Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלם רב,

לאחרונה נתקלתי בבעיה שאף מוסך לא מצליח לפתור.

יש לי מאזדה לנטיס שנת 2000. עברה שיפוץ גיר לפני כמה שבועות (אולי זה קשור לבעיה). אחרי שהייתה במוסך- התחילה הבעיה. הבעיה היא שהרכב נכבה בנסיעה בכבישים מהירים. זה מתחיל מזה שדוושת הגז מפסיקה להגיב, והרכב מתחיל להיעצר. אני עוצרת בצד ובזמן עצירה מוחלטת הרכב מתחיל לרעוד ונכבה. אח"כ אני מתניעה ללא בעיה וממשיכה לנסוע. בנסיעה של 30 ק"מ זה קורה פעמיים- שלוש.

הרכב היה במוסך כמה פעמים, לא מצליחים למצוא את הבעיה, אומרים שאין שום תקלה ברכב, נבדקה משאבת דלק, אלטרנטור, וכל מה שיכול לגרום לרכב להיתכבה בנסיעה- לא עזר. עשו בדיקת נסיעה בעיר ולא נתקלו בבעיה הזו, לכן לא הגיעו למסקנה מה זה יכול להיות.

הייתי גם במוסך מורשה- לפי בדיקה שלהם מדובר בחיישן גל זיזים, החיישן הוחלף אבל עדיין הבעיה חזרה.

אולי מישהו יודע מה זה יכול להיות? התייאשתי ולא יודעת מה לעשות עם הרכב....

תודה על העזרה,

מריה

פורסם

מריה בוקר טוב.

היה שרשור,שכרגע אני לא מצליח למצוא,אותו על מישהו עם בעיה מאד דומה לשלך-רכב שנכבה לאחר נסיעה רציפה בפרקי זמן קבועים פחות או יותר והתברר שהנשם על פקק מיכל הדלק היה סתום ומנע מאויר להכנס למיכל כשהדלק מתרוקן ויצר תת לחץ.

הבחור,כפתרון זמני עד לקניית פקק חדש,קדח חור בפקק ע"מ לאפשר לאויר להכנס.

תנסי לבדוק בכיוון הזה-נשם מיכל הדלק סתום (אני לא יודע אם ברכבך הנשם נמצא על הפקק או במקום אחר).

בנוסף,תבדקי גם בכיוון של ליכלוך במיכל הדלק והצנרת.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

שלום הגיר מעביר הילוכים בזמן אחרי השיפוץ?

הוא אינו מחליק או משמיע דפיקות בין העברת היולוכים?

לא נראה לי שהגיר הבעיה פה משאבת הדלק נראה לי פשוט לא יוצרת מספיק לחץ דלק,

מתי החלפת פעם אחרונה מצתים? נראה לי שהבעיה פה או במשאבת דלק תקולה או מצתים או סלילי הצתה,

לרכב יש מחלה עם הסלילי צתה אחרי קילומטר גבוה אבל זה דורש בדיקה מקיפה,

את צריכה לפנות למכון הזרקה שידע יותר טוב לכוון לבעיה ולפטור אותה.

מה הקילומטרג' של הרכב?

פורסם

הבחור בתגובה שמעלי צודק ואני מחזק את טענתו

לדגמים הללו יש מחלה של סלילי הצתה וממירים קטליטים לרכב יש שני סלילי הצתה ולדעתי אחד מהם גוסס

ובאמצע נסיעה נדפק אצל בן דוד שלי הייתה אותה בעייה

רק שהרכב לא הגיע למצב שהוא נכבה אלא פשוט לא סחב הדוושה לא הייתה מגיבה כלל והרכב שכבר הייה צובר תאוצה לא הייה עובר את ה 60 קמ"ש נסי לבדוק את הכיוון הזה עדיף לקנות סליל הצתה חדש ולא מפירוק כי סיכוי גבוהה שחלק כזה ידפק לאחר

זמן קצר

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

תרשי לי לחשוב מחוץ לקופסה !

העובדה שציינת שהבעייה החלה לאחר שיפוץ הגיר, ומאז צאתך מהמוסך, מוביל אותי לעובדה המנצחת, שכפי שאני תמיד נוהג לומר"אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים" :

ולמה התכוון המשורר, החשד הוא בפריט שנותק ולא הורכב מחדש, או הורכב בחיפזון באופן רופף, כמו למשל,כבל הארקה מסויים , באם היה קיים שהיה מחובר לתיבה, נותק בזמן פירוק תיבת ההלוכים, ולא הוחזר למקומו.

מצפה לעדכון כלשהו בנושא.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב, וברוך בואך לפורום !

תרשי לי לחשוב מחוץ לקופסה !

העובדה שציינת שהבעייה החלה לאחר שיפוץ הגיר, ומאז צאתך מהמוסך, מוביל אותי לעובדה המנצחת, שכפי שאני תמיד נוהג לומר"אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים" :

ולמה התכוון המשורר, החשד הוא בפריט שנותק ולא הורכב מחדש, או הורכב בחיפזון באופן רופף, כמו למשל,כבל הארקה מסויים , באם היה קיים שהיה מחובר לתיבה, נותק בזמן פירוק תיבת ההלוכים, ולא הוחזר למקומו.

מצפה לעדכון כלשהו בנושא.

בהצלחה

צביקה

שיפוץ גיר עשיתי בעקבות זה שדוושת הגז הפסיקה להגיב לפעמים בנסיעה. במוסך חיברו את הרכב למחשב וישר אמרו שהגיר מת. עשיתי שיפוץ גיר. אבל הבעיה לא רק שלא נעלמה אלא עכשיו הרכב גם מתכבה בעצירה...(ואני חייבת לעצור כי הרכב לא מגיב לגז) בגלל זה עכשיו אני מקשרת את זה לגיר, למרות שבמוסך אמרו שגיר בחיים לא מוביל לכיבוי המנוע.

הבעיה שאני לא מבינה בזה יותר מדי. והם לא רואים שות תקלה ברכב, בגלל זה הם עשו נסיעת בדיקה בעיר אבל לא נתקלו לבעיה הזו.

מחר אסע למוסך שלי שוב, שיבדקו את הגיר...

תודה על העזרה!

פורסם
שלום הגיר מעביר הילוכים בזמן אחרי השיפוץ?

הוא אינו מחליק או משמיע דפיקות בין העברת היולוכים?

לא נראה לי שהגיר הבעיה פה משאבת הדלק נראה לי פשוט לא יוצרת מספיק לחץ דלק,

מתי החלפת פעם אחרונה מצתים? נראה לי שהבעיה פה או במשאבת דלק תקולה או מצתים או סלילי הצתה,

לרכב יש מחלה עם הסלילי הצתה אחרי קילומטר גבוה אבל זה דורש בדיקה מקיפה,

את צריכה לפנות למכון הזרקה שידע יותר טוב לכוון לבעיה ולפטור אותה.

מה הקילומטרג' של הרכב?

הגיר מעביר הילוכים בסדר. הקילומטרג' 180 אלף

קישרתי את זה לגיר כי הגיר שופץ בעקבות זה שדוושת הגז הפסיקה להגיב לפעמים בנסיעה. אבל אז הרכב לא כבה אף פעם. רק אחרי השיפוץ זה התחיל.

ואת משאבת הדלת בדקו פעמיים. במוסך אומרים שאין להם מושג מה זה יכול להיות, כי הם כבר בדקו הכל.

אני לא כל כך מבינה בזה לכן לא יודעת מה הם בדקו בדיוק ואם בדקו בכלל...

אפנה למכון הזרקה לפי המלצתך. ידוע לך איפה יש באזור בת ים/ראשון/חולון?

המון תודה!!!

פורסם
הבחור בתגובה שמעלי צודק ואני מחזק את טענתו

לדגמים הללו יש מחלה של סלילי הצתה וממירים קטליטים לרכב יש שני סלילי הצתה ולדעתי אחד מהם גוסס

ובאמצע נסיעה נדפק אצל בן דוד שלי הייתה אותה בעייה

רק שהרכב לא הגיע למצב שהוא נכבה אלא פשוט לא סחב הדוושה לא הייתה מגיבה כלל והרכב שכבר הייה צובר תאוצה לא הייה עובר את ה 60 קמ"ש נסי לבדוק את הכיוון הזה עדיף לקנות סליל הצתה חדש ולא מפירוק כי סיכוי גבוהה שחלק כזה ידפק לאחר

זמן קצר

תודה על עזרה!

אבדוק את זה מחר במוסך.

פורסם
יכול להיות קשור באזעקה או משאבת דלק. תבדקי בעוד מקומות אולי מוסך אחר יפתור את הבעיה.

כבר ניתקו לי את האזעקה לגמרי ובדקו פעמיים משאבת דלק.

תודה!

פורסם

אני לא מבינה בזה כל כך, לכן לא כל כך התעמקתי במה הם בדקו בדיוק במוסך , אני יודעת רק שבדקו משאבת דלק, ניתקו אזעקה, החליפו חיישן גל זיזים, החליפו אינג'קטורים.לאחר שיפוץ גיר הרכב היה 3 פעמים במוסך והם לא עולים על הבעיה.

מחר אברר איתם את כל האופציות שכבתם פה. תודה לכולכם על העזרה!

לא חשבתי שאקבל התייחסות בכלל :)

מריה

פורסם

ברשותי רכב זהה, אצלי היה גמגום וחוסר יכולת מדי פעם להאיץ. יש הכרח לחבר הרכב למחשב ולבצע סריקת תקלות מדויקת. קפצתי למוסך מורשה של מאזדה. חיברו את הרכב למחשב, והמחשב הראה בעיה בחיישן MAF - שהוא חיישן זרימת האוויר למנוע (Mass AirFlow).

בתחילה דובר על החלפת החיישן - שהוא רכיב יקר מאד שעלותו כ-1000 שקל. אבל, במוסך ניקו את בית החיישן, והבעייה נפתרה לחלוטין ללא צורך בהחלפת הרכיב כולו. התקלה סודרה, והרכב מגיב ונוסע טוב! עלות הבדיקה הממוחשבת וניקוי החיישן - 290 שקל.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...