Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

החלטתי להחליף את המזדה לנטיס f מנוע 2.0 לרכב חדש וחסכוני.

אני נוסע כ 45-50 אלף ק"מ בשנה ואני רוצה לקנות רכב חסכוני יותר ופחות נוקשה( הגב לא מה שהיה פעם).

התמקדתי בשני רכבים

פולו tsi1.2 105hp dsg7

או למרות שמדובר בסגמנט שונה לחלוטין

אוקטביה 1.6tdi ידני

קצת נתונים:

הפולו על הכביש 113,000 שח.

האוקטביה על הכביש 140,000 שח.

צריכת דלק ראלית של פולו בידיים שלי 1:12

צריכת דלק ריאלית של האוקטביה אני חושב 1.17

בו נצא מנקודת הנחה שבנזין ודיזל אני יכול לרכוש באוטו מחיר

עליות ביטוח לא ידוע עדיין.

בקיצור האם כדאי לשקול את האוקטביה נא להתייחס לפן הכלכלי בלבד).

תודה על העזרה כי יש לי סלט בראש

נכון שאלו שני רכבים שונים לחלוטין אך אולי הק״מ הרב הופך את העניין לכדאי .

אני מעדיף רכב משפחתי עם תא מטען ענק אך חסכון בכסף מכריע את העניין.

אם צריך לקנות ידני בשביל כך נקנה ידני.

שיקול נוסף הוא במכירה:

פולו שעשה 150 אלף לאחר 3 שנים תמכר במחיר שחיטה.

דיזל שעשה 150 אלף ב 3 שנים לא.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

שלום,

בכמות הנסיעות שלך רכב דיזל עדיף.

האם אתה מוכן לשקול רכבים אחרים, יותר חיסכוניים, שלא עולים 140 אלף ק"מ ולא יקרים בביטוחים (כי אוקטביה דיזל כן )?

אני חושב שלגב שלך, למרחב פנים ולחיסכון בהוצאות הדלק סיטרואן C3 פיקאסו תתאים הכי טוב.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%93%D7%A9/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F/1193/C3-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%90%D7%A1%D7%95/1.6-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

נ.ב.

אם אתה יכול לרכוש אוקטביה במחיר של פולו, לך על זה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש עכשיו גם את הרנו פלואנס במחיר נמוך מאוד. יצא לי לעשות סיבוב על הרכב והוא הפתיע מאוד מבחינת ביצועים ביחס למנוע 1500 (110 כ"ס) ורכב מגודל. בנוסף הרכב נוח מאוד וחסכוני ביותר - עם שישה הילוכים כך שההילוך השישי הוא הילוך ארוך מאוד לטובת שיוט נינוח וחסכוני בסל"ד נמוך. לא יכול לספר משהו מהותי מבחינת אחזקה היות ולא החזקתי כזאת.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

עלויות ביטוח זה בהחלט משהו שצריך להידרש אליו כאשר מחליפים רכב והשיקול העיקרי הוא כלכלי.

אני הייתי חושב על הכיוון של קיה סיד CRDI או קיה סול. רכבים שמשרתים כמוניות אבל עלות הביטוח שלהן נמוכה לעומת הסקודה.

מעדויות של נהגי מוניות מדובר ברכבים אמינים וחסכוניים, ובטח לא עולים 140 אלף ש"ח.

כמו כן, אין את מוניטין האמינות המפוקפק של רנו.

פורסם

מה כולם קופצים נגד האוקטביה ?

נכון היא עולה 140 אבל אתה משלם על מה שאתה מקבל ובקיה אתה בחיים לא תקבל מה שאתה מקבל אצל קונצרן ואג (וכן כן אני מדבר גם על אמינות וגם על איבזור ועל כוח מנוע וגיר )

פורסם

בוא נחשב את זה רגע - קיה סול אוטומטית מול סקודה אוקטביה ידנית:

מחיר רכישה - קיה סול - 127K. אוקטביה - 140K.

מחיר ביטוח - לפחות 2000 ש"ח בשנה יותר לסקודה. אולי אף יותר.

צריכת דלק: קיה - 1:15. סקודה - 1:17.

כמות קילומטרים : 40K בשנה בשתיהן.

כמות הליטרים הנצרכים בשנה בקיה - 2666. הכמות בסקודה - 2352. סה"כ 313 ליטרים, או 2191 ש"ח בשנה לטובת הסקודה - לפי 7 ש"ח לליטר.

ועכשיו לחישוב הסופי:

עלות רכישה - 13K לטובת הקיה.

עלות ביטוח - 6000 ש"חלאורך 3 שנים לטובת הקיה.

עלות דלק - 6600 ש"ח לטובת הסקודה.

סה"כ:

12,400 ש"ח הפרש לטובת הקיה. מה לעשות...

מכיוון שאין עלויות תיקונים במשך 3 שנים והקיה אפילו נהנית מ-7 שנות אחריות, הקיה עדיפה בהרבה לנהג החסכן.

פורסם

ואת ירידת ערך לאחר 3 שנים קשה לספור,

וזה יכול לשנות את כל תמונת החישובים.

לכן, הייתי מהתחלה קונה רכב כמה שיותר חיסכוני וזול לרכישה.

אני אישית לא הייתי מאושר לבלות 50 אלף ק"מ בשנה, לא במושב של אוקטביה ולא במושב של סול.

(הגב שלי רגיש, אבל ללא בעיות מיוחדות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה עם פאביה סטיישן דיזל? מנוע וגיר כמו באוקטביה, אך חסכונית יותר (יותר מ20 לליטר במציאות, נתון היצרן מדבר על ממוצע 1 ל24, בבינעירוני 1 ל28. המחירון סביב ה115-120 אלף ש"ח.

עוד רכב שיצא לי לנסוע עליו כחצי שעה ומציע לך לבדוק אותו: סיטרואן C4 HDI עם 112 כ"ס וגיר ידני 6 הילוכים. אני מאוד אהבתי אותו: נוח מאוד, שקט מאוד יחסית, שזה משמעותי בכל הקשור לעירנות ועייפות בנסיעות ארוכות. מגיעה עם מערכת סטריאו לרכב איכותית ואחיזת כביש טובה מאוד. קיום ההילוך ה6 מהווה יתרון נוסף- נסיעה במהירות שיוט (יש בקרת שיוט, אגב) גבוהות כמו 130 קמ"ש לערך ב2000 סל"ד לערך (שזה אומר חיסכון). ע"פ הקטלוג צריכת הדלק במשולב היא 1:21 ובבינעירוני 1:25 לערך.

הידנית עולה 130 והאוטומטית (רובוטית) 140, המחיר הוא לדגם המאובזר.

בכל מקרה- גם האוקטביה/ פאביה וגם סיטרואן למיניהן יהוו שיפור משמעותי בנוחות ביחס ללאנטיס שלך. הכי טוב- נסיעת מבחן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

יש לי מכר שיש לו הונדה ג'אז הברידית - צריכת הדלק היא מעל 20 ק"מ לליטר - ועלויות התחזוקה נמוכות משמעותית מהדיזל.

כמו"כ הייתי שוקל גם את הפלואנס ZE של בטר פלייס אם תחנות ה"מילוי" שלהם הן במסלול נסיעתך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הלכתי לבחון את הפלואנס דיזל

130 לדגם האוטומט והמאובזר ביותר נשמע אטרקטיבי אבל...

אחרי שחשים את האיכות באוקטביה ובג'טה אין מה להשוות. התחושה זולה ואי הכן כזו.

קיה ריו כנ"ל ובגדול.

לא מעניין אותי מגנזיום, בקרת אקלים... בקרת שיוט כן ולאחר בירור ניתן אף להתקין מקורית באוקטביה הידנית. כן כן אני לא טועה.

אני נמצא בממוצע 12 שעות ביום ברכב כחלק מעבודתי ואני מוכן להתפשר פו ושם אך הפלאונס ובטח הריו זה חתיכת התפשרות על סביבת עבודה.

מה גם שאחד הנקודות המרכזיות שציינתי לחיוב בדיזל זה סחירות עתידית ברכב בעל ק"מ רב.

סחירות פלואנס, ריו בעתיד יכולה להיות בעייתית. אולי אוקטביה ובטח ג'טה שלא בתקציב ישמרו על ערכם טוב יותר.

אני מאמין ש +-15K אקסרה על אוקטביה יכולים להעלם עם השנים שכן פלואנס וריו יעבדו את ערכם מהר יותר.

תקנו אותי אם אני טועה בבקשה?

לגבי C4 HDI תיבה רובוטית...מפחיד אותי להתפלל כל הנסיעה.יש למישהו ניסיון איתה?

גם כאן יש עניין סחירות ואמינות

אני בדילמה גדולה אוקטביה דיזל אחלה רכב אבל יקר מוות.

אולי 15K+ יותר שווים שכן הערך ישמר טוב יותר. מה אתם אומרים?

יש גם את עניין הביטוח אך עוד 2000/1500 ש"ח לשנה זה לא בשמיים עבור נסיעה ברכב הנכון.

ישמור על ערכו טוב יותר.

זה לא שאני מזלזל בפלואנס,ריו,C4 אך אני חושב שאולי אוקטביה תשמור על ערכה טוב יותר בשוק ואז הפער יעלם כעבור 3 שנים.

דרך הגב אחת הסיבות שחשבתי על הפולו ולא הפאביה למרות שהאחרונה זולה יותר זה שאחרי שלוש שנים הפער יעלם שכן סביר שפולו תשמור על ערכה טוב יותר.

אני חושב שחזרתי על עצמי מספר פעמים אך לא נורא. כמו שאמרתי אני בדילמה.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

תראה, הC4 שהתכוונתי אליה ושנהגתי עליה היא ידנית 6 הילוכים. הרובוטית קצת מרתיעה אותי. יש לך בעיה עם ידני? אם לא, לדעתי כדאי לנסות את הC4.

לגבי האמינות- איני יודע. אולי בעלי ברלינגו יוכלו לעזור לך בזה (מבחינת מנוע- גיר). אל תשכח שרוב הקללה הצרפתית היא בגיר האוטומטי שלהן. ודווקא התרשמתי מבעלי C4 בנזין בנות 3-4 שנים (שכנים) שהן דווקא אמינות למעט בעיות בגיר AL4 (לא רלוונטי בידני).

צריך גם לזכור שרוב תקלות החשמל באירופאיות- בגלל התקנות בארץ של קודנית וכדו'.

בנושא הסחירות- אם תסתכל ביד2, תראה שבאמת האוקטביה תשמור על ערכה יותר טוב מכל דיזל אחר, כמעט. אוקטביה 2008 עולה 70-80 בעוד שמגאן/ C4 תעלה 45-55 שזה פער של עד 30 אש"ח. אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

מה עם ג'טה החדשה שהתחילו לייבא לאחרונה? המחיר שלה כמעט כמו האוקטביה (137 על הכביש, לגרסה הידנית) ולפי התמונות והביקורות עושה רושם שמדובר במשהו איכותי ששווה בדיקה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
יש לי מכר שיש לו הונדה ג'אז הברידית - צריכת הדלק היא מעל 20 ק"מ לליטר - ועלויות התחזוקה נמוכות משמעותית מהדיזל.

.

אני חושב שזו האופציה המשתלמת ביותר!

1. יותר זולה לרכישה ובפער משמעותי.
  2. ירידת ערך מצחיקה (תבדוק מחירון של ג'אז משומשת..)
  3. חסכונית בדלק לא פחות ממנוע דיזל (יש אומרים שיותר)
  4. עלויות אחזקה (כולל טיפולים וביטוחים) נמוכות משמעותית מאוקטביה (או כל רכב דיזל אחר).
  5. סחירות מעולה (אם כי יכול להיות שיורידו לך כמה גרושים על נסועה גבוהה)
  6. אמינות אבסולוטית.

לדעתי תזמין נסיעת מבחן ובמידה והרכב נוח לך ולא נוקשה מידי זוהי בהחלט האופציה המועדפת.

עוד אופציות בסיגנון הן:

1. טויוטה אוריס היברידית.
  2. הונדה סיוויק היברידית.
  3. הונדה אינסייט היברידית.

פורסם

המנוע ההיברידי יעיל במיוחד בתוך העיר. מחוץ לעיר (שם מתבצעות רוב הנסיעות של הבחור שלנו) הוא לא בשימוש בכלל.

ההמלצה על היברידי פשוט לא רלוונטית למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר. הכיוון הוא דיזל, דיזל ועוד פעם דיזל.

פורסם

שלום,

מצטרף להמלצה על רכב דיזל. אתה יכול להשוות את נסועתך לכזו של נהג מונית בערך בחצי משרה :-P ולכן בהחלט מומלץ רכב משודך למנוע דיזל ויותר מכך, רכב דיזלי משודך לתיבה ידנית והסיבות לכך ברורות - חיסכון לעומת תיבות אחרות וכמובן אמינות ועלויות תיקון במקרה של תקלה.

לטעמי ישנם שלושה רכבים שיתאימו לצרכייך:

הראשונה היא האוקטביה דיזל, שהיא גם היקרה, המפנקת והמאובזרת מכולן.

הרכב השני הוא הפולקסווגן קאדי, פה תתוכל לשלב בין שני הרכבים שציינת אתה בפתיחת השרשור - הפולו והאוקטביה - בכך שתקבל רכב משודך למנוע 1.2tsi מחד, עם איכות מבית פולקסווגן מאידך. כאן הרכב משודך לתיבה ידנית ולדעתי יכול להשיג את החיסכון המצופה בדומה לרכב המשודך למנוע דיזל. מחירו נע סביב 120k. דגם שני של הקאדי הוא זה המשודך למנוע טורבו דיזל, גם הוא ידני ומחירו כ- 135k. האיבזור הוא זהה ולכן ייתכן וכדאי לשקול את האופציה הראשונה.

http://www.icar.co.il/פולקסווגן/פולקסווגן_קאדי/פולקסווגן_קאדי_חדש/

הרכב השלישי הוא יונדאי i30 דיזל, רכב זה משודך לתיבה אוטומטית ואלם למנוע דיזל וממה שאני הספקתי לקרוא קיבל ביקורות מצויינות. מניסיון על הרכב בגרסאת הבנזין אני יכול להעיד שמדובר באוטו טוב, נוח יחסית ובעיקר אמין. כמובן שלא מדובר באיכות הפולקסווגנית, אך מתקרב לרמות אירופאית בהחלט. הרכב היה שלנו 3 שנים וגמע כ-100 אלף קילומטר ואפס תקלות ואני יכול להעיד שדי התעללנו בו, נהגו עליו 4 נהגים שונים כשאחד נהג חדש והרכב לא השמיע ציוץ.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483551,00.html

כמו"כ רציתי לברר איתך האם יש לך אפשרות לרכוש את הרכב דרך אחת מחברות הליסינג (אם אתה מעוניין בכך כמובן). לדעתי יהיה משתלם לך שיהיה מישהו שייקח את הרכב ממך אחרי כמה וכמה שנים של נסועה רבה.

בהצלחה וחזור לעדכן ברכישה

• תוכן חדש...