Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארצות קרות ורכבים ישנים משאירים את הרכב לעבוד בסרק מספר דקות עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה תרם תחילת הנסיעה.

ברכב מודרניים ובארץ האם יש צורך להניעה את הרכב ולהמתין מס' דקות עד שטמפ' המנוע מגיע לטמפ' העבודה הרגילה?

פורסם

תניע, חכה כמה שניות ותתחיל בנסיעה, אין צורך לחכות. רק תקפיד שהק"מ הראשונים יהיו בנסיעה רגועה ושלווה בלי להכביד וללחוץ על המנוע. החימום הכי טוב למנוע הוא בנסיעה רגועה ולא בעמידה בסיבובי סרק.

פורסם

עם הפקקים של הבוקר ביציאה מהשכונה, אחרי דקה שהאוטו מונע (זמן לסידור האוטו) אני מתחיל בנסיעה רגועה.

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם
תניע, חכה כמה שניות ותתחיל בנסיעה, אין צורך לחכות. רק תקפיד שהק"מ הראשונים יהיו בנסיעה רגועה ושלווה בלי להכביד וללחוץ על המנוע. החימום הכי טוב למנוע הוא בנסיעה רגועה ולא בעמידה בסיבובי סרק.

מהנעה ועד לנסיעה עוברת כשתי דקות, משם אני יוצא ישירות לכביש מהיר.

פורסם
מהנעה ועד לנסיעה עוברת כשתי דקות' date=' משם אני יוצא ישירות לכביש מהיר.[/quote']

שוב,אין שום צורך להניע ולעמוד עם המנוע עובד 2 דקות, מיותר לחלוטין... תניע, חכה 5-10 שניות וצא לדרך בנסיעה רגועה. אין בעיה לנסוע בכביש מהיר, פשוט אל תלחץ 3/4 גז בדקות הראשונות אלה 1/4 מקסימום. אי אפשר למדוד את זה, פשוט תיסע רגוע כמה דקות עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה רגילה. אין צורך לעמוד ולחמם אותו.

פורסם

פשוט וקל. מתניעים את הרכב ומחכים כ-15-20 שניות לפני שנוגעים בגז. משך הזמן המדויק תלוי במנוע ובסוג השמן, ומטרתו לאפשר לשמן להגיע לכל הפינות, אבל גם פשוט כדי לאפשר לסל"ד להתייצב. מיד לאחר מכן מתחילים לנסוע רגוע: סל"ד נמוך (אבל אפקטיבי), העברות הילוכים מוקדמות, רגל קלה על הדוושה וכל מה שדרוש. זה אגב מאוד עוזר כאשר מחנים את הרכב עם הפנים החוצה, כיון שניתן להתחיל מיד בנסיעה והטיפוס לטמפרטורת עבודה מואץ.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה רלוונטי לכל רכב כיום. אני לא לא ברוסיה שיש שם טמפרטורה של 30 מעלות מתחת לאפס וצריך איזה טקס מיוחד לחימום הרכב. הנעה , המתנה של מספר שניות ותחילת נסיעה רגועה ללא לחיצה חזקה על הגז וללא העלאת טורים מיותרת. מספר דקות של נהיגה כזאת והאוטו מוכן להמשך נסיעה שיגרתית. אין צורך לעמוד מספר דקות במקום ולחמם את המנוע, מיותר לחלוטין.

פורסם
זה רלוונטי גם לרכב חדש? בן כמה ימים.

זה רלוונטי במיוחד לרכב חדש, כיון שברכב כזה חלקי המנוע עדיין צריכים "הרצה" כלשהי. אמנם היא הרבה יותר קצרה והרבה פחות קריטית מאשר פעם (עקב איכות ייצור והתאמה מוגברת) אבל בכל זאת ברכב חדש, במספר אלפי הקילומטרים הראשונים (נגיד, 3,000) כדאי להקפיד ביתר שאת על התייצבות סל"ד ונסיעה רגועה כשהמנוע קר. מעבר לכך כדאי לא להעמיס על המנוע יותר מידי (רכב מלא נוסעים או מטען) ולא לנסוע למשך זמן ארוך בסל"ד קבוע. אגב, גם בהרצה וגם שלא בהרצה, כדאי מידי פעם לנצל את המנוע כאשר הוא כבר חם: לאחר שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה כדאי קצת לאמץ אותו בסל"ד גבוה יחסית, לפחות כמה דקות בשבוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ברכב מודרניים ובארץ האם יש צורך להניעה את הרכב ולהמתין מס' דקות עד שטמפ' המנוע מגיע לטמפ' העבודה הרגילה?

לא רק שאין צורך בזה, הוראות היצרן אומרות בפירוש לא לעשות כך. גם במכוניות מלפני 25 שנה ויותר.

נכון מאד.

דני

פורסם
בארצות קרות ורכבים ישנים משאירים את הרכב לעבוד בסרק מספר דקות עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה תרם תחילת הנסיעה.

בארצות קרות מחובר האוטו בלילה ל-220V דרך שקע בטמבון הקדמי שמחמם את המים כל הלילה. אם אתה לא משתמש בזה כל לילה ואין לך זיל/וולגה 56, תניע וסע לשלום.

פורסם
לא רק שאין צורך בזה, הוראות היצרן אומרות בפירוש לא לעשות כך. גם במכוניות מלפני 25 שנה ויותר.

דני

לא ראיתי בספר רכב משהו על תחילת נסיעה מיידית. מדוע היצרן אוסר על כך?

פורסם

היצרן אוסר כי חימום במקום גורם למנוע להתחמם לאט יותר מאשר בנסיעהוזה מכיוון שבנסיעה יש יותר עומס. גם אצלי בספר הרכב רשום להניע ומיד להתחיל ליסוע. אם נמצאים במקום ממש ממש קר אז לחכות 30 שניות וליסוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בספר הרכב של אופל אסטרה 2001 אני זוכר שרשום להתחיל נסיעה מיד אחרי ההתנעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...