Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על רכבי שרד בצה"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולא נגעתם כאן בחגיגת הרכבים ה"מאומצים" ע"י קצינים אחרי ששת הימים. מפיורי 3 וקורונט שהיו אהובים על עשירי הגדה ועד איזה סטיישן אמריקאי ענק ששימש את הרב גורן עד שנעזב להירקב בין העצים בסירקין.לשכני הלא ידועים - סרן -(אלוף) גיורא חייקא וסרן (- רא"ל) דן שומרון היו לנדרוברים חדשים של הליגיון.כעבור כשנה נגמר סיפור השלל הפרטי.

בלי בג"צ ובלי בצלם - וכל העולם מחא כפיים.

פורסם
בצבא היתה גם לפחות סוסיתא סטיישן 13/60 אחת

אני נסעתי באחת כזאת צבאית בוודאות, ולמיטב זכרוני היא לא היתה היחידה.

ולגבי הוולוו 144 - היא שמשה גם אלמי"ם אך בעיקר תא"לים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היתה גם לנצ'יה אחת.

כשאהוד ברק היה רמטכ"ל שימשה אותו תמא בצבע ירוק בקבוק כהה.

מעניין מה עלה בגורלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היתה גם לנצ'יה אחת.

כשאהוד ברק היה רמטכ"ל שימשה אותו תמא בצבע ירוק בקבוק כהה.

מעניין מה עלה בגורלה.

כמדומני שהלנצ'יה שימשה בעיקר כרכב שרד להגעה לטקסים וכיו"ב. רוב הזמן הוא השתמש בקפריס או איזושהי אמריקאית אחרת שעמדה לרשותו.

מזכיר לי שבאמצע שנות התשעים מישהו חכם במיוחד החליט לצייד רס"נים/סא"לים בפיאט פונטו, לאחר שנים של שימוש בפיז'ו 104/205. שנים בודדות חלפו - ואף פונטו צבאית לא נראתה יותר באופק...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הבחירה בפונטו כרכב לסאל"ים לא היתה מקרית; הדרישה היתה מכונית בעלת ABS וכרית אוויר, ובאותה תקופה רק הפונטו HSD 75עמדה בדרישה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בזמן מלחמת ששת הימים לאלוף פיקוד הדרום גביש הייתה פליימות חבוטה.

אחרי המלחמה הגיע עבורו אמריקאית קופה 2 דלתות גדולה - וכל "המקורבים " הוזמנו לראות...

גביש החזיר את המכונית בטענה שהיא מנקרת עיניים וגם קשה לו להכנס עקב כאבי גב.

היה לי עיניין מועט אותה תקופה ברכבים ודגמים אבל עכשיו נזכרתי - משהוא מזהה את הדגם הנ"ל.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
עד כמה שאני זוכר, הוולבו וה 132 לא היו רכבי שירות רגילים אלא רכבים של קצינים שהיו גם נכי צה"ל. הם קיבלו את הוולבו באופן אישי, והרכב "חויל" ונשא לוחית צבאית מסדרה שונה מלוחיות הרגילות של רכבי השירות.

כששירתתי באוגדה 162, למפקד האוגדה היה ווליאנט, ולקצין הקשר (אם אני לא טועה) היתה וולבו.

נמרוד

הוולוו הראשונה בצה"ל היית שלל אשר סא"ל דני מט "מצא בגדה 122, 4 דלדות ולאחר מכן "חויילה" לצבא,

רבין נהג בוולינט מספר צ-1000

פורסם

אם כבר מכוניות שרד - אז הלינקולין של רוזווילט

1939-Lincoln-Sunshine-Special-Presidential-Limousine-Roosevelt-Truman-fvl-H-Ford-Museum-N.jpg

1939-Lincoln-_Sunshine-Special_-Presidential-Limousine_-Roosevelt-_amp_-Truman-Flags-_amp_-Grille-_H-Ford-Museum_-CL.jpg

או הלינקולין של גיבור מלחמת העולם השניה הגנרל (בעל חמשת הכוכבים)שהפך לימים לנשיא ארה"ב: דווייט דייוויד אייזנהאואר

IMG_1932wm.jpg

או שאם לא נלך רחוק, לד"ר חיים ויצמן נשיאה הראשון של מדינת ישראל הייתה גם לינקולין מדהימה שקיבל מהנרי פורד השני,

(למרות שהנרי פורד הראשון היה גזען, שונה יהודים, חברו הטוב של היטלר, ההוא שנתן להיטלר את רעיון החיפושית - "מכונית

לכל פועל" - הנרי פורד הצהיר על דעותיו האננטישמיות בפומבי, מה שגרם ליהודים בארה"ב לסלוד חזק מקנצרן פורד לטובת GM)

1LYNKOLEN.jpg

LYNKOLEN%201---.jpg

מכוניות מדהימות!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אני נסעתי באחת כזאת צבאית בוודאות, ולמיטב זכרוני היא לא היתה היחידה.

ולגבי הוולוו 144 - היא שמשה גם אלמי"ם אך בעיקר תא"לים.

במהלך שכרון הנצחון של 67 הזמין צהל כ-8-10 מכוניות plymouth fury 3 עבור אלופי הצבא, הנושא הודלף, כמדומני לשר ספיר, זעם השר ועצר את החגיגה, הרכבים הוחבאו בתל השומר תחילה ולאחר הועברו לבאר יעקב. הרכבים הוזמנו בצבע ירוק כהה שואף לשחור.

• תוכן חדש...