Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית רכב הצ'בק עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פתחתי שרשור דומה לפני כחודשים. אבל עכשיו אני מתקרב לשיחרורי מצה"ל (עוד חודש :-)) וכנראה חותם קבע.

היתה לי התלבטות רצינית ברכבים שמעניינים אותי והיתה לי רשימה ארוכה אך צמצמתי אותה, אז ככה..

אודי A3, הונדה סיויק, סיאט איביזה, פיג'ו 206\307 וכולן ידניות!

אני יודע שקשה למצוא רכבים כאלה במצב טוב ושמור אך זה התקציב ואלה הרכבים שמעניינים אותי.

במידה ואני חותם קבע הרכב ישמש לנסיעה לבסיס ביום ראשון וחזרה הביתה בחמישי בנסיעה של כ 50 Km כיוון אחד ומדי פעם יציאות מהבסיס לערים ליד.

איזה מהרכבים הכי מתאים לי?

אם אפשר גם להתייחס על הבעיות האופינויות של כל אחד מהרכבים.

הלב שלי פונה לאודי A3 אבל הראש לשאר הרכבים אם יש לכם רכבים אחרים להציע אני ישמח לשמוע

תודה לעונים

פורסם

היי A.N,

ראשית, אני מתנצל על ההמתנה.

הייתי רוצה, ברשותך, להציג בפניך שתי אופציות שיכולות לעניין אותך:

1. רכב חדש

2. רכב משומש.

אתחיל מהאופציה הראשונה - כן, אתה יכול להרשות לעצמך רכב חדש. לרכב חדש יש יתרונות על פני רכב משומש, כמו למשל לגבי רמת הבלאי של הרכב - במקום לרכוש רכב בן 8-10 שנים שהפז"מ ניכר בו דרך תקלות מכאניות, איכות ההרכבה בתא הנוסעים וסיכוי גבוה יותר לתאונות, אתה יכול לקנות רכב חדש מהניילונים עם 3 שנות אחריות. כמו כן, לרוב הרכב החדש יהיה בטיחותי יותר ואף חסכוני יותר בדלק (בתנאי שמשווים נפחי מנוע זהים, כמובן).

נשאלת השאלה - איך ייתכן שקונים רכב חדש ב-30,000 שקלים? ובכן, השיטה נקראת "ליסינג פרטי". להבדיל מליסינג רגיל (תפעולי), בליסינג הפרטי אתה משלם רק עבור הרכב (ללא טיפולים/ ביטוח וכו', אם כי לעתים מגולמת אגרת הרישוי ואעזקה במחיר הרכב) ובנוסף, מגוון הדגמים שניתן לבחור (תיבות הילוכים, רמות גימור, מרכב וכד'..) גדול יותר מאשר בליסינג רגיל, מאחר ובליסינג הפרטי, ע"מ להוזיל את המחיר החודשי, מציעים כמטע תמיד את רמות הגימור הזולות ביותר.

על מנת להסביר את אופן התשלום בצורה פרקטית, אדגים זאת ע"י הצעת מחיר של חברת "ישראקאר" עבור יונדאי I20 בעלת 5 דלתות, מנוע 1.4 ליטר ותיבה אוטומטית, שמחירה 101,000 שקלים. הקונספט דומה אצל כל החברות והמיקוח מתבצע בעיקר על כמות הריבית ומחיר הרכב שתצטרך לשלם, על החלוקה לתשלומים שבין 28 ל-36 חודשים וכן לשים לב שהרכב נרשם על שמך ולא על שם החברה (רישום על שם חברת הליסינג מפחיתה כ-12%-15% מערך הרכב).

50% מערך הרכב הינם 50,500, מה שנקרא החזר "בלון" אותו יש לשלם, אולי, בסוף התקופה (עוד אגע בזה).

מקדמה: 30,000 שקלים.

תשלום חודשי, למשך 32 חודשים: 775 שקלים.

לגבי החזר ה"בלון", אתה לא חייב לשלם אותו. תוכל לשלם בתום התקופה (מ-28 ועד 36 חודשים - כמה שיותר חודשים לחלק, ככה פחות כסף בכל חודש) את 50,500 השקלים ולקנות את הרכב לעצמך. אממה, ישנה אפשרות אחרת - לא לשלם. מה שקורה זה שלאחר סיום העיסקה, אתה מזדכה על הרכב. לצורך העניין, לאחר 3 שנים, היונדאי הזו תהיה שווה 70,500 שקלים. ההפרש שבין שווי הרכב שתחזיר (70,500 שקלים) לבין סכום האופציה (50,500 שקלים), ישמש כמקדמה לרכב הבא (20,000 שקלים). אם, לצורך העניין, לאחר 32 חודש, לצורך העניין, תרצה שום I20 כמו שהייתה לך, תצטרך לשים 30,000 שלקים מקדמה. 20,000 כבר יש לך, מה שאומר שתצטרך לשלם רק עוד 10,000 שקלים בשביל להתקדם לרכב חדש.

אני לא רואה סיבה לא לממש את האופציה הראשונה, אבל במידה והתגלה אליך אלוהי מחירון "לוי יצחק" (שהוא, כמובן, לוי יצחק בכבודו ובעצמו) והפציר בך לקנות רק רכב משומש, הרי שהייתי בוחר, באופן חד משמעי בפיג'ו 206XS מודל 2003-4. יש לה מנוע 1.6 ליטר (שים לב שמדובר בגרסת ה-110 כ"ס, שמגיעה גם עם מערכת חשמל משודרגת, החוסכת בשימוש בחוטי חשמל, עקב שימוש בסיבים אופטיי) וגיר ידני 5 הילוכים. בזכות משקל זבוב, מתבלים ביצועים לגמרי לא רעים - היצרן מצהיר על 9.5 שניות ל-100 קמ"ש ויחד עם זאת, הוא מצהיר על צריכת דלק ממוצעת של 15.6 ק"מ לליטר - ואין בעיה להשיג 12-13 קמ"ל ביום-יום. יש לה 4 כריות אוויר, ABS וציון של 4 כוכבי ריסוק. היא מאובזרת בדרך כלל, ומגיעה עם גג שמש חשמלי גדול (בצבע שחור), פנסי ערפל ומושבי ספורט. החיסרון היחיד שלה הוא שהיא מגיעה רק עם 3 דלתות.

במידה ותבחר ברכב עם 5 דלתות, הייתי ממליץ - חוץ מפיאט מולטיפלה - דווקא על סובארו אימפרזה ידנית, מדמגי 2003-4, או על פורד פוקוס ידנית מאותן שנים, פחות או יותר (אם תמצא..). הסובארו בנויה טוב מאוד ומכלוליה מוכיחים עצמם כל פעם מחדש ולגבי הפוקוס - היא נוחה, מרווחת ובטיחותית (4 כוכבי ריסוק, עם 2 כריות אוויר), אבל זה לא רק זה. הסיבה העיקרית היא ש...אין ממש משהו אחר, אני חייב להודות. סיוויק ב-30,000 שקלים תהיה אולי מסוף שנות ה-90 (יש לה ביקוש גבוה מאוד - והמחירים לא מוצדקים); גולף יכולה להיות אלטרנתיבה, אבל הפלסטיקה מבפנים לא שורדת את האקלים המקומי בכלל ומנוע ה-1.6 ליטר שלה חלש, רועש ו..פשוט רופס. במידה ותחליט דווקא גולף, הרי שהייתי ממליץ לבחור בגירסת ה-2.0 ליטר ממודל 2002 (שעוד איכשהו מצליחה לספק ביצועים סבירים). ישנה גם גירסת 1.8 ליטר לגולף, אבל היא לא רלוונטית - היא משנת 1999 וזה כבר ישן מדי; אודי A3 זו גולף, רק מעט יותר מאובזרת וצפויה להיות יקרה יותר מבחינת חלפים וביטוח (כן, רק כי זה אודי. ככה זה עובד). בתקציב תיכנס הגירסה עם אותו מנוע 1.6 ליטר הידוע לשמצה; האיביזה שנכנסת לך בתקציב היא מהדגם של עד 2002 והיא מבוססת על פלטפורמה מיושנת אפילו ביחס לאותם שנים, מה שאומר התנהגות כביש ובטיחות טובים פחות;

אם כבר ממשפחת הגולף - שווה לבדוק את הסיאט לאון, שנכנסת בתקציב בדגמי 2003-4 עם מנוע 1.8 ליטר - כמו גולף, רק זולה יותר (בגלל שאין את ההילה סביב המותג).

תחשוב על זה - ואם יש לך שאלות, שאל :)

פורסם

ואוו קודם כל תודה על התשובה המפורטת הזאת

האופציה הראשונה נשמעת מענייינת מאוד אבל בתור נגד צעיר ובסיס ברמת פעילות נמוכה המשכורת לא כל כך גבוה ואני מפחד להיכנס לחובות כי גם לשלם על דלק שהוא ממש לא זול בימים אלו וגם על הרכב כל חודש במשך 3 שנים וכמובן אני צעיר ויש הוצעות לכן ולכן. אז אני ישאיר את האפשרות הזאת לבנתיים בצד. ולגבי הליסנניג פרטי- יש את זה בכל היצרנים כי הבאת לדוגמא את היודאי I20 שאני לא כל כך מתחבר לרכב הזה למרות שהדגמים החדשים מעולים- לא אוהב יונדאי.

לגביי האופציה השניה פיג'ו 3 דלתות מתאימה לי מאוד דווקא וזה מה שאני מחפש אני נהג יחיד הרכב שאני קונה ישרת רק אותי ויש רכב משפחתי במשפחה אז אני לא צריך 5 דלתות בשבילי

לגבי הסיאט לאון זה אחלה רכב אבל רוב ה1800 שראיתי במודעות הם דורשים מעל המחירון ברמה מוגזמת.

לגבי האודי A3 מה בקשר לאמינות? וכמה יכול לעלות הביטוח לנהג צעיר בלי היסטוריית ביטוחים?

פורסם

לגבי הליסינג הפרטי - שב עם קרוב משפחה, חבר או בכלל נציג של חברת הליסינג שיסייעו לך בחישוב הכלכלי של אחזקת הרכב לחודש. הייתי ממליץ בחום לבדוק את הנושא לעומק, משום שזה בכלל לא יקר כמו שניתן לחשוב. זה ליסינג פרטי, לא תפעולי. אגב, אם אתה לא נוסע הרבה, אז גם ככה הוצאותיך לא תהיינה גבוהות, מה גם שהרכבים המודרניים הם חזקים וחסכוניים לרוב.

לגבי היונדאי - כאמור, זו הייתה דוגמה. באותה מידה תוכל לבחור בסיאט איביזה TSI, ניסאן ג'וק או פיאט פונטו איוו (כולן ידניות, אגב).

לגבי הסיאט לאון - יכול להיות שחלה טעות. הדגם המדובר הוא 1.8 ליטר ידני (125 כ"ס) בגימור SIGNO. יכול להיות שראית דגמים יקרים בהרבה עם מנוע 1.8 ליטר, אבל אלו דגמי הטורבו החזקים מאוד (150-180 כ"ס במנועים שאינם משופרים - והם בדרך כלל תמיד משפרים. אגב, יש גם גירסת 4x4).

לגבי ה-A3 - הרכב בבסיסו אמין, אבל אל תשכח שמדובר ברכב כבן 10-11 שנים - מה שאומר שהרבה קשר לאמינות - כמו בשאר הרכבים בגילאים האלו - אין. חשוב לבדוק את מצב הרכב בעבר ובהווה במכון בדיקה (פחות משנה כמה ידיים הוא עבר -לכן אין לזה גם ממש חשיבות במחירון בשנים האלו. עדיף לקחת רכב שעבר כמה שפחות ידיים - ככה יש יותר סיכוי שיהיה קל לדעת מה עבר האוטו, אבל זהו רק כלל אצבע). צריך לשים לב בעיקר לשילוש הקדוש (מנוע-גיר-שלדה) ולמערכות החשמליות השונות (גג שמש חשמלי יכול להיות עניין יקר לתיקון, בוודאי באודי). שים לב שבדגמים של קונצרן פולקסווגן, כפי שכתבתי, תאי הנוסעים לא שורדים היטב את האקלים המקומי החם והפלסטיקה נוטה להיסדק ולאבד צבע.

:)

לגבי

פורסם

היי ET

לא הבנתי מה משתלם בליסינג הפרטי

אם הוא בוחר בליסינג, אחרי 3 שנים הוא שילם 55000 שקל ונשאר בלי רכב

לעומת זאת, אם הוא קונה את הרכב חדש - אחרי שלוש שנים הוא מפסיד 30000 ש"ח ירידת ערך ונשאר עם הרכב

פורסם

היי VPVI,

היתרון של הליסינג הפרטי הוא הנוחות. אתה משלם קצת יותר (ריבית) תמורת האפשרות שלא להביא את כל הכסף מהבית - דבר שהוא קשה מאוד בימינו. בנוסף, זה לא כל כך ברור מאליו אתה תפסיד על הרכב שתקנה בעצמך כ-30,000 שקל. כפי שאתה רואה, למכור היום רכב משומש זו משימה לא פשוטה (אתה נאלץ הרבה פעמים להתחרות בחברות ליסינג ענקיות) ואתה חשוף יותר למחיר השוק.

לעומת זאת, בליסינג הפרטי, אתה פשוט מחזיר את המפתחות וממשיך את העיסקה. אתה לא צריך את כאב הראש הזה של ירידת ערך ומכירת הרכב.

אם ההשוואה היא לרכב ישן, אז שם אמנם יש האטה באיבוד הערך (כי הרכב שווה פחות וירידת הערך היא דיפרנציאלית - כלומר, נגזרת מערך הרכב, כי היא נמדדת באחוזים), אך זה לא שאתה חוסך. האוטו כבר מתקלקל יותר והטיפולים והתיקונים במוסך לא זולים כלל. אם תנסה לעשות קיצורי דרך ולטפל במוסך לא-מורשה, אתה גם עלול להסתכן בגרימת נזקים גדולים אף יותר לרכב - בעיה במכוניות של היום, שהן קצת יותר מורכבות מהמנועים של פעם.

=]

פורסם
יש לך מידע נוסף בו אתה מעוניין? שאלות?

לא משהו ספציפי אבל זה סוג של דילמה וזה לא עוזר לי דעה אחת.

מעניין אותי לדעת מאנשים אחרים שהיה\יש להם את הרכבים שציינתי ויעזרו לי לבחור את הבחירה הנכונה.

הרי בשביל זה יש את הפורום.. אם היתי יודע לבד לא היתי נכנס לפה בכלל.

• תוכן חדש...