Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים - צריכה משותפת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב חשבון מים הזוי כתוצאה מצריכה משותפת גדולה במיוחד, נמצא כי יש פיצוץ בצינור מים ששיך לרכוש המשותף.

כמובן שהצינות יתוקן.

שתי שאלות.

1. האם לאחר התיקון יש אפשרות או נהוג לזכות את הצרכן (למיטב זכרוני התשובה היא כן) אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

2. בהנחה שהדירה שכורה, האם השוכרים צריכים לשלם את ה"חשבון מים" (לא את התיקון)?

תודה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נראה לי כי:

1. למה לזכות? הרי המים "נצרכו", ולא מדובר על בעיה של הראשות המקומית, אלא של בעלי הרכוש המשותף. אני אתפלא לשמוע שמישהו זוכה בגין כך.

2. בד"כ נהוג שבעל הדירה נושא בעלויות תיקון תשתיות שנפגמו בשימוש סביר. מאחר והמים "נצרכו" בשל בעיה תשתיתית, הייתי נוטה לחשוב שבעל הדירה ישא בחלק היחסי של הצריכה המשותפת שנגרמה כתוצאה מהנזילה.

פורסם

אתה צריך לחכות שתקבל חשבון מים עם צריכה משותפת נורמלית ואחרי זה ללכת לעיריה עם החשבון מהאינסטלטור (חשוב שהוא ירשום שהיה פיצוץ בצינור), ואז אתה אמור לראות בחשבון הבא זיכוי בצריכה המשותפת.

פורסם

ידוע לי שאם נגרמה צריכה מופרזת בגלל פיצוץ בדר"כ מזוכים.

בדקתי בחוזה:

המשכיר לא יהיה אחראי לנזקים ישירים או עקיפים שיגרמו לשוכר כתוצאה של תקלות במערכת המים החשמל או הרכוש המשותף בבניין.

כך שכנראה המשכיר לא אחראי...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לפני כשנה קיבלתי חשבון מיים שכלל צריכה משותפת של 51(!) קוב מיים, וזה עוד משותף ל 3 ביניינים בני 44 דירות כל ביניין.

צאו וחשבו.

לאחר משא ומתן בין וועדי הבתים של הביניינים לבין עירית ראשל"צ זוכינו בחלק גדול מהתשלום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש עיריות שתאגיד המים שלהם מחייב פעם בשנה עבור צריכת משותפת מופרזת ולא מבוססת - כדי לקבל תקציב עבור עצמו.

לצערי השיטה נפוצה בארץ הקודש.

כאשר תנסה לברר, אם בכלל יענו לעניין, יאשימו את הנזילות, ופתרון שמאוד מתאים יהיה "החלפנו מונה" והעברנו קריאה ממונה ישן, ואז אין לך שום דרך לאמת את הצירכה.

יש עו"ד בהרצליה שביקש באביב לאשר יצוגית על הנושא - איני יודע לאן הסיפור התגלגל.

לעצם העניין: נראה לי שהצריכה היא ע"ח השוכר, תיקון הצנרת ע"ח המשכיר. אין פ העניין של נזק לרכוש שלגביו לא ברור מי אחראי, אלא נזק לכיס כתוצאה מצריכה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אם תשימו לב לחשבון המים החיוב מתבצע עבור כמות המים שצרכת + אגרת ביוב שעולה ככל שאתה צורך יותר מים.

הרשות נוהגת לזכות את הדייר שהייתה לו נזילה עבור אגרת הביוב שזה כמעט מחצית החשבון בהנחה שהציג חשבונית תיקון.

מכיוון שהמים לא זרמו בביוב ואין צורך בחיוב הזה, על המים בדרך כלל משלמים.

פורסם

מהניסיון שלי תזמין אינסטלטור שיתקן את הצינור. תבקש חשבונית שבה הוא מפרט את הבעייה ואופי התיקון.

לאחר מכן ניגשים למחלקת מים בעירייה (או לתאגיד). מציגים את חשבונית התיקון, מציגים חשבונות קודמים שמראים צריכה משותפת נמוכה בהרבה. וממלאים טופס ערעור.

מהניסיון שלי מזכים אותך על צריכת המים (הם עושים ממוצע שנתי מוסיפים עוד קצת ומחזירים את ההפרש). כל עוד הם דנים על הערעור לא מחייבים אותך לשלם.

ככה זה ברחובות.

אסף

• תוכן חדש...