Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מה שרובכם טוענים כאן , שכל מה שמיוצר בסין הוא זבל?

נראה לי לא רציני. גם על היפניים צחקו פעם.

מישהו פעם לקח צמיג סיני לבדיקה במכון התקנים כדי לקבוע שהוא זבל?

לאנשים שטפו את המח שכל מה שמגיע מסין הוא זבל! ואנשים נתפסו על זה, מה עם טורקיה? אינדונזיה? טייוואן? קוריאה?

גם שם הכל זבל?

עד שמישהו לא יקח לבדיקה צמיג אחר צמיג , חברה אחרי חברה למכון התקנים לבדיקה, תפסיקו להכליל ןלקבוע עובדות לא מבוססות.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

ואני מניח שנסיון של אנשים לא שווה יותר מדי אצלך, הא? מכון התקנים עוצם עיניים בעניין. למה? לא יודע. אבל זה רק אומר שכשתגיע עם צמיג סיני, לא יגידו לך שזה זבל. בתור אביזר בטיחותי שאולי שני במעלה לחגורות בטיחות, התקמצנות על צמיגים מראה בדיוק כמה אתה חושב שהחיים שלך שווים. ברגע האמת, כשהצמיגים הללו יובילו אותך לבטונדה (במקרה הטוב) אתה תראה שה-20 שקל שחסכת בצמיג, חוזרים לנשוך אותך בתחת - וחזק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא,

לדוגמה, PIRELLI P6 בחלק מהמידוד מיוצרים בסין, אבל מדובר בחברה מכובדת, עם בקרת האיכות, ולא חברה קיקיונית, שאף אחד לא שמע עליה.

סיפור קטן:

יש לי ידיד עם הונדה סיוויק 2006.

ראיתי שהוא הרכיב 4 צמיגים של TRIANGLE.

שאלתי אותו, מדוע הוא קנה את הזבל הזה?

תשובתו היתה :, אתה לא מבין בזה שום דבר! אני קונה אצל אותו פנצ'רמאכר כבר שנים. הוא אדם הגון, אמר שהצמיגים מעולים וגם עלו לי 1800 ש"ח".

הראתי לא את הביקורות על הצמיג "המעולה" הזה מחו"ל וגם את המחיר בTIRES4U, שהוא 700 ש"ח יותר זול ממה ששולם לפנצ'רמאכר ההגון.

עדיין לא הייתי מבחינתו צודק.

לך תבין אנשים...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לאנשים שטפו את המח שכל מה שמגיע מסין הוא זבל! ואנשים נתפסו על זה, מה עם טורקיה? אינדונזיה? טייוואן? קוריאה?

גם שם הכל זבל?

עד שמישהו לא יקח לבדיקה צמיג אחר צמיג , חברה אחרי חברה למכון התקנים לבדיקה, תפסיקו להכליל ןלקבוע עובדות לא מבוססות.

צודק, זה מה שאני מנסה לומר, אנשים חיים על האינטרנט, בפועל רוב המגיבים פה לא נהגו עם צמיגים סיניים.

(לפחות אצלי יש כנראה סוג טוב, אתם רוצים תתווכחו, יצא לי לשבת ברכב שלי כשהסקאלה עברה את ה130 בכביש רטוב, הרכב לא סטה במילימטר.)

יצא לי גם לנעול גלגלים בגלל שהABS מת, בסוף עצרתי בשלום ובמקרה גם על הקו.

כל המעשיות שסופרו פה, כנראה נפלתם על זבל.

גם זבל צריך לדעת לקנות.

השכן מלמעלה, חבר שלך כנראה חלש בעסקיי הרכב, 1800 זה מחיר של צמיגים מכובדים עם שם ותעודה ומה לא.

(לי עלו בידיוק 1000 לרביעייה).

עוד פעם, ועוד הרבה מאוד פעמים, תנהגו כמו שצריך ע"פ החוקים, הכל יהיה טוב, גם אם זה בBMW וגם אם זה בסובארו DL עם 4 פועלים רחבים וצמיגים סיניים.

(פעם הצמיגים הסיניים באמת היו זבל, הם היו עשויים מניילון, היום כבר התקדמו)

יש את המשפט, "אם ה' ברא הכל, בטח הוא גר בסין"

KEYSER, ברגע האמת לא בטוח בכלל שצמיג ב3K יעזור לך.

אם יש שמן על הכביש, גם רכב עם צמיגי משאית יחליק.

מאיפה הבאתם גרושים? זה יותר מ100 שקל על כל צמיג!

8)Peugeot 406 ST 99' 1.8L auto.

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto.:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

nir110 - זבל ובטיחות לא הולכים ביחד. לחסוך אפשר על הדברים שמסביב כמו מערכת, קוסמטיקה ואביזרי נוחות.

תמיד עדיף לקנות צמיגים של חברה ידועה ומוכרת. זה נותן שקט נפשי.

גם שם הכל זבל?

כשאומרים צמיג סיני לא מתכוונים לכל תוצרת סין, אלא לזבל בלי שם עולמי ומוכר. יש חברות שמייצרות בסין אבל עם פיקוח ותקנים וכל זה. פשוט זה השם שיצא לתוצרת סין - זבל. בזכות מי אם לא בזכותם?

הרכב הקודם שלי נקנה עם צמיגים של חברת גוד רייד או משהו כזה, ואחרי הגשם הראשון היה פשוט מפחיד לנהוג בו. הרכב היה זורק תחת בכיכרות ב20 קמ"ש.

אני לא יודע כמה עולים 4 צמיגים חסרי שם, אבל 1400 ש"ח (+-) לרביעיה של פירלי למשל זה ממש כדאי ומשתלם.

ממש מרגישים בהבדלים. כל מי שעבר מצמיג זבל לאחד איכותי יודע שהשיפור מורגש ולא צריך להיות מומחה לנהיגה כדי לחוש בזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואני מניח שנסיון של אנשים לא שווה יותר מדי אצלך, הא? מכון התקנים עוצם עיניים בעניין. למה? לא יודע. אבל זה רק אומר שכשתגיע עם צמיג סיני, לא יגידו לך שזה זבל. בתור אביזר בטיחותי שאולי שני במעלה לחגורות בטיחות, התקמצנות על צמיגים מראה בדיוק כמה אתה חושב שהחיים שלך שווים. ברגע האמת, כשהצמיגים הללו יובילו אותך לבטונדה (במקרה הטוב) אתה תראה שה-20 שקל שחסכת בצמיג, חוזרים לנשוך אותך בתחת - וחזק.

ברור שנסיון של אנשים שווה אצלי, אבל שוב, ההכללה היא מה שמפריעה לי, אני חושב שלא הכל זבל,

ושוב זה לא על סמך בדיקה, אבל בארצינו הקטנטונת אנשים אוהבים לקטול דברים כי ככה אמרו להם.

להגיד החלקתי בככיר ב 20 קמש, זה לא רציני, אולי היה שמן , כביש רטוב , לחץ אויר לא מתאים, כמו שיש כאלה שלא מרוצים יש כאלה שמרוצים מאוד, ואני בטוח שיש גם אנשים שהחליקו בכיכר עם צמיג איכותי.

אנשים למדו להגיד צמד מילים: זבל סיני, תביאו בדיקות רציניות ואז תחרצו גורלות.

בתור אחד שעוסק בענף ברור שאני מעדיף ומעודד את הדברים האיכותיים, ודברים שעברו בקרת איכות כמו שצריך.

אבל שוב, עובדות נקבעות אחרי שיש בדיקות מקצועיות.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

אתר בריטי מאוד רציני ונחשב ערך כתבת תחקיר על תעשיית הצמיגים הסינית ובדק האם צמיגים סיניים הם רק זולים או נותנים תמורה

של בטיחות/איכות.

http://www.rezulteo-tyres.co.uk/breaking-news/cheap-chinese-tyres-the-price-of-your-safety-821

התמונה המתקבלת מרתקת וכוללת עובדות שחלקן לא מוכר.

למי שמתקשה לקרוא ולהבין להלן ממצאים עיקריים :

* יש מבחר מדהים של מעל 2,300 מותגי צמיגים סיניים . למעשה יש מספר יצרנים בודד. כל יצרן מייצר לפי דרישה לספקי משנה

לפי דרישתם לשמות מותגים. הרבה מותגים בשמות שונים ובמחירים שונים הם בעצם צמיגים זהים לגמרי.

כל אחד יכול להיות בעל מותג צמיגים ("צמיגי דוד כהן").

ניתן להזמין מותג בכל שם שתבחר בתנאי שתזמין כמה אלפי יחידות. אתה מזמין צמיג למותג שלך לפי מחיר ולא לפי מפרט/תכונות.

* כמעט ולא ניתן לקבל מהיצרנים / ספקי משנה מידע לגבי מפרטים , שיטות ייצור , התאמות שימוש ונתוני בטיחות לגבי התוצרת.

* בבדיקת מהנדסי צמיגים מומחים בתערוכת הצמיגים הגדולה באירופה באסן גרמניה - בלטה העובדה שהצמיגים הסיניים הצטיינו

בנושא אסטתיקה ויופי של הברק, דפוסי חריצים יפים ועוד סממנים חיצוניים. ההצטיינות עצרה בתחום הרושם החיצוני .

בדיקה מקצועית העלתה טכנולוגיה ירודה מבחינת חומרים, שיטות ייצור, מחקר ופיתוח.

* צמיגים סיניים עם יומרות התאמה לאופי שימוש שונה (צמיגי קייץ, צמיגי ספורט, צמיגי חורף) הם בעצם ללא הבדל בסוג הצמיג !

צמיג המתיימר לתת עמידות ונוחות זהה לצמיג שמתיימר לתת אחיזה וביצועים.

* צמיגים סיניים זולים יותר אבל מתבלים מהר יותר. רמת הבטיחות , בלשון המעטה, עומדת בספק.

* יצרנים עולמיים ידועים מייצרים צמיגים שיתנו אופטימיזציה של תכונות ויתאימו לתנאי נהיגה מגוונים ויעמדו בדרישות מנוגדות אך

דרושות. רוב הצמיגים הסיניים עשויים להיות סבירים באספקט מסויים (למשל, אחיזה בכביש יבש) אבל להיות גרועים

ומסוכנים באספקט אחר (למשל, בלימה בכביש רטוב).

* בגלל התכונה הקודמת יש מסנגרים רבים לצמיגים סיניים. נהגים שרגילים לנהוג בדפוס קבוע מתרשמים לטובה מהתכונה

העיקרית של הצמיג , ולא מודעים שהם מסכנים עצמם אם יקלעו לתנאים נדירים. לדוגמא, קנית צמיג סיני שמתעלה באריכות ימים

וביצועי בלימת החירום ירודים. נהג שלא יקלע לצורך אמיתי לבלימת חירום יחשוב שהצמיג מדהים.

* הנאמר לעיל מכליל אמנם את כל התעשייה הסינית , ויש יוצאים מהכלל. רוב הצמיגים הסינים בסימן שאלה גדול מבחינת איכות

ובטיחות , הגם שיש מספר מצומצם של צמיגים סבירים בהחלט. הבעייה למצוא את התבן מתוך המוץ.

חברות בינ"ל ידועות מייצרות גם סדרות זולות יחסית שנותנות תמורה , איכות ובטיחות ברמה גבוהה יחסית , ללא סיכון וספק, וכל זה

במחיר שאינו גבוה משמעותית יותר מהתוצרת הסינית העלומה.

פורסם

היי,

באמת ובאמת שבצמיג לא מתפשרים. לא חייבים את הכי יקר שיש. לא לכולנו אותו אופי נסיעה ושימוש.

אבל אתה כן רוצה לדעת שהרכב נועל איזה שהוא גומי שנבדק, ועמד במבחנים ובתקנים מחמירים.

לדוגמא לי יש על הפוקוס GOODYEAR. שאל אותי איזה? לא סגור על זה. קניתי רביעיה שהיתה במבצע באוטודיפו, ברגע שלקחתי את הרכב מהליסינג. הם עלו לי 1400 לרביעיה כולל התקנה. בדקתי רק תאריך יצור, וראיתי שהם חדשים לחלוטין עם העטיפות שלהם.

עכשיו, ברור לי שלא מדובר על איזה דגם יוקרתי, זה גם לא צמיג עם יומרות ספורטיביות או חתך מטורף. אבל מבחינתי מדובר על

צמיג שמתאים לרכב שלי מבחינת חתך, וצמיג מבית טוב ואיכותי.

לי זה מספיק, וכנראה גם לצורת הנהיגה שלי ול"ביצועים" של הפוקוס. אני גם יודע שיש לי שולי בטחון מאד מאד גבוהים.

לא שווה, פשוט לא שווה להתעסק עם צמיג שאין לו אבא ואמא. צמיג שצריך להתגלגל במהירות גבוהה על אספלט רותח בקיץ, ועל ניקוז מים "מצטיין" כמו שמהנדסי מע"צ מסדרים לנו בכבישים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אם בצמיגים של הסינים עסקינן אז ניזכרתי שקראתי כתבה בנוגע לליגה מסויימת של מירוצים ושGT יהפכו לספקים לתחרות ויחליפו חברה ידוע אחרת (מישלין?)

מישהו זוכר על מה מדובר?

האם הצמיג הסיני היה גם יהיה זבל?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
דוגמא לא טובה, גם על וישרים אסור להתפשר כי מדובר באביזר בטיחותי.

נכון, אבל לא ברמה של צמיגים. כל עוד יודעים לזהות מתי המגב נגמר ולהחליף אותו - זה יהיה פחות מסוכן.

אותי לא צריך לשכנע - אני מחליף תמיד ל BOSCH.

ברכב של אמא שלי הוחלפו בחורף האחרון 3 זוגות של מגבים סיניים שאחרי חודש הפסיקו לתפקד ושוב נקנו סיניים וכו' וכו' ,

עד שנכנסתי לאוטודיפו ורכשתי זוג BOSCH במחיר מגוחך של 70 ש"ח ונגמר הסיפור.

אגב אמריקן איגל עלו יותר או אותו דבר, אין גבול לבושה של אוטודיפו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זו לא הבושה של אוטודיפו כמו שזה יבואן גאון שהצליח למתג את המוצרים הללו כמוצרי פרימיום.

בעניין המגבים, כבר שנה שנייה שאני עם מגבי VISION סיניים ואין לי מילה אחת רעה לומר עליהם. הקודמים החזיקו בדיוק שנה לפני שנקרעו, ולא הייתה לי שום בעייה לשלם על זוג נוסף 25 שקלים חדשים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני שמעתי סיפור די מוזר בנושא.

איזה פנצ'ר מאכר "מומחה" אמר לי פעם שיש צמיגים סיניים שהחומר גלם שלהם מיוצר בסין,ויש צמיגים שהם אכן מיוצרים בסין,אבל החומר גלם וההקפדה היא אמריקאית.

נשמע מופרך ולא הגיוני.

בכל מקרה לך על צמיגים איכותיים,כדאי גם לעשות סקר קטן,ואז הפרשי המחיר יצטמצמו.

בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא הגיוני? כח העבודה בסין זול יותר מבארה"ב, עדיף להם לייצר שם ולהקפיד על התקנים שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זו לא הבושה של אוטודיפו כמו שזה יבואן גאון שהצליח למתג את המוצרים הללו כמוצרי פרימיום.

בעניין המגבים, כבר שנה שנייה שאני עם מגבי VISION סיניים ואין לי מילה אחת רעה לומר עליהם. הקודמים החזיקו בדיוק שנה לפני שנקרעו, ולא הייתה לי שום בעייה לשלם על זוג נוסף 25 שקלים חדשים.

איתמר.

אתה לא רוצה לדעת כמה עולה חלון חדש בטויוטה אחרי שהויז'ן שעפה לו הגומיה חרט אותו עם המתכת.

זוג אחר של ויז'ן (מתוך ה3) - עף המגב במהלך השימוש.

פשוט זבל של מוצרים , המחירים של BOSCH ירדו ואין סיבה להשתמש בזבלה הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...