Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני בדיוק כ 20חודש החלפתי מצבר לרכב, רכשתי מצבר של שנפ 60AH.

לפני חודש בערך היה חסר מעט מים במצבר המים הגיעו בדיוק לגובה של הלוחות, הוספתי מעט מים מזוקקים, והיום המצבר שבק.

בימים האחרונים התחלתי להריח ריח של גזים מהמצבר חזקים מאוד שהמנוע פועל, בדקתי ולא היה חסר מים, בדקתי טעינה והיא תקינה לחלוטין נע בין 13.8 ל 14.2V ולא יותר עם ובלי צרכנים לאורך כל טווח הסל"ד.

עכשיו אני בא להניע את הרכב והמצבר מת, התאורה חלשה מאוד ואין סטרטר.

בינתיים שמתי מצבר חדש של 46AH עד מחר שאני אסע לקנות/להחליף את המצבר(הוא היה משמש אותי להתנעה של הטרקטורון וסתם עומד כמעט ללא שימוש).

השאלה היא מה גרם למצבר לשבוק כ"כ מהר 20חודש בדיוק זה מצבר עם 20חודשי אחריות של שנפ בצבע לבן.

אני זוכר אפילו את האשכול שפתחתי כאן שרכשתי אותו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296352

שפירקתי עכשיו את המצבר גילתי כי הדופן שלו מימין ושמאל התנפחו, הלוחות בתוך המצבר התנפחו בפנים מה גרם לזה?

אין זליגה בדקתי והיא עומד על 22 מילי אמפר.

אין על וולטה היה לי אותו 5-6 שנים וגם לפניו היה לי וולטה שהחזיק כ5שנים, שנפ תמיד מת מהר. :evil:

אני מקווה שהאחריות של המצבר עדיין תקפה מוטבע עליו חודש 11-12 ומתחת רשום D9.

רכשתי אותו בחודש 11 בשנת 09.

במידה ואחריות לא תקפה איזה מצבר הייתם ממליצים לי? חשבתי ללכת על מצבר ג'ל שיהיה יקר העיקר שיחזיק יותר מה דעתכם?

פורסם

שלום

יש לי מין הרגשה כזאת שאתה אמור לדעת את התשובה.

"אין על וולטה היה לי אותו 5-6 שנים וגם לפניו היה לי וולטה שהחזיק כ5שנים"

אין בנתיים מצבר לכל החיים, היה לך נסיון טוב עם וולטה... למה לחפש צרות.

מהנסיון שלי עם מצברים אני הגעתי למסקנה אחת, פשוט צריך מזל.

פלג_

פורסם

אותו דבר קרה לי עם שנפ, מת אחרי כשנה וחצי.

רכב עם טעינה תקינה והכל תקין, גם 60 אמפר.

החלפתי לוורטא(פאוור אפ), עם 20 חודשי אחריות.

באמת שצריך מזל, לאחי היה מצבר קטן של 46 אמפר ביונדאי אטוס, האלטרנטור נדפק שם, טיגן את המצבר עם טעינת יתר מספיק זמן.

האלטרנטור הוחלף והמצבר המשיך לתקתק כמו שצריך, היה על הרכב יותר מ 5 שנים.

אם אני זוכר נכון זה היה מצבר רטוב, של חברה עלומת שם משהו זול.

יש לי חבר שכל פעם המצבר מחזיק לו סביב ה4 שנים והוא כל פעם שם שנפ.

לאחר הפאק האחרון שקרה לי עם שנפ שמתי וורטא, נקווה שלא יהיו הפתעות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
שלום.

לפני בדיוק כ 20חודש החלפתי מצבר לרכב, רכשתי מצבר של שנפ 60AH.

לפני חודש בערך היה חסר מעט מים במצבר המים הגיעו בדיוק לגובה של הלוחות, הוספתי מעט מים מזוקקים, והיום המצבר שבק.

בימים האחרונים התחלתי להריח ריח של גזים מהמצבר חזקים מאוד שהמנוע פועל, בדקתי ולא היה חסר מים, בדקתי טעינה והיא תקינה לחלוטין נע בין 13.8 ל 14.2V ולא יותר עם ובלי צרכנים לאורך כל טווח הסל"ד.

עכשיו אני בא להניע את הרכב והמצבר מת, התאורה חלשה מאוד ואין סטרטר.

בינתיים שמתי מצבר חדש של 46AH עד מחר שאני אסע לקנות/להחליף את המצבר(הוא היה משמש אותי להתנעה של הטרקטורון וסתם עומד כמעט ללא שימוש).

השאלה היא מה גרם למצבר לשבוק כ"כ מהר 20חודש בדיוק זה מצבר עם 20חודשי אחריות של שנפ בצבע לבן.

אני זוכר אפילו את האשכול שפתחתי כאן שרכשתי אותו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296352

שפירקתי עכשיו את המצבר גילתי כי הדופן שלו מימין ושמאל התנפחו, הלוחות בתוך המצבר התנפחו בפנים מה גרם לזה?

אין זליגה בדקתי והיא עומד על 22 מילי אמפר.

אין על וולטה היה לי אותו 5-6 שנים וגם לפניו היה לי וולטה שהחזיק כ5שנים, שנפ תמיד מת מהר. :evil:

אני מקווה שהאחריות של המצבר עדיין תקפה מוטבע עליו חודש 11-12 ומתחת רשום D9.

רכשתי אותו בחודש 11 בשנת 09.

במידה ואחריות לא תקפה איזה מצבר הייתם ממליצים לי? חשבתי ללכת על מצבר ג'ל שיהיה יקר העיקר שיחזיק יותר מה דעתכם?

מחירו של מצבר 'גל' מאוד גבוה ואחד החיסרונות הבולטים של מצבר 'גל' שאינו מתאים להתקנה בתא המנוע בגלל הטמפ' הגבוהה השוררת בתא המנוע לכן מצבר 'גל' יורד מהפרק.

-חפש מצבר תוצרת וורטא מהסידרה הכחולה או בוש.

אם אתה רוצה מצבר שיחזיק 5 שנים ויותר חפש מצבר רטוב תוצרת אופטימה עם מחסה בצבע צהוב או מצבר תוצרת קטרפילטר.

לפי דעתי המצבר שמותקן אצלך ברכב ניזוק בגלל טמפ' גבוהה או קצר בלוחות או/גם איכות יירודה של המצבר.

שכחתי...אל תאמין לשטויות שכתובים באתרים שונים בארץ.

,http://www.e-shetach.co.il/pl_products~31~0.htm

"אטומים ללא חומצה וללא צורך בטיפול, בזכות היותם נטולי חומצה"

המצבר עובד על טכנולוגיה חדשה שפיתחה נאס"א הנקראת 'מצבר עם אבקת חשמל'.

איזה כייף לי :)

פורסם

בהחלט ממליץ על VARTA יש לי אחד ללא מים כנארה ג"ל גם ברכב השני מותקן אוטו מצבר רק גירסא שונה בגלל שהוא צורך יותר חשמל. עלות אמורה להיות בסביבות 1000-1200 ש"ח עם אחראיות ל20 חודש וללא בדיקות מים וכולי אני מדבר על 60.

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

שאלה:

יש כלי יעודי לבדיקת טעינת\מצב\זליגה של מצבר?

יש מצב להכוונה? מה מומלץ? מה כדי? איך משתמשים?

כמובן שזה לשימוש ביתי ככה שלא צריך את המילה האחרונה בתחום.

תודה מראש, וסליחה על ההשתלטות.

פורסם

מרק איך המצבר הזה של וורטה? הם מחזיקים הרבה זמן ועמידים?

http://www.e-shetach.co.il/pl_product~VR2-060rl-01DJ~31~0.htm

ולגבי המצבר שלי ששבק, אכן הטמפ' השוררת בתא המנוע ברכבי גבוהה מאוד ביחס לרכבים אחרים(אני עובד במוסך מכון לגירים אוטומטים ואני מרגיש הבדל בטמפ' בין כל סוגי כל הרכב לעומד הרכב שלי) וזאת משום שתא המנוע צפוף, הרדיאטור ענק עם מאווררים מפלצתיים ולמנוע בשנים האלו אין כיסוי מגן חום ורעשים כמו שיש ברכבים החדשים, ועוד למצבר יש כיסוי פלסטיק שמכסה אותו כל זה גורם לטמפ' גבוהה.

נירו לוי-

לשאלותיך:

טעינה ניתן לבדוק בעזרת מכשיר בשם "רב מודד" פשוט, מכוונים אותו על מצב 20VDC, מחברים את הפרובים שלו ל+ו- של המצבר, מניעים את הרכב, המתח צריך להיות ללא צרכני חשמל בסרק כ 13.8-14.5V זה משתנה בין סוגי הרכב, מעלים סל"ד ובודקים שמתח הטעינה אינו עולה על 14.8V כי זה כבר טעינת יתר, ושמתח הטעינה אינו נופל מכ 13.2V כי זה כבר טעינה חלשה.

מבצעים בדיקה אחת עם צרכני חשמל כבויים ובדיקה שיה עם כל צרכני החשמל דולקים בסל"ד סרק ובסל"ד גבוהה.

זליגה יש רכבים שקצת בעיה לבדוק להם ולא מומלץ אם אין בעיה משום שברכבים חדשים יש כל מיני מכשישרים כמו רדיו שאם מנתקים מצבר צריך להזין להם קוד ועוד כל מיני תקלות מסוג זה. בצע חיפוש על הנושא הזה.

בדיקת מצבר נעשית ע"י מכשיר ייעודי לבדיקת מצברים, המכשיר יוצר עומס על המצבר ובו זמנית מודד את המתח שלו יש את המכשיר הזה לכל חשמלאי רכב.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת!

מעניין אם ה"רב מודד" הזה הוא מכשיר מסובך, באיביי ראיתי כאלה שעולים פחות מ-4 דולר!

מספיק לי? (כן אני יודע זול זול יעלה ביוקר)

אין לי בעיה להשקיע יותר, זה נראה כמו מוצר שטוב שיהיה בבית.

יש לך אולי המלצה לאחד? קח בחשבון שממש לא בא לי להשקיע הרבה כסף על זה, במיוחד שזה קיים ב3 דולר עם משלוח חינם באייביי :-D

פורסם

מניסיוני המצבר של וורטא מהסידרה הכחולה מחזיק מעמד כ-4 שנים פלוס מינוס. כמה יחזיק אצלך אינני יודע מכיוון שאורך חיי המצבר תלויים בהרבה פרמטרים ואחד מהם הטמפ' החיצונית.

כמו שאני זוכר את גר באיזור באר-שבע ששם הטמפ' בקייץ מאוד גבוהות לכן יש סיכוי סביר שזה עלול לקצר את חיי המצבר.

המחיר של המצבר בקישור שצירפת מוגזם. צור קשר עם חבר הפורום רן שביב שהינו נציג של וורטא בפורום וברר איתו מקום זול לרכישה.

אני מציע לך לבדוק את מתח הטעינה ביום חם אחרי נסיעה כאשר האלטרנטור 'מת מחום' או פשוט לחבר מד-מתח למצבר ליום יומים ולנטר את מתח הטעינה.

תכניס את מד-המתח לתוך תא הנוסעים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לכל מצבר יש כשלים. תלוי מה אחוז הכשלונות.

לי לדוגמא התפגר ורטא כחול אחרי פחות משנה.

אין יותר מדי מבחר.

בסופו של דבר כל המצברים קשורים לאחת מ-3 חברות:

1. שנפ.

2. ורטא.

3. וולטה.

לא משנה איזה מדבקה יש מבחוץ.

לדעתי שנפ הם הנחותים ביותר, אך מימוש האחריות שלהם הוא הטוב ביותר. כמעט תמיד תקבל חדש תמורת המצבר הישן שלך. הם גם יקרים מדי לדעתי.

תעשה סקר שוק, תקנה את הזול ביותר שתמצא, כולם אותו חרא.

פורסם

כמו שמנכ"ל ורטא כבר אמר כאן, לפחות אצלו כל המצברים הם אותו מוצר אבל באריזה אחרת והבדלי המחירים נובעים ממיתוג ותקופות אחריות שונות.

בהנחה שמצבר לא יתפגר אחרי 20 חודשים, אז אין משמעות לאיזה דגם אתה קונה. כי אם הסטראט-אפ או פאוור אפ שעולה 200 שקל פחות מהורטא הכחול יילך אחרי שנתיים או שהורטא יילך - זה לא משנה, אם קנית סטראט-אפ חסכת 200 שקל.

אני אישית רכשתי לאחרונה מצבר של בוש שמגיע עם 24 חודשי אחריות - גם הוא ייצור של ורטא - אבל האחריות ארוכה יותר וקיבלתי אותו במחיר שהשתלם לי.

למה אתה חושב שיש הבדלים בין המצברים?

פורסם

לי גם הלך מצבר של שנפ אחרי שנה! החליפו לי לאחד חדש באחריות.

היה לי מצבר שאני לא זוכר ממש את שמו על הרכב 5 שנים ולא היו בעיות, החלפתי רק בגלל שהוא היה ישן.

• תוכן חדש...