Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויה במוסך רנו באר שבע

BoBA2
שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

לאחר שהנורת דרך שלי הפסיקה לעבוד רק מצד שמאל, החלפתי נורה וזה לא עזר.(למרות שהישנה הייתה שרופה)

החלטתי ליסוע למוסך בבאר שבע בעמק שרה, מוסך מורשה של רנו וניסאן, עמיגל.

לאחר בדיקה התברר שבבית הפיוזים, בחיבור של החוטים, יש שם "תקע ושקע", אז כמו שבעלי הצרפתיות יודעים שזו מחלה די נפוצה ובקיצור הפלסטיק נמס, אי אפשר היה לנתק ולנקות אלא רק לעשות חיבור ישיר(הלחמה של 2 חוטים). קיבלתי הצעת מחיר 420 שקל. החלטתי לא לגעת בנתיים בתיקון כי הנורה הייתה חוזרת לעבודה אם הייתי מזיז קצת את המגעים. לאחר שבועיים של נסיעה, פתאום הפסיקו לעבוד שני הפנסים. החלטתי ליסוע ולעשות את התיקון. הגעתי למוסך, הפעם היה אחראי אחר, בשם אייל, בחור נחמד, חישב לי כמה הכל יצא, יצא 324, לאחר 40 דקות של עבודה הכל היה כבר מוכן ואייל עשה לי עוד הנחה ועיגל לי ל300.

עכשיו איך אפשר להבין את זה שפעם שעברה כמעט לא שילמתי ב100 שקל יותר?

מצד אחד אני כועס שכמעט לא עבדו עליי, מצד שני עשו לי הנחה.

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדוע באמת לא שאלת לפשר ההבדלים?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו שאלה שהייתי מפנה להנהלת המוסך וליבואן עצמו.

אם אני לא טועה מנהל השירות של קרסו (אריה ?) הינו חבר בפורום. מעניין מה תהייה תגובתו לעניין.

51 קג"מ :shock::lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי, מה צפית שיענו לך, נסינו לדפוק אותך אבל אנחנו לא עקביים?

לא מבין אנשים שעדיין הולכים למוסך היבואן לאחר גמר אחריות.

לחבר התקלקל לוח המכוונים בפוקוס, 4000 ש"ח במוסך מורשה, 600 ש"ח במכון המתמחה בנושא.

אתה מבין ששלמת 300 על הלחמה של חוט?

לדעתי מוסך שאינו שייך ליבואן היה לוקח לך חצי מזה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל הנוגע לחשמל ברכב מורכב מבחינה חשמלית כמו רנו מגאן, טיפול במוסך רגיל שקול להתאבדות.

קומבינות, מעקפים וכו' - זה הדבר שהצרפתיות שונאות יותר מכל - וברגע שיש הצטברות של קומבינות במערכת החשמל, זה יכול להשפיע על משהו אחר לגמרי ולהשבית את הרכב שלך עם תקלה שאף אחד לא יידע ולא יצליח לאבחן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

והלחמה של הקונקטור זה לא קומבינה??

אני מצפה ממוסך מורשה לאחר איתור התקלה להחליף את הקונקטור שיראה בדיוק כמו המקור ! (ועל זה לגבות 300 שקל).

בטח לא לבקש 300 שקל על הלחמה שאתה יכול לעשות בעצמך.

שימו לב שלא גבו על איתור התקלה, הרי שיחררו אותו בפעם הראשונה ללא חיוב.

מצד שני כשמדברים על המוסך הזה שום דבר לא מפתיע.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שיכולתי להלחים לבד או ללכת למוסך לא מורשה ולשלם חצי מזה, אבל פה אני מקבל אחריות

ככה שאם משהו יקרה תהיה אפשרות להשתמש בזה לזכותי.

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אנסה להציג את הצד השני (בתור אחד שפעם, בימי קדם, היה בצד של "הרעים" שמדובר עליהם בשרשור)

בחשמל, בעיקר בחשמל רכב ובטח שברכבים מורכבים חשמלית כמו המגאן, 99% מהעבודה של חשמלאי טוב הוא האבחון.

הרי הרבה מתקלות החשמל מסתכמות לבסוף ב"תלחים את זה", "תעקוף את ההוא" או "תחליף את הרכיב השרוף ששם " (שמחובר בקונקטור של PLUG AND PLAY), עבודות שזמן הביצוע שלהם (לאחר האבחון!) הוא דקות, ודרגת קושי הביצוע שלהן הוא של חוג אלקטרוניקה במתנ"ס.

החוכמה היא לאתר מאיפה התקלה. ועובדה היא, שפותח הת'רד ידע רק להחליף מנורה, שנשרפה מיד שוב ומשם לנסוע למוסך.

פה דרוש ידע, נסיון, וכן, לעיתים קרובות גם הרבה זמן עבודה של לפרק פלסטיקה ולחפור מתחת.

תראו את חשמלאי הרכב שמייעצים פה בפורום (שלא אזכיר את שמם רק מפאת "אין אומרים שבחו..") ש"מריחים" את התקלות ההזויות של השואלים דרך המסך:lol: .

ואני בכלל לא מדבר על תקלות מסובכות באמת במחשבי הרכבים, ששם אני באמת מוריד את הכובע בפני מומחי האוטוטרוניקה שיודעים למצוא (בעזרת צב"ד יקר) ולהחליף רכיב סורר על PCB עמוס שהולחם ע"י רובוט יפני. אני מדבר על תקלות "פשוטות" כמו קונקטור שנמס, או חוט GND שהבורג שלו איבד חצי סיבוב בהידוק ומשבית חצי אוטו.

אותו לקוח, שיבוא אחרי זה ויגיד "כולה הידק לי איזה בורג רופף ולקח לי 300 ש'" שוכח שכשהגיע למוסך (בד"כ על גרר) כבר בטח חשב שמדובר בהחלפה של מנוע. פתאום, כשמתברר שכולה היה מדובר בחוט רופף, הוא מסרב לשלם עבור הזמן והידע של בעל המקצוע.

אני מתפלא שבכלל שחררו את השואל מהמוסך מבלי לגבות ממנו עבור האבחון.

זה חוקי, זה מקובל, וכן. זה הוגן.

נתקו

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם יודע לעקור שיניים ובכל זאת אני ומשפחתי הולכים לרופא שיניים שיבצע עקירה ומשלמים לו בכסף.

זה שמישהוא יודע לעשות משהוא לא אומר שלא צריך לשלם בכסף למקצוען שמבצע זאת.

בברכה - רפי לין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רפי,

אתה יודע מה, אם אתה יודע לבד, ורוצה להתנסות, מברוק. זה האוטו (או השיניים:lol: ) שלך.

לרוב (אלא אם אתה באמת חסר אחריות באופן קיצוני) אתה לא מסכן אף אחד, חוץ מאת עתידו של חשבון העו"ש שלך.

ואתה צודק- על עבודה שמבוצעת בצורה מקצועית- צריך לשלם.

אני מדבר על בעיה תפיסתית יותר עמוקה מזה.

אם התחלת עם רופאים (וכן, ההשוואה במקומה)

נניח שאתה (חו"ח) סובל מאיזו תופעה רפואית מוזרה, שאפילו אצל ד"ר גוגל לא מצאת לה מזור.

הלכת לרופא, מישש פה,לחץ שם ואחרי 30 שניות קבע "אה, כן, זה קיציציס פונגיטיס. אנחנו רואים את זה הרבה לאחרונה. תמרח את המשחה הזו 3 פעמים ביום ותוך שבוע זה עובר. 1800 ש' פלוס מע"מ בבקשה".

נדיר שתשמע את אותו אחד , לאחר שהחלים מהפוגיטיס מתלונן שבדקו אותו 30 שניות וגבו ממנו מעל אלפיים ש'. שם זה נראה לו הגיוני, שהרי הרופא השתמש בידע שלו והבעיה נפתרה.

משום מה כשמדובר בבעלי מקצוע אחרים (לאו דווקא חשמלאי רכב) האנלוגיה הזו לא פועלת.

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם יודע לעקור שיניים ובכל זאת אני ומשפחתי הולכים לרופא שיניים שיבצע עקירה ומשלמים לו בכסף.

זה שמישהוא יודע לעשות משהוא לא אומר שלא צריך לשלם בכסף למקצוען שמבצע זאת.

בברכה - רפי לין

יש הבדל בין לשלם למישהו על העבודה שלו ובין זה שהגובה מתנהג בחזירות! מוסכים מורשים גובים טונות של כסף על שום דבר שונה

שמוסך רגיל עושה....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...