Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחירון הרכב הלאומי הוא לא יותר מפיקציה אשר נועדה לשמירת ערך המלאי של חברולת הליסינג אשר משמש כערובות להלוואות אשר נלקחו מהבנקים לשם קניית הרכבים...

שוק הרכב המשומש ספג מהלומה ניכרת בשנים האחרונות והמחירים צוללים בחדות כפי שקורה באירופה לרכבים משומשים.

מאזדה 6 נפוצה ביותר בשוק הליסינג, וכאשר ההיצע גדול המחיר יורד בהתאם, וחברות הליסינג עוד נותנות מימון נדיב בריבית נמוכה..

האפשרות שלך היא אחת ויחידה, להמתין לקונה אשר מחפש רכב מיד פרטית, ומוכן לשלם על כך.

מזמן זה לא עובד כך.

תתפלא, אבל לא רק אנחנו חכמים אלא גם נותני האשראי בבנקים.

כיום הבנקים מחשבים את שווי ציי הרכב לפי הערך הריאלי שלהם, משהו סביב 40% מתחת למחירון.

ברגע שירידות הערך הגבוהות לא לוו בהוזלה משמעותית של המכוניות החדשות, ללא מעט אנשים הפך התענוג של החלפת מכונית כל 3 שנים ללא מציאותי, ודוחות המסירות החודשיים בהחלט מאשרים את התופעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם

מי שזוכר פירסמתי לפני כמה שבועות בקשר לאוקטביה ובסוף הזמנתי את הדגם המפואר של המנוע 1800 טורבו עם כול מיני תוספות.

הובטח לנו שהרכב יגיע לארץ בתאריך 27.1.12 והתקשרו אלינו היום שהרכב הגיע לארץ כבר וצריך לשלם להם את הכסף כדי שהרכב יצא לכיוון הסוכנות בבאר שבע.

שנה שעברה קרה לי מקרה דומה ונתקעתי עם 2 מאזדה 6 כמעט 5 חודשים!!

מבקש את עזרתכם ורעיונות.

שבת שלום.

הנה רעיון מקורי -

אם זה כבר קרה לך, מה דעתך להסיק את המסקנות ולא להזמין רכב חדש עד שאתה באמת מסוגל למכור את הישן?

אני יודע שזה טיפה מהפכני, אבל אולי שווה לשקול את הכיוון הזה :)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שוק מכירת רכבים יד 2 במצב נוראי - זה משחק לטובת רוכשי רכבים יד2

לרעת המוכרים.

מחירוני הרכב לא משקפים אפילו בקירוב את המציאות שנובעת משני גורמים עיקריים:

1. השוק לא רק רווי אלא מוצף ברכבים ישנים.

2. הכלכלה של מעמד הביניים נפגעה בצורה אנושה בגלל שמכירי הדירות קפצו כמעט ב50 אחוז בשלוש שנים.

מה שזה אומר - לרוב האנשים, רכב חדש שהוא לא פחית טונה על 4 גלגלים זה בגדר חלום וורוד ביחד עם עוד דברים כמו חופשות לחו"ל וכו' וכו'.

מי שכן קונה רכב יד 2 - לא יציע לך מחיר אפילו קרוב למחירון.

במצב הנוכחי הדבר הנכון לעשות זה או למכור את הרכב בשוק הפרטי ורק אחרי שהצלחת למכור לגשת להזמין רכב חדש ואם יש לך זמן המתנה לרכוש רכב ב10K או פחות במצב נסיעה או לשכור רכב.

או לעשות טרייד אין או למכור במחיר הפסד בשוק הפרטי.

אפילו תכנית גריטה שתעזור להפטר מרכבים ישנים זה משהו שהיה וביטלו - מדינה של עשירון עליון, מדינת עולם שלישי

אנחנו כבר כמעט שם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מזמן זה לא עובד כך.

תתפלא, אבל לא רק אנחנו חכמים אלא גם נותני האשראי בבנקים.

כיום הבנקים מחשבים את שווי ציי הרכב לפי הערך הריאלי שלהם, משהו סביב 40% מתחת למחירון.

ברגע שירידות הערך הגבוהות לא לוו בהוזלה משמעותית של המכוניות החדשות, ללא מעט אנשים הפך התענוג של החלפת מכונית כל 3 שנים ללא מציאותי, ודוחות המסירות החודשיים בהחלט מאשרים את התופעה.

לדעתי מחיר הרכבים החדשים מוכתב מעלותם בחו"ל , משער החליפין ומגובה המיסוי ולא תלוי בשווי הרכבים בשוק יד2.

ירידת הערך של מכוניות משומשות נובע בעיקר מהגידול בהצע של עשרות אלפי רכבי ליסינג כל שנה.

עובדה שדגמים שלא משתתפים בחגיגת הליסינג מאבדים פחות מערכם. עיניין פשוט של היצע וביקוש.

הרגולטור חוטא בגדול שלא מחייב את היבואנים להתאים את מחירי הרכבים החדשים לשערי החליפין.

זה לא יתכן שמטבעות מסויימים ירדו ב20% יחסית לשקל ולא היתה לזה כל השפעה על מחירי הרכבים שנקנים במטבע הזה.

לעומת זאת כשמטבע מתחזק כמו היין למשל, היבואנים ישר ממהרים להעלות את המחיר.

נהג ותיק

פורסם
שוק מכירת רכבים יד 2 במצב נוראי - זה משחק לטובת רוכשי רכבים יד2

לרעת המוכרים.

מחירוני הרכב לא משקפים אפילו בקירוב את המציאות שנובעת משני גורמים עיקריים:

1. השוק לא רק רווי אלא מוצף ברכבים ישנים.

2. הכלכלה של מעמד הביניים נפגעה בצורה אנושה בגלל שמכירי הדירות קפצו כמעט ב50 אחוז בשלוש שנים.

מה שזה אומר - לרוב האנשים, רכב חדש שהוא לא פחית טונה על 4 גלגלים זה בגדר חלום וורוד ביחד עם עוד דברים כמו חופשות לחו"ל וכו' וכו'.

מי שכן קונה רכב יד 2 - לא יציע לך מחיר אפילו קרוב למחירון.

במצב הנוכחי הדבר הנכון לעשות זה או למכור את הרכב בשוק הפרטי ורק אחרי שהצלחת למכור לגשת להזמין רכב חדש ואם יש לך זמן המתנה לרכוש רכב ב10K או פחות במצב נסיעה או לשכור רכב.

או לעשות טרייד אין או למכור במחיר הפסד בשוק הפרטי.

אפילו תכנית גריטה שתעזור להפטר מרכבים ישנים זה משהו שהיה וביטלו - מדינה של עשירון עליון, מדינת עולם שלישי

אנחנו כבר כמעט שם.

הכל טוב ויפה ולא משנה מה הסיבות למצב השוק, עדיין המחירון צריך לשקף את מצב השוק הריאלי והוא לא.

לא ברור לחלוטין מה מניע את לוי יצחק להציג מחירים שאינם קיימים בפועל בשוק.

נהג ותיק

פורסם
הנה רעיון מקורי -

אם זה כבר קרה לך, מה דעתך להסיק את המסקנות ולא להזמין רכב חדש עד שאתה באמת מסוגל למכור את הישן?

אני יודע שזה טיפה מהפכני, אבל אולי שווה לשקול את הכיוון הזה :)

הרכב החדש היה אמור להגיע רק באמצע פבואר עד אז אני מאמין שהייתי מצליח למכור את הרכב. הסוכנות הפתיעו אותנו עם זה שהרכב כבר בארץ!!

פורסם

מי שרוצה להחליף רכב כל שנה צריך להיות מוכן לספוג את העלויות. מבחינה כלכלית אין שום הגיון להחזיק ברכב פחות מ-5-6 שנים ואף יותר - עד שמתחיל סבב הטיפולים היקרים ואולי סימנים ראשונים לחוסר אמינות.

אבל כנראה שאצלכם מדובר במשפחה שיכולה להרשות לעצמה רכב גדול והחליפו כל שנה, אז אל תתלוננו שיש לכך עלות.

אישית, אם השיקול הכלכלי היה מרכזי, לא הייתי מחליף את המאזדה (בהנחה שהיא אכן במצב כה טוב ובלי תאונות), אלא מבטל את הזמנת הסקודה. הנזק הכלכלי יהיה הרבה יתר קטן.

וכמובן קיימת האופציה של לקיחת הלוואת גישור מהבנק שתוחזר עם מכירת המאזדה, אם תצליחו למכור אותה בטווח של כמה שבועות הנזק יהיה כמה מאות ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שכתבו לפני, רכבי מנהלים זה לא מה שהיה פעם ורוב רובם נכרשים היום ע"י חברות הליסינג כאשר הלקוחות הפרטיים רוכשים קרוסאוברים במקום.

יד שנייה לרכב כזה חדש, זה תמיד בעייתי ומעלה חשד, גם אם לא מוצדק, עבור מי שמתעניין בדגם הזה. כמובן שחברות הליסינג מוכרות רכבים כאלו במחירים נמוכים יחסית ועם מימון מלא.

אמנם מכירות הרכב החדש עלו השנה לעומת שנה שעברה, אך רק במעט ולא נשכח שבשנה האחרונה יש היצע של כ-7 דגמים חדשים במחיר של 60-70 אלף ש"ח, מה שאומר שאותם רוכשים שבעבר היו קונים משפחתית או סופרמיני משומשת רכשו רכב חדש במקום. עוד כשנה עד שנתיים, השוק יגיע לסוג של איזון, אך כיום שוק היד השנייה נמצא בהיצף.

זאת כמובן לפני המלצות זילכה, אך אני חושש שאולי רק בשוק החלפים יהיה סוג של שינוי, אך לא במבנה שוק הרכב, ישראל פשוט קטנה מידי ולכן יבואן כמו קמור למשל כבר שנתיים נמצא בהספדים של מיליונים.

פורסם

לדעתי מדובר ברכב כמעט בלתי מכיר (מלשון מכירה) בשל מספר סיבות:

- מחירו נמצא בטריטורית המחיר של מכוניות חדשות, מכוניות שאמנם מסגמנט אחד נמוך יותר אבל עם ניילונים, 0 ק"מ והרוכש יהיה יד 1.

- המוכר יד 2 והקונה יד 3 לרכב 2010, רק על זה צריך לעשות הפחתת מחיר משמעותית.

- 110 א' ש"ח (אחרי ההנחה שעדיין לא אישרת) הוא לא סכום שמשחררים בקלות עבור רכב משומש, מי שיכול להרשות לעצמו יעשה מאמץ ויקנה חדש ומי שלא - אז לא...

בקיצור - כדאי לכם לשנות דיסקט ולהבין שחלפו הימים של החלפת רכב פעם בשנתיים שלוש, אין לזה הצדקה כלכלית וגם השוק לא מאפשר את זה.

המלצה שלי - לכו לסקודה ובטלו את העסקה, גם אם המקדמה לא תוחזר - עדיין הפסדתם פחות.

פורסם

אל תשכחו שבעידן שכל פקידה ממוצעת מקבלת מהמעביד רכב ליסינג, אז אותה פקידה לא קונה רכב יד שנייה.

הביקוש ליד שנייה ירד כי יותר אנשים נוסעים בליסינג. מצד שני היצע אדיר של רכבי ליסינג יד שנייה.

משוואה פשוטה: היצע אדיר + ירידה בביקוש = מחירי ריצפה ביד 2.

נהג ותיק

פורסם

וזה בדיוק הזמן לקנות רכב יד-2; המחירים ברצפה והמכוניות חדשות יחסית (בנות שנים בודדות).

אממה, אנשים מעדיפים לקנות "חדש" כי אם הם כבר קונים אז עדיף חדש, שלא יצטרכו חלילה ללכת למוסך או לשלם על תיקונים... (וגם זה סוג של "הגשמת חלום" עבור חלק מהאנשים). לכל מחיר יש מחיר - ועכשיו כ-ו-ל-ם מתחילים לשלם אותו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אל תשכחו שבעידן שכל פקידה ממוצעת מקבלת מהמעביד רכב ליסינג, אז אותה פקידה לא קונה רכב יד שנייה.

הביקוש ליד שנייה ירד כי יותר אנשים נוסעים בליסינג. מצד שני היצע אדיר של רכבי ליסינג יד שנייה.

ירידת הערך היא חלק הארי מתשלום הליסינג ואם היא תגדל זה יתגלם בתשלום הליסינג שגם כך מתחיל לאבד כדאיות.

מחירי הרכבים החדשים לא יכולים לגלם הנחת ליסינג, הבלון התפוצץ.

השוק עבר הפרת סדר חזקה מאוד, ועכשיו הוא בתהליך של שיווי משקל, זה ישפיע על מחירי החכירה וגם על מחירי הרכבים המשומשים.

פורסם

אני מאמין כי הסיבה המרכזית לשוק המשומשות הבעייתי היא מימון לרכב השערורייתי פה בארץ.

פעם, כשלא היה לך כסף לרכב, היית קונה רכב 10 שנים אחורה.

היום אתה לוקח הלוואה חוץ בנקאית ומשעבד את הרכב שלך לטובת חברת המימון, שכמובן הסיכון שלה אפסי.

חבר שלי, שבעבר ניהל סניף של סקודה, סיפר לי כבר על לא מעט ילדים שפשוט משכו להם את הרכב אחרי שלא יכלו לעמוד בתשלומים. אני מקווה שלא יקרה כאן מה שקרה עם משבר הסאב-פריים האמריקאי כי המצב דומה בצורה מעוררת דאגה, ברגע שהשוק מוצף ויורד ערך המשומשות אקספוננציאלית - אותם אנשים שקנו במימון ויתרת התשלומים (ההלוואה) על הרכב תהיה גבוהה יותר מערך הרכב בפועל, פשוט יפסיקו לשלם על הרכבים והן ישועבדו בחזרה למלווה, כך אגב.. ירדו אפילו עוד יותר המחירים מאחר והשוק יוצף שוב ברכבים למכירה והמדרון הוא תלול מאד.

החודש הוא קריטי לכלכלה האירופאית, אני מתאר לעצמי שבמקרה פירוק היורו ותסריט האימים שתיארתי מעלה יתרחש.

פורסם

לפותח השרשור:

התופעה: כמעט בלתי אפשרי כיום למכור רכב יד שניה במחיר שפוי. לפני כמה חודשים ניסיתי למכור את הרכב שלי ממודל 2007 וחזרתי בי לאחר שגיליתי את מצב השוק שאינו בא לידי ביטוי במחירוני הרכב.

האפשרויות:

1. לא להחליף רכב כל שנה (מה בוער לכם למכור את המזדה?). אני יודע שזה קשה לחלק מהאנשים, שפשוט חייבים לקרוע ניילונים כל שנה-שנתיים, אך מי שלא מוכן להפסיד ממון רב כדאי לו שישקול את צעדיו.

2. להחליף רכב חדש כל שנה-שנתיים תוך מוכנות לספוג הפסד כספי ניכר.

3. לנצל את מצב השוק ולרכוש רכב משומש.

אישית, הייתי בוחר באפשרות 1 או 3, ובהתאם לכך מבטל את רכישת הסקודה. זה לא שהסקודה מהווה איזו קפיצת מדרגה משמעותית למול המזדה שלכם. איני רואה שום היגיון במהלך הזה.

פורסם

אכן השוק בתחת ברמה שאין לתאר,זאת הסיבה שהרכבים שאני קונה הם רק רכבים נדירים שיש להם ביקוש גבוה ותמיד יהיה קל למכור אחד כזה ולא תחכה בלוח מעל לחודש והעפת את הרכב.

אני גם מחפש מציאות בנוגע לאותם הרכבים וגם מחפש מישהו וסוחט אותו במחיר וככה יש לי רכב שאני יכול למכור בסום כמעט כמו שקניתי בכל רגע נתון,כסף קל למקרה שצריך אבל אני סתם זורק את הכסף,עדיף רכב סחיר,שיעלה ככל שיעלה ולא לקנות את כל החרא שהליסינג מציע.

• תוכן חדש...