Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מיונים - חוות דעת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביחי, הכעס של רב המשתתפים נובע מהציפיות שלא התממשו:

* הבטחתם קארטינג וג'ימקאנה ב-333 ש"ח, זו עסקה מצוינת לכל מי שמבין קצת בתחום אבל לא את זה קיבלנו.

* הבטחת כאן שאין צורך ברישיון נהיגה אבל לא ציינת שהמשמעות היא שהמשתתף לא יעשה את הג'ימקאנה.

* היה נחמד אבל לא קשור ליכולות נהיגה, תקרא שוב את ההערות המודגשות של interrogative.

* הזכרת את יום המיונים השני בשלב די מתקדם לאחר שרובם כבר נרשמו.

* פורמולה רנו זה לא פורמולה 1, אמנם לא אמרתם את זה אף פעם אבל זה מה שהמון חושבים.

* ג'ימי לא קשור לעיניין, זה מזעזע לראות את כל השלטים האלו בכזה מקום. זה ג'ימקאנה ולא ג'ימי-קאנה.

* לגבי הפיגור בזמנים, עשיתי לך את החישוב המתמטי בצורה מדויקת בשירשור של השאלות ליום המיונים, חבל שלא הפנתם.

* זכינו לנהוג בכל היום הארוך הזה 30 שניות בלבד (15 קארטינג + 15 מיקרה).

גם אני התאכזבתי אבל רוב התגובות כאן אמביוולנטיות, מצד אחד היה די כישלון, מצד שני ניסיון אמיץ ונראה אמיתי להזיז משהו בישראל. מקווה שאזכה בהגרלה ושההמשך יהיה אחרת.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקבוצה השלישית יש את מבחני הנהיגה שבהם ניתן למנות את הסימולציה, הקארטינג והג'ימיקאנה.

הבעיה היא שלמעט הסימולציה, אף אחד מהמבחנים לא מדד נהיגה, אלא שוב היתה חזרה על מבחני הזריזות וזמן התגובה באמצעות סלאלומים. וכך יצא מצב שאפילו אני לא הצלחתי במבחנים הללו, על אף הניסיון המשמעותי שיש לי.

שוב - אני לא מתלונן על משך הנהיגה הקצר או על כך שלא נתנה הזדמנות להתאמן. אני מתלונן על המסלול עצמו. הוא לא בודק ידע או כישרון.

interrogative

interrogative, אני מסכים עם רוב הדברים אך חייב להתייחס למצוטט.

אני נוהג בסימולטורים מגיל מאוד קטן אך יש לי נסיון מאוד מועט בקארטינג או במירוצים אמיתיים בכלל.

לדעתי שני המבחנים של קארטינג וג'ימקאנה היו בכדי לבדוק את הכשרון הבסיסי שיש למתמודד אפילו אם הוא לא התחרה אף פעם ברצינות בתחרויות אמיתיות מסוג זה. אני לא נהגתי במכונית אמיתית מאז 2006 ולקחתי רק נסיעה אחת על קארטינג לפני המיונים אך בכל זאת הצלחתי בשני המבחנים הללו ולדעתי הסיבה היא אך ורק אחת: כשרון נהיגת מירוצים בסיסית שיש למתמודד!

נראה לי קצת מוזר שאפילו עם הנסיון שיש לך בנהיגה תחרותית לא הצלחת בשני המבחנים הללו.

אפילו סלאלום (שיקיין) וסיבוב פרסה (היירפין) יכולים להראות כשרון וידע בסיסי אצל הנהג. כמו כן, המבחנים הללו מראים למידה מהירה והכשרון להסתגל למסלול שאף פעם לא נהגת עליו, וכמו שנאמר לנו הכשרון לצפות ולחשב מראש את הפניות שבאות אחרכך...

Sergey Yashin

פורסם
interrogative, שכחת לקחת בחשבון שהמסלול ישמש אותם אח"כ לקורסים שיכניסו לא מעט כסף וגם באירועים של השנים הבאות. המטרה של יום המיונים ההמוני היתה בדיוק להשיג את המימון. אם ימשיכו ללכת עד הסוף ירוויחו. בהצלחה.

מעבר לזה ההערות שלך לגבי הקשר בין המבחנים לנהיגה ממש נכונות, קנינו כרטיס הגרלה ב-333 ש"ח.

תודה Ray על התגובה.

התיקון שלך בהחלט נכון, אבל אם תוסיף את העלויות האלה תראה שזה לא הרבה כסף. אם נניח שמחיר כרטיס כניסה למירוץ הוא 100 ש"ח ושיהיו 10,000 צופים (כפי שציין מאירי בהרצאתו) הרי שנוספו מיליון ש"ח לקופה. הקורסים המתוכננים לאחרי הם כסף קטן ביחס לסכומים האלה. אני עדיין סבור שאף אחד כאן לא עשה כסף במובן המקובל להפקה בסדר גודל כזה. משכורת אולי כן. כסף לא.

אני נוהג בסימולטורים מגיל מאוד קטן אך יש לי נסיון מאוד מועט בקארטינג או במירוצים אמיתיים בכלל.

לדעתי שני המבחנים של קארטינג וג'ימקאנה היו בכדי לבדוק את הכשרון הבסיסי שיש למתמודד אפילו אם הוא לא התחרה אף פעם ברצינות בתחרויות אמיתיות מסוג זה. אני לא נהגתי במכונית אמיתית מאז 2006 ולקחתי רק נסיעה אחת על קארטינג לפני המיונים אך בכל זאת הצלחתי בשני המבחנים הללו ולדעתי הסיבה היא אך ורק אחת: כשרון נהיגת מירוצים בסיסית שיש למתמודד!

נראה לי קצת מוזר שאפילו עם הנסיון שיש לך בנהיגה תחרותית לא הצלחת בשני המבחנים הללו.

אפילו סלאלום (שיקיין) וסיבוב פרסה (היירפין) יכולים להראות כשרון וידע בסיסי אצל הנהג. כמו כן, המבחנים הללו מראים למידה מהירה והכשרון להסתגל למסלול שאף פעם לא נהגת עליו, וכמו שנאמר לנו הכשרון לצפות ולחשב מראש את הפניות שבאות אחרכך...

ראשית אני רוצה להתיחס להשוואה שלך בין ניסיון מעשי ובין סימולטורים. נקודת המוצא שלך היא שסימולציה לא מהווה נהיגה אמיתית, ושהידע שרכשת לא שווה ערך לידע שרכש אחר בנהיגה מעשית. אז דע לך שאתה טועה מאוד.

המצב הטכנולוגי היום הוא כזה שמאפשר לכל זב חוטם ללמוד את תורת הנהיגה על בוריה, וזאת בעלות זעומה בהשוואה לתחרות בעולם האמיתי. סימולטורים כמו LFS, rFactor ו-iRacing הם כלים מאוד מציאותיים, ואם יש מעט ממון על מנת להשקיע בחומרה טובה, זה לא נופל משום תרגול אחר. כל מה שאתה צריך זה הגה מצ'וקמק (זה רכיב פחות משמעותי), קוקפיט כלשהו ודוושות על בסיס load cell.

במילים אחרות אין לך שום סיבה להאמין שאתה פחות מנוסה ושהצלחת רק בגלל שאתה "מוכשר". הצלחת בגלל שיש לך הרבה מאוד ניסיון מגיל צעיר. אין קשר לכישרון שלך.

שנית, אני רוצה להסביר יותר על המושג כשרון.

נהיגת מירוץ, כמו כל תחום אחר, זה דבר נרכש. כל אחד יכול ללמוד את זה. וכל אחד יכול לנהוג טוב כמו הטובים ביותר. השאלה היא כמה זמן יקח לו להגיע לשם. לחלק זה יקח 5 שנים. לחלק זה יקח 80 שנים. בזה מתבטא הכישרון: ביכולתו של אדם לאבחן את הטעויות של עצמו ולא לחזור עליהן בשנית. ביכולת שלו ללמוד.

הכישרון במובן שאתה (ואחרים) מתכוון לו, שהוא הרמה שאיתה אדם מגיע מהבית, הוא לא יותר ממחסום שניתן לפרוץ אותו בקלות. זה לא אומר שום דבר על היכולת האמיתית של האדם. רק למידה ממושכת מעידה על כישרון אמיתי. ואת זה, מעט מאוד אנשים עושים. אני יכול להדגים לך באמצעות אחד סבסטיאן ווטל. ווטל לא הצטיין כשהיה בג'וניור פורמלה. הוא לא היה הכי מהיר. הוא היה ממוצע. אלה שהיו מהירים ממנו נעלמו מעולם המירוצים, משום שבתהליך הלימוד הכולל הוא התקדם לנהג מהרמה הראשונה מהר יותר מהם. להם זה פשוט לקח יותר מדי זמן. זה לא אומר שהוא היה מוכשר כלשונך, מיומו הראשון. אותו דבר אפשר להגיד על אלון דאי או על רוי ניסני. אף אחד מהם לא היה הכי מהיר כשהיו ילדים והתחרו בקארטינג.

אז איך כל זה קשור למבחנים בפורמולה ישראל? שהמבחנים הללו לא מודדים ידע, והם לא מודדים כישרון במובן שאני מתכוון לו.

אתן שתי דוגמאות על איך ניתן לבחון כל אחד מאלה. ידע, אפשר לבחון באמצעות מסלול נהיגה מהיר יותר, שהוא רחב דיו על מנת שתוכל להפגין ידע וארוך מספיק בכדי שתוכל לתכנן מראש את המהלכים. הדבר הזה לא מציאותי משום שהוא דורש מסלול מירוצים סגור כדוגמת כוכב יאיר. אם כך, אפשר לבחון באמצעות סימולטור. אפילו הסימולטור שהיה להם הספיק על מנת להבחין באילו שיודעים ואילו שלא. אבל, הפתרון הזה הוא שזה לא הוגן כלפי אלו שאין להם את הידע. הרי פורמולה ישראל הצהירו מראש שהם מחפשים את כל האנשים שמתאימים, ולא בהכרח את המנוסים.

על מנת לבחון כישרון במובן שאני מתכוון לו, כלומר יכולת למידה, אפשר לעשות פעולה כלשהי מספר פעמים (3 ומעלה). וזה באמת לא משנה איזו פעולה זו. במיונים לקורס טייס דורשים מהמועמדים לבצע תמרונים בסימולטור טיסה (יותר קקמייקה מהסימולטור הזה לא קיים). התמרונים דומים אחד לשני. הם רוצים לבדוק מה רמת השיפור בין תמרון לתמרון. הם רוצים לבדוק כישרון למידה.

זה מה שצריך לעשות גם פה. אבל במיונים שאנחנו עברנו, נדרשנו לבצע כל פעולה אך ורק פעם אחת.

שלישית, מכיוון שאף אחד מאיתנו (אני חושב) לא יודע את הציונים שקיבל, ההצלחה במבחנים היא סובייקטיבית. אני מודד את ההצלחה שלי בהשוואה להדגמה של המדריכים. זה רף די גבוה. לא כל אחד מודד הצלחה באותו האופן. יכול להיות שאתה חושב שהצלחת במבחנים וקיבלת ציון נמוך ממני. אי אפשר לדעת.

פורסם
על מנת לבחון כישרון במובן שאני מתכוון לו, כלומר יכולת למידה, אפשר לעשות פעולה כלשהי מספר פעמים (3 ומעלה). וזה באמת לא משנה איזו פעולה זו. במיונים לקורס טייס דורשים מהמועמדים לבצע תמרונים בסימולטור טיסה (יותר קקמייקה מהסימולטור הזה לא קיים). התמרונים דומים אחד לשני. הם רוצים לבדוק מה רמת השיפור בין תמרון לתמרון. הם רוצים לבדוק כישרון למידה.

זה מה שצריך לעשות גם פה. אבל במיונים שאנחנו עברנו, נדרשנו לבצע כל פעולה אך ורק פעם אחת.

מסכים איתך לגמרי!

אז למה "אנשי המקצוע" בחרו את המבחנים הספציפים שהיו בימי המיונים?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
רוני, לי לקח 9 שעות, וויתרו לי על 2 תחנות..

לי זה נראה כמו שיפור מאד גדול.

לא הסברתי את עצמי נכון - כן, היה שיפור, אבל זה עדיין לקח הרבה יותר ממה שהיה צריך. אני לא יכול להיות מרוצה מהעובדה שהבטיחו לנו בזבוז של X זמן, ביום הראשון בזבזו לנו 3X וביום השני "רק" 2X. זה עדיין הרבה יותר מדי שעות.

לגבי הקונוסים.

היה סימון על האספלט איפה כל קונוס היה, וברגע שהוא זז הוא הוחזר למקומו.

לדעתי ולפי מה שראיתי , לא היה ניתן לעבור את המסלול בנהיגה איטית ללא החלקה של החלק האחורי.

אם נהגים עברו את המסלול ללא פגיעה בקונוסים .

ואתה כן (אני לא יודע ,ככה אני מבין ממה שכתבת)

אז זה סביר שהציון שלך יהיה L.

המדריך הדגיש שהמטרה לעבור את המסלול ללא פגיעה בקונוסים (אין משמעות לזמן).

וכל זה היה נתון להחלטתו של הנהג מה נכון לעשות במינימום עבירות (מהר או לאט).

אני לא חושב שהכתיבה שלי בפורום מראה שאני אידיוט, אז אשמח אם לא תתייחס אלי ככזה. ראיתי היטב את הסימונים המאוד גדולים על האספלט, וגם ראיתי היטב איך המרשלים רצים בטירוף בין הקונוסים ההפוכים בשביל לסדר אותם, וזורקים אותם באופן רנדומלי למדי ברדיוס של עד מטר ממקום הסימון המקורי, כשהם שניות בודדות מפגיעה ע"י הקארט שננהג בחוסר זהירות ע"י עוד טמבל שחושב שהוא יודע לנהוג.

הייתי בתחנה של הקארטינג למשך כ-50 סיבובים של נהגים. בערך 45 מתוכם פגעו בקונוסים. מתוך אלה שלא פגעו, 2-3 עשו את זה יותר לאט ממה שהיה לוקח לי לזחול את המסלול. מתוך אלה שפגעו, לפחות 10 היו נהגי קארטינג סבירים ומעלה, ופשוט פגעו בקונוס או שניים שהיו מונחים בצורה לא טובה (או סתם מחוסר מזל).

אתה באמת רוצה להגיד לי שהמדריך צריך להעדיף מי שעשה את המסלול ב-2 קמ"ש ולא פגע, מול מי שהשתמש בקארט כמו שצריך אבל נגע בקונוס או שניים? כי אם כן, אז גם התחנה הזאת מיותרת לחלוטין.

לפחות בג'ימקאנה המדריך אמר שהוא רוצה שנעשה את המסלול מהר כמה שאפשר אבל ללא החלקות או הפעלת ABS. שם עוד איכשהוא היה היגיון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה צודק שצריך לבדוק כשרון,לצפות ולחשב מראש,אבל אך אפשר לחשב מראש כאשר המדריך מזנק את נהג לפני שכונוסים חזרו למקום ומדריכים רצים על המסלול,במקום להתרכז במסלול אתה מתרכז לא לפגוע במדריכים.

אני כן חושב שקרטינג זו תחנה חשובה,אבל בגלל חוסר מיקצועיות של צוות קרטינג אני לא חושב שניתן לתת חשיבות על ידע של נהג.

פורסם
אבל בגלל חוסר מיקצועיות של צוות קרטינג אני לא חושב שניתן לתת חשיבות על ידע של נהג.

אני חושב שזה שילוב של שני גורמים:

1. לחץ של זמן שהגיע מדרישות מוגזמות מצד הנהלת FIL - כמות גדולה מדי של אנשים בפרק זמן מסוים.

2. מחסור במרשלים - כשאני הייתי שם היו שלושה מרשלים (הייתי קורא להם "רצים") ובנאדם אחד שנתן ציונים. שני מרשלים היו אחראים על המסלול ועל הכנת הנהגים ואחד על הקארטים, כשבפועל היה צריך להיות שם לפחות עוד בנאדם אחד שיכין את הנהגים (קסדות וכדומה). בנוסף מי שנתן ציונים היה עסוק בדברים אחרים רוב הזמן, ולכן נתינת הציונים הייתה לא מקצועית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום,

הייתי ביום המיונים ביום השלישי ובאמת, כמו שציינו כבר רבים לפניי, הרבה מאוד מהתחנות בוססו על בדיקות לא מקצועיות בעליל.

ראשית כל, מדובר במיונים לענף ספורט די אינטנסיבי, לכן על כל מתמודד להיות בכושר מצוין. יצא לי להכיר בחיים נהגים מצוינים עם כרס גדולה וסביר להניח שהם לא מתאימים לספורט למרות שיש להם שליטה מעולה ברכב ולכן הם היו מנופים אם זה היה נעשה נכון.

למיון ראשוני, התחנות שכן היו רלוונטיות היו התחנות שבדקו כושר גופני וזריזות. אין טעם בתחנות שבודקות יכולות נהיגה כיוון שכפי שהזכרתי, נהג מירוצים חייב להיות בכושר.

היו תחנות של זריזות רגליים ובדיקת מהירות תגובה, בדיקות כלליות של משקל, גובה ואחוז שומן ששתיהן היו רלוונטיות למיון ראשוני. (תחנה של הליכה על חבל והליכה בין קונוסים עם משקפי-טשטוש - לא רלוונטי כלל. אני בטוח שלא כל נהג פורמולה יודע ללכת על חבל). הייתה תחנה של אופניים 360 שבה היה ניתן באמת להבחין במתמודדים בעלי פחות כוח ברגליים והיא הייתה יותר רלוונטית.

היה ניתן לערוך בדיקות מאמץ ממושך ובדיקות כושר גופני שונות נוספות שהיו מנפות רבים מהנרשמים. אפילו הבדיקה הפשוטה של מבחן קוגניטיביות (להבחין בכמה שיותר צורות/מספרים מסויימים על דף ב-30 שניות) הייתה יותר רלוונטית ממבחני נהיגה, כיוון שנהג במהירויות גבוהות צריך להיות בעל יכולת הבחנה ואבחנה מהירות וגבוהות במיוחד. הבדיקות הראשוניות האלו היו מקלות מאוד גם על המארגנים וגם על המתמודדים כי יש דרכים רבות לבדוק כושר גופני במבחנים עם הרבה מתמודדים בו זמנית וגם בדיקות כלליות שהזכרתי (משקל גובה...) נעשות בדר"כ במהירות ולא מעכבות יותר מדיי את המתמודדים והיה נשאר אחוז מתמודדים קטן בהרבה לאחר הבדיקות האלו.

לגבי בדיקות הג'ימקאנה והקארטינג, אסביר למה לא רלוונטיות:

ג'ימקאנה נחשבת לשיא הפגנת השליטה ברכב. נתנו לכל מתמודד הזדמנות אחת להוכיח את יכולות הנהיגה שלו ברכב שפעם ראשונה לוחץ בו על הגז. ברכב שהסיבוב הראשון שלו של ההגה צריך להיות סביב קונוסים.

כל בר-דעת יודע שכדיי להגיע לרמת ביצועים טובה, חייב (גם הנהג הטוב ביותר) להכיר את הרכב.

לא ניתן להפגין שליטה ברכב שאתה לא מכיר (בטח לא בסיבוב הראשון), ולא מדובר על ברי המזל למיניהם. כי היו גם כאלה.

אם היו עושים סינון ראשוני כמו שהצעתי, היו נשארים הרבה פחות מתמודדים למבחני נהיגה וכך היה יותר זמן להשקיע בכל אחד. לתת לו לנסוע כמה סיבובים על הרכב, להרגיש אותו קצת, לראות מה עוצמת הגז והברקס, איך ההגה מגיב לכל תנועה של הנהג.

כיוון שנתנו לכולם להיבחן בנהיגה בלי סינונים מוקדמים - הכל היה המוני, לחוץ וחסר טעם.

הדרך הנכונה לבדוק כשירות של נהג היא לבחון כושר גופני, לאחר כל הסינונים להקדיש יום מיונים נוסף (יום שלם של 6-8 שעות ולא 10 שניות) למתמודדים שנותרו. ביום הזה הם יסעו כמה פעמים על הרכב לפני שייבחנו. ובסוף היום ינופו כל חסרי הכשרון.

ולאחר מכן, כל המוכשרים - יוכלו לזכות בקורס נהיגה בצרפת וכל השאר...

תודה.

פורסם

עמית, אתה אמנם צודק שנהג מירוצים צריך להיות בכושר מעולה, אבל כאן מדובר על מירוצי חובבים. הנהגים שיתחרו במירוץ הם בפירוש לא מקצוענים ולא יהפכו פתאום למקצוענים בתוך שבועיים שלושה של אימונים.

בנוסף, מבחינת דרישות הכושר הספציפיות עבור המירוץ הזה - כולה 20-30 דקות של נהיגה. אם אתה מסוגל לעשות את זה רצוף על קארט, אתה בסדר. גם אם ה-BMI שלך קצת גבוה וגם אם יש לך כרס.

לא צריך כוח ברגליים, לא צריך זריזות מדהימה ולא צריך שום קשקוש אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שלום,

הייתי ביום המיונים ביום השלישי ובאמת, כמו שציינו כבר רבים לפניי, הרבה מאוד מהתחנות בוססו על בדיקות לא מקצועיות בעליל.

ראשית כל, מדובר במיונים לענף ספורט די אינטנסיבי, לכן על כל מתמודד להיות בכושר מצוין. יצא לי להכיר בחיים נהגים מצוינים עם כרס גדולה וסביר להניח שהם לא מתאימים לספורט למרות שיש להם שליטה מעולה ברכב ולכן הם היו מנופים אם זה היה נעשה נכון.

למיון ראשוני, התחנות שכן היו רלוונטיות היו התחנות שבדקו כושר גופני וזריזות. אין טעם בתחנות שבודקות יכולות נהיגה כיוון שכפי שהזכרתי, נהג מירוצים חייב להיות בכושר.

היו תחנות של זריזות רגליים ובדיקת מהירות תגובה, בדיקות כלליות של משקל, גובה ואחוז שומן ששתיהן היו רלוונטיות למיון ראשוני. (תחנה של הליכה על חבל והליכה בין קונוסים עם משקפי-טשטוש - לא רלוונטי כלל. אני בטוח שלא כל נהג פורמולה יודע ללכת על חבל). הייתה תחנה של אופניים 360 שבה היה ניתן באמת להבחין במתמודדים בעלי פחות כוח ברגליים והיא הייתה יותר רלוונטית.

היה ניתן לערוך בדיקות מאמץ ממושך ובדיקות כושר גופני שונות נוספות שהיו מנפות רבים מהנרשמים. אפילו הבדיקה הפשוטה של מבחן קוגניטיביות (להבחין בכמה שיותר צורות/מספרים מסויימים על דף ב-30 שניות) הייתה יותר רלוונטית ממבחני נהיגה, כיוון שנהג במהירויות גבוהות צריך להיות בעל יכולת הבחנה ואבחנה מהירות וגבוהות במיוחד. הבדיקות הראשוניות האלו היו מקלות מאוד גם על המארגנים וגם על המתמודדים כי יש דרכים רבות לבדוק כושר גופני במבחנים עם הרבה מתמודדים בו זמנית וגם בדיקות כלליות שהזכרתי (משקל גובה...) נעשות בדר"כ במהירות ולא מעכבות יותר מדיי את המתמודדים והיה נשאר אחוז מתמודדים קטן בהרבה לאחר הבדיקות האלו.

לגבי בדיקות הג'ימקאנה והקארטינג, אסביר למה לא רלוונטיות:

ג'ימקאנה נחשבת לשיא הפגנת השליטה ברכב. נתנו לכל מתמודד הזדמנות אחת להוכיח את יכולות הנהיגה שלו ברכב שפעם ראשונה לוחץ בו על הגז. ברכב שהסיבוב הראשון שלו של ההגה צריך להיות סביב קונוסים.

כל בר-דעת יודע שכדיי להגיע לרמת ביצועים טובה, חייב (גם הנהג הטוב ביותר) להכיר את הרכב.

לא ניתן להפגין שליטה ברכב שאתה לא מכיר (בטח לא בסיבוב הראשון), ולא מדובר על ברי המזל למיניהם. כי היו גם כאלה.

אם היו עושים סינון ראשוני כמו שהצעתי, היו נשארים הרבה פחות מתמודדים למבחני נהיגה וכך היה יותר זמן להשקיע בכל אחד. לתת לו לנסוע כמה סיבובים על הרכב, להרגיש אותו קצת, לראות מה עוצמת הגז והברקס, איך ההגה מגיב לכל תנועה של הנהג.

כיוון שנתנו לכולם להיבחן בנהיגה בלי סינונים מוקדמים - הכל היה המוני, לחוץ וחסר טעם.

הדרך הנכונה לבדוק כשירות של נהג היא לבחון כושר גופני, לאחר כל הסינונים להקדיש יום מיונים נוסף (יום שלם של 6-8 שעות ולא 10 שניות) למתמודדים שנותרו. ביום הזה הם יסעו כמה פעמים על הרכב לפני שייבחנו. ובסוף היום ינופו כל חסרי הכשרון.

ולאחר מכן, כל המוכשרים - יוכלו לזכות בקורס נהיגה בצרפת וכל השאר...

תודה.

עמית אני מבין את ההתיחסות ואת התלונות אבל אתם כל הזמן שוכחים שיש כאן רצון להנגיש את הספורט המוטורי ולתת הזדמנות לכולם ולארגן יום מיונים חוויתי שגם אם במידה ולא עברת לשלב הבא תהנה.

אז נכון לא כולם נהנו ולכל אחד תלונות משלו, יש כאלו שחושבים שמתקן 360 רלוונטי ויש כאלה שלא וכך לגבי כל תחנה ותחנה.

בנוסף ישנו יום מיונים שני (נראה כאילו אניך מודע לקיומו), שם הכושר הגופני נמדד בצורה עמוקה יותר והמון אנשים ינופו בשל כך, גם יכולות הנהיגה יבדקו בצורה מעמיקה יותר.

ולאחר מכן תיבחר הנבחרת.

פורסם
עמית אני מבין את ההתיחסות ואת התלונות אבל אתם כל הזמן שוכחים שיש כאן רצון להנגיש את הספורט המוטורי ולתת הזדמנות לכולם ולארגן יום מיונים חוויתי שגם אם במידה ולא עברת לשלב הבא תהנה.

אז נכון לא כולם נהנו ולכל אחד תלונות משלו, יש כאלו שחושבים שמתקן 360 רלוונטי ויש כאלה שלא וכך לגבי כל תחנה ותחנה.

בנוסף ישנו יום מיונים שני (נראה כאילו אניך מודע לקיומו), שם הכושר הגופני נמדד בצורה עמוקה יותר והמון אנשים ינופו בשל כך, גם יכולות הנהיגה יבדקו בצורה מעמיקה יותר.

ולאחר מכן תיבחר הנבחרת.

פה מתחילה הבעיה, שרוצים שאנשים יהנו. הרבה מאוד אנשים באו בשביל ההנאה ולא בשביל באמת לעבור, מה שגרם לעומס יתר בתחנות. מה שבמילא גרם לחוסר הנאה. המיונים הפכו פשוט מקריטריון מקצועי לזיהוי פוטנציאל למקור נוסף למימון האירוע.

לגבי יום המיונים השני, הכרתי כבר מספר אנשים שהם נהגים מקצועיים מאוד, אבל מה לעשות, ב"מבחן הנהיגה" הם "לא עברו" כי לא הספיקו אפילו להתרגל לרכב לפני שנבחנו, מה שאומר שסביר להניח שהם לא יזכו אפילו להוכיח את היכולות שלהם ביום מיונים השני כי פסלו אותם בהינף יד ע"י קריטריון מגוחך.

כך שאין טעם ליום מיונים השני אם הניפוי של היום הראשון נעשה בצורה חפוזה ומרושלת.

פורסם
כך שאין טעם ליום מיונים השני אם הניפוי של היום הראשון נעשה בצורה חפוזה ומרושלת.

עם המצוטט אני מסכים. עם מה שמעליו, לא.

תאמין לי, אף אחד לא בא "רק בשביל ההנאה ולא בשביל לעבור". זה שלהרבה אנשים אין סיכוי זה משהו אחר.

מה שגרם לעומס יתר בתחנות זה שהנהלת FIL החליטה לדחוס 1000 איש ביום. אם הם היו מחלקים את ימי המיונים בצורה טובה יותר ודוחסים פחות אנשים, זה היה נראה אחרת.

בנוגע למבחן הנהיגה - אין כאן עניין של להתרגל לרכב. יש כאן עניין של הבנת הציפיות של מי שקובע את הציון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עמית, אתה אמנם צודק שנהג מירוצים צריך להיות בכושר מעולה, אבל כאן מדובר על מירוצי חובבים. הנהגים שיתחרו במירוץ הם בפירוש לא מקצוענים ולא יהפכו פתאום למקצוענים בתוך שבועיים שלושה של אימונים.

בנוסף, מבחינת דרישות הכושר הספציפיות עבור המירוץ הזה - כולה 20-30 דקות של נהיגה. אם אתה מסוגל לעשות את זה רצוף על קארט, אתה בסדר. גם אם ה-BMI שלך קצת גבוה וגם אם יש לך כרס.

לא צריך כוח ברגליים, לא צריך זריזות מדהימה ולא צריך שום קשקוש אחר.

רוני

רוני, גם במירוץ חובבים, כשמדובר ב-270 קמ"ש, תסכים איתי שחייבים נהג בעל מהירות תגובה גבוהה מהממוצע.

דיברתי על כוח סבל. נהיגה ממושכת מעייפת. אולי המירוץ הוא חצי שעה אבל זה החלק הקצר. החלק הקשה יותר הוא האימונים.

אימונים טובים נמשכים שעות רבות למשך מספר שבועות. וכן, צריך כוח ברגליים. אחרת אתה תתעייף והתגובות ברגליים יהיו איטיות יותר או במקרה הטוב תקום עם רגליים תפוסות ובלי כוח ליום האימונים השני.

אם הם מתכוונים לעשות אימונים חפוזים כמו ימי המיונים, זאת תהיה סכנת נפשות. זה חוסר אחריות להעלות נהגים לא מספיק מאומנים ומיומנים לכביש במהירויות יחסית גבוהות עם מתחרים אחרים איתם. על מנת למנוע תאונות - חייבים אימונים אינטנסיביים. אף אחד לא יכול לעלות פתאום על רכב כזה בלי הכנה מוקדת ובטח שלא להתחרות.

פורסם

עמית,

א. המירוץ לא יתקיים ב-270 קמ"ש. זה מסלול של 1.3 ק"מ.

ב. כמובן שצריך כושר מינימלי, אבל פחות ממה שנדמה לך, ובטח לא צריך לבחון את זה לעומק במיונים ראשוניים, שצריכים להיות מהנים (כי שילמת עליהם כסף טוב) ולא מסע כומתה. כושר זה גם דבר שאפשר לפתח. הכושר שלי, למשל, אפסי. אבל אם אתקבל לשלב השני של המיונים בוודאי אשקול לשפר אותו כדי לעמוד בדרישות המינימום.

ג. ברור שיבוצעו אימונים אינטנסיביים, אבל גם כך אי אפשר ליצור נהגי מירוץ מקצועיים בשבועות ספורים. זו גם לא המטרה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אביחי ואחרים, שלום רב.

מעט עלי.

אני מתחרה ומדריך נהיגת מירוצים בארץ ובחו"ל שנים רבות. אני בקיא בנהיגת מסלול על כל סוגי המכוניות ובקארטינג שתי פעימות עם הילוכים ובלעדיהם. יש לי ניסיון בראלי. יש לי אפס ניסיון בג'ימיקאנות ובדריפטים. בנוסף אני ממש גרוע בשני הדברים האלה, והם ממילא לא עניינו אותי מעולם.

אני מה שאתם מכנים "מקצועי". זה המקצוע שלי. אני בכוונה כותב בעילום שם ואני מבקש מאלו שמזהים אותי לא לציין את שמי.

אתחיל בדברים שאולי חופפים לדברים שנאמרו כאן, אבל חשוב לי להסביר אותם ביתר אריכות. התמצית היא במילים אני מאמין לכם. אני מאמין לאביחי שהוא קורע את התחת. אני מאמין לו כשהוא אומר שהוא עובד על זה כבר הרבה חודשים. אני מאמין לו כשהוא אומר שכל מה שמעניין אותם זה הספורט המוטורי בארץ. אני מאמין, כי אני רואה את בועז מאירי סוחב ציוד ממקום למקום במהלך המיונים על אף שהיה יכול להורות לאחד העובדים לעשות זאת. כי אביחי היה יכול להצמד לתקנון ולא להחזיר לאף אחד כסף, והיה יכול להשיב תשובות קצרות ושבלוניות בפורום ובכך היה יוצא לידי חובתו. אני מאמין להכל. ויותר מזה, אני חושב שלאביחי ולהפקה אין שום סיבה לקחת דברים ללב, שכן גם המתמודדים האחרים מאמינים להם. ובמה דברים אמורים, אסביר מיד.

אדם מעוניין לרכוש טלויזיה לסלונו. הוא בודק בכל האתרים המובילים, עורך סקרי שוק ובוחן מפרטים טכניים, ולאחר חודשים הוא מגיע למסקנה שהוא מעונין בדגם מסוים ורוכש אותו. האיש יחשוב שקנה את הטלויזיה הטובה ביותר. הוא מבין, שיש טלויזיות יקרות יותר שהן טובות משלו. אבל למרות העובדה הזו, הוא משוכנע שהטלויזיה שרכש היא המתאימה ביותר לטעמו, ולכן היא הטובה ביותר עבורו. כך הוא יציג את הדברים לחבריו. כך הוא יציג את הדברים לאישתו. למעשה הוא ימשיך לעשות כן, גם אם יתקל בעובדות שסותרות את האמונה שלו. משום שהשקיע בדבר מחשבה, משום שחקר את הנושא לעומק, משום ששילם ממיטב כספו.

וכך נוהגים כל בני האדם.

הנמשל הוא שההפקה צריכה להבין שאף אחד מהמתמודדים אינו מונע מעמדות "סובייקטיביות" או ממניעים זרים.

אנחנו רוצים להאמין לכם, כי שילמנו כסף. כי קיווינו שתהיו טובים כמו שאנחנו רוצים שתהיו טובים. כי אנחנו לא רוצים לצאת פרייארים.

הביקורות שנכתבות כאן אינן נובעות מנקמנות על כך שהמתמודדים חשים שלא הצליחו במיונים. הן זכות מכל מניע זר, וכך יש להתיחס אליהן. אני מקווה שתבין שהביקורת הלעיתים קטלנית לא באה על חשבון כבוד והערכה לעבודה שהשקעתם ולתוכניות המרשימות שיש לכם לגבי העתיד.

יש תופעה אחת שראיתי שחוזרת כאן פעמים רבות והיא מקוממת אותי באופן אישי. בגלל עבודתי יש לי ניסיון רב באירגון אירועים מן הסוג הזה ואני יודע כמה דברים עולים. אני רוצה להגיד כאן ועכשיו:

האנשים האלה לא עשו שקל.

ש-ק-ל.

אפס.

כלום.

מתמודדים יקרים, עם כל הכבוד והיראה, אין לכם שמץ של מושג כמה דברים עולים. 30 אנשים שנשלחים לקורס בשווי 15,000 ש"ח (כולל טיסות) זה כמעט חצי מיליון ש"ח. בניית מסלול מירוצים (בהנחה שהקרקע סלולה ואין צורך לבצע תיקונים) זה, נניח, 2 מיליון ש"ח. אני לא צריך להמשיך לפרט עלויות, משום שכבר עתה אנחנו חורגים מן התקציב בהנחה שהגיעו 5,000 איש למיונים.

המבקרים חייבים להבין. זה לא עסק, זו הפקה. הפקה כשמה כן היא: השקעה חד פעמית במשהו שאמור להניב תשואה מאוד גבוהה. זה שווה ערך להפקת מופע רוק לשם הדוגמא, ענף שבו יש 20 אחוז תשואה למפיק. בפורמולה ישראל לא מדברים על שום דבר שקרוב לזה.

עתה שאמרתי את אשר על לבי אני יכול להתמקד ביום המיונים.

כמו אחרים גם אני עברתי במספר תחנות ולא הייתי בתחנות האחרות, כך שאיני יכול להגיב על כולן. התחנות בעיני נחלקו למספר קטגוריות, על פי התכונה שהן נועדו לבחון.

בקבוצה הראשונה יש את התחנות שעסקו בכח: אופניים 360 והמתקנים עם השור והורדת ידים (אותם לא ביצעתי).

אני רוצה לגדוע את השטות הזו בנוגע לכוח כבר ועכשיו: אין שום דבר כוחני בנהיגת מירוץ.

נהיגה היא פעולה עדינה מאין כמוה. גם כאשר הנהג נזקק לפעולות מהירות, הוא מבצע אותן בעדינות מירבית. הדבר היחידי שמצריך כח בנהיגה הוא הפעלת הבלם במכוניות מירוץ כבדות שאין בהן סרבו. המכונית דנן שוקלת 450 קילו והיא קלה מאוד לבלימה (וזה כאמור מניסיון). המתקנים האמורים הם לא יותר משעשוע. אני מודה שהאופניים היו מהנות למדי, אבל ההנאה נמוגה בגלל זמני ההמתנה הארוכים. לא ארחיב בנושא משום שהדברים כבר נאמרו.

בקבוצה השניה יש את התחנות שעסקו בזריזות או בזמן תגובה, כגון החלצות מרכב מתהפך (לא ביצעתי), מבחני היהלום, וזמן התגובה בעמידה.

גם כאן, אני רוצה לגדוע את ההבלים האלה מיד. אין שום קשר בין נהיגת מירוץ ובין זריזות או זמן תגובה. נהיגה היא לא פעולה אינסטינקטיבית, היא פעולה מתוכננת ומתורגלת. מתחרה שנוהג בצורה אינסטינקטיבית לא יסיים את המירוץ. מנגד, ככל שהמתחרה מתכנן את מהלכיו רחוק יותר כך סביר יותר שיצליח. למבוגרים מביננו זכורה בוודאי נהיגתו של פרוסט שהיה אורב ליריביו במהלך כל המירוץ ולומד אותם עד אשר היה בוחר נקודה אחת להתקיף בה.

אלו שיעברו את המיונים יטוסו לצרפת ישמעו במהלך כל השבוע את המילים "צפי ותכנון" וכיצד עליהם להביט רחוק על מנת לתכנן את מעשיהם מראש.

בקבוצה השלישית יש את מבחני הנהיגה שבהם ניתן למנות את הסימולציה, הקארטינג והג'ימיקאנה.

הבעיה היא שלמעט הסימולציה, אף אחד מהמבחנים לא מדד נהיגה, אלא שוב היתה חזרה על מבחני הזריזות וזמן התגובה באמצעות סלאלומים. וכך יצא מצב שאפילו אני לא הצלחתי במבחנים הללו, על אף הניסיון המשמעותי שיש לי.

שוב - אני לא מתלונן על משך הנהיגה הקצר או על כך שלא נתנה הזדמנות להתאמן. אני מתלונן על המסלול עצמו. הוא לא בודק ידע או כישרון.

מה שמביא אותי למסקנות האישיות שלי מן האירוע.

הבעיה היא לא בורות. הבעיה היא לא שאפתנות. זה בסדר לרצות לעשות דברים במדינה שאין בה כלום. זה בסדר לא לדעת שום דבר על הדברים הגרנדיוזים שאתה רוצה לעשות. עד כאן לגיטימי.

זה לא לגיטימי לא לברר.

וכאן הביקורת שלי.

אנחנו לא דורשים סימולטור איכותי. אנחנו לא דורשים הגה של Frex, דוושות CST ושלושה מסכים על iRacing. אנחנו דורשים משהו שמישהו בדק לעומק אם הוא עובד או לא. משהו שהמליץ עליו מישהו שיש לו ידע וניסיון בסימולציה. לא שליפה מהמותן.

בקארטינג, אנחנו לא דורשים רוטקס, פרילה או מסלול מפואר. אנחנו דורשים מסלול שהוא לא "מיקי מאוס". מסלול שבו ניתן להפגין שליטה בקארט, ולא רק תמרונים במהירות אפס. זאת לא נהיגה. זה לא מה שעושים בקארטינג, וזה לא מה שעושים בפורמולה רנו. ושוב, יש לי ניסיון עם שניהם.

בג'ימיקנה אנחנו לא מצפים למכונית מרשימה, או למסלול מהיר ומדידת זמנים. התרשמות המדריך מן הנהיגה היא בהחלט מספיקה, וגם המכונית היא מספיקה. אבל בדומה לקארטינג זה לא מסלול שאפשר להראות בו ידע או כישרון.

בנוגע למבחני הזריזות, זמן התגובה והכוח. שוב, אני לא ציפיתי שתדעו מראש כיצד עליכם לבחון יכולת בנהיגת מירוץ. אבל המתמודדים מצפים שתבררו. הדברים שבחנתם לא נדרשים במכונית מירוץ. מה שכן נדרש, לעומת זאת, זה כושר אירובי גבוה בכדי להתמודד עם תאוצה צנטרפוגלית. נדרשת מחשבה מקדימה. נדרשת הבנה מכנית. ואת הדברים האלה, על אף שהיה ניתן לבחון, לא בחנתם.

אתם לא בחנתם את מה שחשוב בגלל שהתרשלתם. למיטב ידיעתי הגורם המקצועי מאחורי האירוע הזה הוא אדם ואפרת. שניהם, אנשים מקסימים וחברים טובים. הם מומחים בתחומם ואני מאחל להם הצלחה בכל דרך שבה יפנו. אבל הם לא נהגי מירוץ.

מה שאנחנו קיבלנו זה מבחן של ה"סטריאוטיפ על נהיגת מירוץ". מה שנתפס בציבור הרחב כנהיגת מירוץ. מה שרצינו לקבל, זה את הדברים האמיתיים. ומי שיודע מהם אותם דברים, מאוד התאכזב.

פורמולה ישראל לא חייבת להיות הכי טובה בכל דבר. אבל אנשים כן שילמו כסף. והעובדה הזאת אומרת שהיה עליכם להתיעץ עם גורם בר סמכא במטרה לברר מה נדרש מנהג מירוץ, בין אם מתחיל ובין אם מנוסה. העובדה שלא עשיתם זאת, הופכת אתכם לרשלנים. וזה מאוד חבל בעיני.

אני מקווה שלא נפגעת, אביחי, מן הביקורת שלי. אשמח להרחיב על כל נקודה אם תרצה. וכאמור, אני חושב שהיוזמה שלכם מבורכת וראויה לכל שבח.

בברכה,

interrogative

כשביקורת כתובה בצורה כזאת אין לי מה להיפגע, אלה רק לסתום את פי בענווה, ללמוד ולאחר מכן לשפר.

הלוואי וכולם היו כותבים כמוך, אני לא מדבר על הניסוח והרהיטות אלא על התרבות והענייניות.

• תוכן חדש...