Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב גולף 1995; אוטומט 1800 סמ"ק 90 כ"ס- ויש לי 2 עניינים:

לעניין החלפת פילטר דלק: ברצוני לשאול כמה שאלות:

א. כל כמה קילומטרים מחליפים פילטר דלק ברכב שלי ?

ב. ראיתי סרטון באינטרנט שאומר שכדי להחליף פילטר דלק צריך לנתק את הפיוז של משאבת הדלק - האם זה נכון ? איך אני יודע איזה פיוז הוא הפיוז של המשאבת הדלק אצלי ברכב ? מה קורה אם אני לא מנתק את הפיוז של משאבת הדלק ומחליף את הפילטר דלק ? האם לא עדיף לנתק את המצבר אם אני לא יודע מהו הפיוז ?

ג. יש פירמה מועדפת של פילטר דלק שרצוי להתקים ברכב שלי ?

ד. צריך להחליף ביחד עם פילטר הדלק עוד משהו ? להחליף צינורות ? גומיות ?

לעניין החלפת מסנן שמן ואלמנט מסנן: ברצוני לשאול כרמה שאלות:

א. מה ההבדל בין מסנן שמן לבין אלמנט מסנן ? מה זה אלמנט מסנן ? ואיפה נמצא אלמנט המסנן ברכב ?

ב. כל כמה קילומטרים מחליפים מסנן שמן (עד כמה שאני מבין כל שנה או כל 10,000) ? והשאלה היותר קשה כל כמה זמן מחליפים אלמנט מסנן (אני מבין שלא מחליפים אותו כל שנה - אז מתי כן) ?

תודה !

פורסם
ברשותי רכב גולף 1995; אוטומט 1800 סמ"ק 90 כ"ס- ויש לי 2 עניינים:

לעניין החלפת פילטר דלק: ברצוני לשאול כמה שאלות:

א. כל כמה קילומטרים מחליפים פילטר דלק ברכב שלי ? לא קיימת הנחיה של הייצרן להחליף את פילטר הדלק כול X קילומטר או Y שנים.

במידה וקיימת ירידה בספיקת המשאבה או הלחץ לא תקין נהוג תחילה להחליף את המסנן.

במידה וברכבך לא הוחלף מסנן דלק מעולם רצוי להחליפו.

ב. ראיתי סרטון באינטרנט שאומר שכדי להחליף פילטר דלק צריך לנתק את הפיוז של משאבת הדלק - האם זה נכון ? איך אני יודע איזה פיוז הוא הפיוז של המשאבת הדלק אצלי ברכב ? מה קורה אם אני לא מנתק את הפיוז של משאבת הדלק ומחליף את הפילטר דלק ? האם לא עדיף לנתק את המצבר אם אני לא יודע מהו הפיוז ? - לפני פירוק המסנן יש להוציא את הפיוז של משאבת הדלק ולהניע את הרכב ולהשאיר את המנוע עובד עד שהוא כבה לבד.

לאחר מכן לפרק את כבל המינוס מהמצבר.

ג. יש פירמה מועדפת של פילטר דלק שרצוי להתקים ברכב שלי ? - מקורי או תוצרת MANN FILTER.

ד. צריך להחליף ביחד עם פילטר הדלק עוד משהו ? להחליף צינורות ? גומיות ? - תלוי מה מצב הצנרת והמחברים.

לעניין החלפת מסנן שמן ואלמנט מסנן: ברצוני לשאול כרמה שאלות:

א. מה ההבדל בין מסנן שמן לבין אלמנט מסנן ? מה זה אלמנט מסנן ? ואיפה נמצא אלמנט המסנן ברכב ? - החלק שמסנן את השמן נקרא קרב מסנן או אלמנט הסינון ובמקרה של הרכב שברשותך יש להחליף רק את אלמנט הסינון ואת האטם של גוף המסנן.

לאחר שתפרק את גוף המסנן (החלק החיצוני) אתה תוכל להוציא מתוכו את אלמנט הסינון.

ב. כל כמה קילומטרים מחליפים מסנן שמן (עד כמה שאני מבין כל שנה או כל 10,000) ? - רצוי להחליף כול 10K או שנה בהתחשב בכך שהרכב שלך יחסית יישן.(למרות שייצרן הרכב שינה את ההמלצה עבור דגמי מנוע מסויימים ל-15K או שנה).

והשאלה היותר קשה כל כמה זמן מחליפים אלמנט מסנן (אני מבין שלא מחליפים אותו כל שנה - אז מתי כן) ? - בכול החלפה של שמן מנוע יש להחליף גם את אלמנט הסינון.

תודה !

הוספתי לך שרטוט עם הסבר.

בהצלחה.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק אם אני זוכר נכון מדובר במנועי 1.8 חד נקודתיים.

דגם המנוע הוא ADZ או ABS ופילטר השמן בה כיחידה אחת עם האטם.

אם זה כמו אצלי (פאסט 95), דגם הפילטר שמן שאתה צריך זה MANN 719/5, תוצרת גרמנייה במחיר של עד 30 ש"ח.

במידה ואתה משתמש בשמן טוב תחליף את הפילטר כל 10K או שנה.

w7195.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מרק,

1. התמונה שטוסטוס צירף אני מבין שהיא תמונה של פילטר שמן ? ציינת בתגובה שלך (לדעתי בטעות שמדובר בפילטר דלק).

2.מספר המקט אצל צ'מפיון למסנן שמן הוא 06A115561B ומספר המקט לאלמנט מסנן הוא 1HO129620; ממה שאני מבין מהדברים שלך אלמנט המסנן נמצא בתוך המסנן (שהוא רק קופסה חיצונית) וצריך כעיקרון להחליף רק את אלמנט המסנן שנמצא בתוכו של המסנן כל 10,000 ק"מ; וכאן רציתי לשאול:

א. לפי התמונה של טוסטוס (אם זה באמת פילטר שמן) איך אני פותח את פילטר השמן ומחליף רק את אלמנט המסנן ?

ב. מתי מחליפים רק את המסנן (שזה רק הקופסה אני מבין) ? רק אם הקופסה החיצונית מחלידה או נשברת ?

ג. האם אני חייב לרוקן שמן מנוע כדי להחליף את המסנן או את אלמנט המסנן (פשוט החלפתי שמן לאחרונה בלי להחליף אלמנט מסנן או מסנן ורציתי להחליף עכשיו רק את המסנן או אלמנט המסנן) ?

3. שאלה אחת שלא קשורה כל כךך: האם חייבים לתת למנוע להתקרר לפני שמחליפים שמן מנוע ? חשבתי שאולי אם אני מחליף שמן מנוע מייד אחרי שהמנוע והשמן רותחים אז הגומיות בתוך המנוע יהרסו לי עד שאשים את השמן המנוע החדש (פעולה שיכולה לקחת כמה דקות: לרוקן שמןף לסגור את הבורג)- האם אני צודק ?

3. לגבי מסנן הדלק: אצלי הוא הוחלף לפני כשנתיים בערך; אבל איך אני יודע אם יש "ירידה בספיקת המשאבה" או אם "הלחץ לא תקין" (שבמקרים האלו לפי מה שאתה אומר יש להחליף אותו) - מה הסימפטומים לכך ? איך אני יכול לדעת שיש ירידה בלחץ אם אין לי מכשירים לכך ?

טוסטוס

בצמפיון לקחו ממני לפני שנה על מסנן שמן 70 שקל לפני מע"מ ועוד אלמנט מסנן 175 ש"ח לפני מע"מ - אז מאיפה קנית פילטר מקורי ב-30 ש"ח ? אני צריך לקנות !!!

תודה

פורסם
מרק,

1. התמונה שטוסטוס צירף אני מבין שהיא תמונה של פילטר שמן ? ציינת בתגובה שלך (לדעתי בטעות שמדובר בפילטר דלק).

טעות שלי בהקלדה אכן התמונה היא של פילטר שמן מנוע.

לפני שנמשיך הלאה...אתה כתבת שרכשת מסנן שמן בצ'מפיון אז תגלה לי איזה מסנן לעזעזל קיים ברכב שברשותך ? מסנן שמן כיחידה אחת או בית מסנן בנפרד מאלמנט הסינון ?

המ'"ט שציינת 1HO129620 זה מק"ט של מסנן אוויר.

תוכל לרכוש פילטר שמן וגם פילטר אוויר+דלק תוצרת MANN אצל צנטרל בת"א (המחיר לא בהרבה יותר זול מפילטרים שתקנה בצ'מפיון לכן ברר איתם טלפונית).

פורסם

מרק,

יש לי מסנן שמן שנראה דומה בצורה לזה שטוסטוס פרסם; מספר המקט 1HO129620 מופיע בחשבונית של צ'מפיון תחת הכותרת "אלמנט מסנן"; הוחלף לי "מסנן אבק" שמספר המקט שלו הוא 1HO819644B ולכן הנחתי שמדובר באלמנט מסנן של שמן המנוע - אני מבין שאני טועה ?

וליתר השאלות ששאלתי בתגובה הקודמת - אודה לך אם יש לך תשובות.

תודה

פורסם

מסנן השמן הזה הוא יחידה אחת (בלי אלמנט וביל כלום, מסנן שמן וזהו), מחליפים אותו בכל טיפול ביחד עם החלפת שמן מנוע. הוא אכן עולה כ 30-40 שקל בכל חנות חלפים.

"מסנן אבק" זה מסנן אוויר פנימי לתא נוסעים, או בשם היותר מקובל - מסנן אוויר למזגן.

"אלמנט מסנן" זה פילטר אוויר למנוע.

בעיקרון, לא חייב לרוקן שמן מנוע בשביל להחליף מסנן שמן, בהחלפה ינזל קצת שמן, בעיקר מה שנמצא בתוך הפילטר עצמו, ותצטרך להוסיף בערך רבע ליטר. אבל אני לא ממליץ. כדאי לבצע שוב החלפה מלאה של שמן + מסנן.

מדריכים טכניים למינהים ממלצים לרוקן שמן, כשהמנוע מעט חם, כלומר להמתין 20-30 דקות אחרי נסיעה.

פורסם
מרק,

1

3. שאלה אחת שלא קשורה כל כךך: האם חייבים לתת למנוע להתקרר לפני שמחליפים שמן מנוע ? חשבתי שאולי אם אני מחליף שמן מנוע מייד אחרי שהמנוע והשמן רותחים אז הגומיות בתוך המנוע יהרסו לי עד שאשים את השמן המנוע החדש (פעולה שיכולה לקחת כמה דקות: לרוקן שמןף לסגור את הבורג)- האם אני צודק ? - תמתין לפחות 30 דקות ששמן המנוע התקרר ואז תתחיל בעבודה.

אל תשכח לרכוש גם בורג חדש שמגיע עם אטם חדש (דיסקית אטימה).

אם יש באפשרותך לרכוש רק דיסקית נחושת שמתאימה לבורג הריקון אתה יכול להחליף רק את הדיסקית.

3. לגבי מסנן הדלק: אצלי הוא הוחלף לפני כשנתיים בערך; אבל איך אני יודע אם יש "ירידה בספיקת המשאבה" או אם "הלחץ לא תקין" (שבמקרים האלו לפי מה שאתה אומר יש להחליף אותו) - מה הסימפטומים לכך ? איך אני יכול לדעת שיש ירידה בלחץ אם אין לי מכשירים לכך ?

אכן את הדברים האלה ניתן לבדוק במוסך בעזרת ציוד מתאים. אם לפני שנתיים החליפו לך מסנן דלק ואתה לא מרגיש שינוי לרעה בביצועים של הרכב אז אל תחליף אותו.

בהצלחה.

פורסם

טוסטוס,

ראיתי את הקישור שלך; האם חובה חולץ פילטר שמן בשביל לפתוח את הפילטר שמן שיש אצלי ברכב ? לא ניתן לפתוח אותו ביד ?

פורסם

לפעמים ניתן לפתוח ביד ולפעמים לא. תלוי איך סגרו אותו בהרכבה.

מניסיון שלי, ברוב המקרים לא ניתן לפתוח ביד, לפעמים גם אין גישה נוחה ואתה לא יכול לתפוס את הפילטר ביד כמו שצריך ולהפעיל כוח רב.

ולכן כדאי שתצטייד במפתח פילטר שמן (שזה השם היותר מקובל, ולא חולץ). מחירו לא בשמיים.

פורסם

לדעתי יהיה לך קשה מאוד לפתוח את הפילטר ללא החולץ.

חולץ בזמנו עלה לי 25 ש"ח היום מקסימום יעלה לך 40 ש"ח.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...