המועדון מבטחים אצלו את מכוניותיהם, כולל עבדך הנאמן. ממליץ בחום.
  2. באלפא 159 אין רצועת טיימינג אלא שרשרת שאינה דורשת תחזוקה.
  3. נכון להיום, ה-159 מיובאת לארץ אך ורק עם מנוע TBI ותיבת הילוכים ידנית. כל שאר המנועים (1.9, 2.2, 3.2 ו-2.4JTDM) אינם מיובאים עוד - בין אם מחוסר דרישה ובין אם בשל אי-עמידה בתקני זיהום אויר. נסיעת מבחן ניתן לקיים רק על מנוע ה-TBI.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלעד

תודה - במידה ויצא לי בעתיד להצטרף למועדון אלפא אני בהחלט אכנס לפורום שלכם לעשות "שיעורי בית מקיפים" כמו שאני אוהב לקרוא לזה.

לגבי 2 - אני יודע :-D

לגבי 3 - אם אני מחפש לעבור מרכב קרוזר לרכב שהוא יותר נועד לאוהבי נהיגה - אני מאוד אשמח לתיבה ידנית! כיף! (אבל לא בפקקים).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון להיום, ה-159 מיובאת לארץ אך ורק עם מנוע TBI ותיבת הילוכים ידנית. כל שאר המנועים (1.9, 2.2, 3.2 ו-2.4JTDM) אינם מיובאים עוד - בין אם מחוסר דרישה ובין אם בשל אי-עמידה בתקני זיהום אויר. נסיעת מבחן ניתן לקיים רק על מנוע ה-TBI.

ייצורה של ה-159 הופסק - כל מה שנמכר כרגע כחדש - הוא מה שנשאר במלאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד שאלפא מייצרת מכונית אמינה, מפסיקים לה את פס הייצור?

:shock:

כנראה שזה באמת היה טוב מידי בכדי להיות אמיתי :-D

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...